Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Πρέπει να έχει πάει 50 η άδεια παραμονής, 50 η άδεια εργασίας / 2 χρόνια...
Κάποια στιγμή γίνεται ανά 5 χρόνια.

Αν έχεις άδεια παραμονής/άδεια εργασίας ήδη και δεν έχεις ορισθεί ανεπιθύμητος πρέπει να αποδείξεις ότι έχεις ασφάλιση.

edit: Μιλάω εκ πείρας.
Δεν έχω Αλβανική υπηκοότητα, αλλά δεν έχω και Ελληνική. Οπότε ξέρω τι πληρώνω. :p

100 και δεν θυμάμαι τι γίνεται με τα παιδιά....

Επίσης ο άντρας είναι άνεργος και δεν συμπλήρωσε τις ημέρες ασφάλισης....

100 και δεν θυμάμαι τι γίνεται με τα παιδιά....

Επίσης ο άντρας είναι άνεργος και δεν συμπλήρωσε τις ημέρες ασφάλισης....

Ε, είδες που ξέρω κάτι παραπάνω; :p

Πρακτικά είναι 100 / 2 χρόνια η άδεια παραμονής και η άδεια εργασίας μαζί.
Αυτό φυσικά ανά άτομο, όταν είναι ενήλικας.
Για τους ανήλικους είναι μόνο η άδεια παραμονής.

Αν δεν έχεις συμπληρώσει ημέρες ασφάλισης χρειάζεσαι δήλωση από το αφεντικό σου ή από το ταμείο ανεργίας.
Αν δεν τα έχεις αυτά τότε απλά αργείς να βγάλεις την άδεια εργασίας.
Τι να την κάνεις άλλωστε αν δεν έχεις δουλειά; :p

θα μπορει να τον ενσωματωσει,οταν ο αριθμος εισερχομενων στην χωρα,ειναι λογικος και ελεγχομενος.
οταν ειναι μπατε σκυλοι,οχι απλως δεν τον ελεγχει,αλλα δεν ασχοληται και καθολου.
κοιταει μονο το πως θα εισπραξει την επιδοτηση και πως θα του παρει το 1000κο την αδειας παραμονης.
τωρα τα κολπα της Ευρωπης ειναι γνωστα..
αυτο ομως δεν σημαινει,οτι θα πρεπει και εμεις να τα δεχομαστε σαν χανοι,στο ονομα της αλληλεγγυης.
και μην μου πεις τωρα,οτι Ελληνες σε καθε γωνια της χωρας,δεν εχουν βοηθησει με πραξεις χιλιαδες μεταναστες..?
απλα εφτασαν στα ακρα,γιατι και των ιδιων η κατασταση,ειναι παρομοια με των μεταναστων πια...

Βεβαίως και βοήθησαν και βοηθούν.... Έχω παραδείγματα απο Ηγουμενίτσα συγγενών μου....και απο αλλού(Λαύριο, κλπ)...

Αυτό που λέμε ορισμένοι εδώ και μήνες είναι οτι πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση και να πάει σε ανώτατα ευρωπαικά δικαστήρια η απόφαση για το Δουβλίνο, πρέπει να απλοποιηθούν οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου, ώστε να πάνε όπου θέλουν οι άνθρωποι και να στηθεί ενα μηχανογραφημένο σύστημα πανελλαδικά, ώστε να ξέρουμε τι μας γίνεται....

Επίσης ανέφερα οτι λύσεις σε περιόδους κρίσης είναι πολύ δύσκολες και πρέπει να έχεις πολιτική βούληση για να αλλάξεις 5 πράγματα.....

Ε, είδες που ξέρω κάτι παραπάνω; :p

Πρακτικά είναι 100 / 2 χρόνια η άδεια παραμονής και η άδεια εργασίας μαζί.
Αυτό φυσικά ανά άτομο, όταν είναι ενήλικας.
Για τους ανήλικους είναι μόνο η άδεια παραμονής.

Αν δεν έχεις συμπληρώσει ημέρες ασφάλισης χρειάζεσαι δήλωση από το αφεντικό σου ή από το ταμείο ανεργίας.
Αν δεν τα έχεις αυτά τότε απλά αργείς να βγάλεις την άδεια εργασίας.
Τι να την κάνεις άλλωστε αν δεν έχεις δουλειά; :p

Προφανώς για να μην σε πιάσουν..... Επίσης εκτός αυτών που αναφέραμε υπήρξαν "δυσκολίες" πριν ένα μήνα που μιλήσαμε που δεν είχαν να κάνουν με τις "συνήθεις" διαδικασίες που ακολουθούσε.... Δηλαδή δυσκολίες στην χορήγηση της άδειας παραμονής όχι για τον σύζυγο αλλά και για τα υπόλοιπα μέλη... Οταν έχω νεότερα θα αναφερθώ ξανά....

δεν ήξερα οτι η ελλάδα έχει χωροταξικό πρόβλημα ....

φαντάζομαι δλδ οτι αν αρχίσουν οι ελληνικές οικογένειες να γεννάνε 5 και 6 παιδιά η καθεμία, και φτάσουμε κάποια στιγμή τα 13-14 εκατομμύρια θα βγούνε νόμοι "αλα" κίνα με περιορισμό των γεννήσεων .....

ή το θέμα δεν είναι χωροταξικό αλλά οικονομικό ?
δλδ αν γίνουμε 14 εκ. έλληνες θα πεινάσουμε ? ......

*οτ
στο άγιο όρος μπορούν να πάνε μετανάστες ή λαθρομετανάστες ? ξέρει κανείς ?

Last edited:
Βεβαίως και βοήθησαν και βοηθούν.... Έχω παραδείγματα απο Ηγουμενίτσα συγγενών μου....και απο αλλού(Λαύριο, κλπ)...

Αυτό που λέμε ορισμένοι εδώ και μήνες είναι οτι πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση και να πάει σε ανώτατα ευρωπαικά δικαστήρια η απόφαση για το Δουβλίνο, πρέπει να απλοποιηθούν οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου, ώστε να πάνε όπου θέλουν οι άνθρωποι και να στηθεί ενα μηχανογραφημένο σύστημα πανελλαδικά, ώστε να ξέρουμε τι μας γίνεται....

Επίσης ανέφερα οτι λύσεις σε περιόδους κρίσης είναι πολύ δύσκολες και πρέπει να έχεις πολιτική βούληση για να αλλάξεις 5 πράγματα.....

αυτο ακριβως...!
ολα τα υπολοιπα ειναι για κουβεντα.

Η άδεια εργασίας είναι για να μη σε πιάσουν να δουλεύεις χωρίς άδεια εργασίας. :smile:

Ναι βρε εννοείται.... Αλλά δεν ξέρω πολλούς που τους ασφαλίζουν 21-22 μέρες......τον μήνα... Οπότε πάει και η άδεια εργασίας.....και αν σε πιάσουν σε πάνε και μέσα σε αυτά τα "ξενοδοχεία" κράτησης που σου φέρονται και με ευγένεια και τακτ....

Ναι βρε εννοείται.... Αλλά δεν ξέρω πολλούς που τους ασφαλίζουν 21-22 μέρες......τον μήνα... Οπότε πάει και η άδεια εργασίας.....και αν σε πιάσουν σε πάνε και μέσα σε αυτά τα "ξενοδοχεία" κράτησης που σου φέρονται και με ευγένεια και τακτ....

Μα δεν σε ρωτάνε πόσα ένσημα έχεις.
Κατά βάση ισχύει ο άλλος δρόμος.
Βρίσκεις δουλειά, παίρνεις χαρτί από τον εργοδότη ότι θέλει να σε απασχολήσει και σου δίνουν την άδεια.

Εμένα εδώ και πολλά χρόνια ούτε καν με ρωτάνε.
Δίνω την παλιά και παίρνω την καινούργια. :p

Μα δεν σε ρωτάνε πόσα ένσημα έχεις.
Κατά βάση ισχύει ο άλλος δρόμος.
Βρίσκεις δουλειά, παίρνεις χαρτί από τον εργοδότη ότι θέλει να σε απασχολήσει και σου δίνουν την άδεια.

Εμένα εδώ και πολλά χρόνια ούτε καν με ρωτάνε.
Δίνω την παλιά και παίρνω την καινούργια. :p

Έχεις δίκιο μπερδεύτηκα με την ασφάλεια.....

Ενταξει τωρα μπορει να ειναι καλη λυση ρε συ, πριν απο 3 μηνες αλλιως ηταν το ρευμα.:D

Μάλλον είναι θέμα ονομασίας... Αλλο "ειδικά κέντρα υποδοχής και προσωρινής κράτησης" και άλλο "κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών"... Το πρώτο περιλαμβάνει έξτρα, ρεσεψιονίστ, πρωινό στο δωμάτιο και βιβλίο παραπόνων...

Μάλλον είναι θέμα ονομασίας... Αλλο "ειδικά κέντρα υποδοχής και προσωρινής κράτησης" και άλλο "κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών"... Το πρώτο περιλαμβάνει έξτρα, ρεσεψιονίστ, πρωινό στο δωμάτιο και βιβλίο παραπόνων...

Ενώ το δεύτερο το βλέπουμε ήδη στις "οθόνες" μας, δεν χρειάζεται φαντασία....

τελικά χωράμε ?

πόσοι έλληνες χωράνε σε αυτή τη χώρα ?

δλδ, μήπως και οι πολύτεκνοι κάνουν κακό τελικά ? και αντί να τους δίνουν επιδόματα ίσως πρέπει να τους φορογδάρουν αλύπητα ... :smash:

Hδη, το 3ο παιδί, θεωρείται "τεκμήριο". Οπως μου λέει γνωστός μου 3τεκνος, στην φορολογία εισοδήματος, ίδια έσοδα, ίδια έξοδα, ο έχων 3, πληρώνει περισσότερα απο αυτόν που έχει 2...

Βέβαια, δεν κάνουμε που δεν κάνουμε πολλά παιδιά,αν σταματήσουμε και τελείως, έχουν λάβει τα μέτρα τους... Tαχεία εκπαίδευση στα κέντρα φιλοξενίας τους κάνουν...:)

σε ενα φορουμ,που τα πολιτικοικονομικα,τα εχει απλως για να συμπληρωνουν τις κατηγοριες.
Εκ μερους ολων των ανθρωπων του φορουμ που εχουν χτυπησει τον κ@@ο τους κατω κατα καιρους προκειμενου να αναδεικνυονται οι αδικιες και τα στραβα αυτου του τοπου,ευχαριστουμε για τα καλα σου τα λογια και την εκτιμηση.Α,εγω ο μαλακας νομιζα οτι η εικονα και ο ηχος εφευρεθηκαν για να συντροφευουν καλες και κακες ανθρωπινες στιγμες..Προφανως εκανα λαθος και ισχυει το αναποδο.