Το κατάλληλο HDMI καλώδιο για σύνδεση Oppo BDP-103D με Samsung 55F8000

toliskot

Supreme Member
20 February 2012
4,462
Ραφήνα
Re: Απάντηση: Re: Το κατάλληλο HDMI καλώδιο για σύνδεση Oppo BDP-103D με Samsung 55F8

Τόλη που την είδες την τιμή για αυτό?? Πόσο κάνει?

Ορίστε και η τιμές. Από τον επίσημο κατάλογο της audioquest. Για μένα το κορυφαίο όσο αναφορά σχέση ποιότητας / τιμής, είναι το vodka. Τα άλλα δύο ξεφεύγουν αρκετά.....

hdmi_1.jpg

hdmi_2.jpg

MinimalTech

New member
30 August 2013
33
Εντάξει παιδιά με πείσατε!! Καλά για το equip για κανένα λόγο, μόνο και μόνο για ψυχολογικούς λόγους!!! :twoguns:

Επειδή από reviews που διάβασα λένε π.χ. για το Ultraviolet:
"Its ability to bring out low-light scenes and textures is especially noteworthy. Colours are vivid and rich, and yet variations in the warriors' skin tones in The Last Samurai disc seem eerily real..."

ή για κάποιο άλλο:
" -Stable images
-great colours
-impressive detailing
-tight, deep sound"

σκέφτηκα ότι μετράει πολύ και η ποιότητα υλικών του καλωδίου εκτός από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να πληρεί όπως λέει και ο Δημήτρης...

--

Κάτι ακόμα, το ίδιο λένε σε διάφορα forums / blogs και για τα καλώδια τροφοδοσίας (ρεύματος). Αξίζει να αγοράσω κάτι καλύτερο για την TV και το Oppo για πιο "καθαρό" ρεύμα που συνεπάγεται πιο καθαρό σήμα ή να μείνω στα εργοστασιακά? Πολύ λένε ότι βλέπουν διαφορά... :ears:

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
19,038
Μεσευρώπη
Re: Απάντηση: Το κατάλληλο HDMI καλώδιο για σύνδεση Oppo BDP-103D με Samsung 55F8000

Εντάξει παιδιά με πείσατε!! Καλά για το equip για κανένα λόγο, μόνο και μόνο για ψυχολογικούς λόγους!!! :twoguns:

"Its ability to bring out low-light scenes and textures is especially noteworthy. Colours are vivid and rich, and yet variations in the warriors' skin tones in The Last Samurai disc seem eerily real..."

ή για κάποιο άλλο:
" -Stable images
-great colours
-impressive detailing
-tight, deep sound"

σκέφτηκα ότι μετράει πολύ και η ποιότητα υλικών του καλωδίου εκτός από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να πληρεί όπως λέει και ο Δημήτρης...

--

Κάτι ακόμα, το ίδιο λένε σε διάφορα forums / blogs και για τα καλώδια τροφοδοσίας (ρεύματος). Αξίζει να αγοράσω κάτι καλύτερο για την TV και το Oppo για πιο "καθαρό" ρεύμα που συνεπάγεται πιο καθαρό σήμα ή να μείνω στα εργοστασιακά? Πολύ λένε ότι βλέπουν διαφορά... :ears:

Δεν ξέρω αν θα δεις διαφορά στην εικόνα με άλλο καλώδιο ρεύματος, πάντως εγώ άκουσα μεγάλη βελτίωση στον ήχο του ΟΡΡΟ μου. Για την τηλεόραση δεν ξέρω, η δική μου έχει το καλώδιο ρεύματος ενσωματωμένο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,103
ΑΘΗΝΑ
Re: Απάντηση: Το κατάλληλο HDMI καλώδιο για σύνδεση Oppo BDP-103D με Samsung 55F8000

αυτο ουτε να το σκεφτεσαι...μιλαμε για συνολικη καταναλωση και των 2 συσκευων σου,στα 70-80watt.
ακριβα/ποιοτικα καλωδια ρευματος,αγοραζουμε συνηθως για συσκευες ηχου(περισσοτερο ενισχυτικα) που θελουν ποιοτικο ρευμα.
και εκει παλι βεβαια με μετρο..

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,418
Terra

ή για κάποιο άλλο:
" -Stable images
-great colours
-impressive detailing
-tight, deep sound"

Reviews που γράφουν τέτοια πράγματα για καλώδια HDMI, μην τα δίνεις καθόλου σημασία...

Ρίξε μια ματιά εδώ, για πολύ γενικά ως προς το τί μεταφέρεται μέσα από ένα καλώδιο HDMI...

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,156
Αθήνα
Απάντηση: Re: Απάντηση: Το κατάλληλο HDMI καλώδιο για σύνδεση Oppo BDP-103D με Samsun

Δεν ξέρω αν θα δεις διαφορά στην εικόνα με άλλο καλώδιο ρεύματος, πάντως εγώ άκουσα μεγάλη βελτίωση στον ήχο του ΟΡΡΟ μου. Για την τηλεόραση δεν ξέρω, η δική μου έχει το καλώδιο ρεύματος ενσωματωμένο.

+1 και με το δικό μου oppo.

Ένα καλύτερο καλώδιο τροφοδοσίας (και πάλι όχι απαραίτητα ακριβό) απο αυτό που δίνεται με την συσκευή, βελτίωσε τον ήχο.
Bέβαια μιλώ για απλά ανιχνεύσιμες διαφορές, αναλόγως συστήματος και όχι κάτι συνταρακτικό.
Στη χρήση του δε ως τρανσπορτ (δλδ απλή αναγνωση και μεταφορά ψηφιακού σήματος σε dac) δεν μπόρεσα να βρω διαφορές (ίσως να μην είναι ανιχνεύσιμες στο σύστημά μου).

Σε εικόνα τίποτε απολύτως. ακόμα και σε δοκιμή με ειδικά τεστάκια ρύθμισης contrast - φωτεινότητας (για χρώμα δεν μπορώ να μιλήσω, δεν έχω δοκιμάσει)

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,706
Θεσσαλονίκη
Εγώ θα έλεγα πάρε ένα ποιοτικό hdmi εως 50 ευρώ και με τα υπόλοιπα ψάξε κανένα καλό φτηνούλι καλώδιο ρεύματος (και κανένα αντίστοιχο πολύπριζο αν και θα ξεφύγει το ποσό) για το ραδιοενισχυτή και το oppo, όπως το supra lorad.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
19,038
Μεσευρώπη
Εγώ θα έλεγα πάρε ένα ποιοτικό hdmi εως 50 ευρώ και με τα υπόλοιπα ψάξε κανένα καλό φτηνούλι καλώδιο ρεύματος (και κανένα αντίστοιχο πολύπριζο αν και θα ξεφύγει το ποσό) για το ραδιοενισχυτή και το oppo, όπως το supra lorad.

+1. Κι εγώ καλώδιο supra χρησιμοποίησα, με βύσματα μαϊμού Oyade ροδίου, από το ebay. Το συνολικό κόστος ήταν γύρω στα 40-45 ευρώ για 1,5 μέτρο.

SR-71

AVClub Fanatic
15 December 2010
48,874
Kashyyyk stratosphere - 100,000 ft
Θα συνιστουσα στον φιλο MinimalTech να δωσει ΠΟΛΥ μεγαλυτερη βαρυτητα στην ποιοτητα ρευματος που διατρεχει
το οικιακο του δικτυο (που αποδεδειγμενα εχει δεκα φορες μεγαλυτερη επιπτωση στην ποιοτητα αλλα και μακροζωια
οποιασδηποτε συσκευης) παρα στο καλωδιο.

Εγω ειχα παρει ενα Belkin (των 50 ευρω) πριν απο 2 χρονια και ενα CrystalAudio (των 26 ευρω) πριν απο εναν μηνα.
To Βelkin (ProHD 2000) ειχε bandwidth 10.2 Gbps, σαρωση 200 Hz στο 2D και 100 Hz στο 3D, υποστηριξη Ethernet
αλλα ΔΥΣΤΥΧΩΣ ειχε βυσμα tilt-swivel, το οποιο .... αλλοτε εκανε επαφη και αλλοτε ΟΧΙ (εσωτερικα εννοειται !).
ΜΟΥ ΣΠΑΣΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ και ας ειχε οτι ηλεκτρομαγνητικη θωρακιση μπορουσες να φανταστεις (πηνια φεριτη) και
επιχρυσες επαφες.

ΜΕ ΤΣΑΚΙΣΕ !!!!

Το CrystalAudio (HighSpeed 4Kx2K) εχει περισσοτερα καλουδια (bandwidth 15 Gbps, υπoστηριξη χρωματος 48bit,
σαρωση 240 Hz στα 4Κ (στο 2D) και καναλι Ethernet), την ιδια καλη θωρακιση (τουλαχιστον εμφανισιακα) αλλα ...
ενα μηνα τωρα ΔΕΝ εχω παρατηρησει ΚΑΜΙΑ διαφορα με το Belkin. Ακομα και σε σκηνες απο ταινιες HD που εχω
παιξει ισως και 50 φορες (τις εχω σπουδασει πια).

Συμπερασμα 1 :
ΑΝ το Belkin δεν ειχε το προβληματικοτατο tilt-swivel βυσμα .... δεν θα χρειαζοταν να παω στο CrystalAudio !!!

Συμπερασμα 2 :
Oι προδιαγραφες που αναγραφονται πανω στην συσκευασια ΔΕΝ εχουν προλαβει να δοκιμασθουν με ΟΛΑ τα
μοντελα που θα συνδεθουν. Μην τις παιρνεις τοις μετρητοις !!! Δωσε βαρυτητα σε πιο εμφανη πλεονεκτηματα,
οπως το μηκος η το παχος του καλωδιου. ΑΥΤΑ ... θα σου χρησιμευσουν ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ !!!!!

Last edited: