Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Επ´αυτοφώρω ο διοικητής του τμήματος ασφαλείας Αιγάλεω
Πρώτη καταχώρηση: 13/02/2013 - 14:17

Άνδρες του τμήματος εσωτερικών υποθέσεων συνέλαβαν επ' αυτοφώρω τον διοικητή του τμήματος ασφαλείας Αιγάλεω να χρηματίζεται. Από Πακιστανό, ιδιοκτήτη καταστήματος, ώστε να μην τον καταγγείλει για υγειονομικές παραβάσεις.

Ο συλληφθείς μαζί με έναν απόστρατο αξιωματικό κι έναν Πακιστανό, εκβίαζαν καταστηματάρχες αλλοδαπούς. Χρηματίζονταν για να μην καταγγέλει υγειονομικές παραβάσεις.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν μετά από καταγγελία Πακιστανού. Του είχε ζητήσει 1.000 ευρώ, ο Πακιστανός του έδωσε 400 ευρώ, του είπε "τα υπόλοιπα αύριο" και στη συνέχεια πήγε στην αστυνομία...

http://www.inews.gr/227/epaftoforo-o-dioikitis-tou-tmimatos-asfaleias-.htm

Τσ..τσ.τσ...............Διοικητές κι αυτοί....

Συνελήφθη κι ο διοικητής του Α.Τ. Ρέντη για διαφθορά

02/14/2013 - 13:38

Συνελήφθη ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ρέντη κατηγορούμενος για διαφθορά. Ο διοικητής σταμάτησε για τυπικό έλεγχο έναν αλλοδαπό άνδρα από το Πακιστάν, ο οποίος είχε παραβιάσει κόκκινο σηματοδότη και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 4,000 ευρώ. Ο διοικητής του είπε ότι για να του δικαιολογήσει την πηγή των χρημάτων θα πρέπει να του δώσει τα μισά. Ο άνδρας κατήγγειλε την ενέργεια του αστυνομικού, ο οποίος συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Να σημειωθεί ότι είναι ο δεύτερος διοικητής που συλλαμβάνεται από την Υπηρεσία, μετά τον διοικητή του Α.Τ. Αιγάλεω, ο οποίος κατηγορείται για εκβιασμούς σε βάρος αλλοδαπών καταστηματαρχών.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_14/02/2013_483076

Last edited:
Έστειλαν τον διοικητή του ΑΤ να εκτελεί χρέη τροχονόμου;
Και αυτός έκανε σωματικό έλεγχο στον Πακιστανό επειδή πέρασε με κόκκινο; :blink:

Φαντάσου παρακάτω τι γίνεται...

Η ληστεία μεταναστών φαίνεται να έχει αναχθεί σε κύρια απασχόληση.

Με τους σημερινούς μισθούς οι μετανάστες έχουν περισσότερα λεφτά από εμάς...
Η ΧΑ κυνηγάει τους μετανάστες.

Άρα η ΧΑ είναι αριστερό κόμμα που κυνηγάει το κεφάλαιο! :flipout:

Βλέποντας τα σχόλια των φασιστων από κάτω από το βίντεο μου ήρθε στο μυαλό το θεϊκό σχόλιο.

«Γεννηθήκαμε και θα πεθάνουμε Έλληνες!» Μωρέ ψοφήστε εσείς και θα σας ντύσουμε και με σημαίες...

Αιχμάλωτος στην Αμυγδαλέζα

Δεκατέσσερις οργανώσεις σε αναλυτική έκθεση καταγγέλλουν τις απαράδεκτες συνθήκες πρόσβασης στο σύστημα ασύλου. Ο Χεταμί Νάσερ από το Αφγανιστάν είναι ένα από τα πολλά θύματα
«Είναι άθλια εδώ μέσα. Δεν σε σέβονται. Το φαγητό είναι χάλια. Δεν έχω ρούχα, ούτε λεφτά για τσιγάρα. Σκέφτομαι συνέχεια τους δικούς μου. Εχω πάθει κατάθλιψη. Θέλω να βγω τώρα, να μη μείνω ούτε πέντε λεπτά ακόμα».

Κανονικά, ο Χεματί Νάσερ θα κυκλοφορούσε σήμερα ελεύθερος, με τη ροζ κάρτα του πρόσφυγα στο πορτοφόλι. Βρίσκεται στα κρατητήρια Αλλοδαπών της Αμυγδαλέζας, όπου τον συναντήσαμε, αδυνατισμένος 12 κιλά από το κακό φαγητό και την αγωνία, θύμα της άθλιας διαδικασίας πρόσβασης στο άσυλο, των επιχειρήσεων-σκούπα και των κέντρων κράτησης μεταναστών του κ. Δένδια. Η περίπτωσή του αποτελεί κατά γράμμα εφαρμογή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όσοι θέλουν να ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα.

Για «απαράδεκτη κατάσταση της άρνησης πρόσβασης στο σύστημα ασύλου στην Ελλάδα» κάνουν λόγο δεκατέσσερις οργανώσεις και συλλογικότητες σε πρόσφατη αναλυτική έκθεσή τους, προϊόν δίμηνης εξαντλητικής έρευνας (http://asylum-campaign.blogspot.com).

Τα πράγματα για τον Χεματί ήρθαν δύσκολα εξαρχής. Ξέφυγε από το Αφγανιστάν και ήρθε με την οικογένειά του στην Ελλάδα, τον Ιανουάριο του 2012. Η γυναίκα του και τα δύο παιδιά του τα κατάφεραν να φύγουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Ο ίδιος έμεινε, περνώντας τον χρόνο του στοιβαγμένος σ” ένα σπίτι με δεκαπέντε ανθρώπους. Τον Νοέμβριο του 2012, πήγε στην οργάνωση Αίτημα ζητώντας υποστήριξη για να υποβάλει αίτημα ασύλου και οικογενειακής επανένωσης, όπως δικαιούται από τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ. Ηταν ο μόνος τρόπος ν” αποκτήσει πρόσβαση στη διαδικασία, παρακάμπτοντας την παρωδία που υποχρεώνει δεκάδες πρόσφυγες να περιμένουν μερόνυχτα έξω από το τμήμα Ασύλου της Πέτρου Ράλλη για την πιθανότητα να βρεθούν ανάμεσα στους είκοσι που δέχεται το τμήμα κάθε Σάββατο πρωί.

Η οργάνωση ενημέρωσε εγγράφως το τμήμα Ασύλου. Το τμήμα εφαρμόζει την πρακτική να δίνει ραντεβού σε οργανώσεις που εκπροσωπούν όσους ζητούν άσυλο, και όχι τους ίδιους τους ανθρώπους που το ζητούν. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο Χεματί θα υπέβαλλε το αίτημά του τις 29 Νοεμβρίου. Αν γινόταν η συνάντηση, θα είχε σήμερα τη ροζ κάρτα και την ελευθερία του. Αλλά η τύχη και ο Ξένιος Δίας τα θέλησαν αλλιώς. «Τρεις μέρες πριν, στις 26, επτά η ώρα το πρωί, κοιμόμασταν. Ξαφνικά ακούμε φασαρία. Ξυπνάμε, βλέπουμε αστυνομία. Ο,τι μας έλεγαν δεν το καταλαβαίναμε καθόλου. Κοιτάξανε τα χαρτιά, τους εξήγησα με έναν που μίλαγε αγγλικά ότι σε τρεις μέρες έχω ραντεβού στο Αλλοδαπών για οικογενειακή επανένωση. Μου είπαν ότι θα με αφήσουν από κει ελεύθερο. Στο Αλλοδαπών, μας έφεραν διερμηνέα, τους εξήγησα. Δεν άκουσαν καθόλου. Μας έφεραν εδώ».

Ακολούθησαν νομικές κινήσεις της οργάνωσης να ακυρωθεί η κράτηση. Οχι μόνο είναι παράλογο να κρατείται για απέλαση κάποιος για τον οποίο έχουν ενημερωθεί οι αρχές ότι επιθυμεί να ζητήσει άσυλο, αλλά και η ίδια η κράτηση είναι προσχηματική: η απέλαση στο Αφγανιστάν απαγορεύεται. Οι απαντήσεις των αστυνομικών και δικαστικών υπηρεσιών προς τις οποίες προσέφυγε η οργάνωση υπήρξαν στερεότυπες, χωρίς να εξετάζουν την ουσία.

«Γιατί δεν έλαβαν υπόψη τους την έγγραφη ενημέρωση που τους κάναμε; Γιατί, όταν τον συνέλαβαν και με δεδομένο ότι είναι Αφγανός, δεν ρώτησαν αν είναι πρόσφυγας, αν έχει συγγενείς εδώ ή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, παρά μόνο ακολούθησαν απρόσωπα και τυπικά τη διαδικασία διοικητικής απέλασης; Γιατί τον κρατούν ενώ η απέλασή του είναι ανέφικτη;» αναρωτιέται ο Σπύρος Ριζάκος από το Αίτημα.

Από την Αμυγδαλέζα, ο Χαμετί έκανε αίτημα ασύλου στις 24 Δεκεμβρίου και οικογενειακής επανένωσης στις 24 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το Δουβλίνο ΙΙ, όταν υπάρχει αίτημα οικογενειακής επανένωσης και γίνει δεκτό, το αίτημα ασύλου θα κριθεί από τη χώρα όπου βρίσκεται η οικογένεια του πρόσφυγα. Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα πρέπει να προωθήσει το αίτημα του Χεματί στην άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Ακόμη να το κάνει. Κι έτσι, λόγω της καθυστέρησης της Ελλάδας να παραλάβει το αίτημα ασύλου του, ένας άνθρωπος που θα έπρεπε να είναι ελεύθερος μένει στη φυλακή, με κίνδυνο να παραμείνει εκεί άλλους οκτώ μήνες.

Η Εφημερίδα των Συντακτών

http://rozkarta.blogspot.gr/2013/02/blog-post_2129.html?spref=tw

Μωρέ οι άνθρωποι μια χαρά τα λένε και έχουν και δίκιο.
Πως έχει μπλεχτεί έτσι η ιθαγένεια με την υπηκοότητα δεν μπορώ να καταλάβω.
Το τι σχέση έχει ο ιθαγενής με τον υπήκοο μίας χώρας είναι ένα θεματάκι που μόνο στην Ελλάδα μπορεί να υπάρχει...

Δημοσιεύουμε αυτούσια καταγγελία αναγνώστριας που λάβαμε ηλεκτρονικα:

"Σήμερα (18/02) το απόγευμα σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ, στο νούμερο 17 υπήρξα μάρτυρας των παρακάτω γεγονότων:

Επιβιβάστηκα στο λεωφορείο μαζί με δυο ελεγκτές.
Με το που ανέβηκαν, κατευθύνθηκαν στην γαλαρία του λεωφορείου όπου καθόντουσαν τέσσερα άτομα νεαρής ηλικίας, αφρικανικής καταγωγής.
Με ιδιαίτερα τραμπούκικο τρόπο και μιλώντας ελληνικά, ο ένας από τους ελεγκτές ζήτησε από τα παιδιά τα εισιτήρια τους.

Μετά από αρκετές χειρονομίες και φωνές και αφού τα παιδιά τον έπεισαν ότι δεν μπορούν να τον καταλάβουν, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την λέξη "τικετσ" αντι για "εισιτήριο ρε" όπως επέμενε να λέει.
Κατ' ευθείαν τα παιδιά έδωσαν τα εισιτήριά τους που ήταν μειωμένα και παρουσίασαν και κάρτες επιβίβασης.

Ο τραμπούκος θεωρώντας ότι οι κάρτες είναι πλαστές φώναξε στον συνάδελφό του που είχε μετακινηθεί προς την μεριά του οδηγού, "έλα εδώ έχει μπόλικο φαΪ". Ο έτερος τραμπούκος, ήρθε και εξακολουθώντας να μιλάει στα παιδιά σε έντονα επιθετικό ύφος -στα ελληνικά και αυτός-, ζητούσε να δει "την άλλη κάρτα" όπως έλεγε χαρακτηριστικά.
Τα παιδιά κατάλαβαν ότι τους ζητούσαν κάποιο έγγραφο και παρουσίασαν τις κάρτες παραμονής τους.

Αμέσως ο τραμπούκος πήρε τις κάρτες παραμονής των παιδιών χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις και προσπάθησε να απομακρυνθεί φωνάζοντας στον οδηγό να μην ανοίξει τις πίσω πόρτες.
Σε αυτό το σημείο το ένα από τα παιδιά σηκώθηκε από την θέση του και προσπάθησε να ζητήσει εξηγήσεις
Ο τραμπούκος τον έσπρωξε και του μίλησε για πρώτη φόρα στα αγγλικά λέγοντάς του να κρατήσει τα χέρια του κάτω.

Σε αυτό το σημείο επενέβην και ρώτησα τον τραμπούκο γιατί το κάνει αυτό και παίρνει έτσι τα χαρτιά των παιδιών και μου είπε να μην ανακατεύομαι.
Απευθύνθηκα στα παιδιά στα αγγλικά και τους ρώτησα αν έχουν πάσο, φοιτητικό η μαθητικό μαζί τους.
Αμέσως όλα έβγαλαν και έδειξαν το μαθητικό τους πάσο, ενώ εξήγησαν ότι είναι μαθητές σε σχολειό της Θεσσαλονίκης.

Σε αυτό το σημείο, ο τραμπούκος επέστρεψε τις κάρτες πίσω και μιλώντας σε πολύ καλά αγγλικά -κάτι που δεν είχε κάνει μέχρι τότε- εξήγησε στα παιδιά ότι "όταν κάποιος σε λεωφορείο σου ζητάει την κάρτα εννοεί ότι εσύ πρέπει να δείχνεις το πάσο".

Τότε τον ρώτησα έκπληκτη γιατί δεν μιλούσε αγγλικά πιο πριν και μου απάντησε "εντάξει κοπέλια τα μιλήσαμε και τα αγγλικά μας για σήμερα".

Είμαι ιδιαίτερα εκνευρισμένη με τον εαυτό μου που κατέβηκα στην αμέσως επόμενη στάση από τα νευρά μου και δεν το συνέχισα απαιτώντας τα στοιχεία των τραμπούκων, μιας και η όλη συμπεριφορά άξιζε μια σωστή καταγγελία, την επόμενη φορά όμως δεν θα το αφήσω έτσι".

http://alterthess.gr/content/kataggelia-anagnostrias-ratsistiki-symperifora-elegkton-ston-oasth

Το περασμένο Σάββατο δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στο κέντρο κράτησης μεταναστών της Αμυγδαλέζας προκειμένου να σταματήσουν την απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει την προηγούμενη Πέμπτη.

Σύμφωνα τουλάχιστον με όσα καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), τα ΜΑΤ ξυλοκόπησαν με κλομπ αρκετά άτομα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες με σπασμένα χέρια και πόδια.

Οι αστυνομικές δυνάμεις φέρεται πως έσερναν κρατούμενους κρατώντας τους από τα χέρια και τα πόδια πάνω σε χαλίκια, ενώ έκαναν χρήση δακρυγόνων σε κλειστούς χώρους. Οι μετανάστες διαμαρτύρονται για την παράταση της φυλάκισης τους, καθώς αρκετοί κρατούνται για περισσότερους από εννέα μήνες σε συνθήκες όπου επιβάλλεται καθεστώς πείνας με συσσίτια όπου η ποσότητα του φαγητού αποτελεί ντροπή.

http://www.koutipandoras.gr

Είμαι κοινωνικός διαμεσολαβητής και δουλεύω σε μια ΜΚΟ στον Aγιο Παντελεήμονα. Τους τελευταίους μήνες έρχονται λιγότεροι άνθρωποι στην οργάνωση λόγω των επιθέσεων των ναζί και της παρουσίας της αστυνομίας, και αυτό με στεναχωρεί ιδιαίτερα. Από τότε που ξεκίνησαν οι επιθέσεις, οι αστυνομικοί έρχονται στον δρόμο μας καθημερινά και όποιον σκουρόχρωμο βρουν τον σταματούν. Είχαν μάλιστα χτυπήσει με ρόπαλα δύο μέλη του προγράμματος.

Τους βρήκα κι εγώ μπροστά μου. Μου ζήτησαν χαρτιά και τους είπα ότι δουλεύω εδώ. Με άφησαν να περάσω. Λίγο αργότερα άκουσα φωνές έξω από το παράθυρο. Κοίταξα, είδα τους ίδιους αστυνομικούς, οχτώ αν θυμάμαι καλά, και μια κοπέλα με πολιτικά. Είχαν τα χέρια πάνω στα όπλα σαν έτοιμοι για μάχη! Φοβήθηκα. Με κοιτούσαν πολύ άγρια. «Εχεις χαρτιά, ρε;» μου φώναξε η κοπέλα. «Πριν από λίγο δεν τα ελέγξατε;» απάντησα. Εφυγαν. Πέρασαν οι ώρες και εγώ όλη μέρα τούς σκεφτόμουν. Πώς μπορεί έξω από τους τοίχους να επικρατεί το μίσος και μέσα η αλληλεγγύη;

Ημασταν σε προγραμματισμένη συνάντηση. Την ώρα που μετέφραζα, ακουστήκαν απ” έξω φωνές πολλών ανθρώπων. Είχαμε συζητήσει ότι υπάρχει περίπτωση να επιτεθούν και εκεί. Δεν ξέρω, αλλά μάλλον από τον φόβο μου άκουγα «Αίμα – τιμή», «Η Ελλάδα στους Ελληνες» και τα συνηθισμένα συνθήματα των ναζί. Φοβήθηκα, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Στην αίθουσα που έκαναν μαθήματα ελληνικών ακούστηκε σαν να τρέχουν και σκέφτηκα ότι προσπαθούν να κρυφτούν. Οι υπόλοιποι δεν είχαν καταλάβει τίποτα. Ανάμεσά τους μια μητέρα και ένα μικρό κοριτσάκι τριών χρόνων από το Αφγανιστάν. Το κοιτούσα και σκεφτόμουν πώς να το αρπάξω και να τρέξω, μην το χτυπήσουν.

Ρώτησα μια συνάδελφο τι κρατάνε οι έξω και μου είπε κόκκινες και μαύρες σημαίες. Αλλη συνάδελφος, χλομή και φοβισμένη, έσκυψε και μου ψιθύρισε ότι δεν θέλουν να μπουν μέσα – απλά φωνάζουν συνθήματα και θα φύγουν. Ο θόρυβος όμως δυνάμωνε. Δεν άντεξα. Φοβόμουν, αλλά ήθελα να δω αυτούς που με μισούν. Ζήτησα συγγνώμη και έτρεξα έξω. Είχαν έρθει κάποιοι αλληλέγγυοι και φώναζαν «Ποτέ ξανά φασισμός». Συγκινήθηκα. Ηθελα να κλάψω από χαρά. Τους κοιτούσα με περηφάνια. Φώναξα κι εγώ: «Ποτέ ξανά φασισμός».

http://www.efsyn.gr/?p=26468#.USvPOZ5mHjc.twitter

Μετά τις καταδίκες αστυνομικών για ληστεία καταστηματαρχών τι λέει ο κ.Δένδιας για τις αστυνομικές βαρβαρότητες σε Δραπετσώνα, Ελληνικό, Παιανία;

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Μετά τις καταδίκες αστυνομικών για ληστεία καταστηματαρχών τι λέει ο κ.Δένδιας για τις αστυνομικές βαρβαρότητες σε Δραπετσώνα, Ελληνικό, Παιανία;

Πολυάριθμη ομάδα αστυνομικών συμπαραστάθηκε στα δικαστήρια Πειραιά στους δύο αστυνομικούς που είχαν κλέψει Πακιστανό καταστηματάρχη και είχαν μεγάλες ποσότητες τσιγάρων. Καταδικάστηκαν σε 22μηνη φυλάκιση. Μάλιστα οι Πακιστανοί καταστηματάρχες δεν ζήτησαν καν δικηγόρο! Η διαφθορά πάει χέρι-χέρι με το ρατσισμό που τον έχει εκθρέψει η πολιτική των κυβερνήσεων. Ερώτημα: Είναι οι μόνοι;
Για τα παρακάτω περιστατικά άραγε θα αποδοθούν ευθύνες;

Δραπετσώνα.Στο κελί απομόνωσης όπου υπέστησαν τον ξυλοδαρμό την Τρίτη 12/2 στάλθηκαν ξανά ο Φαρούκ Μοχαμάντ και ο Μπιλάλ Αλί. Η επίβλεψη του μηνυθέντα αστυνομικού για το ξυλοδαρμό είναι διαρκής.
Ελληνικό. Ο Ριασάτ Αλί, μετανάστης που ζήτησε να το δει γιατρός στα κρατητήρια του Ελληνικού την Τετάρτη 13/2 και δέχτηκε ξυλοδαρμό από αστυνομικό μεταφέρθηκε στα κρατητήρια της Κομοτηνής. Εκεί εξακολουθούν να του αρνούνται ιατρική περίθαλψη.

Παιανία. Στο Α.Τ. Παιανίας τρείς αστυνομικοί, ανάμεσα τους μία γυναίκα επέλεξαν ένα βάρβαρο τρόπο για να αναγκάσουν κρατούμενο να υπογράψει έγγραφο …για οικειοθελή αναχώρηση από τη χώρα! Μια γυναίκα αστυνομικός είπε τα παρακάτω: «Μέχρι να υπογράψεις ότι θα φύγεις δεν θα πάς σε γιατρό. Θα πεθάνεις εδώ μέσα.». Με τα ίδια λόγια ακόμη δύο αστυνομικοί του αρνούνται τη πρόσβαση σε γιατρό.

http://www.antiracismfascism.org/in...id=38:press-releases-announcements&Itemid=150