Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Αρχικα να ξεκαθαρισουμε κατι ,δεν σε ειπα βλακα ,σου εγραψα οτι συμπληρωσα αυτο που εγραψες ,οτι ρατσιστης δεν γεννιεσαι γινεσαι τελειωνοντας την φραση σου με ....... και συνεχισα την πολυ σωστη σκεψη σου γραφοντας ...βλακας δεν γινεσαι ,γεννιεσαι .Σου εγραψα επισης οτι απολογουμαι εαν ετσι το πηρες ,δεν ηταν για εσενα .Εσυ συνεχιζεις παιρνοντας αυτη την φορα το "ρολακι" του θυματος που δεχεται επιθεση και δεν καταλαβαινω γιατι .
Σου εγραψα δε οτι βεβαια εσυ εχεις το δικαιωμα να αποκαλεις οποιον διαφωνει με την γραμμη του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικο ρατσιστη - φασιστα χρυσαβγιτη χωρις να τρεχει τιποτα .

Δηλδη θες να μου πεις οτι αν μιλαγαμε προσωπο με προσωπο πινοντας ενα καφε θα μιλουσες για καποιον παροντα που εκανε κατι λεγοντας " αλλος το ξεφτιλισε με το youtube" η θα του ελεγες " ρε συ<onoma> το ξεφτιλiσες με το youtube ;
Θα ηθελα δε να σε διαβεβαιωσω οτι δεν υπαρχει κατι προσωπικο .
Οσο για το Τριτη δεν θα υπαρξει .....ξημερωσε κιολας Τριτη ,εκτος και εαν εννοεις κατι αλλο ,εκτος και εαν ειναι κατι σαν απειλη σαν προειδοποιηση και θες να πεις "τριτη δεν θα υπαρξει" .
Εαν με προειδοποιεις/απειλεις την στιγμη που κανουμε διαλογο θα ηθελα να σου πω με ολο το θαρρος οτι δεν χρειαζονται αυτα ,οπως σου ειπα και πριν θεωρω οτι ειμαστε ενηλικες και μπορουμε να επεξεργαστουμε με λογικη τα διαφορα που συζηταμε ,τα ερεθισματα που δεχομαστε συμμετεχοντας σε ενα ανοιχτο δημοκρατικο διαλογο .Προσωπικα προσπαθω παντα να κατανοησω τι λεει ο συνομιλητης μου ,τον"ακουω" ,δεν σκεφτομαι τι απαντηση θα του δωσω πριν καν τον κατανοησω ,γιατι μονο ετσι εχουμε διαλογο .Προσεχω τους προσωπικους χαρακτηρισμους ακολουθωντας τους κανονες του φορουμ (αλλο να πεις αυτο που γραφεις ειναι ρατσιστικο και αλλο να πεις εισαι ρατσιστης) ωστε να μη προσβαλλω τον συνομιλητη μου και το βασικοτερο απολογουμαι στον συνομιλιτη μου εαν για οποιονδηποτε λογο νοιωσει οτι κατι που εγραψα τον ενοχλησε ,ξερεις η συγγνωμη δεν ειναι κακο ,ουτε το να πεις οκ εκανα λαθος δεν καταλαβα ειναι ντροπη .

θα σου αφιερωσω δε αυτο σαν αφορμη για νεα συζητηση :
"Κανεις δεν ειναι πιο υποδουλωμενος απο εκεινους που εσφαλμενα πιστευουν πως ειναι Ελευθεροι"
Πλατων

Πριν ζητούσες απο τους άλλους να είναι ντόμπροι και άλλες τέτοιες εκφάνσεις...

Έγραψες quotarοντας εμένα "βλάκας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι"...... Θα μπορούσα πολύ εύκολα να συνεχίσω και να γράψω στην συνέχεια και εγώ συνεχίζοντας την πολύ "σωστή" σκέψη σου, "μαλάκας επίσης δεν γίνεσαι, γεννιέσαι", κ.ο.κ μέχρι που θα έτρωγα μπαν....κλπ κλπ..... Σέβομαι όμως τον συνομιλητή μου μέχρι ενός ορίου... και αυτό το όριο στην συγκεκριμένη περίπτωση το τοποθετώ στην τρίτη "προσβολή".....Μετά θα απαντώ και εγώ αναλόγως....

Ρολάκια δεν χρειάστηκα μέχρι τώρα στην ζωή μου και δεν είναι του στυλ μου να τα "αναλαμβάνω".... Το αντίθετο θα έλεγα, απαντώ και μάλιστα σεβόμενος πάντα τον συνομιλητή μου....και τον σεβασμό που μου δείχνει.

Πριν ζητούσες απο τους άλλους να είναι ντόμπροι και άλλες τέτοιες εκφάνσεις...

Έγραψες quotarοντας εμένα "βλάκας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι"...... Θα μπορούσα πολύ εύκολα να συνεχίσω και να γράψω στην συνέχεια και εγώ συνεχίζοντας την πολύ "σωστή" σκέψη σου, "μαλάκας επίσης δεν γίνεσαι, γεννιέσαι", κ.ο.κ μέχρι που θα έτρωγα μπαν....κλπ κλπ..... Σέβομαι όμως τον συνομιλητή μου μέχρι ενός ορίου... και αυτό το όριο στην συγκεκριμένη περίπτωση το τοποθετώ στην τρίτη "προσβολή".....Μετά θα απαντώ και εγώ αναλόγως....

Ρολάκια δεν χρειάστηκα μέχρι τώρα στην ζωή μου και δεν είναι του στυλ μου να τα "αναλαμβάνω".... Το αντίθετο θα έλεγα, απαντώ και μάλιστα σεβόμενος πάντα τον συνομιλητή μου....και τον σεβασμό που μου δείχνει.

Εκανα quote το γραπτο σου και οχι εσενα ,εαν το καταλαβαινες (οπως εγω καταλαβα το γραπτο σου οτι δλδ δεν ηταν προσωπικο) πολυ σωστα θα το συνεχιζες γραφοντας "μαλακας δεν γεννιεσαι γινεσαι" ,ηταν η λογικη συνεχεια .Οσο για το μπαν που γραφεις θεωρω οτι δεν κινδυνευεις ,οι υπευθυνοι μπορουν να καταλαβουν το πνευμα που γραφονται καποια πραγματα ,ετσι εχω καταλαβει εγω τουλαχιστον .
Δεν ξερω αν χρειατηκες ρολακια ,αυτο που εγραψες ομως -δευτερη φορα- οτι δλδ σε ειπα βλακα ενω σου ειχα ηδη απαντησει αυτο μου εδωσε να καταλαβω ,αν παλι καταλαβα λαθος να με συγχωρεις ,για σκεψου ομως και την περιπτωση να μην καταλαβες εσυ .

Αγαπητέ Budda, ή τακτική που χρησιμοποιούν κάποιοι πετώντας ξεκάρφωτα συνθήματα - οχι για να προκαλέσουν συζήτηση, αλλά για να βρίσουν και να προσβάλουν κάποιον που έχει αντίθετη ή απλά διαφορετική άποψη - έχει εντοπισθεί και επισημανθεί. Συνήθως είναι ένδειξη αμηχανίας ή χάσιμο ψυχραιμίας. Αποκαλύπτονται μόνοι τους όμως οταν κάποιος απαντήσει με τον ίδιο τρόπο στο σύνθημα, γιατί - λόγω μύγας - τσιμπάνε εύκολα... Είναι κι αυτό μια ένδειξη... χμμμ....ποιότητας να το πω? ανωριμότητας? νοοτροπίας? Πρόσθεσε όποιο ουσιαστικό σου κάθεται καλύτερα. Η ουσία είναι οτι με τέτοια τερτίπια υποβαθμίζουν τη συνολική εικόνα του νήματος - και την δική τους - αλλά αυτοί αισθάνονται οτι σε κόλλησαν στον τοίχο... :) Tώρα, ποιοί είναι αυτοί που πετάνε τέτοια ξεκάρφωτα συνθήματα? Μια απλή επι τροχάδην αναδρομή στα προηγούμενα ποστς εδώ όπως και σε άλλα - πχ. στο "που πάει η χώρα" θα ήταν κατατοπιστικότατη :)

Last edited:
Οι αυτοοριζόμενοι ως προοδευτικοί και ανθρωπιστές έχουν κάνει πιπίλα το "να τους αφήσουμε ήσυχους τους ανθρώπους και να φτιάξουμε μια σωστή μεταναστευτική πολιτική". Δεν μας λέει όμως κανείς τους - αντε και την εφαρμόσαμε την σωστή μεταναστευτική πολιτική - με τους δεκάδες χιλιάδες που θα περνούν κρυφά τα σύνορα το επόμενο χρονικό διάστημα, τι θα κάνουμε? Πόσους θα μπορούν να φιλοξενήσουν τα ειδικά κέντρα, πως θα τους ταυτοποιούμε και πως θα τους στείλουμε πίσω στην χώρα τους οταν δεν ξέρουμε απο που προέρχονται - οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες κάνουν το παν για να παραπληροφορήσουν και να μπερδέψουν τα αρμόδια όργανα. Και με το 1 εκατομμύριο που βρίσκεται ήδη στην χώρα πώς θα εφαρμοστεί η μεταναστευτική πολιτική ?
Εχεις δει πως φαντάζονται μερικοί εδώ μέσα τα κέντρα προσωρινής κράτησης? Μόνο σάουνα και γήπεδο γκόλφ δεν έχουν ζητήσει. Το κράτος δεν έχει να δώσει ασπιρίνες στους ασφαλισμένους του κι αυτοί νομίζουν οτι βρίσκονται σε πλούσια χώρα σαν τις ΗΠΑ, Καναδά,Αυστραλία κλπ ή οτι μόνο 5-6 περνούν τα σύνορα κάθε μέρα... Απλά δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα... Οταν προσπαθείς να προσγειώσεις την συζήτηση σε ρεαλιστικά επίπεδα, αρχίζουν τις αοριστολογίες, τα διάφορά γνωστά συμπαθητικά κι ωραία, σου πετάνε κι ένα "φασίστα ρατσιστή" και επι της ουσίας τίποτα...

Αυτό που λέω είναι πως σωστή μεταναστευτική πολιτική, με υπεύθυνους για τη χάραξή της την ελληνική "τρόικα" και την αδιάφορη Ευρώπη, δεν γίνεται και να μην το περιμένουμε.....Αυτό που βλέπουμε να γίνεται,είναι η δαιμονοποίηση των "από αλλού φερμένων" και τη ΧΑ να έχει αναλάβει εντέχνως και με την ανοχή της ελληνικής τρόικας,το ρόλο του προστάτη μας...
Μπροστά σε αυτόν τον παραλογισμό και την υποκρισία,οι σάουνες και τα γήπεδα γκολφ είναι πταίσματα....

Η σιωπή στην Αμάρυνθο σπάει από τις κραυγές των γυναικών

"Το δικαστήριο απεφάνθη για το βιασμό της 15χρονης τότε μαθήτριας στην Αμάρυνθο: "Ασέλγησαν μεν εις βάρος της, ωστόσο αυτό έγινε με τη θέλησή της"...

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά, το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Χαλκίδας έκρινε παμψηφεί αθώους τους τέσσερις κατηγορούμενους για το βιασμό της 15χρονης μαθήτριας το 2006, στο λύκειο της Αμαρύνθου, στην Εύβοια, την περίοδο των μαθητικών καταλήψεων. Όπως αποφάσισε το δικαστήριο οι κατηγορούμενοι «ασέλγησαν μεν εις βάρος της κοπέλας, ωστόσο αυτό έγινε με τη θέληση της παθούσης». Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε την κατάρρευση της 19χρονης, πλέον, εντός του δικαστηρίου αλλά και την άμεση αντίδραση γυναικείων οργανώσεων... "

Ατιμοι μεταναστες σας βιαζουν και εχετε και παραπονο...

Αλήθεια, όλα αυτά τα post που ενημερώνουν ότι ο τάδε Έλληνας κακοποιήθηκε από μετανάστη ή ο τάδε μετανάστης ξυλοκοπήθηκε από Έλληνα, σε τι συμπεράσματα μας βοηθάνε να καταλήξουμε όσον αφορά το μεταναστευτικό;
Θα πρέπει να αναγνωρισθούν ελαφρυντικά στους μεν ή στους δε για κάποιο λόγο;
Θα πρέπει να λυπηθώ τον αφγανό που σκότωσε το παλικάρι επειδή τον δηλητηρίασαν;
Τον Πακιστανό που βίασε και σχεδόν σκότωσε την κοπέλα;
Ή τον κάθε Έλληνα που βίασε η σκότωσε κάποιον μετανάστη;

Προσωπικά τους λυπάμαι τόσο, όσο λυπήθηκαν αυτοί τα θύματά τους όταν εκλιπαρούσαν για έλεος.

Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Εμένα ξέρετε τι μου αρέσει πολύ???

Οτι μόλις κάνει έγκλημα ένας Πακιστανός, λέτε να φύγουν οι ξένοι απο την χώρα.... Όταν ο ΕΠΟΠ θέρισε τα 2 παιδάκια και την κοπάνησε, τι θα έπρεπε να λέτε???

Bρε Αιμίλιε..εθελοτυφλείς τώρα;
Πόσοι "ΕΠΟΠ" θέρισαν μεχρι τώρα ΕΛΛΗΝΕΣ;
Εγινε ενα τροχαίο συμβάν,καταδικαστέο για μενα,το οποίο θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε χώρα.
Δηλ βγήκε ο ΕΠΟΠ με την μηχανή στους δρόμους και είπε οτι σήμερα θα "φάω''2 παιδάκια;Ημαρτον!!
Πόσοι ΕΛΛΗΝΕΣ μετανάστες,αν μπορείς να μου πεις εμλέκονται σε δολοφονίες,ληστείες,βιασμούς,κλοπές,κ.λ.π σε χώρες του εξωτερικού;
Δεν θα είχε βουήξει το σύμπαν εκεί;
Αυτό ακριβώς συμβαίνει εδώ,και συ πας να συγκρίνεις 2 ανόμοιες καταστάσεις.
Για μενα λάθος αυτός ο τρόπος σύγκρισης...φιλικά το λέω.

Last edited:
Ήταν το μοναδικό τροχαίο με εγκατάλειψη θύματος που συνέβη ποτέ στην Ελλάδα.
Και έγινε εσκεμμένα!
Πηγές μου, αναφέρουν ότι ο ΕΠΟΠ είχε βάλει στη μηχανή του το σήμα της Mercedes για να σημαδεύει καλύτερα!

Eπίσης εδώ και τόσο καιρό τώρα που διαβάζω το νήμα,δε μπορώ να καταλάβω αυτού του είδους την "συμπάθεια" προς τους καήμενους παρανομους μετανάστες,απο μερικούς.
Δηλ τα πράγματα στην Ελλάδα πριν 10-15 χρόνια,ηταν τόσο άσχημα,που έπρεπε να δούμε αυτή την "πολυπολιτισμικότητα";
Τους είχαμε τόσο ανάγκη,και τους έχουμε ακόμα;
Είναι εικόνα αυτή που παρουσιάζει μεχρι σήμερα η Αθήνα,και οι υπόλοιπες αστικές περιοχές;
Τι ευαισθησία είναι αυτή που τους έχει πιάσει;
Μακάρι να βγώ ψεύτης..αλλά σε λίγο ακόμα χρονικό διάστημα,ετσι όπως πάνε τα πράγματα,η κάθε ΕΛΛΗΝΙΚΗ οικογένεια,θα έχει περιστατικό στο οποίο θα εμπλέκεται παρανομος μετανάστης.

Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Ήταν το μοναδικό τροχαίο με εγκατάλειψη θύματος που συνέβη ποτέ στην Ελλάδα.
Και έγινε εσκεμμένα!
Πηγές μου, αναφέρουν ότι ο ΕΠΟΠ είχε βάλει στη μηχανή του το σήμα της Mercedes για να σημαδεύει καλύτερα!

Δηλ βγήκε για να σκοτώσει έτσι;
Αποκλείεται εντελώς το τροχαίο ατύχημα,και η μαλακία του μετα να εγκαταλέιψει τα θύματα λογω φόβου η οτιδήποτε άλλο..ε;
Και δεν πιστευω να είναι το μονοδικό περιστάτικο στην Ελλάδα.Με λίγο ψάξιμο θα δεις οτι έχουν γίνει και στο παρελθόν.

Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Αποκλείεται εντελώς το τροχαίο ατύχημα,και η μαλακία του μετα να εγκαταλέιψει τα θύματα λογω φόβου η οτιδήποτε άλλο..ε;
Και δεν πιστευω να είναι το μονοδικό περιστάτικο στην Ελλάδα.Με λίγο ψάξιμο θα δεις οτι έχουν γίνει και στο παρελθόν.

O Tzimisce μιλά ειρωνικά, είναι προφανές ότι εννοεί αυτά που γράφεις κι εσύ...

Eπίσης εδώ και τόσο καιρό τώρα που διαβάζω το νήμα,δε μπορώ να καταλάβω αυτού του είδους την "συμπάθεια" προς τους καήμενους παρανομους μετανάστες,απο μερικούς.
Δηλ τα πράγματα στην Ελλάδα πριν 10-15 χρόνια,ηταν τόσο άσχημα,που έπρεπε να δούμε αυτή την "πολυπολιτισμικότητα";
Είναι εικόνα αυτή που παρουσιάζει μεχρι σήμερα η Αθήνα,και οι υπόλοιπες αστικές περιοχές;
Μακάρι να βγώ ψεύτης..αλλά σε λίγο ακόμα χρονικό διάστημα,ετσι όπως πάνε τα πράγματα,η κάθε ΕΛΛΗΝΙΚΗ οικογένεια,θα έχει περιστατικό στο οποίο θα εμπλέκεται παρανομος μετανάστης.

Ιδιότυπη ευαισθησία, άγνωστης προέλευσης...

Το κατάλαβα Σωτήρη.
Απάντησα με αυτό τον τρόπο για αυτο που είπε ο Tzimisce,για αλλον παραλήπτη,οχι για αυτόν.

Καλά περι βαρεμάρας δεν με πειράζει καθόλου....άλλωστε το ίδιο θα έλεγα και για πολλούς το ίδιο. Το ότι ασχολείσαι όμως και να γράφεις μονολεκτικά στα όρια του τρόλινγκ σημαίνει κάτι άλλο και όχι βαρεμάρα.....

Θα ηθελα να μου πεις τι σημαινει !

Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Ισως να μην ειναι συμπαθεια προς τους μεταναστες αλλα αντιπαθεια προς τους Ελληνες, ειναι εμφανες σε καποιες περιπτωσεις οτι εσκεμμενα παρακαμπτεται η λογικη και βγαινει μια ανθελληνικη αποψη απο πολλους.
Ειδες ας πουμε κανεναν που κοπτεται για τα δικαιωματα των λαθρομεταναστων να μιλαει με την ιδια "φλογα" για τα δικαιωματα της κυρα Κουλας που ζει στην Πλατεια Αμερικης εδω και 20 χρονια και που δεν μπορει να βγει απο το σπιτις μετα την δυση του ηλιου?

Εγω ασπαζομαι το γεγονος οτι η λαθρομεταναστευση εχει γινει ο αποδιοπομπαιος τραγος της τραγικης καταστασης που βιωνουμε και πως τεραστιος αριθμος μεταναστων εινα θυματα που μην εχωντας στον ηλιο μοιρα αναγκαζεται να εγκληματισει για να επιβιωσει αλλα της κυριας Κουλας της λεει τιποτα αυτο?

Last edited:
Καλα... κανετε πλακα ετσι;

Για ποια ευαισθησια μιλατε;

Ενας εγκληματιας ειναι εγκληματιας και πρεπει να τιμωρηθει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ φυλης, θρησκευματος κλπ.

Αλλα υπαρχουν ορισμενοι που σκιζουν τα καλτσον τους αν ειναι κανενας "ξενος" αλλα αν ειναι κανενα "δικο μας παιδι" αρχιζουν τα "Ε, ενταξει συμβαινουν αυτα"...

Η υποκρισια περισευει.

Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Μιχαλη συγνωμη αλλα ειναι περισσοτερο χρησιμα απο καποια εμετικα και απαραδεκτα βιντεο που αναρτηθηκαν και ολοι ανεχθηκατε.

Τουλαχιστον ειναι απο την Ελλαδα...

Τα video δεν τα είδα. :p
Και καλά βρε Στέλιο, έχουμε ένα πρόβλημα σαν χώρα.
Έχουμε ανεξέλεγκτη ροή μεταναστών που μπαίνουν παράνομα στη χώρα.
Δεν καταλαβαίνεις ότι υποστηρίζοντας τους λαθρομετανάστες κάνεις κακό στους μετανάστες που ήρθαν νόμιμα και ζουν τόσα χρόνια στη χώρα;
Έχουμε τη δυνατότητα να τους φιλοξενήσουμε; Να τους προσφέρουμε ανθρώπινη διαβίωση;
Εδώ κοντεύουμε να μην έχουμε τη δυνατότητα σαν κράτος να προσφέρουμε ανθρώπινη διαβίωση στους πολίτες της χώρας!
Αφού λοιπόν δεν μπορούμε, γιατί τους χαϊδεύουμε τα αυτιά; Δεν καταλαβαίνεις ότι τελικά τους κάνουμε κακό;
Το παιδί σου θα το άφηνες να βάλει το δάχτυλο στη πρίζα για να μην του στερήσεις το δικαίωμα της επιλογής;
Από εκεί και πέρα, θεωρώ φριχτό μισανθρωπισμό να προσπαθεί κάποιος να βρει ελαφρυντικά για έναν κακοποιό, άσχετα τι εθνικότητας είναι.

Πήρες φόρα ε; :flipout: