To know us better Θεσσαλονίκη

Ξενάγηση φουλ και φιλοξενία (από μένα τουλάχιστον σίγουρα) οποιοδήποτε Σ/Κ ....αν πέφτει και μέσα σε γιορτές ακόμα πιο βολικά.

(Καλά δεν εχεις έρθει ποτέ; Σου λέω από τώρα ότι θα ερωτευτείς το φαγητό και τους χαλαρούς ρυθμούς των ανθρώπων της πόλης...όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα γούστου αλλά αυτά τα δυο είναι σίγουρα)

Για την έκθεση είμαι πάντα μέσα αρκεί να μπορεί έστω και ένας από τους ακουστικάριους της Θεσσαλονίκης να ρθει για παρέα. Μοιράζομαι βενζίνη, έξοδα πάρκινγκ (αντιπαθώ τα αεροδρόμια) και φιλοξενώ όποιον θέλει και κάτω....(γκουχ γκουχ Πέτρο, Θανάση, Γιάννη, Θεόφιλε.....ας ψηθεί κάποιος και το κανονίζουμε).

περίπου το υποψιάστηκα....
(δεν μας είχες πει τίποτα...)

Ένα πρωί μπαίνω στο forum και βλέπω ένα π.μ από τον Εκτωρα που έλεγε δες στα μεταχ. Είναι σε καλή τιμή, χτυπά το. Μετά από λίγο χτυπάει το τηλέφωνο, είναι ο Πέτρος (Sonorus) μου λέει δες στα μεταχ. χτύπα το.

Ε το χτύπησα.

το είχα δει ...αλλά δεν ήξερα ότι έψαχνες.
αλλιώς θα σε έπαιρνα και γω...

CanJam & Jam δηλαδή? :Banane0:

Ε δεν είχα ανοίξει εκείνο το νήμα και έγραφα ότι θέλω έναν προ με ht passthrough, xlr και αν γινεται κάτω από 1000ε. Βρέθηκε ο primare.

Ήρθε η ώρα του κακού! (αυτό πάλι πως προέκυψε?)

Γεια σας και από εμένα , να ευχαριστήσω και εγώ τον Θοδωρή για την άψογη όπως πάντα φιλοξενία
και να πω ότι έχει φτιάξει ένα πολύ ωραίο χώρο με ένα πολύ καλό multimedia - δικάναλο σύστημα
το οποίο το έχει στήσει οικονομικά με πολύ έξυπνες αγορές - Μπράβο!

Η συνάντηση ήταν φυσικά πάνω από όλα ευκαιρία να βρεθούμε με παλιούς φίλους και να γνωρίσουμε
ένα νέο τον Γιάννη , ο οποίος έχει ένα απίστευτα High End portable σύστημα ακουστικών το οποίο με
πολύ ευγένεια και ενθουσιασμό μοιράστηκε μαζί μας.
Από ότι καταλάβατε είχαμε σούπερ παρέα και για αυτό απολαύσαμε και τα ποτάκια μας!

Και τώρα ο Νικητής -

Νικητής λοιπόν είναι η κατηγορία mid - fi στα ακουστικά η οποία διαθέτει πλέον (και με την συμβολή
παλαιμάχων) πολύ αξιόλογα ακουστικά με τα οποία δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρει κάποιος κάτι
στα γούστα του και να στήσει σχετικά οικονομικά ένα απίθανο σύστημα μουσικών απολαύσεων.

Στο δια ταύτα και οι δύο ''αντίπαλοι'' είναι πολύ αξιόλογα ακουστικά το καθένα με τις δικές ιδιαιτερότητες
που πιστεύω αξίζουν τα χρήματα που ζητάνε.
Και τα δύο τα είχα ξανακούσει και είχα ήδη άποψη αλλά η άμεση σύγκριση ήταν διαφωτιστική.
Άκουσα λίγο από το mojo απλά για να επιβεβαιώσω για ακόμα μια φορά την πλήρη αδυναμία του να οδηγήσει τέτοια ακουστικά
και στην συνέχεια επικεντρώθηκα στο βασικό DAC με τους δύο ενισχυτές που είχαμε φυσικά κυρίως με πολύ απαιτητική κλασσική
μουσική αλλά και άλλα είδη που είχε ο Θοδωρής από ροκ και μέταλ μέχρι κάτι μοντέρνα ηλεκτρονικά κομμάτια.
Όπως ήδη ανέφερα και τα δύο ακουστικά άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις αλλά και διαφορές οι οποίες στα δικά μου αυτιά
συνοψίζονται στα εξής -
Και τα δύο έχουν σχετικά παρόμοια συχνοτική απόκριση με το 660 να έχει πιο πολύ μπάσο και μια ιδέα ενισχυμένες
μεσαίες ενώ το 1990 έχει καλύτερη έκταση στις μέσο υψηλές - υψηλές χωρίς όμως να ενοχλεί ποτέ.
Το 660 δίνει πιο ζεστό αποτέλεσμα και πιο φυσικό , πραγματικό, ενώ το 1990 είναι πιο μεταλλικό και ας πούμε λίγο ψεύτικο.
Το 1990 έχει καλύτερη μικρο λεπτομέρεια αλλά το 660 είναι πιο καθαρό ακουστικό στην πίεση δείχνει με άνεση πως
είναι τεχνικά καλύτερο αφού παραμένει πεντακάθαρο εκεί που το 1990 βγάζει παραμόρφωση τόσο υψηλά όσο και χαμηλά.
Το μπάσο στο 660 είναι περισσότερο αλλά περιγραφικό όμως λίγο πιο αργό από το 1990 και για αυτό σε κάτι περίεργα μέταλ
και ηλεκτρονικά κομμάτια το 1990 συμπεριφέρεται καλύτερα.
Το 660 έχει μικρότερης έκτασης σκηνή και σε φέρνει μέσα στην ηχογράφηση ενώ το 1990 έχει μεγαλύτερη
σκηνή και σε τοποθετεί σε κάποια απόσταση.
Ο διαχωρισμός των οργάνων είναι το ίδιο ακριβής και στα δύο.
Η μεγαλύτερη διαφορά υπέρ του 660 είναι στα μάκρο δυναμικά , στο χτύπημα στην σωστή απόδοση του φόρτε
και στην αντίθεση από το πιάνο στο φόρτε.
Στα δυναμικά απλά το κάνει σκόνη έτσι απλά.
Αυτό φυσικά έχει σαν αποτέλεσμα το 660 να ακούγεται με πολύ μεγαλύτερο όγκο και σώμα.

Σε γενικές γραμμές αυτή είναι η συμπεριφορά των ακουστικών και ο μελλοντικός κάτοχος θα επιλέξει
ανάλογα με το τι του αρέσει πιο πολύ.
Το 660 παρότι έχει λίγο μικρότερη σκηνή είναι το πιο κατάλληλο για κλασσική μουσική και αυτό θα επέλεγα.

Ο παλαίμαχος της AKG K702 στάθηκε με αξιοπρέπεια απέναντι στους νέους , τα θετικά του και τα αρνητικά του
είναι πλέον γνωστά και στην τιμή που βρίσκεται πλέον είναι πολύ σοβαρή πρόταση.

Και για τα δύο ακουστικά θεωρώ απαραίτητη την ενίσχυση αλλιώς το αποτέλεσμα είναι κάτω του μετρίου.
Όσο αφορά τα οικογενειακά της Sennheiser νομίζω ότι το 660s είναι σαφής αναβάθμιση και από τα δύο 600/650
είναι ας πούμε το τέλειο πάντρεμα τους και ειλικρινά δεν βλέπω τον λόγο ύπαρξης τους.

Τέλος Θανάση λυπάμαι που θα το πω αλλά ο Valhalla 2 τα ξέσκισε τα ακουστικά της δοκιμής
όταν ο Gustard δεν κατάφερε ούτε καν να τα ξυπνήσει! :Banane0:

Ευχαριστώ όλη την παρέα για την ωραία βραδιά.

Υ.Γ - δυστυχώς (για την τσέπη μας) εκτός από τα δύο μοντέλα προς δοκιμή είχαμε την ''ατυχία''
να ακούσουμε κάτι ψείρες της Shure επ' ονόματι 846 οι οποίες έφαγαν τα ακουστικά της δοκιμής για πρωινό!
Ότι πιο κοντά έχω ακούσει από ψείρα στα HD800 , απίστευτος ήχος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους γίγαντες.
Είναι πολύ ακριβό (1000 έβρα) αλλά πόσα περιμένετε να πληρώσετε για να βάλετε high end ηχεία αξίας χιλιάδων
μέσα στον ακουστικό πόρο σας?
Ελπίζω να τα πάρω δανεικά και να σας πρήξω σε άλλο νήμα!

Πέτρο έγραψες αυτό :

ο Valhalla 2 τα ξέσκισε τα ακουστικά της δοκιμής όταν ο Gustard δεν κατάφερε ούτε καν να τα ξυπνήσει!

Δες τα τεχνικά χαρ/κά τους
GUSTARD H10 :Output power: 570 mW (600 ohm load); 2200 mW (100 ohms); 2700 mW (50 ohms); 2000 mW (32 ohms); 1000 mW (16 ohms)

VALHALLA 2:Maximum Power, 600 ohms: 450mW ,Maximum Power 300 ohms 800mW ,Maximum Power, 50 ohms: 180mW
μην ξεχνάς ότι είχαμε συνδέσεις rca και όχι xlr όπου ο gustard γκαζώνει και ελέγχει το μπάσο σαφώς καλύτερα με συνολικά λιγότερη παραμόρφωση :o

Εντάξει , πέρα από την πλάκα δεν έχει σημασία μόνο η ένταση σαν βατ παίζει ρόλο η αντίσταση εξόδου και γενικότερα η τοπολογία του ενισχυτή.
Μια χαρά τα πήγε ο Gustard σαν ικανότητα οδήγησης αλλά πολύ στεγνός χωρίς σώμα και σκηνή , πάντα κατά την γνώμη μου.
Επίσης σίγουρα όσο αφορά τον Gustard παίζει ρόλο το xlr γιατί σε RCA προφανώς κάνει μετατροπή που δεν έχει το ίδιο καλό αποτέλεσμα.

Ήρθε η ώρα του κακού της παρέας :flipout:
Πρώτα από όλα να ευχαριστήσω τον Κώστα για την φιλοξενία........

Eσύ αυτό βαφτίστηκες έτσι....:flipout:

Πέρα από την πλάκα, εξαιρετικά αναλυτικά review όλοι σας.....Ελπίζω αυτό το νήμα να γίνει οδηγός αγοράς για πολλά νέα μέλη που θελουν να μπουν στο χώρο του HeadFi αλλά δεν ξέρουν πως ακουγεται το κάθε ακουστικό......και να μην μάθουν πληρώνοντας όπως πάθαμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι.