Μετά το πρόσφατο και ντροπιαστικό ναυτικό δυστύχημα/δολοφονία στον Πειραιά συνέβη ένα ακόμη ναυτικό ατύχημα, ευτυχώς, χωρίς τραυματίες 4 ναυτικά μίλια από τις ακτές τις Κεφαλονιάς.
Σύγκρουση δύο πλοίων, ενός φορτηγού και ενός κοντεϊνεράδικου με σημαίες Μάλτας και Πορτογαλίας. Τα πλοία έπλεαν και μάλλον από απροσεξία, ύπνο, έλλειψη προσοχής... συγκρούστηκαν.
Το φορτηγό είχε ζημία στην πλώρη όπως φαίνεται στην φωτογραφία, το άλλο δεν το είδα για να ξέρω
Σήμερα που μπήκα στο πλοίο της γραμμής έπεσε το μάτι μου σε κάποιες ηλεκτροσυγκολλήσεις που έχουν κάνει στον καταπέλτη του πλοίου και μου έκαναν τρομερή εντύπωση.
Νομίζω ότι εγώ που έχω κάνει 2-3 κολλήσεις όλες κι όλες στην ζωή μου είχα παρόμοια αποτελέσματα με τις κολλήσεις που έγιναν στο καράβι από κάποιον που υποτίθεται έχει εμπειρία και γνώσεις για να το κάνει.
Αλλά ακόμη κι αν δεν έχει τα απαραίτητα έχει αξιωματικούς και καπετάνιο που βλέπουν καθημερινά τις κολλήσεις αλλά δεν δίνουν σημασία.
Δείτε κι εσείς για να καταλάβετε τι εννοώ
Με όλα τα παραπάνω λοιπόν αντιλαμβάνομαι ότι ακόμη και το ναυτικό επάγγελμα, δυστυχώς, παραπαίει όπως σχεδόν όλα τα επαγγέλματα στις μέρες μας ενώ η προχειρότητα, η τσαπατσουλιά και η ανευθυνότητα υπάρχει άφθονη γύρω μας και την εκτρέφουμε εμείς οι ίδιοι.
Κρίμα γιατί αυτό βλέπουν τα παιδιά μας και με αυτό τον τρόπο μεγαλώνουν και εκπαδεύονται.
Υ.Γ. Έχω μαζέψει αρκετά με όλα αυτά που γίνονται γύρω μας και έχει αρχίσει να μου την δίνει για τα καλά. Έχω κλείσει τηλεοράσεις για να μην με παίρνει από κάτω με τα χάλια που δείχνουν αλλά δεν τα αποφεύγω γιατί είναι δίπλα μου τελικά