Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Εγώ δεν βλέπω καμία μεταναστευτική πολιτική, ούτε σωστή, ούτε λανθασμένη. Είναι μία ανύπαρκτη πολιτική πολύ απλά. Γι αυτό και αναρωτιέμαι, ποια μπορεί να είναι η σωστή, λαμβάνοντας υπόψη και την υπάρχουσα κατάσταση (οικονομική, αλλά και το αποτέλεσμα είκοσι ετών απουσίας κάθε είδους μεταναστευτικής πολιτικής). Μπορείς να βοηθήσεις σε αυτό; προσωπικά αδυνατώ να σκεφτώ κάτι αυτή τη στιγμή (το τι θα ήταν σωστό).

Επίσης Ντίνο έχεις ένα κακό ελάττωμα....

Δίνεις συμβουλές.....

Σε ότι με αφορά και επι προσωπικού, θα σε παρακαλούσα να μην επαναληφθεί.....

Εγώ δεν βλέπω καμία μεταναστευτική πολιτική, ούτε σωστή, ούτε λανθασμένη. Είναι μία ανύπαρκτη πολιτική πολύ απλά. Γι αυτό και αναρωτιέμαι, ποια μπορεί να είναι η σωστή, λαμβάνοντας υπόψη και την υπάρχουσα κατάσταση (οικονομική, αλλά και το αποτέλεσμα είκοσι ετών απουσίας κάθε είδους μεταναστευτικής πολιτικής). Μπορείς να βοηθήσεις σε αυτό; προσωπικά αδυνατώ να σκεφτώ κάτι αυτή τη στιγμή (το τι θα ήταν σωστό).

Δύσκολη ερώτηση αν και σε μεγάλο βαθμό....τα έχουμε πει τα βασικά. Προσωπικά πιστεύω οτι γίνεται σε οποιαδήποτε περίοδο..... Δεν έχω τον χρόνο τώρα, αλλά θα επανέλθω στο θέμα.

Πιστεύω ότι θα συμφωνείς πάντως ότι το μπάτε_σκύλοι_αλέστε δεν αποτελεί πολιτική....

Καλά ο αποπροσανατολισμός που προσπαθείς να πετύχεις δεν υπάρχει, ούτε η ΔΗΜΑΡ τέτοιο πράγμα...

Πέταξα εγώ την μπάλα στην κερκίδα??? Που??? Το ότι δεν δέχομαι ως επιχείρημα το βίντεο απο το youtube το οποίο είναι απο τα καθεστωτικά ΜΜΕ??? Τι λέτε??

Τι νόημα έχουν τα αποσπάσματα απο το Κοράνι που είναι η Βίβλος της θρησκείας των Μουσουλμάνων??? Την παλεύετε??? Τότε τι να βάλω αποσπάσματα απο το Playboy??

Δεν περιμένω απο κανέναν να καταλάβει τίποτα.... Αλλά όχι οτι θα δέχομαι και το κάθε "επιχείρημα" του καθενός......επειδή έτσι γουστάρεις εσύ....

Το next σημαίνει επόμενος και το λέω οταν ο άλλος πετάει κυριολεκτικά την μπάλα στην εξέδρα....

Εγραψα ΜΟΝΟ το παρακατω,

"Οποιος γνωριζει καλα περισσοτερο απο 2 μουσουλμανους, (απο διαφορετικη χωρα) ας τους ρωτησει γιατι δεν τρωνε το χοιρινο.

Μετα θα μιλησουμε και για το κορανι"

Δεν απευθύνθηκα σε εσενα αμεσσα, αλλα σε οσους διατεινονται οτι ξερουν κατι περι μουσουλμανων.
Πρεπει να εχει διαβασει κανεις το κορανι για να ξερει 2 πραγματα για τους μουσουλμανους ?

Με το παραπανω που εγραψα, εννοω οτι ακομα και μουσουλμανοι δεν εχουν διαβασει το κορανι.

Και μετα με αρχιζεις "και ποιες ειναι οι πηγες σου" (καπως ετσι), και οτι "αν δεν ειναι ακριβες το αποσπασμα τι λεει το ακριβες", και μετα αλλα λογια να αγαπιομαστε: "καλα Ντινο καταλαβα, Next ?, και οτι παω να αποροσανατολισω και αλλα παπαρια μεντολες....

Σε βαριεμαι απιστευτα.... Να με συγχωρεις...

Επίσης Ντίνο έχεις ένα κακό ελάττωμα....

Δίνεις συμβουλές.....

Σε ότι με αφορά και επι προσωπικού, θα σε παρακαλούσα να μην επαναληφθεί.....

ΜΠΑΡΔΟΝ ???
Πλακα κανεις ?

Για δειξε μου ΜΙΑ συμβουλη που σου "εδωσα" τελευταια .....

Μηπως εχει να κανει με τιποτε εντυπωσιασμους παλι το ποστ σου που κουοταρω??

Στο παράδειγμά σου μιλάς για "μια σωστή μεταναστευτική πολιτική",η οποία θα εφαρμοστεί όμως από τους κύρια υπεύθυνους για τη σημερινή κατάντια...Οι αυτοριζόμενοι ως προοδευτικοί και ανθρωπιστές βλέπουν το οξύμωρο και δεν πείθονται...Εκτός από το θεωρητικό κομμάτι υπάρχει και το πρακτικό με τις λύσεις τύπου Αμυγδαλέζας και "Ξενιου Ζευ"...με μια υπόλοιπη Ευρώπη (πλην ίσως της Ισπανίας) να παρακολουθεί αδιάφορα και συνυπεύθυνη μέχρι εκεί που δεν παίρνει....το πολυδιάστατο αυτό πρόβλημα λοιπόν,δεν λύνεται με επίδειξη σοκαριστικών βίντεο είτε απ'τη μια ή απ'την άλλη μεριά,ούτε με κραυγές του τύπου "Σας φάγαμε γκιαούρηδες...."

Οι αυτοοριζόμενοι ως προοδευτικοί και ανθρωπιστές έχουν κάνει πιπίλα το "να τους αφήσουμε ήσυχους τους ανθρώπους και να φτιάξουμε μια σωστή μεταναστευτική πολιτική". Δεν μας λέει όμως κανείς τους - αντε και την εφαρμόσαμε την σωστή μεταναστευτική πολιτική - με τους δεκάδες χιλιάδες που θα περνούν κρυφά τα σύνορα το επόμενο χρονικό διάστημα, τι θα κάνουμε? Πόσους θα μπορούν να φιλοξενήσουν τα ειδικά κέντρα, πως θα τους ταυτοποιούμε και πως θα τους στείλουμε πίσω στην χώρα τους οταν δεν ξέρουμε απο που προέρχονται - οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες κάνουν το παν για να παραπληροφορήσουν και να μπερδέψουν τα αρμόδια όργανα. Και με το 1 εκατομμύριο που βρίσκεται ήδη στην χώρα πώς θα εφαρμοστεί η μεταναστευτική πολιτική ?
Εχεις δει πως φαντάζονται μερικοί εδώ μέσα τα κέντρα προσωρινής κράτησης? Μόνο σάουνα και γήπεδο γκόλφ δεν έχουν ζητήσει. Το κράτος δεν έχει να δώσει ασπιρίνες στους ασφαλισμένους του κι αυτοί νομίζουν οτι βρίσκονται σε πλούσια χώρα σαν τις ΗΠΑ, Καναδά,Αυστραλία κλπ ή οτι μόνο 5-6 περνούν τα σύνορα κάθε μέρα... Απλά δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα... Οταν προσπαθείς να προσγειώσεις την συζήτηση σε ρεαλιστικά επίπεδα, αρχίζουν τις αοριστολογίες, τα διάφορά γνωστά συμπαθητικά κι ωραία, σου πετάνε κι ένα "φασίστα ρατσιστή" και επι της ουσίας τίποτα...

Last edited:
Και η Ευρώπη, το ξέκοψε... Το Δουβλίνο 2 δεν αλλάζει... "Πάρτε το απόφαση" μας είπαν...

Λογικα θα βγουμε.
Αλλα που το κακο;
Στην τελικη πρεπει να διαλεξουμε τι προτιμαμε απο τα δυο.
Εκτος κι αν υπαρχει αλλη επιλογη.
Το να χτυπας και να κυνηγας τους αλλοδαπους, το μονο που θα καταφερουμε τελικα ειναι να συσπειρωθουν γιατι δεν γινεται συνεχεια να τρωνε ξυλο και να αρχισουν τα αντιποινα.
Εντελως μ@λ@κια χρυσαυγιτικη πολιτικη.

Αγαπητέ Budda νομίζεις οτι είσαι το κέντρο του γαλαξία??? ή οτι μόνο εσύ λες αυτά που λες??? Φυσικά αναφερόμουν και σε εσένα αλλά και σε άλλους... Δεν νομίζω οτι χρειάζονται ονόματα, ούτε οτι μιλάω μόνο για το φορουμ. Νομίζεις ότι δεν τα βλέπω και σε άλλα φορουμ ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης???

Αυτό με τον ΣΥΡΙΖΑ πάντως το λες και το ξαναλές και έχω απαντήσει ήδη οτι δεν έχω καμία σχέση με τον εν λόγω κόμμα.... Επίσης όπως μου μιλάνε μιλάω και μάλιστα κρατώντας και τα προσχήματα και όχι όπως εσύ αποκαλώντας τον άλλο "βλάκα"....

Για τα βίντεο με τα ρατσιστικά, όπως ο ίδιος παραδέχεσαι, δεν χρειάζεται να λερώσω τα χέρια μου.... αφήνω "άλλους".....

Δηλαδη ποιον εννοουσες σαν "αλλο" που το παρακανε με το youTube εδω μεσα ,οταν ποσταρες αυτο :
Αν δεν μπορείτε να κάνετε και να αντικρούσετε με επιχειρήματα απτά και όχι του τύπου έχω 2 κολλητούς, κλπ και βίντεο απο youtube(που έλεγε κιόλας ο Μιχάλης οτι εγώ γνωρίζω απο εκεί την "αλήθεια" και άλλος το έχει ξεφτιλίσει)......

Εμ δεν μιλας στα ισα ,εμ μου την λες και απο πανω με αυτα τα περι "κεντρο του Γαλαξια" ,ειμαστε μεγαλα παιδια και οι δυο και θα προτιμουσα να μιλαμε στα ισα και οχι σαν "κατινες" αν μπορεις .

ΜΠΑΡΔΟΝ ???
Πλακα κανεις ?

Για δειξε μου ΜΙΑ συμβουλη που σου "εδωσα" τελευταια .....

Μηπως εχει να κανει με τιποτε εντυπωσιασμους παλι το ποστ σου που κουοταρω??

Το εχεις κανει επανηλλημενως. Κακο ελάττωμα, κοφτο το ;-)
.

Καλά περι βαρεμάρας δεν με πειράζει καθόλου....άλλωστε το ίδιο θα έλεγα και για πολλούς το ίδιο. Το ότι ασχολείσαι όμως και να γράφεις μονολεκτικά στα όρια του τρόλινγκ σημαίνει κάτι άλλο και όχι βαρεμάρα.....

Δηλαδη ποιον εννοουσες σαν "αλλο" που το παρακανε με το youTube εδω μεσα ,οταν ποσταρες αυτο :

Εμ δεν μιλας στα ισα ,εμ μου την λες και απο πανω με αυτα τα περι "κεντρο του Γαλαξια" ,ειμαστε μεγαλα παιδια και οι δυο και θα προτιμουσα να μιλαμε στα ισα και οχι σαν "κατινες" αν μπορεις .

Στο quote που έκανες γράφω ευκρινώς οτι μιλάω και σε εσένα.... Τα περι κατίνας τα αντιπαρέρχομαι δεύτερη φορά, μετά το "βλάκας"...... Τρίτη δεν θα υπάρξει.....

Οι αυτοοριζόμενοι ως προοδευτικοί και ανθρωπιστές έχουν κάνει πιπίλα το "να τους αφήσουμε ήσυχους τους ανθρώπους και να φτιάξουμε μια σωστή μεταναστευτική πολιτική". Δεν μας λέει όμως κανείς τους - αντε και την εφαρμόσαμε την σωστή μεταναστευτική πολιτική - με τους δεκάδες χιλιάδες που θα περνούν κρυφά τα σύνορα το επόμενο χρονικό διάστημα, τι θα κάνουμε?

Εγω εχω ενα ερωτημα.

Ποιος κρατος με παρομοια "διαπερατοτητα" εχει την τελεια κατ´αυτους μεταναστευτικη πολιτικη ?

Να δουμε ποιο μοντελο θεωρει καποιος οτι πρεπει να ακολουθησουμε. Και μην μου κανετε κολαζ απο διαφορα συστηματα. Αληθινο και εφαρμοσμενο.

Στο quote που έκανες γράφω ευκρινώς οτι μιλάω και σε εσένα.... Τα περι κατίνας τα αντιπαρέρχομαι δεύτερη φορά, μετά το "βλάκας"...... Τρίτη δεν θα υπάρξει.....

Αρχικα να ξεκαθαρισουμε κατι ,δεν σε ειπα βλακα ,σου εγραψα οτι συμπληρωσα αυτο που εγραψες ,οτι ρατσιστης δεν γεννιεσαι γινεσαι τελειωνοντας την φραση σου με ....... και συνεχισα την πολυ σωστη σκεψη σου γραφοντας ...βλακας δεν γινεσαι ,γεννιεσαι .Σου εγραψα επισης οτι απολογουμαι εαν ετσι το πηρες ,δεν ηταν για εσενα .Εσυ συνεχιζεις παιρνοντας αυτη την φορα το "ρολακι" του θυματος που δεχεται επιθεση και δεν καταλαβαινω γιατι .
Σου εγραψα δε οτι βεβαια εσυ εχεις το δικαιωμα να αποκαλεις οποιον διαφωνει με την γραμμη του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικο ρατσιστη - φασιστα χρυσαβγιτη χωρις να τρεχει τιποτα .

Δηλδη θες να μου πεις οτι αν μιλαγαμε προσωπο με προσωπο πινοντας ενα καφε θα μιλουσες για καποιον παροντα που εκανε κατι λεγοντας " αλλος το ξεφτιλισε με το youtube" η θα του ελεγες " ρε συ<onoma> το ξεφτιλiσες με το youtube ;
Θα ηθελα δε να σε διαβεβαιωσω οτι δεν υπαρχει κατι προσωπικο .
Οσο για το Τριτη δεν θα υπαρξει .....ξημερωσε κιολας Τριτη ,εκτος και εαν εννοεις κατι αλλο ,εκτος και εαν ειναι κατι σαν απειλη σαν προειδοποιηση και θες να πεις "τριτη δεν θα υπαρξει" .
Εαν με προειδοποιεις/απειλεις την στιγμη που κανουμε διαλογο θα ηθελα να σου πω με ολο το θαρρος οτι δεν χρειαζονται αυτα ,οπως σου ειπα και πριν θεωρω οτι ειμαστε ενηλικες και μπορουμε να επεξεργαστουμε με λογικη τα διαφορα που συζηταμε ,τα ερεθισματα που δεχομαστε συμμετεχοντας σε ενα ανοιχτο δημοκρατικο διαλογο .Προσωπικα προσπαθω παντα να κατανοησω τι λεει ο συνομιλητης μου ,τον"ακουω" ,δεν σκεφτομαι τι απαντηση θα του δωσω πριν καν τον κατανοησω ,γιατι μονο ετσι εχουμε διαλογο .Προσεχω τους προσωπικους χαρακτηρισμους ακολουθωντας τους κανονες του φορουμ (αλλο να πεις αυτο που γραφεις ειναι ρατσιστικο και αλλο να πεις εισαι ρατσιστης) ωστε να μη προσβαλλω τον συνομιλητη μου και το βασικοτερο απολογουμαι στον συνομιλιτη μου εαν για οποιονδηποτε λογο νοιωσει οτι κατι που εγραψα τον ενοχλησε ,ξερεις η συγγνωμη δεν ειναι κακο ,ουτε το να πεις οκ εκανα λαθος δεν καταλαβα ειναι ντροπη .

θα σου αφιερωσω δε αυτο σαν αφορμη για νεα συζητηση :
"Κανεις δεν ειναι πιο υποδουλωμενος απο εκεινους που εσφαλμενα πιστευουν πως ειναι Ελευθεροι"
Πλατων

Last edited: