Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

ΕΛ.ΑΣ: Εξιχνιάστηκαν 4 ρατσιστικές επιθέσεις

Τέσσερις περιπτώσεις επίθεσης σε βάρος αλλοδαπών στην Αττική εξιχνίασαν οι νεοιδρυθείσες υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Συνελήφθη ένας 20 χρονος, ο οποίος συμμετείχε σε τέσσερα περιστατικά, μεταξύ των οποίων και ο εμπρησμός κουρείου Πακιστανού στη Μεταμόρφωση.
Η συνέχεια εδώ
 
Ισως να αποτελεί μοναδική περίπτωση στα δικαστικά χρονικά της χώρας η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηγουμενίτσας να αθωώσει 15 κατηγορούμενους για απόδραση κρατούμενους, επειδή οι συνθήκες κράτησής τους ήταν άθλιες.

Το Δικαστήριο θεώρησε ότι οι 15 αλλοδαποί κρατούμενοι που δραπέτευσαν ομαδικά στις 30 Σεπτεμβρίου από τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας δεν έπρεπε να κριθούν ένοχοι για «απόδραση κρατουμένου», γιατί διέπραξαν το αδίκημα ενώ βρίσκονταν σε κατάσταση ανάγκης που αποκλείει τον καταλογισμό.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου οι 15 μετανάστες είχαν στοιβαχτεί μαζί άλλους 13 κρατούμενους σε ένα χώρο 15 τ.μ. χωρίς να τους επιτρέπεται προαυλισμός, χωρίς να έχουν νερό να πιουν ή να πλυθούν, χωρίς να έχουν ούτε ένα στρώμα: «Δραπετεύσατε από τον εξευτελισμό γι´αυτό είστε αθώοι», είπε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Πλημμελειοδίκης κ. Αθ. Τερζούδης.

Στο σκεπτικό της υπ´αριθμόν 682/2012 απόφασης του Δικαστηρίου σημειώνεται ανάμεσα στα άλλα: «Η πράξη αυτή (σ.σ. της απόδρασης) είναι αρχικά και τελικά άδικη και επιπλέον αρχικά καταλογιστή σε καθένα των δραστών της. Όμως αποδείχθηκε επιπλέον ότι οι συνθήκες κράτησης που βίωναν οι κρατούμενοι μέχρι την ημέρα απόδρασής τους και ειδικότερα ο πρώτος επί εννέα μήνες, ο δεύτερος επί ένα μήνα, ο τρίτος επί 16 ημέρες, ο τέταρτος επί 17 ημέρες, ο πέμπτος επί 30 ημέρες, ο έβδομος, όγδοος και ένατος επί 18 ημέρες, ο δέκατος επί 32 ημέρες, ο ενδέκατος επί 34 ημέρες, ο δωδέκατος επί 31 ημέρες, ο δέκατος τρίτος επί 36 ημέρες, ο δέκατος τέταρτος επί 35 ημέρες και δέκατος πέμπτος επί 45 ημέρες είναι άθλιες και άκρως επικίνδυνες για ανθρώπινα όντα».

Την απόφαση αυτή του Δικαστηρίου ήδη χαιρετίζουν από το πρωί, νομικοί, δικηγορικοί σύλλογοι καθώς και σύλλογοι σωφρονιστικών υπαλλήλων.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=501726
 
Μέσα από συγκρούσεις και κακουχίες, ταξίδευε για εβδομάδες αναζητώντας ασφάλεια. Φτάνοντας στον προορισμό της, γνώρισε από αδιαφορία μέχρι ρατσισμό. Η ιστορία της συμπυκνώνει το δράμα των Σύρων προσφύγων. Όμως η ίδια δεν το βάζει κάτω. Αγωνίζεται, επιμένει, διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά της, επιβιώνοντας μέρα τη μέρα σε ένα επικίνδυνο παρόν.

«Η μητέρα μου ήταν καθηγήτρια αγγλικών. Όμως εγώ παράτησα το σχολείο μετά το γυμνάσιο για την παντρειά» διηγείται χαμογελαστή η 29χρονη Ζιχάν, χαϊδεύοντας το κεφάλι του μικρότερου από τα έξι παιδιά της – της τετράχρονης Λουλού. «Ο άντρας μου ήταν φωτορεπόρτερ και μέναμε στο Καμισλί, στα βορειοανατολικά σύνορα της Συρίας, με το Ιράκ και την Τουρκία. Είχαμε τρία μαγαζιά, χωράφια… Ζούσαμε καλά» αναπολεί.

«Όλα ξεκίνησαν με τις αντικαθεστωτικές πορείες και σύντομα ακολούθησε η ακρίβεια. Ό,τι έκανε στην αγορά ένα ευρώ, πλέον το έβρισκες με δύο. Σιγά σιγά, άρχισαν οι εκρήξεις, οι βόμβες στα σχολεία κι οι πυροβολισμοί στο πλήθος εν ψυχρώ. Απ’ τη σφαγή σε ένα διπλανό χωριό κανείς δεν ξέρει πόσοι έπεσαν νεκροί. Ο άντρας μου φωτογράφιζε τις πορείες, μέχρι που τον συνέλαβαν και μπήκε φυλακή» διηγείται με σπασμένη φωνή η Ζιχάν. Όταν τα πράγματα χειροτέρεψαν, ήταν ο γαμπρός της εκείνος που τους προέτρεψε να φύγουν παράνομα προς την Τουρκία. Άλλωστε μες στον πόλεμο πώς να βγάλεις διαβατήριο;

«Ήταν Σεπτέμβρης του 2012 και τα σύνορα κοντά στην πόλη μου ήταν κλειστά» συνεχίζει. «Έτσι, έπρεπε να διανύσουμε τα 400 χλμ. μέχρι το Χαλέπι, ώστε να φύγουμε από το πέρασμα Μπαμπ Ελ Χάουα. Για τους επτά μας δεν ζήτησαν πολλά χρήματα – δώσαμε περίπου 600 ευρώ για να διασχίσουμε τα σύνορα. Τα χρήματα όμως που ξοδέψαμε για να πάμε από τη μια πόλη στην άλλη ήταν πολύ περισσότερα. Αποφεύγαμε τον κεντρικό δρόμο και κάναμε τη διαδρομή πρώτα με το αυτοκίνητο, μετά με τα πόδια, μετά πάλι με αυτοκίνητο… Παντού είχε οδοφράγματα και μπλόκα, στα οποία έπρεπε να πληρώσουμε για να μας αφήσουν να φύγουμε. Κάποιες φορές μας πυροβολούσαν. Ήμουν μόνη με τα έξι παιδιά μου».

Το πέρασμα στην Ευρώπη

Από την πόλη Ρεϊχανλί, η οικογένεια βρέθηκε στη Σμύρνη. Στόχος της ήταν να περάσει απέναντι, σε μια άλλη Ελλάδα από εκείνη που γνώρισε τελικά.

«Δεν ξέραμε κανέναν εδώ, όμως οι πληροφορίες που είχαμε ήταν πως η Ελλάδα είναι καλή», εξηγεί η Ζιχάν. «Πως είναι φιλόξενη και οι άνθρωποι θα μας βοηθήσουν να βρούμε σπίτι και σχολείο για τα μικρά. Περίμενα να είναι πολύ όμορφα, πραγματική Ευρώπη. Περίμενα ότι θα λυθεί το πρόβλημα με τα χαρτιά από την πρώτη μέρα κι ότι θα αλλάξει η ζωή μου. Ότι φεύγω απ’ τον πόλεμο και θα πάω στον παράδεισο. Ότι εκεί εκτιμούν τις γυναίκες και τα παιδιά».

Σε συνεννόηση με τους διακινητές, η Ζιχάν περίμενε ένα μήνα μέχρι να φτιάξει ο καιρός και να κάνει το ταξίδι. Στο μεταξύ, έμενε σε ένα δώμα που της είχε βρει κάποιος μακρινός συγγενής σε μια ταράτσα. «Πληρώσαμε 10.000 ευρώ για το ταξίδι. Μας είπαν ότι θα γίνει με ένα μεγάλο καράβι και θα κρατήσει 40 λεπτά. Μια μέρα, μας πήραν με αυτοκίνητα και μας κατέβασαν σε ένα λιμάνι. Όταν είδα το φουσκωτό που μας περίμενε, τρελάθηκα. Τους είπα ότι δεν μπαίνουμε εδώ, γιατί είναι σίγουρο ότι θα πνιγούμε. Μου είπαν ότι, αν δοκιμάσουμε να γυρίσουμε πίσω, θα μας πυροβολήσουν».

Στο φουσκωτό βρίσκονταν 30 άτομα – όλοι Σύροι, άντρες, γυναίκες και παιδιά. «Συνολικά, μείναμε στο νερό για οχτώ ώρες. Η θάλασσα είχε φουσκώσει επικίνδυνα. Όταν όμως μας είδαν οι Έλληνες, μας έκαναν νόημα να γυρίσουμε πίσω. Εμείς μείναμε στο ίδιο σημείο. Άρχισε να έχει πολύ κύμα και με τα δύο μου χέρια σήκωσα το μικρό μου κοριτσάκι στον αέρα. Κάποια στιγμή πήγε να μου γλιστρήσει και να αναποδογυρίσει όλη η βάρκα. Τα κύματα έμπαιναν μέσα της και είχε αρχίσει να βυθίζεται. Τότε, οι Έλληνες μας πήραν. Μαζί μου είχα δύο μικρές βαλίτσες και μία τσάντα ώμου. Στη μια βαλίτσα βρίσκονταν τα τελευταία μου χρήματα – 6.000 ευρώ. Μέσα στην αναταραχή ωστόσο, έχασα ό,τι είχα και δεν είχα».

«Φτάσαμε στο Αγαθονήσι» συνεχίζει η Ζιχάν. «Μείναμε τρεις ημέρες φυλακή, με τα ρούχα μας ακόμα βρεγμένα. Το χαρτί που μας έδωσαν ήταν χαρτί απέλασης. Μας έβαλαν στο πλοίο και μας κατέβασαν στη Σάμο. Κι εκεί ξαναβρεθήκαμε στα κρατητήρια. Αφού μας άφησαν να φύγουμε, κοιμόμασταν στην παραλία για δυο μέρες. Φυσούσε πάρα πολύ κι ήμουν αναγκασμένη να χτυπάω τις πόρτες και να ζητάω φαγητό για τα παιδιά. Η αστυνομία είπε ότι όποιος δεν έχει 35 ευρώ, δεν ανεβαίνει στο καράβι για Πειραιά. Ευτυχώς, μου έδωσαν τα χρήματα οι άλλοι Σύροι που βρίσκονταν μαζί μου».

Μια αθηναϊκή ιστορία

«Στον Πειραιά, τρεις νέοι από τη Συρία με ρώτησαν πού θα πάω. Τους είπα ότι δεν ξέρω κανένα και ότι δεν έχω καθόλου χρήματα. Κι έτσι, με πήραν μαζί τους. Μέναμε σε ένα υπόγειο 20 άτομα, μέχρι να βρούμε κάποιον να μας βοηθήσει. Μια μέρα μας πέταξαν όλους μαζί στο δρόμο, κάτω απ’ τη βροχή. Μέχρι σήμερα, έχουμε αλλάξει πέντε σπίτια. Αυτό που μένω τώρα, το νοικιάζει ένας άλλος Σύριος νεαρός, ο οποίος με είδε με τα παιδιά και μου πρότεινε να με φιλοξενήσει. Από ντροπή και σεβασμό ωστόσο, εκείνος δεν έρχεται καθόλου. Μου μίλησαν και μια άλλη γυναίκα, που μου είπαν ότι βοηθά. Τελικά είναι κι αυτή μια χήρα πρόσφυγας, που της στέλνει λεφτά ο αδελφός της από τη Νορβηγία».

«Για φαγητό, πηγαίνω στις λαϊκές και μαζεύω ό,τι περισσέψει» συνεχίζει η Ζιχάν. «Εγώ, που είχα μια καλή ζωή, πηγαίνω στην εκκλησία και μου δίνουν συσσίτιο! Κάποιοι άλλοι Σύροι μου φέρνουνε κουβέρτες. Εν τω μεταξύ, ο άντρας μου δεν ξέρω που βρίσκεται. Το τηλέφωνο στους συγγενείς μας κοστίζει και δεν υπάρχουν γραμμές…»

«Η κοινωνία μάς φέρεται εχθρικά» προσθέτει με απογοήτευση. «Όταν ακούνε τα παιδιά μου να μιλάνε ξένη γλώσσα, τα διώχνουν για να πάνε στο απέναντι πεζοδρόμιο. Στη λαϊκή τις προάλλες, μια γυναίκα έπιασε την κόρη μου και άρχισε να την σπρώχνει. Τι διαφορά έχουμε εμείς για να μας αντιμετωπίζουν έτσι; Αυτοί δεν πέρασαν δυσκολίες, δεν πέρασαν πολέμους; Γιατί μας κάνουν αυτά που μας κάνουν; Εχθές είχα φωνάξει δύο νεαρούς απ’ τη Συρία για να φτιάξουν το πλυντήριο του σπιτιού. Τη στιγμή που έμπαιναν στην πολυκατοικία μου, πέρασαν αστυνομικοί και τους συνέλαβαν. Η μεγάλη μου κόρη κατέβηκε να δει τι γίνεται. Παραλίγο να τη συλλάβουν και αυτή. Έκλαιγα όλο το βράδυ. Αν μου πειράξουν τα παιδιά, κι έγκλημα κάνω».

«Έχω σκεφτεί μέχρι και να γυρίσω στον πόλεμο» καταλήγει η Ζιχάν. «Τον προτιμώ απ” την Ελλάδα. Σκέφτομαι να πουλήσω ό,τι έχω και δεν έχω στη Συρία, μόνο και μόνο για να μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά μου, να σπουδάσουν και να πάρουν καλά πτυχία. Ξεφύγαμε απ” τον πόλεμο και το θάνατο, για να ζήσουμε αυτό;»

http://www.unhcr.gr/1againstracism/από-τον-πόλεμο-στο-περιθώριο/
 
Ο κακός καπιταλισμός που κάνει πόλεμο στην πατρίδα της μικρής απο τη μιά..... και η κακή Ελλάδα απο την άλλη...... Ενδιάμεσα ΤΙΠΟΤΕ.....ΜΟΥΓΚΑ..... μερικές σκόρπιες κουβέντες..... Ούτε τη λέξη της "ενδιάμεσης" χώρας δεν αναφέρουν οι συγγραφείς μη και στεναχωρήσουμε τους δουλέμπορους.....
Ακόμη και ο τίτλος της παραγράφου είναι "Το πέρασμα στην Ευρώπη".....

Η ομολογία του Τούρκου δουλέμπορου προχθές ότι η τούρκικη ακτοφυλακή "κάνει πλάτες" στους δουλέμπορους, πνίγηκε.

Οκ παλληκάρια keep up που λέει και κάποια άλλη ψυχή
 
«Εμένα με χτύπησαν περισσότερο από το σύντροφό μου. Περπατούσαμε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, μετά τις 12:00 το βράδυ, κι εμένα με έπιασαν τέσσερις, ενώ εκείνον τρεις. Δεν μπορούσαν να του κάνουν πολλά, γιατί είναι αρκετά ψηλός. Τον έβριζαν για την καταγωγή του, τον τραυμάτισαν στο χέρι κι έπειτα απλώς τον συγκρατούσαν. Εμένα με χτυπούσαν για 10-15 λεπτά, κυρίως στη μέση και το κεφάλι. Μέχρι που έπεσα κάτω κι έχασα τις αισθήσεις μου. Ο φίλος μου με κουβάλησε στο σπίτι και πέρασαν κάποιες μέρες μέχρι να με δει γιατρός σε μία ΜΚΟ. Εκείνος μου έβγαλε ακτινογραφίες και μου είπε ότι, ευτυχώς, δεν έσπασε τίποτε. Μου έδωσε φάρμακα και, σιγά σιγά, μπόρεσα να ξαναπερπατήσω».

Πέντε μήνες μετά τη ρατσιστική επίθεση εναντίον της, οι μώλωπες στο σώμα της Φατιχά έχουν πια φύγει. Όμως το περιστατικό μένει ολοζώντανο στη μνήμη της. Για πολύ καιρό, η νεαρή Τυνήσια μετανάστρια φοβόταν να βγει απ’ το υγρό υπόγειο που μοιραζόταν με άλλα πέντε άτομα στην οδό Παρασίου. «Κυκλοφορούσα μόνο το πρωί, για λίγο» εξηγεί. Όμως σιγά σιγά αναθάρρησε – άλλωστε, όπως λέει κι η ίδια, δεν ήταν η πρώτη φορά που έπεφτε πάνω σε ρατσιστές: «Δύο εβδομάδες πριν από το συγκεκριμένο χτύπημα, που έγινε στις 9 Οκτωβρίου, μου είχαν ξαναεπιτεθεί με σκύλους. Έψαχνα να βρω φαγητό στα σκουπίδια ενός μεγάλου σουπερμάρκετ στο σταθμό Λαρίσης, κι απέναντι βρίσκονταν πέντε αγόρια και μια γυναίκα. Αμόλησαν τα σκυλιά τους κατά πάνω μου, γελούσαν και μου φώναζαν να φύγω».

«Είμαι γυναίκα, όχι άντρας, γι’ αυτό με χτύπησαν περισσότερο. Οι άντρες αντεπιτίθενται, όμως εγώ δεν μπορώ – δεν έχω τη δύναμη» εξηγούσε η μικροκαμωμένη Φατιχά, λίγες μέρες πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών (8 Μαρτίου). Η περίπτωσή της μοιάζει ενδεικτική του τρόπου που η ρατσιστική βία συνδυάζεται με την έμφυλη, για να πλήξει τα πλέον ευάλωτα μέλη της κοινωνίας. Όπως η ίδια, που ανήκει στους πλέον «αόρατους» των Αθηνών.

Η Φατιχά έφτασε στην πόλη πριν από δύο χρόνια, διασχίζοντας με τα πόδια τα χερσαία σύνορα της Ευρώπης. Νεαρή κομμώτρια στην Τυνησία, ένιωθε απελπισία από την ανέχεια. Στόχος της στην Ελλάδα ήταν να βρει δουλειά, όμως για πολλούς μήνες το κυνήγι κατέληγε άκαρπο. Με τα χρήματα να τελειώνουν, γρήγορα κατέληξε να τρώει μαγειρεμένο φαγητό μόλις μία φορά την εβδομάδα. Ο σύντροφός της μάζευε κάποια χρήματα, συγκεντρώνοντας μεταχειρισμένα ρούχα από τα σκουπίδια, τα οποία πουλούσε για 0,5-1 ευρώ. «Δεν μπορούσε ούτε εκείνος να βρει δουλειά, παρόλο που για τους άντρες είναι ευκολότερο» σημειώνει η Φατιχά. «Μπορούν να δουλέψουν στις ελιές ή σε λαϊκές αγορές, κάτι που δεν γίνεται για τις γυναίκες. Όταν δεν έχεις χαρτιά, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα», προσθέτει.

http://www.unhcr.gr/1againstracism/...ing_wp_cron=1363356060.6997799873352050781250
 
Τρίτο πτώμα, αυτή τη φορά ενός αγοριού περίπου 5 ετών, εντοπίστηκε σήμερα από άνδρες του λιμενικού στην παραλία Άγιος Φωκάς, στα Βατερά Λέσβου.


Νωρίτερα, στις παραλίες Ερεσού και Ταβαρίου, είχαν εντοπιστεί τα πτώματα μίας γυναίκας περίπου 30 ετών και ενός αγοριού γύρω στα 8.
Εκτιμάται ότι πρόκειται για αλλοδαπούς που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να μεταφερθούν παράνομα προς τη χώρα μας.

Η υπόθεση θυμίζει το γεγονός που συνέβη πριν τρεις μήνες στη Λέσβο όταν 20 πτώματα μεταναστών, ηλικιών 20 έως 45 ετών είχαν περισυλλεγεί στη θαλάσσια περιοχή και την ακτή της Θερμής στα ανατολικά της Λέσβου.

http://left.gr/news/kai-trito-ptoma-sti-lesvo
 
Σάμος: Καταφύγιο στο νοσοκομείο για 18 μετανάστες

Δεκαοκτώ μετανάστες εκ των οποίων τρία παιδιά και τρεις γυναίκες -οι δύο έγκυες- βρήκαν καταφύγιο στο νοσοκομείο της πόλης.

Οι 18 μετανάστες παρέμεναν τις τελευταίες επτά ημέρες σε μια αίθουσα του λιμεναρχείου, όπως γίνεται το τελευταίο διάστημα, καθώς η Αστυνομική Διεύθυνση δεν διαθέτει χώρο στα κρατητήρια. Χθες, αφέθησαν ελεύθεροι, με προσωρινή άδεια, προκειμένου να αναχωρήσουν με το πλοίο της γραμμής, αν και ήταν σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου.

Έτσι οι 18 μετανάστες από τις 4 το απόγευμα περιπλανώντο στην πόλη της Σάμου υπό άσχημες καιρικές συνθήκες. Τελικά, λύση και καταφύγιο δόθηκε στον χώρο του νοσοκομείου.

Ο διευθυντής Μιχάλης Καραβασίλης, με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης, προθυμοποιήθηκε να φιλοξενήσει τους μετανάστες στην ειδική αίθουσα που υπάρχει για τέτοιες περιπτώσεις, προσφέροντας γάλα για τα παιδιά και σάντουιτς για τους μεγάλους.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_15/03/2013_487966
 
Μια εικόνα μέσα από το στρατόπεδο Κορίνθου-ζητήθηκε από τους ίδιους η μεταφορά τους σε νοσοκομείο....

BF0xGOiCYAAaP8G.jpg:large
 
Δυο παιδιά που αγνοούνται ακόμα μετά από ναυάγιο της βάρκας που τα μετέφερε μαζί με άλλους μετανάστες στη Λέσβο από τα τουρκικά παράλια, είχαν γεννηθεί στην Ελλάδα αλλά δεν απέκτησαν ποτέ ιθαγένεια ή άλλα έγραφα, όπως πληροφορεί ανακοίνωση της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης. Εφυγαν μαζί με τις οικογένειές τους και τώρα, στο ταξίδι της επιστροφής, πέσαν θύματα της πολιτικής του θανάτου, εγχώριας και ευρωπαϊκής

Ανακοίνωση της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης που τιτλοφορείται «Ενάντια στην πολιτική του θανάτου» αναφέρει σχετικά:
«Πράγματι λοιπόν, η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, του κ. Δένδια και του σ. Κουβέλη, έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει: χάρη στην πετυχημένη πολιτική μηδενικής ανοχής στην «ανομία» και αποτροπής της μετανάστευσης, αλλά τρία πτώματα μεταναστών ξεβράστηκαν στη θάλασσα της Μυτιλήνης χθες το βράδυ. Έτσι εμπεδώνεται επιτέλους το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών».

«Οι τρεις συνάνθρωποι μας που χάσανε τη ζωή τους προσπαθήσανε με μια μικρή ομάδα Σύριων προσφύγων να περάσουν από τη Δεκέλεια στη Μυτιλήνη. Εννιά από αυτούς δεν τα καταφέρανε και αγνοούνται, ενώ άλλοι τρεις, μια μητέρα και δύο μικρά παιδιά, έχουν ήδη βρεθεί πνιγμένοι τις προηγούμενες ημέρες. Η τραγωδία αυτή δεν είναι βέβαια αρκετή για να συγκινήσει πια όχι μόνο τους κυβερνητικούς εταίρους, ώστε να προβούν έστω σε μια υποκριτική απολογία για τη δολοφονική τους πολιτική, αλλά ούτε καν τα Μέσα της χώρας, που το θάνατο έξι ανθρώπων δεν το θεωρούν καν σημαντική είδηση.

Ο λόγος είναι ίσως ότι γεγονότα σαν αυτό αποκαλύπτουν τις συνέπειες της εθνικής και ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής, μιας πολιτικής που παρά τις φραστικές διαφοροποιήσεις, φαίνεται να συνενώνει όλο το φάσμα από την τρικομματική κυβέρνηση ως τη Χρυσή Αυγή.



Όπως μαθαίνουμε λοιπόν, από αντιρατσιστές πολίτες της Μυτιλήνης, δυο από τα αγνοούμενα παιδιά είχαν γεννηθεί στην Ελλάδα, αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να αποκτήσουν ιθαγένεια ή έστω νόμιμα έγγραφα. Κάποια στιγμή έφυγαν από τη χώρα με την οικογένειά τους λόγω κρίσης. Όταν θέλησαν όμως να επιστρέψουν στον τόπο που γεννήθηκαν, το ελληνικό κράτος τους αντιμετώπισε ως «λαθραίους», με τα γνωστά, τραγικά αποτελέσματα. Ο πατέρας άλλου αγνοούμενου 14χρονου παιδιού επίσης, εργάζεται νόμιμα στην Ελλάδα για 15 χρόνια, αλλά οι ελληνικές αρχές αρνήθηκαν τη χορήγηση βίζας για το παιδί του.

Είναι φανερό λοιπόν που θα οδηγήσουν οι νέες, «αυστηρότερες» ρυθμίσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών: σε ακόμα περισσότερη αδικία, βαρβαρότητα και θάνατο. Είναι ακόμα πιο φανερό ότι θα μας βρει ξανά απέναντί της, να παλεύουμε για δικαιοσύνη, ισότητα και αλληλεγγύη, για το μόνο δρόμο δηλαδή που μπορεί να βγάλει, ντόπιους και μετανάστες, έξω από το ζόφο της κρίσης, της φτώχειας και του θανάτου.

Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στην Ελλάδα, νομιμοποίηση σε όλους τους μετανάστες που ζουν κι εργάζονται εδώ, ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες που θέλουν να μπουν, αλλά και βγουν από την Ελλάδα.

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης»

Πηγη:left.gr

http://www.kar.org.gr/?p=14819

:fahne90:
 
527680_10152067711272481_1415850450_n.jpg


Απο την παρέλαση στο Περιστέρι.:SFGSFGSF:

Ελα ρε!....Είναι δυνατόν;Μαύρος,μετανάστης,άριστος μαθητής και σημαιοφόρος;:fahne90:

Δεν γίνονται αυτά...:Banane0:
 
ΜΠΡΑΒΟ στο παλικαράκι!!!! :fahne90:

ωχ ωχ ωχ

θα πάθουν καρδιά κάποιοι εδώ μέσα..... και δεν θα λυπηθώ καθόλου....


πως δεν έγινε μέγα θέμα στα κανάλια μου κάνει εντύπωση....
 
Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Όταν σκέφτομαι πόσα μπατσόνια ΧΑυγήτες καθόντουσαν σούζα μπροστά στο παλικάρι, μου φτιάχνει το κέφι... :SFGSFGSF:
 
Εμενα παλι με ενοχλει η ελλειψη σεβασμου γενικοτερα. Ακομα και εδω που γινεται με καλη θεληση, κοινωποιουμε μια φωτογραφια, γραφουμε και κρινουμε, εστω καλοπροαιρετα για εναν ανθρωπο που δεν εχει καμια διαφορα με κανεναν αλλο συνανθρωπο μας. Παραδειγμα προς ολους απλα θα πρεπει να ειναι για τους καλους βαθμους και για τιποτα αλλο. Γνωμη μου παντα.