Είχα τις προάλλες την ευκαιρία να ακούσω το mojo απο κοντά.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω το συμφορουμιτη alatar για το τράβηγμα και το χρονο.
Μάλιστα μου έφερε ολόκληρη προίκα. 3 σετ iems εκ των οποίων το ενα (και μάλιστα όχι το ακριβότερο) ηταν το sennheiser 800), 3 daps, ενα φτηνό sony (πολύ ευχάριστο αν και σχετικα φλατ), μια ναυαρχίδα της cayin με bb, και ενα πανάκριβο balanced της sony.
Επίσης επαιξε πολύ και ένας κουτσικος ενισχυτής για iems με μονιτορε ήχο ώστε να ακούσω το mojo και καθαρά ως dac.
Φυσικά με τόσο εξοπλισμό (θα δει το νήμα κάποια στιγμη ο ιδιοκτήτης και θα βάλει ονοματα στα μοντέλα που προφανώς δε μπόρεσα να συγκρατησω) η μπάλα πήγε στην κερκίδα.
Έβγαλα πάραυτα κάποια πολύ χρησιμα προσωπικά συμπεράσματα.
1) Τα iems μπορούν να ικανοποιήσουν πλήρως σε θέμα σκηνής, αναλυσης, πρίμα μεσαία, αλλα στο μπάσο χωλαινουν. Η σκηνή ηταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για μένα. Μπορεί να μην υπήρχε ο αέρας των ανοιχτών ακουστικών αλλα το πολύ καλό separation δε σε άφηνε παραπονεμενο. Απλα δεν είναι για μένα. Και αυτό έγινε ξεκάθαρο στο giorgio by moroder απο daft
punk.
2) Ο κινέζος cayin έσπερνε άγρια και ως standalone dap αλλα μιλάμε για πολύ όγκο και για πολύ παράξενο (ενοχλητικά) μενού. Κάποια στιγμη στο stratus του billy cobham είπα οτι παιζει καλυτερα απο το mojo. Κυριως λογω του πολυ ωραια ζυγισμενου σε εκταση και βαθος χαμηλου με τα χ2. Μετα μπήκαν οι κιθάρες και αλλάξα γνώμη. Αλλα αυτό έχει να κανει και με τα χ2 σε μεγαλο βαθμού που δε συμπαθούν τα bb dacs στο σημείο αυτό.
3) Το mojo εχει πολλά να δώσει. Γενικα μαλακο και ζεστο αλλα σκέτο έχει μια ψηφιακιλα κάπου καπως. Σε desktop setup λογικά με τον κατάλληλο προ αυτό έρχεται (όχι οτι ενοχλεί ιδιαίτερα, μην παρεξηγηθω).
4) οι φτηνοτερες πηγες (zuperdac και το φτηνό sony) έχαναν κυρίως σε 3d απο τις ακριβότερες. Παρεμπιπτόντως το sony πολύ μουσικό και το zuperdac πολύ ρωμαλαιο και ζωντανο. Αλλά τα ταπεινά philips που υποτίθεται δεν ακούν ιδιαίτερα σε συνοδά με έπεισαν να ανεβω κατηγορία χαλαρά.
5) Το πανάκριβο sony με τα επίσης πανάκριβα iems (άντε alatar πες μοντέλα) ηταν αλλου. Αλλα σε επίπεδο hiend. Ευηχοι χρωματισμοί που με προβλημάτισαν. Μου φάνηκαν ενα κλικ αφυσικοι. Μπορεί να παίζω με καλώδια κλπ αλλα το συστημα είναι στην ουσία bryston - pmc οποτε έχω αλλες συνήθειες. Και δε γίνεται το ενα συστημα να έχει διαφορετικό προσανατολισμό απο το άλλο.
6) Με βλέπω να το παίρνω το κορίτσι (το mojo) αν και φοβάμαι πως για χρηση με πισι θα μου βγάλει την πίστη. Γαλβανική προστασία θέλει σίγουρα (λεγε με vasilis t δλδ 180 ευρα έξτρα) και σχετικα άμεσα, καλώδια πολλά και διάφορα (όχι Υ για να δοκιμαστεί στο μεγαλο συστημα, όχι usb περίεργα, αλλα για portable αλλα για σταθερό κ.ο.κ.) ε, σε κάποια φαση και κανένα ενισχυτακο ακουστικών να παιζει έτσι για το τιουναρισμα... Θα παει μακρυά... Αλλά το έχει το κάτι του.