Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Μετά το πρόσφατο και ντροπιαστικό ναυτικό δυστύχημα/δολοφονία στον Πειραιά συνέβη ένα ακόμη ναυτικό ατύχημα, ευτυχώς, χωρίς τραυματίες 4 ναυτικά μίλια από τις ακτές τις Κεφαλονιάς.
Σύγκρουση δύο πλοίων, ενός φορτηγού και ενός κοντεϊνεράδικου με σημαίες Μάλτας και Πορτογαλίας. Τα πλοία έπλεαν και μάλλον από απροσεξία, ύπνο, έλλειψη προσοχής... συγκρούστηκαν.
Το φορτηγό είχε ζημία στην πλώρη όπως φαίνεται στην φωτογραφία, το άλλο δεν το είδα για να ξέρω
20230907_104504.jpg

Σήμερα που μπήκα στο πλοίο της γραμμής έπεσε το μάτι μου σε κάποιες ηλεκτροσυγκολλήσεις που έχουν κάνει στον καταπέλτη του πλοίου και μου έκαναν τρομερή εντύπωση.
Νομίζω ότι εγώ που έχω κάνει 2-3 κολλήσεις όλες κι όλες στην ζωή μου είχα παρόμοια αποτελέσματα με τις κολλήσεις που έγιναν στο καράβι από κάποιον που υποτίθεται έχει εμπειρία και γνώσεις για να το κάνει.
Αλλά ακόμη κι αν δεν έχει τα απαραίτητα έχει αξιωματικούς και καπετάνιο που βλέπουν καθημερινά τις κολλήσεις αλλά δεν δίνουν σημασία.
Δείτε κι εσείς για να καταλάβετε τι εννοώ
20230910_155320.jpg

20230910_155346.jpg

20230910_155346.jpg

Με όλα τα παραπάνω λοιπόν αντιλαμβάνομαι ότι ακόμη και το ναυτικό επάγγελμα, δυστυχώς, παραπαίει όπως σχεδόν όλα τα επαγγέλματα στις μέρες μας ενώ η προχειρότητα, η τσαπατσουλιά και η ανευθυνότητα υπάρχει άφθονη γύρω μας και την εκτρέφουμε εμείς οι ίδιοι.
Κρίμα γιατί αυτό βλέπουν τα παιδιά μας και με αυτό τον τρόπο μεγαλώνουν και εκπαδεύονται.

Υ.Γ. Έχω μαζέψει αρκετά με όλα αυτά που γίνονται γύρω μας και έχει αρχίσει να μου την δίνει για τα καλά. Έχω κλείσει τηλεοράσεις για να μην με παίρνει από κάτω με τα χάλια που δείχνουν αλλά δεν τα αποφεύγω γιατί είναι δίπλα μου τελικά

Αστα Γιωργο ειναι αν τρελαινεσαι...:(

Η ανευθυνοτητα,η αδιαφορια και η απαξιωση σε ολο της το μεγαλειο το τελευταιο διαστημα σε αυτην την χωρα...
Δεν βλεπω φως στο τουνελ..με τιποτα...!!!

Είναι τραγικό.
Κρίμα στους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους και την περιουσία τους ειδικά σε περιπτώσεις όπου θα μπορούσαν να είχαν γίνει ενέργειες προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Έχετε μεγάλο δίκιο παιδιά (οι προλαλήσαντες), τι να λέμε τώρα.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, φαινόμενα σαν αυτά που εξέθεσε ο φίλος Γιώργος (anastasg) πιο πάνω, έχουν να κάνουν σε μεγάλο βαθμό (χωρίς αυστηρή σειρά βαρύτητας): α) με την απαξίωση και ουσιαστική υποβάθμιση της τεχνικής/επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια, και τη χαμηλής ποιότητας αντίστοιχα παρεχόμενη επαγγελματική εκπαίδευση/κατάρτιση, με τη χαριστική βολή από το 2008 (χρονιά που καταργήθηκαν τα ΤΕΕ και ξεκίνησαν τα ΕΠΑΛ στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση) και μετά,
β) με την απαξίωση των τεχνικών επαγγελμάτων στη συνείδηση της μέσης ελληνικής οικογένειας και του μέσου νέου ελληνόπουλου, λόγω και ενός πολύ κακώς νοούμενου "λαιφστάιλ" που προωθήθηκε στην ελληνική κοινωνία (σε συνδυασμό ωστόσο και με άλλους παράγοντες) γ) στην απαξίωση, συρρίκνωση και τεχνολογική καθήλωση της ίδιας της ελληνικής βιομηχανίας και του κατασκευαστικού κλάδου (πλην οικοδομής) γενικότερα στην Ελλάδα,
γ) στις γενικά κακές αμοιβές και όρους απασχόλησης των τεχνικών επαγγελμάτων γενικότερα (εν μέρει φαίνεται να έχει αλλάξει αυτό τα τελευταία χρόνια, υπό την πίεση της σοβαρής έλλειψης εξειδικευμένων ειδικοτήτων/τεχνικών σε πολλούς κλάδους, αλλά πλέον "το πουλάκι έχει πετάξει"),
δ) στο "θολό" (στην καλύτερη περίπτωση) τοπίο σε ότι έχει να κάνει με τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις πιστοποιήσεις επάρκειας των διαφόρων κατηγοριών επαγγελματιών των τεχνικών κλάδων στη χώρα μας,
ε) εν τέλει στην ίδια τη διαφαινόμενη στόχευση του πολιτικού συστήματος της χώρας, που ξεκάθαρα προωθεί, ιδίως από το 2000 και μετά, την πλήρη και άνευ όρων μεταστροφή του οικονομικού/αναπτυξιακού/παραγωγικού μοντέλου της χώρας προς το λεγόμενο τριτογενή τομέα (υπηρεσίες, κι εσχάτως και ως "μπαταρία της Ευρώπης", βλ. μαζική εγκατάσταση ΑΠΕ), ασχέτως του γεγονότος ότι μια χώρα μεγέθους σαν την Ελλάδα, δεν είναι δυνατόν να επιβιώσει και να συνεχίσει να προοδεύει και να αναπτύσσεται μόνο μέσα από την παροχή υπηρεσιών (και μάλιστα αμφίβολης ουσιαστικής θετικής συνεισφοράς στη χώρα,, όπως ο τουρισμός μαζικής κλίμακας και το real estate).

Ξεκάθαρα αφού ξέρεις πόσο σε αγαπάω.

Χαχαχαχα

Αλλά για να το βλέπω και εγώ.

Είχα πάρει προ 6-7 χρόνια ένα VCDS πρόγραμμα και καλώδιο για το αμάξι μου και πραγματικά ΕΞΕΠΛΑΓΗΝ που ήξερα που το είχα αποθηκεύσει.

Βέβαια μέχρι να βεβαιωθω πως το είχα εκεί ,δεν ήμουν σίγουρος, έβαζα στο μυαλό μου χίλια δυο άλλα μέρη που θα έψαχνα μετά....

• Like
Reactions: n_olympios
Είχα πάρει πρίν ~7 χρόνια το παρακάτω φωτιστικό ασφαλείας (!!!!) Adeleq Lumen το οποίο μάλλον τα τελευταία 2 χρόνια δεν πρέπει να άναβε. Δεν το είχα τσεκάρει αλλά μάλλον κάποια στιγμή το πήρε το μάτι μου αλλά έκανα ότι δεν το είδα. Χτές που σκάλιζα το σημείο που το έχω είπα να το τσεκάρω.

Η μπαταρία και τα λεντ δουλεύουν αλλά 1 πυκνωτής και 1 αντίσταση έχουν καεί τελείως και έχει αρπάξει ένας μετασχηματιστής (νομίζω ότι είναι αυτό με το κίτρινο). Κράτησα τα λεντ και τη μπαταρία και πέταξα το υπόλοιπο.

Εμένα γιατί κάτι μου λέει να μήν ξανα-αγοράσω απο αυτή την εταιρία?
Πόσο πιθανό είναι να είχε αρπάξει φωτιά?

0-02-05-644aa71c8996f08a114a935ed84a8796695fc1ac6c695bb02bec2c5f8c0ae43c_d4e4499f606c5538.jpg0-02-05-5bd7be1caf9d3f2a5ea189302ced4ecb739c873afa6444032492d82019c437c2_1d56e391a578d3c2.jpg0-02-05-8c1449ca9a7229c0426bc311c9bd828291c15da931796dfa894727a88c8320b1_5235f73db7ad60ef.jpg

Ειναι ισως παραξενο, αλλα αυτη η μαρκα ειναι η μονη απο τις 3-4 αλλες φτηνες/τσιπικες που εχω δοκιμασει και εχει ζησει και δουλευει μια χαρα εως σημερα.
Ολες οι αλλες ειχαν διαφορες αστοχιες και πεταχτηκαν ειτε σχεδον αμεσως ειτε μεσα σε λιγα χρονια απο την αγορα τους. Ισως να μην ετυχε κιολας, μιλαμε για φτηνοκατασκευες.

Η καλυτερη και πιο αξιοπιστη μαρκα ειναι η Ελληνικη Οlympia Electronics.

Για το προβλημα με την μαυριλα δεν ξερω τι να πω καθως δεν γνωριζω αν τα εξαρτηματα αυτα -ειτε βραχυκυκλωμενα ειτε οχι- ανεβαζουν τετοια θερμοκρασια ωστε να υπαρξει αναφλεξη του πλαστικου.