Το Mac OS X Leopard στις 26 Οκτωβρίου! Official!

To πρωτο μου ποστ απο το Leopard !!!
leopard.jpg cover flow.jpg

To ekana install σε 2 μηχανηματα, macbook kai macmini G4 .
Στο macbook ekana upgrade (γιατι το ειχα γεμισει με εφαρμογες) και στο macmini clean install.

Στο macbook εγινε σε μιση ωρα, και στην αρχη ειχα καποια μικροκοληματα.
Εκανα ενα - δυο restart kai repair permissions, kai συνηλθε.
Τωρα ειναι ολα ΟΚ !

Το spaces καταπληκτικο !
Σε λιγο περισσοτερα ...:ADFADF1:

Attachments

• coverflow.jpg
    coverflow.jpg
    106.3 KB · Views: 17
Last edited:
να ρωτήσω κάτι και sorry εκ τον προτέρων εάν έχει απαντηθεί η είναι αυτονόητο αλλά το ίδιο cd το κάνουμε εγκατάσταση σε άλλα mac χωρίς κάποιο περιορισμό σε σχέση με άδεια π.χ. microsoft

και μια προχειρη με την μπαρα στο πλαι ..
ακομα δεν εχω περασει τα αρχεια μου - προγραμματα μιας και εκανα clean install

παντως καλα παει το εχουν μαζεψει αρκετα..δλδ πολλες ρυθμισεις πχ περι networks τις βρησκεις ακομα ποιο τακτοποιημενες ολες μαζι

βεβαια αυτο που δεν εχω βρει ειναι πως να κανεις το view folder options για ολους τους φακελους πρεπει να τον κανεις καθε εναν ξεχωριστα δλδ?

Απάντηση: Re: Το Mac OS X Leopard στις 26 Οκτωβρίου! Official!

Δηλαδη εγω που εχω δυο mac τι θα αγορασω?
Single user η family pack?

Αν πας για family pack να ξέρεις οτι έχει μέσα 5 άδειες οπότε μπορείς να το αγοράσεις συνεταιρικά με άλλους και να μοιραστείτε το κόστος..

Αλλιώς την στιγμή που έχεις εσύ ο ίδιος 2 mac μπορείς να πάρεις 1 κανονικό.

Last edited:
Να ρωτησω κι εγω κατι βρε παιδια? Επειδη απο τοτε που αγορασα το iMac δεν ετυχε να εγκαταστησω μονος μου καποιο λειτουργικο, ειναι ευκολο ή θελει ολοκληρη διαδικασια οπως εχουν τα Windows?
Πως γινεται δηλαδη η διαδικασια format ενος MAC??

ΥΓ: Εχω κανει ηδη την προπαραγγελια για το Leopard!! :music-smiley-005::award:

Να ρωτησω κι εγω κατι βρε παιδια? Επειδη απο τοτε που αγορασα το iMac δεν ετυχε να εγκαταστησω μονος μου καποιο λειτουργικο, ειναι ευκολο ή θελει ολοκληρη διαδικασια οπως εχουν τα Windows?
Πως γινεται δηλαδη η διαδικασια format ενος MAC??

Eίναι πολύ εύκολο και γρήγορο αν κάνεις clean install.15-20 λεπτά ανάλογα το μηχάνιμά σου για full install.
Κράτα backup το παλιό σου σύστημα απλά για να μεταφέρεις accounts και ρυθμίσεις,apps,έγγραφα με το Migration assistan (με ένα κλικ μετά)

H αναβάθμιση από πάνω (δεν την συνιστώ,προτειμώ clean install κάθε φορά) κρατάει περισσότερο ανάλογα με το τί έχεις εγκαταστήσει ήδη στον δίσκο σου.

ΥΓ: Εχω κανει ηδη την προπαραγγελια για το Leopard!! :music-smiley-005::award:

Same here.. Το έχω και "beta" αλλά δεν θέλω να το βάλω..
Περιμένω το original.

Νικο, καλημερα και :grinning-smiley-043 για τις πολυτιμες πληροφοριες.

ΑΥτο που θελω να μαθω ειναι πως γινεται το clean install. Πρεπει να βαλω το δισκακι της εγκαταστασης και να κανω restart?? Αυτο δεν ξερω...

βεβαια αυτο που δεν εχω βρει ειναι πως να κανεις το view folder options για ολους τους φακελους πρεπει να τον κανεις καθε εναν ξεχωριστα δλδ?

Οχι απαραίτητα. Απλά όταν ρυθμίσεις τα View σε έναν φάκελο στο κάτω κάτω μέρος έχει ένα Make default. Κάνεν κλικ εκεί και αποθηκεύει τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις για όλους τους φακέλους.

Και μερικά screenshots από την συσκευασία...

1737209919_e1151ecb25.jpg

1738062694_57e657a08b.jpg

1738065400_70741a8294.jpg

ΑΥτο που θελω να μαθω ειναι πως γινεται το clean install. Πρεπει να βαλω το δισκακι της εγκαταστασης και να κανω restart?? Αυτο δεν ξερω...

Ακριβώς..

Επίσης μην βιαστείς στα Agree και Next .. Στο 2ο-3ο βήμα βγαίνει η επιλογή "Customise" όπου μπορείς να μην επιλέγεις εξτρα γλώσσες κτλ που τζάμπα θα καταλαμβάνουν χώρο στον δίσκο.

Ακριβώς..

Επίσης μην βιαστείς στα Agree και Next .. Στο 2ο-3ο βήμα βγαίνει η επιλογή "Customise" όπου μπορείς να μην επιλέγεις εξτρα γλώσσες κτλ που τζάμπα θα καταλαμβάνουν χώρο στον δίσκο.

Οποτε σε αυτο το βημα θα πρεπει να επιλεξω και ολες τις αντιστοιχες κωδικοποιησεις που αφορουν τους ελληνικους χαρακτηρες (οπως γινοταν στα Win)?
Θα πρέπει να προσέξω κάτι αλλο κατα την εγκατασταση?

Οποτε σε αυτο το βημα θα πρεπει να επιλεξω και ολες τις αντιστοιχες κωδικοποιησεις που αφορουν τους ελληνικους χαρακτηρες (οπως γινοταν στα Win)?

Οχι.. Απλα ξετσεκάρεις τα localization που δεν χρειάζεσαι, Χ11,υποστήριξη εκτυπωτών που δεν χρησιμοποιείς και τέτοια.
Απλά και μόνο για να μην φορτοθούν τζάμπα.

ΟΚ, ψιλοκαταλαβα :grinning-smiley-043
Ειναι μεχρι να το κανω μια φορα, μετα πιστευω οτι δεν θα εχω προβλημα. Εξαλλου για αυτο πηραμε και MAC, για να απλοποιησουμε τη ζωη μας!!! :2thumb22sup:

Στο clean install γινεται και format;
Tι ειναι το Migration assistan ; Eμπεριεχεται στο mac os ;

Ki εγω συνιστω clean install, στο δικο μου macbook , με ΠΟΛΛΕΣ εφαρμογες, μου κανει κατι νερα (δεν κανει restart, shutdown klp), οποτε μαλλον θα κανω απο την αρχη installation.

Αληθεια πως κανεις Backup μονο εφαρμογες ?