Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Λοιπόν, θα σου πώ τι έκανα εγώ. ;)
Μόλις γυρίσαμε από τη θάλασσα έπλυνα καλά τα μύδια στη βρύση να καθαρίσουν τα τσόφλια.
Μετά τα έβαλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελάχιστο νερό τα καπάκωσα κσι άναψα το μάτι της κουζίνας.
Σε 5-10 λεπτά ελέγχεις αν έχουν ανοίξει όλα και θα δρίς οτι στην κατσαρόλα τώρα υπάρχει και το νερό που έβγαλαν τα μύδια.
Στη συνέχεια βάζεις σε άλλη κατσαρόλα λαδάκι φρέσκο κρεμμυδάκι σκόρδο πιπέρι κι αν είσα του πικάντικου ρίχνεις και καμιά κόκκινη πιπεριά 🌶️ , και τα τσιγαρίζεις.
Στο τσιγάρισμα βάζεις και δύο κουτσλιές πελτέ αν τα θές κοκκινιστσ´ ή λεμόνι αν τα προτιμάς λεμονάτα.
Μετά ρίχνεις το ρύζι μαζί με το καυτό νερό των μυδιών που υπάρχει στην άλλη κατσαρόλα.
Μόλις το ρύζι κοντεύει να βράσει ρίχνεις και τα μύδια μέσα με τα τσόφλια και είσαι jet.
Kαι μαμω τους μεζεδες! Δως μου κι εμενα μπαρμπα!

• Like
Reactions: Babis K.
Εκτος απο τα αγρια σπαραγγια που ειναι κολαση, δεν το συζητω, Υπαρχει κι αλλος ενας χορτομεζες. Τα βλασταρια βρουβας, οποιος τα ξερει.
Ευτυχως η εν ζωη συναιτερος μου ξερει αλλα και της αρεσει να μαζευει αγρια χορτα του βουνου και σπαραγγια. Εγω, οσο και να μου εδειξαν ο πατερας και η μανα μου, σκραπας εμεινα, στα ραδικια θα με βαλεις, τσουκνιδες θα μαζεψω. Στο πιατο ομως ειμαι εξπερτ. Ο καθενας γεννιεται με τα ταλεντα του.
Για τα μυδια, εγω τα σβυνω με ουζο και τα φτιαχνω με λεμονι. Μια πρεζα ρυγανι αν σας αρεσει η γευση τα μπουσταρει πολυ. Τα δυο πιατα μυδοπιλαφο ειναι μαστ για μενα.
Τι θα λεγατε στο επομενο μαθημα να μιλησουμε για την χωριατικη σαλατα που ολοι την ξερουμε, την τρωμε σχεδον καθημερινα, αλλα σπανια εχω δει να την φτιαχνουν σωστα.

• Like
Reactions: vlad66
Εκτος απο τα αγρια σπαραγγια που ειναι κολαση, δεν το συζητω, Υπαρχει κι αλλος ενας χορτομεζες. Τα βλασταρια βρουβας, οποιος τα ξερει.

Τις οβριές εννοείς;

IMG_3726.jpeg

Αυτές είναι τα σπαράγγια του φτωχού 😁
Πιο διαδεδομένες απ’τα σπαράγγια, τις βρίσκεις αρκετά πιό εύκολα επειδή αρκεταί δεν τις μαζεύουν, ή θα τις μαζέψουν αναγκαστικά αν δεν βρουν αρκετά σπαράγγια.
Εμένα μου αρέσουν, όχι σαν τα σπαράγγια βέβαια, αυτές είναι πολύ πικρές. Με λαδάκι όμως και μπόλικο ξυδάκι είναι μια χαρά!