Η διαφορα του πικαπ με τα ηχεια ειναι οτι με το πικαπ ασχολεισαι με το ιδιο για να παιξει σωστα (συνδιασμος κεφαλης βραχιονα πλατω) και μετα ασχολεισαι με την σωστη τοποθετηση του στο χωρο (η στο διπλανο οπως κανανε παλια:SFGSFGS5: )Με τα ηχεια δεν ασχολεισαι με τα ιδια αλλα με το περιβαλλον τους σχεδον αποκλειστικα.
Oταν το πικάπ -και το σύστημα- παίζει μουσική δυνατά ο ήχος από το χώρο επιστρέφει στην πηγή και δημιουργείται ακουστικό feedback . Το χαρακτηριστικό βουητό που είναι κάτι σαν μικροφωνισμός.
Επίσης είναι φυσικό να υπάρχουν και ιδιοσυντονισμοί που διεγείρονται όταν συντρέχουν οι κατάλληλες εξωτερικές συνθήκες.
Για το rega έχω ακούσει να λέγονται πολλά. Τα μισά από αυτά δεν τα πιστεύω. Τα περισσότερα είναι στημένα λάθος όπως άλλωστε είναι και τα περισσότερα πικάπ του κόσμου, όπως δηλαδή ήταν πάντα.
Του εχω μια dynavector 17d2 που μετα απο πολλες περιπετειες ακουγεται μια χαρα αλλα θελει απο trichord dino και πανω για να αρχισει να ακουγεται ,πριν απλως δεν ακουγοτανε( δεν φανταζεσαι τι τραβηξα).Επισης εχω και μια denon dl160 η οποια παιζει μια χαρα χωρις απαιτησεις -προβληματισμους και ιδιαιτερα prepre.christos, τι κεφαλή έχεις στο δικό σου; Η δική μου όπως θα είδες είναι πλέον μια Denon DL-304.
Με τα ηχεια δεν ασχολεισαι με τα ιδια αλλα με το περιβαλλον τους σχεδον αποκλειστικα.
οκ bossΤα ηχεία για να βγάλουν ποιο σωστό χαμηλό είναι πολύ ποιο δύσκολα στο στήσιμό τους, πιστεψέ με.
Με το πικάπ ασχολούνται με τις ώρες μόνο όσοι τους αρέσει να ασχολούνται με τις ώρες. Το τέλος δεν το επιθυμούν να έρθει πρόωρα. Συνέχεια το σκαλίζουν και το αναβαθμίζουν. Πόσες επίσημες αναβαθμίσεις έχουν γίνει στο Linn Sondek όλα αυτά τα χρόνια ? Αμέτρητες .
Δεν σταματούν ποτέ γιατί απλά δεν θέλουν να τελειώσουν ποτέ. Κατανοητό, ή θα χρειaστεί να αναφέρω μερικά dirty παραδείγματα ?
Καποια στιγμη ειχα και την 304 σε αλλο συστημα μαζι με την dynavector .Γιατί, τόσο χαμηλή έξοδο έχει η dynavector; Η 304 πάντως, αν και μόλις 0,18mV δεν είναι καθόλου δύστροπη, το Vanguard την οδηγεί μια χαρά.
Για το dino έχω ακούσει ότι φουσκώνουν πολύ τα μπάσα του. Αληθεύει;
Το 'χω δει να γίνεται με τα μάτια μου, όπως και παλιότερα, σε ένα Dual CS-5000. Θεωρώ απίθανο να ήταν θέμα ακουστικής ανάδρασης - οι στάθμες ακρόασης ήταν χαμηλές κι αν θυμάμαι καλά το 'κανε ακόμη και στ' αυλάκια της αρχής, πριν την μουσική. Το πικάπ ήταν οριζόντιο, με κεφαλή ρυθμισμένη με protractor. Μόνο τη VTA δε θυμάμαι, αλλά έτσι κι' αλλιώς ο RB-250 που φορούσε από την μάνα του, δε ρυθμιζόταν. Κεφαλή ήταν μια Grado MF1+.
Οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι είναι καλό να υπάρχει υποηχητικό φίλτρο στα phono stage. Σωστά;
Δεν ειμαι ο καταληλος να απαντησω αλλα δεν ειναι τυχαιο οτι παλιοτερα ηταν καθιερωμενο.Απο την αλλη οι πιουριστες απεχθανονται τα φιλτρα μιας και οτι επεμβαινει στο σημα κανει κακο..Συμπεραινω οτι σε πικαπ σαν τα δικα μας μαλλον κανει καλο .(Μας λειπουν αρκετα κιλα στο πλατω και απομονωση απο κακους παραγοντες μεταξυ αλλων-αν και τα δικα μας ειναι καλυτερα:firstprize: ).Οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι είναι καλό να υπάρχει υποηχητικό φίλτρο στα phono stage. Σωστά;
Οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι είναι καλό να υπάρχει υποηχητικό φίλτρο στα phono stage. Σωστά;
Ξυνεις πληγεςΣτην 304 είναι αντίστοιχα 40 και 100! Εκτός κι αν 2 ωμ κάνουν τόση διαφορά στην οδήγηση...
Μήπως παίζουν ρόλο και τα υλικά κατασκευής;
Το ιδανικο ειναι βαση τοιχου .Καλο ειναι να αποφυγεις τα κερματα.Καμιά πρόταση για τη στήριξη του πλατώ;
Εγώ προς το παρόν το έχω πάνω σ' ένα κομμάτι γρανίτη που ακουμπά στο έπιπλο. Επειδή το έπιπλο δεν είναι και ό,τι πιο ίσιο κυκλοφορεί, το έχω αλφαδιάσει με κέρματα κάτω από το γρανίτη.
Υ.Γ. Σκέφτομαι να πάρω το TT-PSU και το αντίβαρο από tungsten για το βραχίονα...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.