Το κατά Κόγιαν Κωνσταντίνου high end το ανάγνωσμα.....

Πέτρος Μακρής said:
αφου τελικα μιλαμε για λεφτα, θα μπορουσε καποιος απο τους κατακριτες του high end να μου πει απο που αυτο ξεκιναει? για να γινω πιο συγκεκριμενος, θελω ενα συστηματακι για να ακουω τις μουσικες μου στο σαλωνι μου. μεχρι ποσα πρεπει να δωσω για να μην ειμαι γραφικος, ατιμωτικος για την ανθρώπινη νοημοσύνη κτλ?

σοβαρα ρωταω, ποσα πρεπει να δωσω?

Όσα νομίζεις εσύ ότι πρέπει να δώσεις.

Μόνο εσύ γνωρίζεις το πόσο αξίζει η απόλαυση της μουσικής, για σένα.

Αρκεί να το έχεις ψάξει καλά, να έχεις κάποια ακουστική εμπειρία (με άλλα συστήματα) έτσι ώστε η απόφασή σου να εξαχθεί από όλες τις παραμέτρους που θα έχεις εσύ ερευνήσει, και όχι επειδή το είπε κάποιος μουστακαλής σε κάποιο "ειδικό" περιοδικό.

ΥΓ:Υπόψιν, δε γράφω ως "αντιχαϊεντάς". :grinning-smiley-043

Κακαλιός Στέργιος said:
Όσα νομίζεις εσύ ότι πρέπει να δώσεις.

Μόνο εσύ γνωρίζεις το πόσο αξίζει η απόλαυση της μουσικής, για σένα.

Αρκεί να το έχεις ψάξει καλά, να έχεις κάποια ακουστική εμπειρία (με άλλα συστήματα) έτσι ώστε η απόφασή σου να εξαχθεί από όλες τις παραμέτρους που θα έχεις εσύ ερευνήσει, και όχι επειδή το είπε κάποιος μουστακαλής σε κάποιο "ειδικό" περιοδικό.

ΥΓ:Υπόψιν, δε γράφω ως "αντιχαϊεντάς". :grinning-smiley-043

ευχαριστω για την απαντηση αλλα δε με βοηθησες. απ'οτι καταλαβαινω, στον ηχο υπαρχει ενα ταβανι που πανω απο εκει κυκλοφορουν χαζοι και ψωνια. ποιο ειναι αυτο?

επισης, πληροφοριακα, θα ηθελα να ξερω ποιο ειναι το αντιστοιχο ταβανι για την γκαρνταρομπα, τα τσιγαρα (1 πακετο ανα ημερα=€1100 ανα ετος), τα ρολογια κτλ.

Πέτρος Μακρής said:
ευχαριστω για την απαντηση αλλα δε με βοηθησες. απ'οτι καταλαβαινω, στον ηχο υπαρχει ενα ταβανι που πανω απο εκει κυκλοφορουν χαζοι και ψωνια. ποιο ειναι αυτο?

επισης, πληροφοριακα, θα ηθελα να ξερω ποιο ειναι το αντιστοιχο ταβανι για την γκαρνταρομπα, τα τσιγαρα (1 πακετο ανα ημερα= 1100 ανα ετος), τα ρολογια κτλ.

Δεν υπάρχει στάνταρ.

Όταν άκουσε ένας φίλος μου ότι έδωσα 1400ευρώ για το Quad CDP99...ζαλίστηκε! Περιττό να σου πω το πόσες φορές με είπε μ@μ@κα, επειδή έδωσα τόσα πολλά λεφτά...
"Ρε συ" του λέω, "άλλος δίνει τα διπλά απο δαύτα για καλώδια ηχείων!".

Τες πα, είναι ατέρμωνη η συζήτησις!

Για όλους μας υπάρχει ένα τέτοιο ταβάνι πάνω από το οποίο αρχίζουν να υπάρχουν οι χαζοί και τα ψώνια και για όλα τα είδη.

Εγώ δε κατάλαβα γιατί θα πρέπει να πάρω την άποψη του άλλου ως "νόρμα" και να μην έχω τη δική μου, και να το συζητάω εδώ μέσα.

Στην τηλεόραση όταν δε μας αρέσει μια εκπομπή δεν αλλάζουμε κανάλι?

Re: Απάντηση: Το κατά Κόγιαν Κωνσταντίνου high end το ανάγνωσμα.....

Κακαλιός Στέργιος said:
.

Στην τηλεόραση όταν δε μας αρέσει μια εκπομπή δεν αλλάζουμε κανάλι?

μπααα
την βλέπουμε και λέμε "πω ρε τι μαμακίες δείχνουνε..."

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το κατά Κόγιαν Κωνσταντίνου high end το ανάγνωσμα.....

Δ. Παναγιωτίδης said:
μπααα
την βλέπουμε και λέμε "πω ρε τι μαμακίες δείχνουνε..."

Γι'αυτό λέω να βάλω πιάτο αυτή τη βδομάδα.
Δε πάει άλλο.
Βαρύς χειμώνας έρχεται.

Τρυφωνίδηηηηηης, ακουυυυυυυς?

τελος παντων, δεν πηρα απαντηση γιατι δεν υπαρχει απαντηση. πολλες φορες κρινουμε απο τον εαυτο μας και ετσι μας φαινονται οι αλλοι περιεργοι, γραφικοι και κοροιδα. βεβαια, δε λεω πως δεν υπαρχουν και τετοιοι.

με τη χαζη μου ερωτηση ηθελα να πω πως το ακριβο και το φθηνο ειναι εννοες σχετικες και οχι τοσο πολυ ευδιακριτες. ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΡΙΤΗΡΙΑ καποιος που βγαζει €1000/μηνα δε "δικαιουται" να καπνιζει, μιας και αυτο του κοστιζει ενα μηνιατικο ανα ετος. καποιος ομως που βγαζει €20000/μηνα "δικαιουται" να καπνιζει πουρα των €1000/μηνα μιας και του ερχεται φθηνοτερα απο τον αλλον του χιλιαρικου.

ετσι και με το high end (oλων των ειδων). πχ, λες σε καποιον να πατε για τεννις και σου λεει πως δεν εχει ρακετα αλλα θα αγορασει μια για να παιξετε. επειδη λοιπον ειναι λεφτας, θα μπει σε ενα καλο μαγαζι και θα παρει μια ρακετα των €200 κι ας ξερει πως μαλλον δε θα ξαναπαιξει. ειναι κοροιδο? κατα τη γνωμη μου, οχι. ετσι εχει μαθει να ζει και ετσι ζει. για μενα ειναι πολυ μεγαλυτερο κοροιδο αυτος που βγαζει €1000/μηνα ή αλλιως €33/ημερα και παει και πληρωνει €5 για ενα φραπε ή €20 για ενα πανερι λουλουδια στον Γονιδη.

υπαρχουν ανθρωποι με πολλα λεφτα που οταν θα θελησουν να αγορασουν ενα καλο συστημα θα δωσουν €100000 κι ας μην ειναι και τοοοοοσο μουσικοφιλοι. οπως θα δωσουν €500000 για ενα σκαφος που θα κινούν μια εβδομαδα το χρονο. κανουν ακριβως οτι κανουμε και εμεις αλλα το κανουν σε μεγαλυτερη κλιμακα.

Last edited:
Πιστεύω ότι μπορώ να έχω ήχο εξίσου καλό με τα τέρατα του Hiend με καλές μονάδες, βελτιώσεις αλά Τζωρτζάκης και πολύ καλό στήσιμο στο χώρο. Άρα το Hiend έχει μεγάλο ποσοστό μύθου και απρόσιτου στους πολλούς. Άρα....

Απάντηση: Re: Το κατά Κόγιαν Κωνσταντίνου high end το ανάγνωσμα.....

