Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Δεν είπα ότι μπαίνεις αγαπητέ. Ένα παράδειγμα έφερα, ανάλογο με το δικό σου, που πήγες και ξετρύπωσες αυτή την κατηγορία από ολόκληρο φόρουμ, για να μας πεις και την άποψή σου μετά ότι κακώς ασχολήθηκες γιατί σου χαλάει .. τη χαλάρωση που προσφέρει η τεχνολογία. Λες και σου κάνανε ανακατεύθυνση με το ζόρι από τη hi-end.

ελεύθερο πνεύμα πάντως, μπράβο. Δεν επηρεάζεσαι από τίποτα, έχεις τη δική σου άποψη. Δε μας λες από πρώτο χέρι και τι γίνεται στη Συρία αυτή τη περίοδο, γιατί εμείς οι υπόλοιποι κακόμοιροι δεν είμαστε προικισμένοι με το χάρισμα της ενόρασης εξ' αποστάσεως και έχουμε ανάγκη όλ' αυτά που προανέφερες για να σχηματίσουμε άποψη.

δεν καταλαβα..επειδη δεν καθοδηγουμαι απο κανεναν ειμαι "ελευθερο πνευμα"?
απο τι να επηρεαστω δηλαδη?
η Συρια τωρα τι σχεση εχει?σου μιλησα εγω για Συρια και ενημερωση?
οι κακομοιροι οπως λες,θα βρειτε τροπους να ενημερωθειτε.ειστε μορφωμενα παιδια.

και παλι ομως,δεν εχεις καταλαβει.
δεν επηρεαζομαι ή καθοδηγουμαι απο κανεναν.
κοιταω την οικογενεια μου,τα παιδια μου και οπου μπορω να βοηθησω συνανθρωπο,το κανω με μεγαλη ευχαριστηση.
δεν με νοιαζει τι δουλεια κανει ο απεναντι μου,που θα παει διακοπες,ή αν ειναι χωρισμενος.

οταν εισαι φανατισμενος(γενικοτερα)δεν βλεπεις ανοιχτα.βλεπεις αυτο που θελεις.

**και αυριο να μου κανεις μπαν απο το φορουμ,θα συνεχισω να ζω.

Συλλογικές ευθύνες.....

Μάλλον δεν κατάλαβες τι λέω......

Τι να καταλάβω βρε Αιμίλιε;
Σου λέω ότι έχω φίλους Μουσουλμάνους, συναναστρέφομαι με αυτούς αρκετά συχνά (η γυναίκα μου καθημερινά, το μαγαζί της είναι το διπλανό από αυτό που δουλεύει ο Ντάχι) και μου λες ότι γράφω ρατσιστικά σχόλια κατά ανθρώπων που θεωρώ φίλους μου.
Δηλαδή, εγώ μιλάω για κάποιους που είναι στη ζωή μου από τότε που γεννήθηκα, εσύ για κάποιους που κατά πάσα πιθανότητα γνωρίζεις μέσω του youtube και του Wikipedia και επιμένεις ότι ξέρεις περισσότερα.

Τι συζήτηση να κάνουμε;

Τι να καταλάβω βρε Αιμίλιε;
Σου λέω ότι έχω φίλους Μουσουλμάνους, συναναστρέφομαι με αυτούς αρκετά συχνά (η γυναίκα μου καθημερινά, το μαγαζί της είναι το διπλανό από αυτό που δουλεύει ο Ντάχι) και μου λες ότι γράφω ρατσιστικά σχόλια κατά ανθρώπων που θεωρώ φίλους μου.
Δηλαδή, εγώ μιλάω για κάποιους που είναι στη ζωή μου από τότε που γεννήθηκα, εσύ για κάποιους που κατά πάσα πιθανότητα γνωρίζεις μέσω του youtube και του Wikipedia και επιμένεις ότι ξέρεις περισσότερα.

Τι συζήτηση να κάνουμε;

Γράφεις...
Καλό παιδί, άγιο, αλλά η φιλοσοφία που έχουν οι Μουσουλμάνοι για τις γυναίκες δεν παλεύεται...

Εγώ σου λέω λοιπόν οτι μιλάς για "συλλογικές ευθύνες" κάτι που χρησιμοποιείται απο ρατσιστές ως προσπάθεια "χειραγώγησης" του πόπολου εναντίον συγκεκριμένων ομάδων ανθρώπων και μετά παραθέτω και αποσπάσματα απο το ίδιο το Κοράνι που λέει ακριβώς το αντίθετο με αυτό που λες....

Απλά.

Υ.Γ Επειδή δεν με γνωρίζεις άσε να κρατάω τους φίλους μου και τους γνωστούς μου για πάρτι μου. Καλά κάνεις και έχεις φίλους Μουσουλμάνους, αλλά αυτό που λες είναι εναντίον τους τι να κάνουμε....
Επίσης επειδή κάποιοι χρησιμοποιούν το youtube δεν σημαίνει οτι το κάνουν όλοι.......

Last edited:
Παρεμπιπτόντως, ο συγκεκριμένος που κακοποίησε την 15χρονη, δεν ήταν κανένας απελπισμένος... Είχε έρθει πριν λίγο καιρό παράνομα, και το κύκλωμα του είχε βρει δουλειά σαν κηπουρός σε ξενοδοχείο του νησιού. Δούλευε δηλαδή... Κανονικά θα έπρεπε να τιμωρηθεί και ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου. Αλλά τα κυκλώματα που θέλουν και υπερασπίζονται την παραμονή λαθρομεταναστών, έχει φροντίσει για όλα...

Η υποθεση ειναι τουλαχιστον υποπτη.
Πακιστανος με δουλεια σχεδον σκοτωνει 15χρονη για να της παρει το κινητο, τον οποιο τον βρισκουν λιγο πριν το 15 Αυγουστο κιολας (μην μας χαλασει και την προσελευση του κοσμου) λιγο πριν φυγει για το Πακισταν.
Βρωμαει η δουλεια, το μονο που με κανει να κλινω στο οτι λενε αληθεια ειναι οτι η μικρη ειναι εν ζωη οποτε θα μπορει να αναγνωρισει τον δραστη οταν συνελθει αρα θα ειναι τουλαχιστον γκασμαδες να στησαν την συλληψη, οχι βεβαια πως δεν κανονιζεται και αυτο αλλα λεμε.

Σημειωτεον επισης οτι στα δελτια αναφερεται κατα κορον η λεξη αλλοδαπος
αλλοδαπος που συνεληφθει για την επιθεση",
"Η ομολογια τους αλλοδαπου",
"Οδηγηθηκε ο αλλοδαπος",
"Οι αρχες φτασαν στην συλληψη του αλλοδαπου"

Αποφευγουν να χρησιμοποιησουν την λεξη δραστης οπως θα επρεπε ωστε να θρεψουν το κοινο που διψαει για αλλοδαπο αιμα, να γιγαντωσουν την ηδη ανεξελεγκτη ξενοφοβεια μεγαλης μεριδας του κοσμου αλλα και να δωσουν αβαντα στα φασισταρια, ξεφτιλισμενοι.

Last edited:
Φιλε Δημητρη Π ενα ή δυο (ή 5) τοπικ σε μια κατηγορια στα "νοτια" δεν νομιζω οτι ειναι αφορμη για να "κατηγορει" κανεις ενα φορουμ για στροφη... Καλυτερα κοιτα να διωξεις τη μυγα...

Για τα υπολοιπα που διαβασα απο ορισμενους τι να πω... ειχε καιρο να μου ανακατευτει το στομαχι.

Ρε Αιμιλ απορω πραγματικα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

δεν καταλαβα..επειδη δεν καθοδηγουμαι απο κανεναν ειμαι "ελευθερο πνευμα"?
απο τι να επηρεαστω δηλαδη?
η Συρια τωρα τι σχεση εχει?σου μιλησα εγω για Συρια και ενημερωση?
οι κακομοιροι οπως λες,θα βρειτε τροπους να ενημερωθειτε.ειστε μορφωμενα παιδια.

και παλι ομως,δεν εχεις καταλαβει.
δεν επηρεαζομαι ή καθοδηγουμαι απο κανεναν.
κοιταω την οικογενεια μου,τα παιδια μου και οπου μπορω να βοηθησω συνανθρωπο,το κανω με μεγαλη ευχαριστηση.
δεν με νοιαζει τι δουλεια κανει ο απεναντι μου,που θα παει διακοπες,ή αν ειναι χωρισμενος.

οταν εισαι φανατισμενος(γενικοτερα)δεν βλεπεις ανοιχτα.βλεπεις αυτο που θελεις.

**και αυριο να μου κανεις μπαν απο το φορουμ,θα συνεχισω να ζω.

Μωρέ τι μπαν, πώς σου ήρθε αυτό τώρα, εσύ βάλθηκες να μας τρελάνεις. Δεν χαλιόμαστε, καλή καρδιά.

Φανατισμός ξεφανατισμός, τα πάντα εξαρτώνται από την ποιότητα και την ποσότητα της πληροφόρησης που έχει κανείς. Τι να σου κάνει και το πιο κοφτερό μυαλό, όταν το ταϊζεις ανακρίβειες? Χαζομάρες θα λέει. (garbage in - garbage out, που λέμε και στην Τρίπολη).

Πάρε παράδειγμα το τωρινό καραγκιοζιλίκι με την επιχείρηση "σκούπα": Πόσοι είναι οι μετανάστες χωρίς χαρτιά? κανείς δεν ξέρει. 100.000? 200.000? μπορεί και παραπάνω. Που θα τους πάνε όλους αυτούς? Πουθενά, σε κασόνια να τους στοιβάξεις πάλι θέλουν χώρο όσο μια μεσαία πόλη. Τι θα τους κάνεις για τουλάχιστον 6 μήνες - 1χρόνο που διαρκεί η διαδικασία απέλασης?
Για πόσο καιρό θα έχεις τη μισή αστυνομική δύναμη της χώρας στο κέντρο της Αθήνας? Σε κανένα μήνα πάλι τα ίδια θα γίνονται. Οι πραγματικοί παράνομοι είναι φυσικά κρυμμένοι εδώ και μέρες - ειδοποιούνται- αυτό εννοούμε όταν λέμε "κύκλωμα".
Την πληρώνουν κάτι φτωχοδιάβολοι. Ακριβώς όπως και με την οικονομική κρίση και τα μέτρα: όπου φτωχός κι η μοίρα του.

Η υποθεση ειναι τουλαχιστον υποπτη.
Πακιστανος με δουλεια σχεδον σκοτωνει 15χρονη για να της παρει το κινητο, τον οποιο τον βρισκουν λιγο πριν το 15 Αυγουστο κιολας (μην μας χαλασει και την προσελευση του κοσμου) λιγο πριν φυγει για το Πακισταν.
Βρωμαει η δουλεια, το μονο που με κανει να κλινω στο οτι λενε αληθεια ειναι οτι η μικρη ειναι εν ζωη οποτε θα μπορει να αναγνωρισει τον δραστη οταν συνελθει αρα θα ειναι τουλαχιστον γκασμαδες να στησαν την συλληψη, οχι βεβαια πως δεν κανονιζεται και αυτο αλλα λεμε.

Γμτ κι εμενα μου φαινεται πολυ περιεργη η ιστορια αυτη.

Οι πρωτοι αλλοδαποι που θυμαμαι στις γειτονιες μας πριν απο τουλαχιστον 30 χρονια ηταν οι πακιστανοι και ηταν μακραν οι πιο ηρεμοι απο ολες τις φυλες.

Ενταξει να μην κανουμε και τους ντετεκτιβ εξαιρεσεις θα υπαρχουν αλλα ειναι οντως πολυ περιεργη ιστορια.Ειδικα για την φυλη των Πακιστανων.

Επίσης απο πότε οι συναναστροφές με 5-10 ανθρώπους μας κάνουν και γνώστες???

Καλά, άστο, βαρέθηκα, ξέρεις καλύτερα, διαβάζεις indymedia.

Και δεν μίλησα μόνο για 5-10 άτομα πουθενά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Μωρέ τι μπαν, πώς σου ήρθε αυτό τώρα, εσύ βάλθηκες να μας τρελάνεις. Δεν χαλιόμαστε, καλή καρδιά.

Φανατισμός ξεφανατισμός, τα πάντα εξαρτώνται από την ποιότητα και την ποσότητα της πληροφόρησης που έχει κανείς. Τι να σου κάνει και το πιο κοφτερό μυαλό, όταν το ταϊζεις ανακρίβειες? Χαζομάρες θα λέει. (garbage in - garbage out, που λέμε και στην Τρίπολη).

Πάρε παράδειγμα το τωρινό καραγκιοζιλίκι με την επιχείρηση "σκούπα": Πόσοι είναι οι μετανάστες χωρίς χαρτιά? κανείς δεν ξέρει. 100.000? 200.000? μπορεί και παραπάνω. Που θα τους πάνε όλους αυτούς? Πουθενά, σε κασόνια να τους στοιβάξεις πάλι θέλουν χώρο όσο μια μεσαία πόλη. Τι θα τους κάνεις για τουλάχιστον 6 μήνες - 1χρόνο που διαρκεί η διαδικασία απέλασης?
Για πόσο καιρό θα έχεις τη μισή αστυνομική δύναμη της χώρας στο κέντρο της Αθήνας? Σε κανένα μήνα πάλι τα ίδια θα γίνονται. Οι πραγματικοί παράνομοι είναι φυσικά κρυμμένοι εδώ και μέρες - ειδοποιούνται- αυτό εννοούμε όταν λέμε "κύκλωμα".
Την πληρώνουν κάτι φτωχοδιάβολοι. Ακριβώς όπως και με την οικονομική κρίση και τα μέτρα: όπου φτωχός κι η μοίρα του.

ναι ρε Κωστα-τα περι μπαν παραδειγμα μη-εξαρτησης ειναι.
κατ`αλλα δεν διαφωνουμε ουσιαστικα.
απο την μια ειναι ολος αυτος ο κοσμος που τον εφεραν εδω για μια καλυτερη ζωη και απο την αλλη εχουμε Ελληνες που υποφερουν απο ολη αυτην την κατασταση.
που διαφωνω?στον φανατισμο κατα των ανθρωπων που ειναι στην πατριδα τους και πια νοιωθουν ξενοι..!
δηλαδη σε λιγο,εαν στην πεφτει ενας αλλοδαπος,θα τον χτυπας και θα σε λενε ρατσιστη..!μονο εαν σε σκοτωσει θα φταιει...
η ισοπεδωση με πειραζει.
και στην τελικη-εαν το δουμε ψυχρα-εσυ ηρθες ακαλεστος στην χωρα μου και μαλιστα σε μια κατασταση πολυ ασχημη που δεν μπορω να επιβιωσω εγω ο ιδιος..!
δεν εχω την υποδομη να συντηρησω και εσενα.
ο εχων 2 να δινει τον ενα τελειωσε.μονο ενας υπαρχει δυστηχως...
ειμαι που ειμαι,θα πρεπει να με παρεις και εμενα σβαρνα?
λιγο λογικη ρε παιδια.

Καλό θα ήτανε, λέω εγώ μια βλακεία τώρα, κάποιοι να μάθουν ή να θυμηθούν την ελληνική κοινωνία πριν 60-80+ χρόνια και να την συγκρίνουν με τους μουσουλμάνους της Θράκης,της "εκδυτικοευρωπαικησμένης" δυτικής Τουρκίας και μετά με τους Μουσουλμάνους του Αφγανιστάν και του Πακιστάν...

μετά να ανεβάσουν όσα βιντεάκια θέλουν...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

ναι ρε Κωστα-τα περι μπαν παραδειγμα μη-εξαρτησης ειναι.
κατ`αλλα δεν διαφωνουμε ουσιαστικα.
απο την μια ειναι ολος αυτος ο κοσμος που τον εφεραν εδω για μια καλυτερη ζωη και απο την αλλη εχουμε Ελληνες που υποφερουν απο ολη αυτην την κατασταση.
που διαφωνω?στον φανατισμο κατα των ανθρωπων που ειναι στην πατριδα τους και πια νοιωθουν ξενοι..!
δηλαδη σε λιγο,εαν στην πεφτει ενας αλλοδαπος,θα τον χτυπας και θα σε λενε ρατσιστη..!μονο εαν σε σκοτωσει θα φταιει...
η ισοπεδωση με πειραζει.
και στην τελικη-εαν το δουμε ψυχρα-εσυ ηρθες ακαλεστος στην χωρα μου και μαλιστα σε μια κατασταση πολυ ασχημη που δεν μπορω να επιβιωσω εγω ο ιδιος..!
δεν εχω την υποδομη να συντηρησω και εσενα.
ο εχων 2 να δινει τον ενα τελειωσε.μονο ενας υπαρχει δυστηχως...
ειμαι που ειμαι,θα πρεπει να με παρεις και εμενα σβαρνα?
λιγο λογικη ρε παιδια.

+1000

Καλό θα ήτανε, λέω εγώ μια βλακεία τώρα, κάποιοι να μάθουν ή να θυμηθούν την ελληνική κοινωνία πριν 60-80+ χρόνια και να την συγκρίνουν με τους μουσουλμάνους της Θράκης,της "εκδυτικοευρωπαικησμένης" δυτικής Τουρκίας και μετά με τους Μουσουλμάνους του Αφγανιστάν και του Πακιστάν...

μετά να ανεβάσουν όσα βιντεάκια θέλουν...

Δεν ξερω για ποιους καποιους μιλας ,αλλα σιγουρα εσυ (βλεπεις το λεω χωρις μισολογα τυπου "θα πρεπει καποιοι" )θα πρεπει να μαθεις οτι ποτε η κοινωνια μας δεν ηταν ετσι ,ισως γινει δεν ξερω

Προσοχη οσοι δεν αντεχετε μην δειτε τα βιντεο

Και εφ οσον μιλας και για ρατσισμο συχνα πυκνα δες πως ειναι οι ρατσιστες

http://www.youtube.com/watch?v=OyKJgiwRbxc&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Z7d7HHusgt4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=8zM_MzkLKPY&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=vG6bqgoTwts

Προσοχη οσοι δεν αντεχετε μην δειτε τα βιντεο

Μια χαρά είναι τα video...
Να δει και ο Αιμίλιος τι θα τον περίμενε κανονικά για την προσβολή που τους κάνει και βλασφημεί τη θρησκεία τους.
Όχι βέβαια ότι το καταλαβαίνει ή το κάνει επίτηδες!
Απλά δεν έχει γνωρίσει Μουσουλμάνο ούτε από στικεράκι της Panini...
Αλλιώς θα ήξερε ότι αναφορά στο κοράνι από άπιστο είναι βλασφήμια. Πόσο μάλλον σε επιλεκτικά εδάφιά του, από κάποιον που δεν το έχει μελετήσει...

Ένας εγκληματίας στην Πάρο

Ένας πακιστανός 21 χρονών, μετανάστης χωρίς χαρτιά, συνελήφθη από την αστυνομία για την εγκληματική επίθεση και την κακοποίηση της δεκαπεντάχρονης κοπέλας στη Χρυσή Ακτή της Πάρου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ομολόγησε και μάλιστα περιέγραψε και τις περιστάσεις της επίθεσης, ενώ επίσης φαίνεται ότι και τα δείγματα DNA του νεαρού ταυτοποιήθηκαν με το βιολογικό υλικό που βρέθηκε στην κοπέλα. Η διατύπωσή μου είναι προσεκτική, επειδή το τεκμήριο της αθωότητας εξακολουθεί να ισχύει παρά την ομολογία και την ταυτοποίηση του DNA, όσο κι αν για την οικονομία της συζήτησης συμφωνώ ότι σε χαλαρό στιλ μπορεί κανείς να αναφέρεται σε “δράστη” της υπόθεσης, παραλείποντας αυτό το άβολο “ο φερόμενος ως δράστης”. Τα περισσότερα κανάλια (και γενικώς τα ΜΜΕ), βέβαια, δεν φοράνε γάντια κι έτσι αποφάνθηκαν ότι συνελήφθη ο “δράκος” της Πάρου. Τέλος πάντων, δεν είναι αυτό το θέμα μου ούτε περιμένω άμεμπτη τήρηση της δεοντολογίας από τα σημερινά ιδιωτικά κανάλια. Πάντως να θυμόμαστε, έστω και σαν υποσημείωση, ότι ο πρώτος που αποκλήθηκε “δράκος”, ο Αριστείδης Παγκρατίδης, εκτελέστηκε το 1968 (όχι τυχαία επί χούντας) φωνάζοντας πως είναι αθώος (αρχικά είχε ομολογήσει).

Βέβαια, αυτό που προέχει για την υπόθεση της Πάρου είναι να κερδίσει τη μάχη η κοπέλα και να γίνει καλά, και όπως φαίνεται υπάρχουν αισιόδοξες ενδείξεις. Αλλά γι’ αυτό φροντίζουν οι γιατροί στο Αττικόν, εμείς οι υπόλοιποι τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε εκτός ίσως από το να προσευχόμαστε, όσοι έχουμε έφεση σ’ αυτό. Οπότε, ανθρώπινο είναι, σχολιάζουμε την εγκληματική επίθεση και καταριόμαστε το “κτήνος”. Και ανθρώπινο είναι κι αυτό, υποθέτοντας βέβαια ότι η οργή μας ήταν ίδια και τις προηγούμενες μέρες, οργή απέναντι στον όχι ακόμα εντοπισμένο δράστη. Βέβαια, το κακό είναι ότι κάποιοι κάνουν και άστοχες γενικεύσεις, ενώ ακόμα χειρότερο είναι πως κάποιοι λιγότεροι κοιτάζουν, τώρα που φαίνεται πως εντοπίστηκε ο δράστης, πώς θα αντλήσουν πολιτικά οφέλη από το έγκλημα.

Λέγοντας γενικεύσεις εννοώ απόψεις που διάβασα στα κοινωνικά δίκτυα, ότι αφού ο δράστης (ή ο βιαστής, παρόλο που η επίσημη διατύπωση δεν μιλάει για βιασμό) είναι Πακιστανός (το τεκμήριο της αθωότητας πάει περίπατο στα κοινωνικά δίκτυα), αφού λοιπόν ο δράστης του βιασμού είναι Πακιστανός, όλοι οι Πακιστανοί είναι βιαστές ή έστω υποψήφιοι βιαστές. Η γενίκευση, όπως βλέπετε, πιάνει μόνο την ιδιότητα της εθνικότητας. Κανείς δεν είπε ότι επειδή ο (φερόμενος ως) δράστης είναι 21χρονος, όλοι οι 21χρονοι είναι βιαστές· θα ήταν κωμικό.

Αφού όμως θα ήταν κωμικό να πούμε ότι οι 21χρονοι έχουν έφεση προς τα εγκλήματα, γιατί δεν είναι κωμικό να λέμε ότι οι Πακιστανοί έχουν έφεση προς τα εγκλήματα ή προς τους βιασμούς; Η απάντηση που προβάλλεται στα κοινωνικά δίκτυα από φίλους φίλων, είναι ότι η έφεση που λέγαμε “είναι απόρροια μιας κοινωνίας όπου η αξία της γυναίκας τοποθετείται αρκετά παρακάτω από την αξία ενός μουλαριού”. Να το δούμε λίγο αυτό. Θα λέγαμε τάχα ότι ο Κυριάκος Παπαχρόνης, καταδικασμένος για σειρά από βιασμούς και ανθρωποκτονίες γυναικών (κι αυτός χαρακτηρίστηκε “δράκος” από τα μέσα ενημέρωσης), είναι “απόρροια μιας κοινωνίας όπου η αξία της γυναίκας τοποθετείται αρκετά παρακάτω από την αξία ενός τετρακίνητου;” (ε, όχι και μουλάρι -για ποιους μας περάσατε; ).

Όχι βέβαια, απαντάει ο φίλος του φίλου. Ο Παπαχρόνης (ή ο Μπρέιβικ) ήταν ψυχικά άρρωστοι, αρρώστια θα υπάρχει και στις πιο προχωρημένες κοινωνίες (λέει ο φίλος του φίλου). Αλλά αν είναι έτσι, ωγαθέ, πώς ξέρουμε ότι και ο φερόμενος ως δράστης Πακιστανός δεν είναι κι αυτός εξίσου άρρωστος; Ή οι Πακιστανοί δεν αρρωσταίνουν; (οι μαύροι δεν υποφέρουν, δεν νιώθουν τον πόνο, έλεγαν οι δουλέμποροι πριν από καμιά διακοσαριά χρόνια).

Ναι, αλλά οι μετανάστες είναι πάρα πολλοί και η φτωχή Ελλάδα του μνημονίου και της κρίσης δεν μπορεί να τους δώσει δουλειά και να τους συντηρήσει. Συμφωνούμε. Αλλά οι μετανάστες δεν βλέπουν την Ελλάδα σαν τελικό προορισμό, όπως λένε μερικοί που καπηλεύονται το πρόβλημα, επειδή τάχα βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία για να αλλοιώσουν τη δημογραφική σύνθεση της χώρας ή επειδή έχουν μάθει ότι εδώ είναι ξέφραγο αμπέλι. Αν δεχτούμε ότι όσοι απόκληροι του τρίτου κόσμου ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη έχουν μια στοιχειώδη ενημέρωση, και στην εποχή μας έχουν, θα ξέρουν επίσης ότι στην Ελλάδα η μεταχείριση όσων οδηγούνται σε κέντρα κράτησης είναι η χειρότερη στην Ευρώπη, ότι το ποσοστό των αιτήσεων ασύλου που εγκρίνονται είναι το χαμηλότερο στην Ευρώπη. Και φυσικά ξέρουν επίσης τη βαθύτατη οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα. Αν όλα αυτά τα βάλεις στην πλάστιγγα, το υποτιθέμενο πλεονέκτημα της ελληνικής χαλαρότητας εξανεμίζεται: όχι, οι πιο πολλοί νιόφερτοι μετανάστες των τελευταίων 3-4 χρόνων ήρθαν στην Ελλάδα επειδή την είδαν σαν τον προθάλαμο για πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης. Και έμειναν εγκλωβισμένοι εδώ εξαιτίας της συμφωνίας του Δουβλίνου.

Άλλωστε, παρόμοια προβλήματα αυξημένων μεταναστευτικών ροών έχουν και άλλες χώρες, ας πούμε η Ισπανία και η Ιταλία -να το αποδώσουμε τάχα στην χαλαρότητα που επικρατεί και εκεί ή ίσως στο μεσογειακό κλίμα -ή μήπως το κοινό στοιχείο είναι πως και αυτές οι χώρες αποτελούν τις πύλες εισόδου στην πλούσια Ευρώπη; Βέβαια, εκεί οι μετανάστες έρχονται από την Αφρική, σε μας πιο πολύ από την Ασία: λογικό είναι, ο καθένας αναζητεί την κοντινότερη πύλη εισόδου. Και το νέο κύμα προσφύγων από τη Συρία, που έχει περίπου προαναγγελθεί, ασφαλώς δεν έχει την αιτία του στις δήθεν χαλαρές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας. Η μόνη ιδιαιτερότητα της χώρας μας είναι ότι έχει εκτενέστατα και δυσκολοφύλαχτα σύνορα, κι αυτό δύσκολα μπορούμε να το αλλάξουμε. Αν θέλετε να προσθέσουμε ότι και πολλοί στη γειτονική μας χώρα επωφελούνται από την προώθηση μεταναστών, άρα έχουν κάθε λόγο να κάνουν τα στραβά μάτια, θα συμφωνήσω. Αλλά κι αυτό δεν μπορούμε εύκολα να το αλλάξουμε, και ούτε είναι η βασική αιτία.

Διότι βέβαια, οι μεταναστευτικές ροές οφείλονται σε αιτίες πλανητικής κλίμακας, οπότε οι διάφορες επιχειρήσεις-σκούπα που γίνονται κατά καιρούς φοβάμαι πως είναι απολύτως αναποτελεσματικές, αν υποτεθεί ότι δεν γίνονται αποκλειστικά προς το θεαθήναι και για εσωτερική κατανάλωση. Θα μπορούσαν τουλάχιστον να δώσουν μιαν άλλη κωδική ονομασία σε αυτή την επίδειξη βάναυσης ματαιότητας (ή μάταιης βαναυσότητας;), ο Ξένιος Δίας δεν έφταιγε τίποτα.

Και δεδομένου ότι οι μετανάστες έρχονται στην Ελλάδα για λόγους ανεξάρτητους από τις θέσεις, τις απόψεις και τις πράξεις των κατοίκων της χώρας, και μένουν στην Ελλάδα εγκλωβισμένοι λόγω της συμφωνίας του Δουβλίνου, μου φαίνεται πεπλανημένη (ή ανειλικρινής) η στάση ορισμένων που μέμφονται την αριστερά διότι “προστατεύει” τους “λαθρομετανάστες”. Κάποιοι φτιάχνουν το πολιτικό τους μέλλον καπηλευόμενοι αυτό το πρόβλημα, και δεν εννοώ βέβαια μόνο τη Χρυσή Αυγή -αν και η Χρυσή Αυγή έχει κάνει ένα βήμα παραπέρα, στον ανοιχτό και άδολο ρατσισμό, όπως φαίνεται όχι μόνο από την καπηλεία του μεταναστευτικού αλλά και από τον πόλεμο που έχει ανοίξει με τους Ρομά σε διάφορα μέρη της χώρας -οι οποίοι Ρομά, να θυμίσω, δεν είναι μετανάστες, είναι Έλληνες πολίτες με ίσα δικαιώματα. Βέβαια, και κάποιοι αριστεροί έχουν πολύ εύκολο τον χαρακτηρισμό του ρατσιστή, κι αυτό δεν βοηθάει· αν και δεν είναι αποκλειστικότητα των αριστερών αυτή η ευκολία χαρακτηρισμών. Ξέρω πολλούς φιλελεύθερους, που αν τους πεις αριστερούς θα σου κάνουν αγωγή, οι οποίοι είναι εξίσου ή και περισσότερο εύκολοι στους χαρακτηρισμούς του είδους αυτού.

Για τον δράστη, θα προσέξατε, δεν μίλησα πολύ -είναι αρμόδια η δικαιοσύνη· αν αποδειχτεί η ενοχή του συλληφθέντος μετανάστη, αυτονόητα θα του επιβληθεί η αρμόζουσα βαριά ποινή και φαντάζομαι πως όταν κάποτε αποφυλακιστεί (ο Παπαχρόνης, θυμίζω, είναι έξω εδώ και κάμποσα χρόνια) θα απελαθεί στην πατρίδα του. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο άξιο σχολιασμού στην υπόθεση, αλλά αν έχετε άλλη γνώμη ευχαρίστως θα σας ακούσω.

Και βέβαια θα κλείσω με την ευχή να γίνει καλά γρήγορα το κορίτσι. Πριν κλείσω όμως, να ξαναγυρίσω στην “κοινωνία που δεν δίνει αξία στις γυναίκες”. Προσοχή, δέχομαι ότι η θέση της γυναίκας βάσει του ισλαμικού δικαίου είναι μειονεκτική, πράγμα που το θεωρώ απαράδεκτο και στίγμα για τη θρησκεία αυτή και για τα κράτη αυτά, χωρίς να εξαιρούμε το ελληνικό κράτος που διατηρεί επίμονα τη σαρία σε ορισμένες πτυχές του οικογενειακού δικαίου της μειονότητας της Θράκης. Ωστόσο, θα επισήμαινα ότι σε χώρες με μουσουλμάνους κατοίκους, και, για να μην πηγαίνουμε μακριά, ακριβώς στο Πακιστάν, έχει αναδειχτεί γυναίκα πρωθυπουργός με εκλογές, η Μπεναζίρ Μπούτο, ήδη από το 1988, όπως και σε πάρα πολλά άλλα κράτη της Ασίας, είτε με μουσουλμανικό πληθυσμό είτε άλλα, όπως είναι η Χαλέντα Ζία στο Μπαγκλαντές, δυο φορές εκλεγμένη πρωθυπουργός, η Τανσού Τσιλέρ βέβαια στη γείτονα Τουρκία, η Χασίνα Βαγιέντ ή όπως αλλιώς προφέρεται, πάλι στο Μπαγκλαντές, κι αυτή δυο φορές, η Μεγκαβάτι Σουκαρνοπούτρι εκλεγμένη προεδρίνα στην Ινδονησία, για να μην αναφέρω την Ίντιρα Γκάντι της Ινδίας, τη Σιριμάβο Μπανταρανάικε της Σριλάνκας και άλλες τόσες ασιάτισσες και αφρικανές πρωθυπουργίνες και προεδρίνες.

Ενώ στην Ελλάδα, που υποτίθεται ότι η κοινωνία δίνει αξία στη γυναίκα, δεν έχει ποτέ στην ιστορία αναδειχτεί γυναίκα πρωθυπουργός. Το “ελληνίδα πρωθυπουργίνα” είναι ανέκδοτο πολύ πιο τρελό από τον αλβανό τουρίστα της παλιάς εποχής· και όχι απλώς πρωθυπουργίνα δεν είχαμε ποτέ αλλά και οι γυναίκες που ανέλαβαν “βαριά” υπουργεία μετριούνται στα δάχτυλα (του ενός χεριού ενός παλαίμαχου πειρατή), ούτε έχει ποτέ αναλάβει γυναίκα την ηγεσία “κόμματος εξουσίας”. Βέβαια, και σε άλλες χώρες του δυτικού κόσμου υπάρχει έντονη ανισότητα: στη Γαλλία ποτέ δεν έχει εκλεγεί προεδρίνα, ενώ μία μόνο γυναίκα έχει αναλάβει πρωθυπουργός, η Εντίτ Κρεσόν, αλλά όχι ύστερα από νίκη σε εκλογές, παρά με διορισμό από τον Πρόεδρο· όσο για τις ΗΠΑ, το “αμερικανίδα προεδρίνα” ή ακόμα και “αμερικανίδα υποψήφια προεδρίνα” είναι κι αυτό τρελό ανέκδοτο εξίσου με το “ελληνίδα πρωθυπουργίνα”. (Άλλες ευρωπαϊκές χώρες βέβαια, ιδίως οι σκανδιναβικές, είναι πολύ-πολύ μπροστά).

Αλλά στην Ελλάδα το (μη θεσμοθετημένο) ιδιότυπο απαρτχάιντ κατά των γυναικών είναι πολύ εντονότερο, όπως φαίνεται π.χ. από τα χαμηλά ποσοστά γυναικών στη Βουλή (εξαιρείται η παρούσα Βουλή, κυρίως λόγω Σύριζα) ή από το τραγικό θέαμα της σημερινής κυβέρνησης, με μία μόνο υπουργίνα ελάσσονος υπουργείου και μία ανθυφυπουργίνα, επί συνόλου σαραντατόσων υπουργών. Ή, ακόμα περισσότερο, από τις σεξιστικές επιθέσεις που γίνονται, συγκαλυμμένα στα ΜΜΕ και απροκάλυπτα στη μπλογκόσφαιρα, ενάντια σε τόσες και τόσες γυναίκες πολιτικούς, όλων σχεδόν των πολιτικών αποχρώσεων: Ντόρα Μπακογιάννη, Ρεπούση, Διαμαντοπούλου, Κανέλλη, Δούρου, Δραγώνα, Γκερέκου. Οπότε, λέω, δεν νομίζω ότι είμαστε σε θέση ως κοινωνία να δίνουμε μαθήματα σε άλλες κοινωνίες για τη θέση της γυναίκας.

Και βέβαια, να γίνει καλά η κοπέλα.

http://sarantakos.wordpress.com/2012/08/06/paros/

Το έχω ξαναπεί, ο καθένας καταλαβαίνει ότι θέλει και ότι μπορεί....

Μια χαρά είναι τα video...
Να δει και ο Αιμίλιος τι θα τον περίμενε κανονικά για την προσβολή που τους κάνει και βλασφημεί τη θρησκεία τους.
Όχι βέβαια ότι το καταλαβαίνει ή το κάνει επίτηδες!
Απλά δεν έχει γνωρίσει Μουσουλμάνο ούτε από στικεράκι της Panini...
Αλλιώς θα ήξερε ότι αναφορά στο κοράνι από άπιστο είναι βλασφήμια. Πόσο μάλλον σε επιλεκτικά εδάφιά του, από κάποιον που δεν το έχει μελετήσει...

Χαίρομαι που συμφωνείς με τα βίντεο.....

Όσον αφορά τα εδάφια δεν διάβασα καμία αναφορά...απο εσάς που το έχετε μελετήσει. Επίσης όσον αφορα τους Πακιστανούς, διαβάστε την Ιστορία της χώρας τους και θα καταλάβετε γιατί έχουν αυτά τα "έθιμα" που καμία σχέση δεν έχουν με την θρησκεία τους.

Η σιγουριά βέβαια για το τι έχει κάνει ο άλλος, κάποια μέρα θα σας γυρίσει μπουμερανγκ... Κρατάτε και λίγο τα μπόσικα.....

Last edited:
http://sarantakos.wordpress.com/2012/08/06/paros/

Το έχω ξαναπεί, ο καθένας καταλαβαίνει ότι θέλει και ότι μπορεί....

Γενικοτητες Κλεαρχε και ανακριβειες με σκοπο .......;Αυτος ο κυριος καλυτερα να συνεχισει να γραφει βιβλια για Μπριτζ αντι να παιζει με τον πονο των γονιων της ατυχης κοπελλας .
Γραφει οτι δεν εχει αποδειχθει ο βιασμος (ο σωματικος γιατι δεν πιστευω να αμφιβαλλεις για το ψυχικο) πραγμα ψευδες ,μιλα για τα αιτια της μεταναστευσης γενικα ,που και που πετα για να ειναι και "ευαισθητος" το "να γινει καλα το κοριτσι" και λεει και για την θεση της γυναικας στην κοινωνια μας οτι πιθανον να ειναι και χειροτερα εδω .Και θες να το συζητησουμε και απο πανω ;
Δεν σημαινει αδερφε μου οτι επειδη οποιος θελει "στηνει" ενα blog και γραφει θα πρεπει να παιρνουμε τα γραπτα του ως θεσφατο ,αν αρχισουμε δε τις αναρτησεις απο διαφορα (ασε τα ελληνικα εξω και πιανω τα διεθνη) blog ακρη δεν θα βρουμε .Θεωρω πως η εικονα ειναι πιο αξιοπιστη απο τα γραφωμενα στα διαφορα blog ,λεει παντα αληθεια .

Επισης για τον ρατσισμο δεν μου απαντησες ,αναφερεσαι τις περισσοτερες φορες μεσω λινκ στην ρατσιστικη βια στην χωρα μας ,κατι που οι περισσοτεροι μεσα εδω καταδικαζουν ,σου ανεβασα μερικα βιντεο με ρατσιστικη βια ,κανενα σχολιο ; Πως ετσι ;

Όσον αφορά τα εδάφια δεν διάβασα καμία αναφορά...απο εσάς που το έχετε μελετήσει. Επίσης όσον αφορα τους Πακιστανούς, διαβάστε την Ιστορία της χώρας τους και θα καταλάβετε γιατί έχουν αυτά τα "έθιμα" που καμία σχέση δεν έχουν με την θρησκεία τους.

Η σιγουριά βέβαια για το τι έχει κάνει ο άλλος, κάποια μέρα θα σας γυρίσει μπουμερανγκ... Κρατάτε και λίγο τα μπόσικα.....

Εδω Αιμιλιε δεν εχουν διαβασει (αυτοι που "κυνηγουν" τους μεταναστες γενικως) την δικη μας Ιστορια θες να ασχοληθουν με την Ιστορια των Πακιστανων ;Και τελικα περα απο το οτι ειναι καλο να διαβαζεις ειναι κατι που μας αφορα ;Αν αποφασιζα να παω λαθρομεταναστης στο Πακισταν θα την διαβαζα για να ειμαι οκ με τα ηθη και τα εθιμα της χωρας που παω ,θεωρεις οτι οσοι ερχονται εδω εχουν διαβασει την Ιστορια μας και γνωριζουν τα ηθη και εθιμα μας ;

Μπουμεραγκ θα γυρισει σε ολους Αιμιλιε καποια στιγμη ,σε 20-30 χρονια θα δεις ,γενναμε μεσο ορο στην Ευρωπη 1,3 παιδια και οι Μουσουλμανοι 8,1 ,μαθηματικα ξερεις υπολογισε το να δεις ,σε λιγο καιρο θα ειμαστε μειονοτητα σε μια Ισλαμικη Ευρωπη ,τοτε να δω το πως θα φερθουν οι Μουσουλμανοι στους kuffar, στους απιστους .

Εσύ μπορεί να χαίρεσαι, εγώ δεν συμφωνώ μαζί τους αλλά αναγκαστικά τα δέχομαι ως πραγματικότητα.

Όσον αφορά τα εδάφια δεν διάβασα καμία αναφορά...απο εσάς που το έχετε μελετήσει.

Ούτε το έχω μελετήσει (αν καταλαβαίνεις τι εννοώ με τη λέξη "μελετήσει") ούτε έγραψα κάποιο εδάφιο εδώ μέσα.
Εσύ έγραψες κάποια και νομίζω και ο Bios;

Επίσης όσον αφορα τους Πακιστανούς, διαβάστε την Ιστορία της χώρας τους και θα καταλάβετε γιατί έχουν αυτά τα "έθιμα" που καμία σχέση δεν έχουν με την θρησκεία τους.

Όντως... Φιλική συμβουλή, ακολούθησέ το και εσύ.
Γιατί όταν κάποιος πραγματικά ξέρει κάτι, καταλαβαίνει τον ημιμαθή πολύ εύκολα. :smile: