Το κεφάλι μου έχει γίνει κιμάς!

Στην παραπάνω συνδεσμολογία του sonus naturalis λείπει η απευθείας σύνδεση με την πηγή που θα χρησιμοποιείς. Υποθέτω πως μάλλον θα είναι κάποιο blue ray player. στην περίπτωση αυτή, από τη στερεοφωνική έξοδο του blue ray συνδέεις μέσω στερεοφωνικού rca την πηγή απευθείας σε άλλη στερεοφωνική είσοδο του δικάναλου ενισχυτή. Και μέσω του remote του ενισχυτή ορίζεις από ποιά είσοδο θα δέχεται το σήμα. από την στερεοφωνική του blue ray (εγώ την έχω συνδέσει στην είσοδο cd του ενισχυτή) ή την είσοδο htpassthrough.
Στην περίπτωση που λειτουργεί η stereo του blue ray ο δικάναλος δουλεύει ως τελικός. Δηλαδή κάνει προενίσχυση και τελική ενίσχυση. Σε περίπτωση που λειτουργεί η εισοδος htpassthrough η προενίσχυση γίνεται από τον πολυκάναλο και ο δικάναλος δουλεύει ως τελικός. Τα στάδια προενίσχυσης του πολυκάναλου δεν είναι τόσο ποιοτικά όσο τα στάδια προενίσχυσης του δικάναλου. Στο δικό μου setup μου αρέσει ακουστικά το αποτέλεσμα και με τις δύο μεθόδους αλλά πιθανόν διότι το αυτί μου έχει εκπαιδευτεί να ακούει τον avr εδώ και 4 χρόνια οπότε το τραβάει η συνήθεια. Αλλά από το δικάναλο απευθείας από το blue ray η ανάλυση είναι σαφώς καλύτερη. Τώρα, ένα μικρό πρόβλημα δημιουργείται σε περίπτωση που θέλεις να αναπαράγεις αρχεία από υπολογιστή χρησιμοποιώντας το δικάναλο ως τελικό ώστε να έχεις το βέλτιστο αποτέλεσμα. Αν ο υπολογιστής είναι κοντά στον ενισχυτή (βλέπε home theater pc) πολύ απλά συνδέεις αναλογικά με rca και τέλειωσες. Αν όμως ο υπολογιστής είναι μακρυά σε απόσταση ας πούμε 5 μέτρων τότε η αναλογική σύνδεση θα έχει πολύ ακριβό κόστος και αμφιβόλου ποιότητας αποτέλεσμα καθώς οι απώλειες θα είναι αρκετές. Τότε χρειάζεται ακόμα ένα μαραφέτι που λέγεται dac. Το dac μετατρέπει το ψηφιακό σήμα του υπολογιστή σε αναλογικό ώστε να ταίσεις το δικάναλο με αναλογικό. Στη δική μου περίπτωση, αφού το blue ray μου έχει είσοδο usb, βάσω ένα stick με μουσική και χρησιμοποιώ το ενσωματωμένο dac του blue ray. μελλοντικά όταν το νέο μου blue ray υποστηρίζει plna, θα μπορώ να κάνω μέσω upt stream τη μουσική απευθείας από τον υπολογιστή μου χωρίς να χρειάζεται καν να περνάω τραγούδια mp3 σε στικάκι ή εξωτερικό σκληρό. Γενικά, μη μου κουβαληθείς εδώ και έχεις ήδη αγοράσει πολυκάναλο... Προτείνω να κάνεις λίγη υπομονή να βρεθούμε και να δεις και να ακούσεις live τις διαφορές και τις συνδεσμολογίες για να αποκτήσεις καλύτερη εικόνα και να δούμε και τι θες να συνδέσεις με τι. Επίσης φέρε μουσική σου. Αν είναι να συνδέσουμε πάνω και τα ηχεία σου θα πάρεις πολύ καλή εικόνα του τι σημαίνει δικάναλος ενισχυτής και διαφορές στα στησίματα. Ά στις πίτσες θέλω peperoni. Από μπύρες πόσες να υπολογίζω?

Χαχα,panoramious,προσπαθω να καταλαβω τη συνδεσμολογια σου,πλησιαζω αλλα το κεφαλι μου γινεται παλι ο γνωστος κιμας.Πηγη για τον ηχο εχω ενα καινουριο HK980(που στο μελλον θα προστεθει DAC π.χ. DacMagik)ενα pc απλοκλειστικα για την τηλεοραση με HDMI εξοδο ενα blueray Panasomic(το οποιο θα αντικατασταθει γιατι δεν ειναι 3D ισως με καποιο τηςPioneer η παλι Panasonic) και ενα PS3 το οποιο ειναι απλα η πηγη του 3D σηματος.Τα ηχεια φυσικα και θα τα παρω μαζι μου,εσενα πως θα παρω να παμε πριν τον Σακη σε κανενα Νακα,οσο για μπυρες λογω ημικρανιων το ποτο εδω και καμια τετραετια κομμενο,το φαγητο ομως κραταει πολυ γερα!

Cd player ενοουσα το HD980.Θαναση απο οτι καταλαβα πηρες ομως κορυφαιο πολυκαναλο.Αν εω παρω την παπαντζα(φυσικα και δε θα κανω ληστεια κυριακατικα!)θα εχω ποιοτικο θεματακι στον ηχο κ οταν παρω τον δικαναλο η ασχετο τελειως?
Master Sonus Naturalis πως σας φαινεται η αποψη να απορριψω την...εργασια σας για να εχω καλυτερο κινηματογραφικο ηχο,αφου του δινει και καταλαβαινει απο ταινιες και ποτε μα ποτε τηλεοραση?
Εχω και την Panasonic TX-50GT30E οποτε και το 3D καμια φοα...(τι σας λεω ε;)

Στην παραπάνω συνδεσμολογία του sonus naturalis λείπει η απευθείας σύνδεση με την πηγή που θα χρησιμοποιείς. Υποθέτω πως μάλλον θα είναι κάποιο blue ray player. στην περίπτωση αυτή, από τη στερεοφωνική έξοδο του blue ray συνδέεις μέσω στερεοφωνικού rca την πηγή απευθείας σε άλλη στερεοφωνική είσοδο του δικάναλου ενισχυτή. Και μέσω του remote του ενισχυτή ορίζεις από ποιά είσοδο θα δέχεται το σήμα. από την στερεοφωνική του blue ray (εγώ την έχω συνδέσει στην είσοδο cd του ενισχυτή) ή την είσοδο htpassthrough.
Στην περίπτωση που λειτουργεί η stereo του blue ray ο δικάναλος δουλεύει ως τελικός. Δηλαδή κάνει προενίσχυση και τελική ενίσχυση. Σε περίπτωση που λειτουργεί η εισοδος htpassthrough η προενίσχυση γίνεται από τον πολυκάναλο και ο δικάναλος δουλεύει ως τελικός. Τα στάδια προενίσχυσης του πολυκάναλου δεν είναι τόσο ποιοτικά όσο τα στάδια προενίσχυσης του δικάναλου. Στο δικό μου setup μου αρέσει ακουστικά το αποτέλεσμα και με τις δύο μεθόδους αλλά πιθανόν διότι το αυτί μου έχει εκπαιδευτεί να ακούει τον avr εδώ και 4 χρόνια οπότε το τραβάει η συνήθεια. Αλλά από το δικάναλο απευθείας από το blue ray η ανάλυση είναι σαφώς καλύτερη. Τώρα, ένα μικρό πρόβλημα δημιουργείται σε περίπτωση που θέλεις να αναπαράγεις αρχεία από υπολογιστή χρησιμοποιώντας το δικάναλο ως τελικό ώστε να έχεις το βέλτιστο αποτέλεσμα. Αν ο υπολογιστής είναι κοντά στον ενισχυτή (βλέπε home theater pc) πολύ απλά συνδέεις αναλογικά με rca και τέλειωσες. Αν όμως ο υπολογιστής είναι μακρυά σε απόσταση ας πούμε 5 μέτρων τότε η αναλογική σύνδεση θα έχει πολύ ακριβό κόστος και αμφιβόλου ποιότητας αποτέλεσμα καθώς οι απώλειες θα είναι αρκετές. Τότε χρειάζεται ακόμα ένα μαραφέτι που λέγεται dac. Το dac μετατρέπει το ψηφιακό σήμα του υπολογιστή σε αναλογικό ώστε να ταίσεις το δικάναλο με αναλογικό. Στη δική μου περίπτωση, αφού το blue ray μου έχει είσοδο usb, βάσω ένα stick με μουσική και χρησιμοποιώ το ενσωματωμένο dac του blue ray. μελλοντικά όταν το νέο μου blue ray υποστηρίζει plna, θα μπορώ να κάνω μέσω upt stream τη μουσική απευθείας από τον υπολογιστή μου χωρίς να χρειάζεται καν να περνάω τραγούδια mp3 σε στικάκι ή εξωτερικό σκληρό. Γενικά, μη μου κουβαληθείς εδώ και έχεις ήδη αγοράσει πολυκάναλο... Προτείνω να κάνεις λίγη υπομονή να βρεθούμε και να δεις και να ακούσεις live τις διαφορές και τις συνδεσμολογίες για να αποκτήσεις καλύτερη εικόνα και να δούμε και τι θες να συνδέσεις με τι. Επίσης φέρε μουσική σου. Αν είναι να συνδέσουμε πάνω και τα ηχεία σου θα πάρεις πολύ καλή εικόνα του τι σημαίνει δικάναλος ενισχυτής και διαφορές στα στησίματα. Ά στις πίτσες θέλω peperoni. Από μπύρες πόσες να υπολογίζω?
Φίλε Panoramious,
Η συνδεσμολογία που προτείνω ακολουθεί τις εξής αρχές:
-Όλες οι ψηφιακές πηγές συνδέονται αντίστοιχα ψηφιακά στον AV Ενισχυτή. Ο AV Ενισχυτής συνδέεται αναλογικά από την Pre-Out με το HT-Passthrough δικάναλο.

-Όλες οι αναλογικές πηγές συνδέονται αναλογικά στον HT-Passthrough δικάναλο.​

Η σύνδεση αυτής της μορφής παρουσιάζει τη μεγαλύτερη δυνατή απλότητα και οικονομία. Από κει και πέρα υπάρχουν ατέλειωτοι συνδυασμοί και ποικιλία συνδέσεων, (όπως αυτές που υποδεικνύεις), οι οποίες αυξάνουν όμως το κόστος, αλλά και την πολυπλοκότητα του συστήματος. Παράλληλα αυξάνει και η πιθανότητα να παρουσιαστούν προβλήματα (θόρυβοι, βόμβοι κλπ), λόγω ακριβώς της αύξησης της πολυπλοκότητας και του αριθμού των καλωδίων.

Εξάλλου είμαστε υποχρεωμένοι κατά τη σχεδίαση ενός συστήματος να λάβουμε υπ' όψιν τα οικονομικά δεδομένα που ορίζει ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος. Αλλιώς μπορούμε να πάμε ψηλά, πολύ ψηλά. Δεν υπάρχει άνω όριο και το ξέρεις!

Κατά τα λοιπά, όρεξη για δοκιμές και πειραματισμούς να υπάρχει και όπως φαίνεται, έχουμε άφθονη! :smile:

Ο marantz sr 7400 τον οποίο έχω δεν είναι κορυφαίο μοντέλο. Είναι μεσαία σειρά που έχει παίξει αρκετά και μάλιστα υπό τρομερά αντίξοες συνθήκες (βλέπε γάτες στο σπίτι)... σίγουρα ένας παπάντζα ενισχυτης πολυκάναλος δεν είναι λύση γιατί όπως είπαμε τα προενυσχητικά του avr θα χρησιμοποιείς για όλο το home theater και τα τελικά του στάδια είναι που θα τροφοδοτούν με ρεύμα το κεντρικό (κυρίως) και τα surround (δευτερευόντως). Αλλά νομίζω πως με έναν ενισχυτή τύπου yamaha rx 771 ή κάτι παρεμφερές θα είσαι πλήρως καλυμένος. Ειδικά αφού θα δουλεύει ξεκούραστα μόνο 3 κανάλια. Όσο για το Νάκα θα τα πούμε τηλεφωνικά Τρίτη πρωί. Σχολάω στις 6. Μετά δε θα με χαλούσε καθόλου η βόλτα προς τα κει αλλά με δεδομένο πως έχεις και επιστροφή δεν ξέρω τι παίζει από πλευράς σου... Τεσπα αυτά θα τα πούμε από το τηλ. την Τρίτη.

Φίλε Panoramious,
Η συνδεσμολογία που προτείνω ακολουθεί τις εξής αρχές:
-Όλες οι ψηφιακές πηγές συνδέονται αντίστοιχα ψηφιακά στον AV Ενισχυτή. Ο AV Ενισχυτής συνδέεται αναλογικά από την Pre-Out με το HT-Passthrough δικάναλο.

-Όλες οι αναλογικές πηγές συνδέονται αναλογικά στον HT-Passthrough δικάναλο.​

Η σύνδεση αυτής της μορφής παρουσιάζει τη μεγαλύτερη δυνατή απλότητα και οικονομία. Από κει και πέρα υπάρχουν ατέλειωτοι συνδυασμοί και ποικιλία συνδέσεων, (όπως αυτές που υποδεικνύεις), οι οποίες αυξάνουν όμως το κόστος, αλλά και την πολυπλοκότητα του συστήματος. Παράλληλα αυξάνει και η πιθανότητα να παρουσιαστούν προβλήματα (θόρυβοι, βόμβοι κλπ), λόγω ακριβώς της αύξησης της πολυπλοκότητας και του αριθμού των καλωδίων.

Εξάλλου είμαστε υποχρεωμένοι κατά τη σχεδίαση ενός συστήματος να λάβουμε υπ' όψιν τα οικονομικά δεδομένα που ορίζει ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος. Αλλιώς μπορούμε να πάμε ψηλά, πολύ ψηλά. Δεν υπάρχει άνω όριο και το ξέρεις!

Κατά τα λοιπά, όρεξη για δοκιμές και πειραματισμούς να υπάρχει και όπως φαίνεται, έχουμε άφθονη! :smile:

Απλά δε φαίνεται στο λογικό σχεδιάγραμμα αναλογική σύνδεση στον δικάναλο. Σε καμία περίπτωση εννοείται πως δε θεώρησα ότι σε "διορθώνω" και δεν πιστεύω ότι με παίρνει άλλωστε :grinning-smiley-043

Last edited:
.............................................................................
Master Sonus Naturalis πως σας φαινεται η αποψη να απορριψω την...εργασια σας για να εχω καλυτερο κινηματογραφικο ηχο,αφου του δινει και καταλαβαινει απο ταινιες και ποτε μα ποτε τηλεοραση?
Εχω και την Panasonic TX-50GT30E οποτε και το 3D καμια φοα...(τι σας λεω ε;)
Καθόλου δε με πειράζει! :smile:

Έκανα την προσπάθεια να σε προστατέψω, εσένα και την τσέπη σου από την τρέλλά που μας δέρνει όλους εδώ μέσα, αλλά απέτυχα! Φαίνεται ότι έχεις κολλήσει κι' εσύ το μικρόβιο που κυκλοφορεί στο forum, το οποίο, φαίνεται, έχει την ιδιότητα να διαδίδεται εξ αποστάσεως!

Σε βλέπω, σε κανα-δυό χρόνια να έχεις πάρει Master και να καθπδηγείς κόσμο. :laugh:

Πάντως, πληροφοριακά και μόνο τη μέθοδο που προτείνω την έχω ήδη ακολουθήσει. Χρησιμοποιώ ως απλό ψηφιακό Router τον παλιό μου AV Ενισχυτή Yamaha RX-V757. Τις εξόδους HDMI των συσκευών μου τις στέλνω σε ένα HDMI Switch κι' από εκεί στην τηλεόραση.

Έχουμε παρόμοιο μοντέλο τηλεόρασης, έχω την Panasonic TX-46GT30E. Βλέπω 3D κανονικά, δεν υπάρχει πρόβλημα σ' αυτό. Είμαι όμως πεισσότερο φίλος του καλού ήχου και μάλιστα του Hi-End. Και ειλικρινά, τα Dolby Digital HD και DTS HD καθόλου δε μου λείπουν.
Έχω πληθώρα format στη διάθεση μου.

Αλλά τι λέω; Είσαι ήδη αποφασισμένος να μπεις στα μεγάλα κόλπα! :flipout:

Δικός μας είσαι, έτσι κι' αλλιώς. Άντε με το καλό να κάνεις τη μετακόμιση και να έχουμε κι' εμείς πρόσβαση κάπου εκεί ψηλά στην Ελλάδα του Βορρά... :music-smiley-005:

Οχι μονο κολλησα αλλα μαλλον γινομαι και οριστικα φορεας της νοσου.Την τριτη θα κατεβω στον φιλο Θαναση και μετα το βαφτισμα στα Audio(στα Video με ειχε βαφτισει ο JL_) μαλλον δεν εχει πισω.Αντε να δουμε τωρα που με βλεπω να την παταω(αλλα απο οτι λετε ολοι ευχαριστα εδω μεσα) απο τον Roksan Kandy K2 αλλα μετα την μετακομιση αυτος οριστικα!

Απλά δε φαίνεται στο λογικό σχεδιάγραμμα αναλογική σύνδεση στον δικάναλο. Σε καμία περίπτωση εννοείται πως δε θεώρησα ότι σε "διορθώνω" και δεν πιστεύω ότι με παίρνει άλλωστε :grinning-smiley-043
Που να φανεί!
Υπ' όψιν ότι όπως όλοι έχω κι' εγώ τα ταλέντα μου και τα προτερήματα μου, αλλά ως σχεδιαστής είμαι χάλια! :laugh:
Πάλι καλά που κατάφερα κι' έφτιαξα κι' αυτό που είδατε. Εδώ παρέλειψα να βάλω και το Sub.

Η σύνδεση του AV Ενισχυτή με τον HT-Passthrough δικάναλο γίνεται από την Pre-Out και είναι βεβαίως αναλογική.

Άλλες αναλογικές πηγές, όπως πικ-άπ, ραδιόφωνο (κοινό και διαδικτυακό), iPod, αλλά και ένας DAC θα συνδεθούν απ' ευθείας πάνω στον HT-Passthrough δικάναλο. Δεν μπορούσα να τα βάλω στο σχεδιάγραμμα για οικονομία χώρου, αλλά και κόπου.

Άν κανένα καλό παλικάρι είναι καλός σχεδιαστής και μπορεί να διορθώσει, να συμπληρώσει κλπ, εγώ μετά χαράς του παραχωρώ τη θέση μου! :music-smiley-005:

Και μια ακωμη ερωτηση(οποιον παρει ο χαρος αν τη δει) ο Onkyo TX-NR709 στα 650 ευρα σας λεει τιποτα σε σχεση(κανα 60 διαφορα αν υπολογισω και τα μεταφορικα) σε σχεση με Yamaha RX-V771??

Και μια ακωμη ερωτηση(οποιον παρει ο χαρος αν τη δει) ο Onkyo TX-NR709 στα 650 ευρα σας λεει τιποτα σε σχεση(κανα 60 διαφορα αν υπολογισω και τα μεταφορικα) σε σχεση με Yamaha RX-V771??
Μια χαρά σε βρίσκω φίλε μου cOLOMBOS74 ! Για το ερώτημά σου τώρα, βλέπω ότι ο Onkyo, πρέπει να είναι σίγουρα πιο δυνατός σε ισχύ από τον δικό μου :-) και σίγουρα χάρμα οφθαλμών τουλάχιστον στην πίσω όψη του. (μην πάει ο νους σου στο πονηρό). Βέβαια η τιμή του, σύμφωνα με τον Skroutz, είναι περίπου 100 και κάτι ψιλά περισσότερη οπότε είναι στο χέρι σου - τσέπη σου.
Πιο πολλά Watt, πιο πολλές HDMI. Από μία γρήγορη ανάγνωση που έκανα στα χαρακτηριστικά, πρέπει να είναι μία κατηγορία καλύτερος.
Έχω την τύχη να είμαι κάτοχος ενός δικάναλου που έχει τα διπλάσια κιλά από τον 771 και όταν πλησιάσει η ώρα της μετακόμισης, (στην ίδια μοίρα είμαστε νομίζω) θα τον πάω μια βολτίτσα από το vintage service που όπως έχω διαπιστώσει εδώ μέσα, κάνει θαύματα και θα τον αξιοποιήσω. Γι αυτό και για μένα δεν ήταν κίνητρο η ισχύς, αφού από εισόδους - εξόδους με καλύπτει.

Πρόσεξε όμως, εγώ τον έχω ήδη τον δικάναλο, οπότε, ότι μου στοιχίσει η περιποίησή του.

Εύχομαι γρήγορα την αγορά του καλύτερου για σένα και να 'σαι καλά να τον χαρείς ! ! !

Λογω Μεγαλης βδοαμαδας μαλλον σε ενα 24ωρο ο YAMAHA RX-V771 τσιμπησε ενα 20αρικακι,οποτε με τα μεταφορικα βγαινει κανενα 590αρι.Ο Yamaha RX-A810 βρισκεται σε σκρτουτζικο μαγαζι 649 με μεταφορικα και επισης κομπλε ο Onkyo TX-NR709 648 αλλα απο εξωτερικο και χωρις εγγυηση οποτε μαλλον η πλαστιγγα γερνει προς τον 2ο.Συνεχως ανακαταταξεις αλλα νομιζω πως και ο τελευταιος ειναι πολυ δυνατο μηχανημα και Avantage.Αυριο επισης φιλε george θα κατεβω Θεσσαλονικη στο Νακα και μετα στο σπιτι ενος συμφορουμιτη που θα ακουσω τον Roksan K2,οποτε τερμα τα ψεμματα!

Αν εχι καποιος την ευγενη καλοσυνη να μου πει καποιο(α) μαγαζι(α) στη Θεσσαλονικη(εκτος του Νακα) που να μπορεσω να ακουσω καποιον δικαναλο(η και πολυκαναλο) ενισχυτη?

Παιδες τον πηρα και το απογευμα θα τον ακουσω με τα ηχεια μου(Dali Concept 6) και τον avr 2311 που τσαλακωσα(τελικα 500 για demo) τα yamaha as2000.Ριξτε γνωμες για τον ενισχυτη που πηρα...
Χρηστο το Orphevs εχει ενισχυτες για το budget μου(περι τα 1000 ευρα;)κ αν εχουμε καποιο τηλεφωνο..

Λοιπον μετα απο απουσιας μια μερας απο τη δουλεια,τωρα πεφτει μαζεμενη και δεν ξερω ποτε θα στησω τον A/V.Περασα χθες και ακουσα τον Naim X5i απο το Orpheus Θεσσαλονικη.Κατ'αρχην,το μαγαζι που απο πανω δεν το κοβεις με τιποτα,στο υπογειο εχει τοσους ενισχυτες να ακουσεις και τοσα ηχεια που τρομαζεις!Ο υπευθυνος ηταν εχξυπηρετικοτατος και ακουσα τον ενισχυτη με ενα ζευγος AS και μου αρεσε πολυ,η μουσικη ερχοταν ατοφια,δεν ειχε κανενα θεμα σε μπασα και πριμα και ειχε ο ενισχυτης ενα χαρακτηρα που δεν μπορω να προσδιορισω(ισως το πλεον ουτως η αλλως απροπονητο αυτι του A/V club)ουτε γλυκο,ουτε αλατισμενο.Εκανε τα κομματια δικα του με εναν τροπο που δεν τα αλλαζε αλλα τα απεδιδε υπεροχα.Το μονο θεμα για την περιπτωση μου ομως ειναι πως δε θα με καλυπτε ισως,λογω τον 30 τετραγωνικων και του 6 μετρα υψους ταβανι,αφου μαλλον σε αρκετα υψηλες εντασεις ζοριζεται.
Κατοπιν στον Νακα κουβαλωντας τα ηχεια μου,παρεα με τον Panoramious και τον ετερο Θαναση του forum με τον οποιο ω τι συμπτωση εχουμε τα ιδια ηχεια(αυτη τη φορα θα ακουγα και τα δικα μου ηχεια,να δω τι κανουν με ακριβοτερα ηχεια!)
Βαλαμε λοιπον τον AS2000,το αντιστοιχο 2000 cd player και τα Dali.Ο ηχος ηταν εξαιρετικος,απολυτα ουδετερος,απολυτα σωστος(αλλα τα δικα μου αυτια που τοσα χρονια εχουν συνηθισει με ψευτοequalizer μαλλον θελουν ακομη το αλατοπιπερο τους)αλλα τα Dali ξεγυμνωθηκαν!Απο πλευρα πλαστικοτητας του ηχοθ,απο θεμα μπασου,απο θεμα ισχυς,αστα να πανε,τρελη ηττα!Σε μουσικες metal βεβαια ο ενισχυτης οσο γρηγορο να ειναι το κομματι,καταλαβαινεις ολες τις νοτες!(καλα οχι και ολες σε κανα κομματι Thrash!).
Κατοπιν βαλαμε τα Soavo 1 και το μαγαζι εγινε κανονικα Studio(βεβαια για ολα ο χωρος βοηθαει παρα πολυ!)τα Soavo ειναι πραγματικα γομαρια μετρονομοι!Απολυτη ακριβεια,απολυτη ισχυ που μπορουν να....καταπιουν οποιοδηποτε ενισχυτη και ενα μπασσο κανονικο(sub).Θα ελεγα ισως υπερβολικο μπασο αλλα δεν ειμαι σιγουρος γιατι η βασικη και μονη εμπειρια μου εδω και 3 χρονια ειναι με τα πριματα Dali.O Αριστειδης στο μαγαζι εξυπηρετικοτατος,σε εκανε να νιωθεις πως πηγες σπιτι του για ακροασεις,ευγε!
Τελευταια σταση πριν την αναχωρηση για πισω το σπιτι του Panoramius(μαζι με τον ετερο Θαναση) για να ακουσουμε τον Roksan Kakdy K2 με τα ηχεια μου και τα Τannoy που εχει σπιτι.Ο Roksan ειναι πραγματι ισχυρος ενισχυτης,με χρωμα παρα πολυ γλυκο που ταιριασε παρα πολυ καλα με τα ηχεια μας(να θυμισω πως και ο Θανασης εχει τα ιδια).Τα Ταννου του Panoramious ειναι 1,5 κλαση καλυτερα απο τα δικα μας και ειναι επισης πολυ ταιριαστα με τον ενισχυτη.Εκει που ενιωσα οτι λιγο μπλεχτηκε ο Roksan σε σχεση με τον Yamaha(στον Naim δεν εβαλα)ειναι η γρηγορη μουσικη τυπου Thrash(που σε αντιθεση με slow μουσικη,Lara Fabian,Opera αλλα και με μπαλαντες του Dickinson που τα πηγε πανεμορφα γλυκοαψογα).Στις γρηγορες αλλαγες,λιγο...χαθηκε και το αποτελεσμα εβγαινε λιγο....πλεγμενο.
Αυτα τα ολιγα παιδια για την πρωτη μου επαφη σε ακουσματα διαφορων ενισχυτων κ χθες ενιωθα ακριβως οπως ο τιτλος του post μου!
Ευχαριστω και τους δυο Θανασηδες για την παρεα χθες αλλα και τις χρησιμες συμβουλες που μου εδωσαν.
Τωρα απομενει να συνδεσω τον AVR 2311 που πηρα,να τον ακουσω να δω τι κανει και κατοπιν να τον ρουφιανεψω σε ολους εσας!!
Υ.Γ. τα ηχεια μου ΞΕΓΥΜΝΩΘΗΚΑΝ,οποτε για να μαζευτει καινουριο και για ηχεια και για δικαναλο,μαλλον μπαινουμε στον παγο,δυστυχως...