ΒΛΑΣΙΔΗΣ said:
Πιστεύω ότι μπορώ να έχω ήχο εξίσου καλό με τα τέρατα του Hiend με καλές μονάδες, βελτιώσεις αλά Τζωρτζάκης και πολύ καλό στήσιμο στο χώρο. Άρα το Hiend έχει μεγάλο ποσοστό μύθου και απρόσιτου στους πολλούς. Άρα....

σωστα, αλλα πρεπει να ασχοληθει καποιος με αυτα. κι αν δεν ξερουν καν τους τζορτζακιδες αυτου του κοσμου? προσωπικα, αγοραζω ενα αμαξι και το αφηνω οπως ειναι. ουτε βελτιωσεις, ουτε τιποτα. δεν εχω χρονο και βαριεμαι κιολας. το ιδιο μπορει να κανει καποιος και με τον ηχο. παιρνει κατι καλο για να τελειωνει με το θεμα και δεν τον νοιαζει αν ειναι το καλυτερο που θα μπορουσε να αγορασει με αυτα τα χρηματα και για το χωρο του.

Πέτρος Μακρής said:
τελος παντων, δεν πηρα απαντηση γιατι δεν υπαρχει απαντηση. πολλες φορες κρινουμε απο τον εαυτο μας και ετσι μας φαινονται οι αλλοι περιεργοι, γραφικοι και κοροιδα. βεβαια, δε λεω πως δεν υπαρχουν και τετοιοι.

με τη χαζη μου ερωτηση ηθελα να πω πως το ακριβο και το φθηνο ειναι εννοες σχετικες και οχι τοσο πολυ ευδιακριτες. ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΡΙΤΗΡΙΑ καποιος που βγαζει €1000/μηνα δε "δικαιουται" να καπνιζει, μιας και αυτο του κοστιζει ενα μηνιατικο ανα ετος. καποιος ομως που βγαζει €20000/μηνα "δικαιουται" να καπνιζει πουρα των €1000/μηνα μιας και του ερχεται φθηνοτερα απο τον αλλον του χιλιαρικου.

ετσι και με το high end (oλων των ειδων). πχ, λες σε καποιον να πατε για τεννις και σου λεει πως δεν εχει ρακετα αλλα θα αγορασει μια για να παιξετε. επειδη λοιπον ειναι λεφτας, θα μπει σε ενα καλο μαγαζι και θα παρει μια ρακετα των €200 κι ας ξερει πως μαλλον δε θα ξαναπαιξει. ειναι κοροιδο? κατα τη γνωμη μου, οχι. ετσι εχει μαθει να ζει και ετσι ζει. για μενα ειναι πολυ μεγαλυτερο κοροιδο αυτος που βγαζει €1000/μηνα ή αλλιως €33/ημερα και παει και πληρωνει €5 για ενα φραπε ή €20 για ενα πανερι λουλουδια στον Γονιδη.

υπαρχουν ανθρωποι με πολλα λεφτα που οταν θα θελησουν να αγορασουν ενα καλο συστημα θα δωσουν €100000 κι ας μην ειναι και τοοοοοσο μουσικοφιλοι. οπως θα δωσουν €500000 για ενα σκαφος που θα κινούν μια εβδομαδα το χρονο. κανουν ακριβως οτι κανουμε και εμεις αλλα το κανουν σε μεγαλυτερη κλιμακα.

Το ακριβό και το φτηνό πράγματι είναι έννοιες σχετικές και εξαρτώνται από το εισόδημα σου . Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επειδή το εισόδημα σου είναι μεγάλο , είσαι και κορόϊδο. Πχ στο παράδειγμα με το τέννις , άμα ο φίλος σου έμπαινε στο μαγαζί και του ζητούσαν 2.000 για μιά ρακέττα θα την έπαιρνε ;
Το που ξοδεύει κάποιος τα χρήματα του δεν έχει να κάνει με την τιμή των προίόντων που αγοράζει . Κι εμένα αμα μου πείς να δώσω 20 ευρώ για να πάω στο γήπεδο θα γελάσω και αμα το κάνω και σε δρχ θα εκνευριστώ ( 7.000 σχεδόν για να πάω στο γήπεδο -τρελλός παππάς σε βάφτισε και τα συναφή ... )

Απάντηση: Re: Το κατά Κόγιαν Κωνσταντίνου high end το ανάγνωσμα.....

ΒΛΑΣΙΔΗΣ said:
Κι εγώ μπορώ να πω ότι το Lada DIY by μπαρμπαΜήτσος με κορυφαία αμορτισέρ, και λάστιχα BRIDGESTONE 225/50/18, έχω οδηγική συμπεριφορά εξίσου καλή με την Porche 911. Άρα ....

Re: Απάντηση: Re: Το κατά Κόγιαν Κωνσταντίνου high end το ανάγνωσμα.....

Θεοδωρόπουλος Δημήτρης said:
Κι εγώ μπορώ να πω ότι το Lada DIY by μπαρμπαΜήτσος με κορυφαία αμορτισέρ, και λάστιχα BRIDGESTONE 225/50/18, έχω οδηγική συμπεριφορά εξίσου καλή με την Porche 911. Άρα ....

Να το πω αλλιως. Με ενα αγωνιστικο mitsubishi στημενο ναι, θα εχεις καλυτερο κρατημα απο την 911. Και με ενα audi πειραγμενο ναι, θα εισαι πιο γρηγορος απο την 911. Και με ενα ηχειο με audax μοναδες και σωστο crossover ναι, θα ακους καλυτερα απο ... ( δε θιγω υποληψεις).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το κατά Κόγιαν Κωνσταντίνου high end το ανάγνωσμα.....

Panagiotis Manopoulos said:
Να το πω αλλιως. Με ενα αγωνιστικο mitsubishi στημενο ναι, θα εχεις καλυτερο κρατημα απο την 911. Και με ενα audi πειραγμενο ναι, θα εισαι πιο γρηγορος απο την 911. Και με ενα ηχειο με audax μοναδες και σωστο crossover ναι, θα ακους καλυτερα απο ... ( δε θιγω υποληψεις).

ναι , αλλά δεν θάχεις porsche , ήτοι ποιός θα ασχολείται μαζί σου , πως θα συγκεντρώνεις βλέμματα φθόνου , πως θα κυκλοφορείς πολλα ξανθά μοντέλλα , πως θα φαίνεσαι πετυχημένος ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το κατά Κόγιαν Κωνσταντίνου high end το ανάγνωσμα.....

Panagiotis Manopoulos said:
Το στημένο mitsubishi, είναι εργοστασιακή μετατρωπή που την κάνει η mitsubishi.
Το audi πειραγμένο αν σου βγάλει πρόβλημα (που είναι και το πιθανότερο) θα πληρώνεις όσο κάνει η Porche.
Όσο για το audax μοναδες και σωστο crossover, από ποιό ηχείο θα παίζει καλύτερα?

Δημήτρη Ντοκ, δεν νομίζω πως όσοι έχουν Porche το έχουν για τους λόγους που αναφέρεις.
Μπορεί να υπάρχουν κάποιοι, αλλά αν το έχεις οδηγήσει, μόνο γι αυτούς τους λόγους δεν θα το αγόραζες.
Και για την ουσία του θέματος: Τελικά είμαι ηλίθιος που έχω τέτοιο ηχοσύστημα?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το κατά Κόγιαν Κωνσταντίνου high end το ανάγνωσμα....

Το στημένο mitsubishi, είναι εργοστασιακή μετατρωπή που την κάνει η mitsubishi.
Το audi πειραγμένο αν σου βγάλει πρόβλημα (που είναι και το πιθανότερο) θα πληρώνεις όσο κάνει η Porche.
Όσο για το audax μοναδες και σωστο crossover, από ποιό ηχείο θα παίζει καλύτερα?
Απο οποιδηποτε ηλεκροδυναμικο.

Τελικά είμαι ηλίθιος που έχω τέτοιο ηχοσύστημα?

ε, δεν εισαι και η πρωτη γατα...:violent-smiley-030: αλλα σε παρακαλω, καλεσε με καποτε να το ακουσω κι εγω ο καημενος... ;)

Last edited: