Το κεφάλι μου έχει γίνει κιμάς!

εντυπώσεις από πλευράς μου...:)

Ως προς το project του φίλου Κολόμβου που ήταν και το κυρίως ζητούμενο κατά τη συνάντηση έχω να πω πως έκανε μια πολύ πετυχημένη επιλογή AVR ειδικά για τα 500 ευρώ που τελικά πλήρωσε. Πήρε τον denon 2311 (o οποίος έχει τελικά preout, εγώ είχα δει τον 2311ci) που με κατανάλωση 640w, hdmi 3d και preout τον καλύπτει πλήρως και θεωρώ πως θα δέσει και καλά με τα ηχεία του. Από πλευράς δικάναλου, και οι δύο στους οποίους μάτσαρε τα δόλια τα dali, απλά τα ξεφτέλισαν... Κανονικά... Οι δυνατότητες των ενισχυτών ηταν πολύ ανώτερες από αυτές των ηχείων οπότε η αγορά ενός δικάναλου στην παρούσα φάση δεν θα του έδινε σημαντική βελτίωση. Προσωπικά του πρότεινα να περάσει σε πρώτη φάση (όποτε και αν είναι αυτή) σε αναβάθμιση των ηχείων. Θα έχει πιό άμεσο κέρδος.

Ως προς τη σύγκριση των δύο ενισχυτών τώρα...
Η αλήθεια είναι πως τους δύο ενισχυτές τους ακούσαμε με κοινά ηχεία μόνο τα dali. Αυτό δε βοήθησε καθόλου σε ασφαλή συμπεράσματα. Ως προς το αν ο Roksan μπέρδεψε τα μπούτια του στα μπάσα σε metal τραγούδια, δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα καθώς οι συχνότητες στις οποίες αναφέρεται ο φίλος κολόμβος επιρρεάζονται πάρα μα πάρα πολύ από το χώρο. Ο yami ακούστηκε στο showroom του Νάκα, ένα χώρο σαφώς μεγαλύτερο από το σαλονάκι μου και μάλιστα με επενδύσεις ricofon, γυψοσανίδες, μοκέτες κλπ. Το Roksan τον ακούσαμε με τα ίδια ηχεία στο σαλόνι μου. Τα ηχεία υπέφεραν και στις δύο περιπτώσεις. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως από απτή ποιότητα κατασκευής ο yami είναι πολλές κλάσεις πάνω από το roksan. Ο roksan όμως είναι σαφώς πιό γλυκόηχος και ομαλός. Συγκρίνοντας δε το combo yami-soavo1-χώρος Νάκα με το combo tannoy sensys dc2-roksan-σπίτι μπορώ να πω πως προτιμώ αυτό που ακούω στο σπίτι μου καθώς η μελωδικότητα είναι πολύ καλύτερη. Το soavo με τον yami μου ακούστηκε αρκετά απότομο, ίσως λίγο ξερό. Αυτό που ο κολόμβος αναφέρει σαν μπλέξιμο ή στρογγύλεμα των χαμηλών σε μέταλ για μένα συνεπάγεται ξηρότητα. Και τα χαμηλά τα φέρνεις και με ένα woofer.
Εν κατακλείδει ο yami είναι ένα ποιοτικότατο κτήνος (που πάραυτα δυσκολεύτηκε λίγο με τα soavo1) με καθαρό ήχο και γρήγορες εναλλαγές. Ο roksan από εμφάνιση δε συγκινεί ιδιαίτερα αλλά είναι επαρκώς γρήγορος, γλυκός και μελωδικός. Άποψή μου, έτσι?

τέλος, πρέπει να ευχαριστήσω πολύ τους συμφορουμίτες για το πολύ όμορφο και γεμάτο σε ακούσματα απόγευμα.
Παρεπιπτόντως, Κολόμβε, ένα cd του bruce dickinson τι δουλειά έχει στο σπίτι μου? Αν γλυκάθηκες με το roksan μπορούμε να κανονίσουμε να ξαναβρεθούμε έτσι κι αλλιώς. Δε χρειάζονται προσχήματα :)

και ο εταιρος της συντροφιάς...

αφου εσκασα στα γελια βλεποντας το θηριο τον Κολομβο να κουβαλα τα dali στην πλατη εξω απο τον Νακα σαν να ταν πασχαλιατικα αρνια εχω να πω τα εξης.

επραξες ορθα που πηρες τον av denon , θα δεσουν αψογα με τα dali , μιλω απο πείρα. Στηστον ματσαρισε τα ηχειακια σου και απολαυσετα!

Υπαρχει ακομα δρομος για τον δικαναλο οπως και για μενα. Στα 1400 ευρω που παιζει ο γιαμι θα βρεις πολλα αξιολογα μηχανακια (βεβαια στα 1097 που τον βρισκεις ειναι οντως προκληση λογο κυρίως της ποιοτητας κατασκευης ). Ομως οι προσφορες ειναι εκει και σε περιμενουν, μην βιαζεσαι...

Προσωπικα ο S2000 περα απο την κατασκευή , εμφανιση και την χωροταξια του εσωτερικου του που δειχνει την πολυ ποιοτικη δουλεια που εχει γινει δεν με τρελανε . Τον ηθελα ποιο ζεστο , ποιο βελουδινο. Αντιθετα ο roksan παροτι ο χωρος του Panoramious εχει τα θεματα του με το ξυλινο πατωμα, την τζαμαρια στην πλατη του συστηματος και τους πλαινους τοιχους , ο ηχος του με τραβηξε ζεστος με καλο ελεγχο , πολυ δυνατος το ποντεσιομετρο δεν περασε ποτε την μιση σταθμη,σε κερδιζε ο ηχος του αμεσως. Οτι ακουσαμε εκτος απο το χαβι μεταλ το οποιο τα ηχεια το ξερνουσαν λιγο ανεπεξεργαστο και χωρις αρχη και τελος ,το ευχαριστιόσουν. Τα dali 6 σαφως αναβαθμιστηκαν διπλα στον roksan κατι που δεν το ενοιωσα στον νακα που ο ηχος παιρνουσε απο μεσα τους λες και δεν ακουμπησε!

Συγχαρητηρια Θαναση! Mε τον roksan βρηκες το ιδανικο κρεβατι για την γατα σου!!!:flipout: Προσεχε την μονο μην εχεις κανα παρατραγουδο με τα ρευματα...
Πολυ καλη επιλογη στα λεφτα που τον πηρες οτι καλυτερο....
Ευχαριοστώ και τους δυο σας για την φιλοξενια και την παρεα...

Παιδια μολις τον συνδεσα,οποτε καταλαβενετε οτι ειναι λιγο δισκολο να τον...ανοιξω.Εντυπωσεις αυριο βραδακι που θα εχω το απογευμα ελευθερο για να του δωσω να καταλαβει!

Αργησα λογω..Πασχατος αλλα να'τος παλι!Λοιπον παιδια οντως ο Denon ακουγεται αρκετα πιο αναλυτικος απο τον Omkyo που ειχα,αλλα μετα τα ακουσματα που ειχα πλεον η νοσος πηγε στο...επομενο σταδιο.ΠΡΕΠΕΙ να γινει αναβαθμιση δυστυχως οπως λενε και οι συμφορουμιτες μου απαραιτητα και ηχειων!Ειχαμε που ειχαμε το διλλημα,Yamaha as2000,Roksan(που ειναι λουλουδι ο ατιμος) τωρα εχουμε και Densen B130!!Τα Soavo δε σας αρεσαν δηλαδη στην τιμη τους??Για προσελθετε(ελπιζω να χωνεψατε γιατι τα αρνια τα εφαγα,αλλα μαλλον επρεπε να φαω...και τα ηχεια!)

Αγαπητέ μου cOLOMBOS74,
Να σου ευχηθώ κατ' αρχήν Χρόνια Πολλά!

Να σε ρωτήσω όμως κάτι: Από WAF πως τα πας;
(WAF = Wife Acceptance Factor, δηλαδή Συντελεστής Αποδοχής Συζύγου). Είναι ένας ειδικός παράγοντας, όπου το έτερο ήμισυ παρεμβαίνει στις επιθυμίες μας.

Ρωτάω, διότι βλέπω ο ιός να βρίσκεται σε οξεία φάση.

Υπάρχει βέβαια και μία άλλη σπανιότατη περίπτωση: Να κατορθώσεις να κολλήσεις και σ' εκείνη το μικρόβιο.

Άν το καταφέρεις αυτό, τα μέλη του AVClub θα σε ανακηρύξουν πανηγυρικά Εθνικό Ήρωα! :award:

Να προσθέσω πως καλο είναι να υπολογίζεις τριάδα ηχειων για να αλλάξεις και το κεντρικό του home cinema. Απο ηχεια ποιο είναι το budget συνολο; Απο χωρο αν θυμάμαι καλα έχεις το σύμπαν ολακερο και απο μουσική απο Γαλλικές μελωδίες μεχρι anthrax... Χεχε.

Χρονια Πολλα Sonus Naturalis και σε ολους εδω μεσα(με μια εμφαση σ'αυτους του δικου μου thread!)Απο οτι βλεπω η γυνη μαλλον επαψε να ασχολειται με το..θεμα μου και μαλλον περναμε σε χρονια φαση της νοσου με αμβλυχρη συμπτωματολογια και οχι οξεια,οποτε συνεχιζουμε!(καλα ακομη για ηρωας θελει πολυ...:)Οσον αφορα το budget φιλε Panoramious δεν βλεπω να ξεπερναει το 2000αρο(το κεντρικο Dali στο μελλον μη μου βαζεις και αλλα!!),οποτε τωρα ειμαι αναμεσα σε Yamaha as2000(ακομη δεν μπρω να καταλαβω αν η εισοδος xlr θα με βοηθησει στο μελλον η αν εχει και αλλες διαφορες με τον as1000)με τα soavo 1,τον Roksan Kandy(που να παρει κατι με φοβιζει σε σχεση με τον αλλον που ειναι brand name και υποστηριξη)με ηχεια??? και ξαφνικα εμφανιστηκε και ο densen b-130 σε αγγελια ενος συμφορουμιτη σε καλη τιμη(αυτον δεν τον εχω ακουσει)που το παλικαρι δινει και ενα ζευγος ηχεια..Συμβουλες ενισχυτιακες,ηχειακες,συζυγιακες και παντως μουσικης κατηγοριας,δεκτοτατες!!

Για αρχή προσωπικά θα κοιτούσα (και λόγω προκατάληψης) με δεδομένο πως για ηχεία θες να είσαι μάλλον στο χιλιάρικο πάνω κάτω αυτά:

http://www.odes.gr/index.php?option...duct_id=6010&category_id=169&ref=bestprice.gr
http://www.odes.gr/index.php?page=s...facturer_id=16&option=com_virtuemart&Itemid=5
και τα πολύ ενδιαφέροντα βάσει σχολίων και κριτικών
http://www.odes.gr/index.php?option...duct_id=7389&category_id=169&ref=bestprice.gr

Να σημειώσω πως τα λινκ είναι όλα από ένα μαγαζί όχι γιατί τον ξέρω τον τύπο (πως άλλωστε, Θεσσαλονίκη είμαι) απλά για να φαίνονται όλα συγκεντρωμένα σε ένα χώρο σε περίπτωση που βρεθείς Αθήνα. Να δεις τις χλίδες της ξελογιάστρας...
Από ενισχυτές, να σου τονίσω απλώς πως ο roksan είναι designed and manufactured in England και παρέχει πενταετή εγγύηση. Πάντως από αυτούς έχω την εντύπωση πως όποιον και να πάρεις Θα μείνεις ικανοποιημένος. Αν και για chario (4ωμα) και tannoy (παράξενα) θα θες ρεύματα μάλλον.

Θαναση Χρονια Πολλα.Να βρεθω Αθηνα λιγο δυσκολο ως απιθανο.Τη συμβουλη σου την ξερω και ειναι το σωστο,πρωτα ηχεια,αλλα εφαγα κολλημα με την αγορα ενισχυτη.Το σφαλειν εστι ανθρωπινον.Σου λεει κατι ο Densen B130?Ανοιγω και thread για τους Yamaha..

Χαχαθαναση αυτες τις γραφικες παραστασεις τις εχω δει καμια 10αρια φορες αφου ψαχνω,ψαχνω και δεν βρισκω πολλα στο διαδικτυο για τον εν λογω ενισχυτη,αν μου τις εξηγησεις,αν λενε καλα πραγματα...ασε που τωρα ΕΣΥ χρωστας πιτσες,εγω προσφερθηκα και εχασες..

Προσωπικά δεν τις ερμηνευω πολυ καλές αλλα ας σχολιάσει και καποιος πιο σχετικός. Για το μεγάλο σου χωρο 80w με παραμορφωση >1% δε μου πολυκαθεται.

Ευχαριστω Θαναση.Αλλα μαλλον κανεις δεν εχει και πολυγνωση απο Densen εδω μεσα,οποτε αστο καλυτερα..

Παραπερα δεν εχει τιποτα το διαδυκτιο,απο εβδομαδα λογικα θα κανω μια καθοδο Θεσσαλονικη να βρω και κανενα μαγαζι Θεσσαλονικη για ηχεια και φυσικα να ακουσω τον Densen αν τον εχει ακομη ο φιλος για σπρωξιμο,γιατι για καινουριο ειμαι οικονομικα..κοντος!