To καλύτερο μπάσο

Δηλαδη την μποτα την τρως στο στομαχι μεσα απο τα ηχεια, οχι λαιβ, αν καταλαβα καλα.
Η μποτα δεν πηγαινει χαμηλα ομως, ουτε τα ηλεκτρικα μπασα, ετσι?
Δεν μου απαντησες αν εχεις ακουσει 30αρια μπασα.
18αρια εχει και η Μαριγω σπιτι της.

Να μιά Μαριγώ με δύο 20/άρια (στη Κων/λη) να συνοδεύουν ένα... Grand Slam!!!

1613103.jpg

Wilson XS subwoofer (central, 55-16Hz)

Από ακρόασή μας Ιούνιο του 2000 εκεί.

Απάντηση: Re: To καλύτερο μπάσο

Δηλαδη την μποτα την τρως στο στομαχι μεσα απο τα ηχεια, οχι λαιβ, αν καταλαβα καλα.
Η μποτα δεν πηγαινει χαμηλα ομως, ουτε τα ηλεκτρικα μπασα, ετσι?
Δεν μου απαντησες αν εχεις ακουσει 30αρια μπασα.
18αρια εχει και η Μαριγω σπιτι της.
- Φυσικά σε live...και μάλιστα απ τους ωραιότερους και πληρέστερους ήχους που θυμάμαι σε ελληνικό jam αρκετά παλιά.(Φακανάς,Τρανταλίδης, Παππάς και δε θυμάμαι άλλους) Ακόμα με τον Gabriel στο Λυκαβητό που έπαιζε η μπάντα με ένα moog synth bass με κλαβιέ 1 1/2 οκτάβας...
- Τριαντάρι έχω ακούσει παλιά στο θέατρο στο Φάληρο.Ήταν μια ιδιοκατασκευή 2χ1χ1 όμως δεν έπαιζε σωστά...

Giannis σου δίνω εδώ ένα url όπου μπορείς εσύ και φυσικά όλοι οι φίλοι του forum να δουν που κατεβαίνουν σε συχνότητες τα όργανα. http://www.contrabass.com/pages/frequency.html Θα δείτε πολλές εκπλήξεις.Όπως ότι το μπάσσο κλαρινέτο είναι από τα όργανα που κατεβαίνουν πολύ χαμηλά.Οι νότες (για όσους δε γνωρίζουν μην παρεξηγηθώ κιόλας) είναι A,B,C,D,E,F,G = ΛΑ,ΣΙ,ΝΤΟ,ΡΕ,ΜΙ,ΦΑ,ΣΟΛ...Δίσκοι με αυτό το όργανο:-John Surman 'The Amazing Adventures of Simon Simon' (ECM) -Manfred Schoof Quintet 'scales' (ECM JAPO). Ακόμα ένα διαμάντι με synth bass: Johnny Guitar Watson 'A real mother for ya' -Και τα τρία είναι καταπληκτικά άλμπουμ και από ηχητικής και από μουσικής άποψης πράγμα το οποίο πολλοί θα γνωρίζετε.Φυσικά ενοείται ΜΟΝΟ ΣΕ ΒΙΝΥΛΙΟ...

Last edited:
Πολυ ενδιαφερουσες πληροφοριες, ευχαριστω, δηλαδη, οι χαιενταδες με 8-ακια μπασα δεν ακουνε τιποτα η μονο παραμορφωση.
Η εκκλησια εδω κοντα μου εχει 30-αρια μπασα στο οργανο της, ειναι ψηφιακο.
Ειναι πολυ κοντα στο πραγματικο.

Φίλε μου στο μάταιο τούτο κόσμο όλα είναι ένα 'compromise'.Όχι μόνο συμβιβαζόμαστε με ότι μας βολεύει και ότι μπορούμε να έχουμε αλλά παινευόμαστε και για τους συμβιβασμούς μας.Για να τολμήσει κανείς να βάλει clipshorns στο σαλόνι θα πρέπει να είναι...εργένης.Ή ν'αντέχει την παντόφλα της συσύγου.Αυτή είναι και η αιτία που όλοι οι κατασκευαστές φτειάχνουν τα μεγάλα τους ηχεία μακρόστενα και τα γεμίζουν με 6,5 σάρια.Για να χωράνε στα σαλόνια των νεόπτωχων.Ασ το καλύτερα μην το πάω παραπέρα στην Φιλοσοφική κουβέντα...-Λοιπόν ναι μπάσσο σωστό δεν ακούς με 6,5 ράκια.Με 2 8ράκια και πάνω χμμμμμ... κάτι γίνεται.Και πάλι όμως 'compromise'.Κανένας σοβαρός ενισχυτής μπάσσου δεν έχει κάτω απο 12άρια woofer(Και μάλιστα χάρτινα).Πώς λοιπόν θ'ακουστεί ο ήχος και η ατάκα του 15 ιντζου woofer από 6,5 άρια???Πώς???

Ωραια ερωτηση, δυστυχως δεν μπορω να την απαντησω, οι γνωσεις μου ειναι φτωχες.
Εγω ακουω απο 12-αρι και δεν ειμαι ευχαριστημενος, δηλαδη αν συγκρινω το μπασο με αυτο της εκκλησιας μου.(οργανο).

Re: Απάντηση: To καλύτερο μπάσο

Giannis σου δίνω εδώ ένα url όπου μπορείς εσύ και φυσικά όλοι οι φίλοι του forum να δουν που κατεβαίνουν σε συχνότητες τα όργανα. http://www.contrabass.com/pages/frequency.html Θα δείτε πολλές εκπλήξεις.Όπως ότι το μπάσσο κλαρινέτο είναι από τα όργανα που κατεβαίνουν πολύ χαμηλά.Οι νότες (για όσους δε γνωρίζουν μην παρεξηγηθώ κιόλας) είναι A,B,C,D,E,F,G = ΛΑ,ΣΙ,ΝΤΟ,ΡΕ,ΜΙ,ΦΑ,ΣΟΛ...Δίσκοι με αυτό το όργανο:-John Surman 'The Amazing Adventures of Simon Simon' (ECM) -Manfred Schoof Quintet 'scales' (ECM JAPO). Ακόμα ένα διαμάντι με synth bass: Johnny Guitar Watson 'A real mother for ya' -Και τα τρία είναι καταπληκτικά άλμπουμ και από ηχητικής και από μουσικής άποψης πράγμα το οποίο πολλοί θα γνωρίζετε.Φυσικά ενοείται ΜΟΝΟ ΣΕ ΒΙΝΥΛΙΟ...
Παντως ειναι αληθεια πως αν καποιος ακουει βινυλιο χρειαζεται τουλαχιστον 30" για να ακουσει χαμηλο.

Απάντηση: Re: To καλύτερο μπάσο

Απο πότε όταν o ενισχυτής του κιθαρίστα έχει 18" πρέπει και το ηχείο μου να έχει 18" για να ακούσω χαμηλό. Τι πατιτούρα θα γίνει;
Από πάντα...Και μην μπερδεύεις την πατιτούρα με την παρτιτούρα...

Ο φωνογραφος δεν μπορει να φτασει ποτε την ψηφιακη τεχνολογια στα μπασα, αλλα εδω μιλαμε για κατω των 20Hz αν θελουμε να πιστεψουμε βεβαια οτι υπαρχει πληροφορια σε αυτην την περιοχη σε δισκους βινυλιου.
Οτιδηποτε ομως πανω απο 20 κυκλους θα πρεπει να μπορει να αποδωθει σε σωστη σταθμη, μηπως η RIAA σου θελει μια εξεταση αν ειναι σωστη?
Μια αποκλιση του 1.5dB προς την λαθος κατευθυνση ομως μπορει να κανει τα μπασα αδυνατα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: To καλύτερο μπάσο

Αυτό, θα έλεγα να το κοιτάξεις!
ΑΥΤΟ που εντέλει θέλει να πεί ο Παναγιώτης είναι οτι πρέπει να έχεις έναν αστροφυσικό μηχανικό για να σετάρει το πικαπ καθε τρεις και λίγο με ,μαγικές μεθόδους και μαγκανίες μπας και κατεβει συχνοτικά χαμήλα , και ακούσουμε
κανα boot drums που δεν μοιάζει με κλα*** η ψιφιακη τεχνολόγια τα εχει απαντησει αυτά τα ζητήματα με απλουστέρες μεθόδους οπότε τζαμπα καίει η λαμπα!!:afro: :afro:

Για μετρήστε πρώτα τις διαστάσεις του χώρου σας και μετά δείτε αν μπορείτε να αναπαράγετε τις συχνότητες των 20 Hz. Μετά το συζητάμε και για τα 30άιντσα.

Δεν παιζει ρολο αν μπορει η οχι, το αισθημα ειναι εκει, δεν κρυβεται με τιποτα οτι ειναι 30ιντζα, ειναι σαν να εχεις ενα σκατουλακι 1,5 λιτρα μοτερακι με διπλα τουρμπο και 350 ιππους η ενα αμερικανικο 5,7 λιτρα με τους ιδιους ιππους. Ηδη στο ρελαντι καταλαβαινεις την μηχαναρα απο το σκατουλακι.