Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Mα αυτοί που αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες σήμερα μιλούσαν και σερβικα και βουλγάρικα. Γι´αυτό και ο χάρτης έχει επικαλύψεις καφέ με κόκκινου.

Περιμένω πάντως πηγή που να μου λέει πως οι Έλληνες ήταν περισσότεροι από 50% στις Σέρρες και στη Δράμα, πριν να έρθουν οι προσφυγες και να γίνει η ανταλλαγή πληθυμσών.

Κι αν δεν υπάρχει τέτοια πηγή, και όντως οι Έλληνες ήταν μία μικρή μειοψηφία (πολύ πιθανό) τι θα σημαίνει δηλαδή; Μήπως να "επιστρέψουμε" τη Δράμα και τις Σέρρες στους αρχικούς κατόχους τους (ποιοι απ' όλους όμως είναι; );

Εκτός του ότι η καθαρεύουσα έλκει την καταγωγή της από τα τέλη του 18ου και τις αρχές του 19ου αιώνα (με πρωτεργάτη τον Κοραή), θέλεις να πεις ότι το ελληνικό κράτος υιοθέτησε μία αρκετά δύσκολη γλώσσα, που στην πράξη δεν μιλούσε κανείς, για να εντάξει τους μη ελληνικούς πληθυσμούς στο ελληνικό κράτος; Είναι λίγο παρανοϊκό αυτό, δε νομίζεις; Όχι τίποτε άλλο, να σου θυμίσω την ελληνική γλώσσα της ελληνιστικής εποχής, μία πολύ πιο απλοποιημένη γλώσσα από αυτήν που μιλούσαν οι Αθηναίοι, οι Σπαρτιάτες, κι αυτό όχι γιατί οι ίδιοι είχαν πρόβλημα με αυτήν, αλλά ως αποτέλεσμα των κατακτήσεων του Αλεξάνδρου και την υιοθέτηση της ελληνικής από τους πληθυσμούς που έμεναν στις περιοχές αυτές. Οι πληθυσμοί αυτοί απλοποίησαν τη γλώσσα, δεν την έκαναν πιο δύσκολη...

Παρεμπιπτόντως, που στο καλό βλέπεις στη καθαρεύουσα μίγμα από διάφορες ντοπιολαλιές; Είμαι περίεργος...

o blogger sarantakos έχει αρκετά στοιχεία για την καθαρεύουσα. Εβαλαν τέτοια στοιχεία για να μπορέσουν να τη θεωρήσουν οικία. Αλλο αν στο σχολείο μας τα μάθανε αλλιώς.

Αναλογα σε ποια εκκλησία ανήκαν. Υπήρχαν άτομα που μιλούσαν σλαβικά αλλά ανήκαν στο ορθόδοξο πατριαρχείο. Γενικά, όπως καταλαβαίνεις το να βρεις καθαρότητα και εθνική συνείδηση στους πληθυμσούς της περιοχής (εκτός των Ελλήνων και των Βουλγάρων) είναι σαν να ψάχνεις ψύλλους στα άχυρα.

Να σε ξαναρωτήσω λοιπόν.
Ποιοί από τους "πατριαρχικούς Ρωμιούς", "πατριαρχικούς, εξαρχικούς ή σερβίζοντες Μακεδόνες", "βλάχους" ΔΕΝ είχαν Ελληνική συνείδηση ;

o blogger sarantakos έχει αρκετά στοιχεία για την καθαρεύουσα. Εβαλαν τέτοια στοιχεία για να μπορέσουν να τη θεωρήσουν οικία. Αλλο αν στο σχολείο μας τα μάθανε αλλιώς.

Έχεις κάποιο link; :rolleyes:

Θεωρώ αρκετά σοβαρό πάντως τον Σαραντάκο και δεν πιστεύω να ισχυρίζεται κάπου ότι η καθαρεύουσα υιοθετήθηκε από το ελληνικό κράτος για να διευκολυνθεί η ένταξη σε αυτό των μη ελληνόφωνων πληθυσμών!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Μα είναι χτύπημα στον κάθε λογής εθνικισμό. Αν ο λαός διαπιστώσει ότι δεν έχει καμιά σπουδαία και ευγενική καταγωγή και πως δεν έδωσε τα φώτα σε ολάκερη τη γη (αυτός ο ίδιος), τότε θα εκλείψουν οι κάθε λογής εθνικισμοί.

Αρα δηλ για σενα η Ελλαδίτσα,δε συνέβαλε ούτε στο ελάχιστο στην Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά των Λαών έτσι;
Δεν δώσαμε δηλ τα φώτα μας και τις γνώσεις μας πουθενά,οι Αρχαίοι Φιλόσοφοι και Στοχαστές ηταν μεθυσοι που τριγυρνούσαν ολη την ωρα στα καφενεία της Αρχαίας Ελλάδας παίζοντας πρέφα και θανάση,και λεγαν ασυναρτησίες,και οτιδήποτε αλλο φανταστείς,δεν πολεμήσαμε για Λευτεριά,δεν χύσαν το αίμα τους Αγωνιστές γι αυτό τον τόπο,παρα παίζαν κρυφτό και τσιλίκι για να περάσει η ωρα...
Εσυ να νομίζεις οτι η Ελλάδα δεν έχει δώσει τίποτα στο Κόσμο...
Κρατα το για τον εαυτούλη σου και μόνο.
Η κοινή γνώμη,για κατι τετοιους σαν εσενα,σας τοποθετεί εκει που αξίζετε........

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Ωραίες εποχές...
Τώρα, έτσι που τιμολογεί η ΔΕΗ ούτε λαμπάκι νυχτός δεν θα τους δίναμε...

Εχω λιώσει..μιλάμεεεε :flipout::flipout::flipout:

Αρα δηλ για σενα η Ελλαδίτσα,δε συνέβαλε ούτε στο ελάχιστο στην Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά των Λαών έτσι;

Μπα δεν λέει αυτό, απλά λέει ότι εμείς (οι νεο-έλληνες) δεν είμαστε Έλληνες (με καταγωγή από τους αρχαίους), δεν έχουμε καμία σχέση με αυτούς, είμαστε κάτι διαφορετικό και μπασταρδεμένο...

o blogger sarantakos έχει αρκετά στοιχεία για την καθαρεύουσα.

Και αφού το είχε, γιατί έγινε Χημικός Μηχανικός και όχι γλωσσολόγος βρε παιδί μου;
Ή έστω φιλόλογος!

Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Μπα δεν λέει αυτό, απλά λέει ότι εμείς (οι νεο-έλληνες) δεν είμαστε Έλληνες (με καταγωγή από τους αρχαίους), δεν έχουμε καμία σχέση με αυτούς, είμαστε κάτι διαφορετικό και μπασταρδεμένο...

Για αυτό εδώ το εγραψα...

Απόσπασμα Αρχική Δημοσίευση από nikoskouklos Εμφάνιση μηνυμάτων
Μα είναι χτύπημα στον κάθε λογής εθνικισμό. Αν ο λαός διαπιστώσει ότι δεν έχει καμιά σπουδαία και ευγενική καταγωγή και πως δεν έδωσε τα φώτα σε ολάκερη τη γη (αυτός ο ίδιος), τότε θα εκλείψουν οι κάθε λογής εθνικισμοί.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Δεν δώσαμε δηλ τα φώτα μας και τις γνώσεις μας πουθενά,οι Αρχαίοι Φιλόσοφοι και Στοχαστές ηταν μεθυσοι που τριγυρνούσαν ολη την ωρα στα καφενεία της Αρχαίας Ελλάδας παίζοντας πρέφα και θανάση,και λεγαν ασυναρτησίες,και οτιδήποτε αλλο φανταστείς

Ωραίες εποχές...
Βασικά τα πράγματα ήταν ακριβώς έτσι, αλλά είχαμε καλό PR...

Τι νοσταλγία με έπιασε τώρα...

Καποιος απο δω ειναι μελαχροινος με καφε ματια και πολυ μπουκλα, και μας κανει τον κινεζο. Φανερωσου βρε, μην ντρεπεσαι...
LOL

(Οχι, δεν εννοω τον Tzimisce :D )

Δεν δώσαμε δηλ τα φώτα μας και τις γνώσεις μας πουθενά,οι Αρχαίοι Φιλόσοφοι και Στοχαστές ηταν μεθυσοι που τριγυρνούσαν ολη την ωρα στα καφενεία της Αρχαίας Ελλάδας παίζοντας πρέφα και θανάση,και λεγαν ασυναρτησίες,και οτιδήποτε αλλο φανταστείς,δεν πολεμήσαμε για Λευτεριά,δεν χύσαν το αίμα τους Αγωνιστές γι αυτό τον τόπο,παρα παίζαν κρυφτό και τσιλίκι για να περάσει η ωρα...
Εσυ να νομίζεις οτι η Ελλάδα δεν έχει δώσει τίποτα στο Κόσμο...
Κρατα το για τον εαυτούλη σου και μόνο.
Η κοινή γνώμη,για κατι τετοιους σαν εσενα,σας τοποθετεί εκει που αξίζετε........

Mόνο που δεν τα έδωσες εσύ ή η Ελλαδίτσα. Τα δώσαν μεμονωμένοι πεφωτισμένοι σπουδαίοι που κατοικούσαν σε αυτό το μέρος πριν πολλές χιλιάδες χρόνια. Και οι οποίοι είχαν τρομερές διαφορές μεταξύ τους. Ο πλάτων πχ ήταν ιδεαλιστής, ο Αριστοτέλης έρεππε μεταξύ υλισμού και ιδεαλισμού, ενώ ο Επίκουρος ήταν φανατικός υλιστής. ιχαν τρομακτικές διαφορές μεταξύ τους.

Δεν βλέπω το λόγο όμως εσύ να νιώσεις περήφανος γι' αυτούς, επειδή πιστεύεις πως κατάγεσαι απευθείας από αυτούς. Και γιατί να νιώθεις μειονεκτικά που δεν κατάγεσαι από αυτούς. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Ετυχε να γεννηθείς στην Ελλάδα (και γω το ίδιο), θα μπορούσαμε να είχαμε γεννηθεί οπουδήποτε αλλού.

Και από που διαπίστωσες ότι εγώ έχω κάτι με τους αγωνιστές που δώσαν το αίμα τους για να ελευθερωθεί ο τόπος; Aπλά δε βρίσκω κάτι γόνιμο στο ηρωιλίκι. Αν έρθει ο εχθρός, θα τον πολεμησω, όχι γιατί έχω συνεχεια με το Μεγαλέξαντρο, αλλά γιατί θελω να ζω ελεύθερος. Απλά τα πράγματα. Δεν είναι γράμματα. Αν εσύ προκειμένου να πολεμήσεις, θες να θεωρεισαι απόγονος του Σωκράτη, εντάξει, θέμα δικό σου. Αλλά δεν είσαι.

Ειδικά στη Θράκη, που αν ακόμα το ψάχνουμε για την ελληνικότητα των αρχαίων Μακεδόνων (δεν έχει βρεθεί καμια επιγραφή πριν το 4ο αιώνα πΧ και όλες οι μετέπειτα είναι στην αττική διάλεκτο), είναι τελειως διαφορετικό έθνος από το ελληνικό. Νομίζω, χωρίς να είμαι σίγουρος, ότι δεν χρησιμοποιούσαν καν τη γραφή πριν έρθουν σε επαφή με τους αρχαίους Έλληνες.

Σου χαλασα τη μέρα ε; Αστα να πάνε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα

Mόνο που δεν τα έδωσες εσύ ή η Ελλαδίτσα. Τα δώσαν μεμονωμένοι πεφωτισμένοι σπουδαίοι που κατοικούσαν σε αυτό το μέρος πριν πολλές χιλιάδες χρόνια. Και οι οποίοι είχαν τρομερές διαφορές μεταξύ τους. Ο πλάτων πχ ήταν ιδεαλιστής, ο Αριστοτέλης έρεππε μεταξύ υλισμού και ιδεαλισμού, ενώ ο Επίκουρος ήταν φανατικός υλιστής. ιχαν τρομακτικές διαφορές μεταξύ τους.

Δεν βλέπω το λόγο όμως εσύ να νιώσεις περήφανος γι' αυτούς, επειδή πιστεύεις πως κατάγεσαι απευθείας από αυτούς. Και γιατί να νιώθεις μειονεκτικά που δεν κατάγεσαι από αυτούς. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Ετυχε να γεννηθείς στην Ελλάδα (και γω το ίδιο), θα μπορούσαμε να είχαμε γεννηθεί οπουδήποτε αλλού.

Και από που διαπίστωσες ότι εγώ έχω κάτι με τους αγωνιστές που δώσαν το αίμα τους για να ελευθερωθεί ο τόπος; Aπλά δε βρίσκω κάτι γόνιμο στο ηρωιλίκι. Αν έρθει ο εχθρός, θα τον πολεμησω, όχι γιατί έχω συνεχεια με το Μεγαλέξαντρο, αλλά γιατί θελω να ζω ελεύθερος. Απλά τα πράγματα. Δεν είναι γράμματα. Αν εσύ προκειμένου να πολεμήσεις, θες να θεωρεισαι απόγονος του Σωκράτη, εντάξει, θέμα δικό σου. Αλλά δεν είσαι.

Ειδικά στη Θράκη, που αν ακόμα το ψάχνουμε για την ελληνικότητα των αρχαίων Μακεδόνων (δεν έχει βρεθεί καμια επιγραφή πριν το 4ο αιώνα πΧ και όλες οι μετέπειτα είναι στην αττική διάλεκτο), είναι τελειως διαφορετικό έθνος από το ελληνικό. Νομίζω, χωρίς να είμαι σίγουρος, ότι δεν χρησιμοποιούσαν καν τη γραφή πριν έρθουν σε επαφή με τους αρχαίους Έλληνες.

Kαθόλου.
Δε μου χάλασες απολύτως τίποτα.
Αντιθετως...είσαι σκέτη απόλαυση!!!!!
Μας φτιάχνεις τη μέρα τελικά!!!!
Μια απορία εχω ομως....γιατί βρισκεσαι ακόμα στην Ελλάδα και δεν την έκανες με πηδηματάκια;
Αφου αυτός ο τόπος δε σε χωράει,δε σε εμπνέει,δεν..δεν.. βρε αδερφέ;

Το ότι στη Θράκη κατοικούσαν λαοί που δεν ήταν έλληνες είναι ένα πράγμα, το να λες όμως ότι η ελληνική παρουσία ξεκινά από τον 4ο πχ αιώνα (φαντάζομαι εννοείς μετά τη βασιλεία του Φιλίππου του Β) παραπάει. Αυτοί εδώ (κάτοικοι ελληνικών πόλεων που ιδρύθηκαν έως και τον 7ο αιώνα πχ) τι μιλούσαν, τουρκοινδικά;

http://el.wikipedia.org/wiki/Άβδηρα
http://el.wikipedia.org/wiki/Αρχαία_Μαρώνεια_Θράκης
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CF%85%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BF

[url]http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=469191

[/URL]

Last edited:
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ

Αν συμφωνεί και έχει την καλή διάθεση κάποιος διαχειριστής, ας αλλάξει τον τίτλο του θέματος σε "ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ" για να ξέρουμε τι να περιμένουμε πως θα διαβάσουμε και να ακονίσουμε και μεις τα "όπλα"... έτσι κι αλλιώς εδώ και πολλές σελίδες έχει να ειπωθεί κάτι ουσιαστικό για το "Μεταναστευτικό" (μεταναστευτικό ΤΙ; πρόβλημα... σχέδιο... ό,τι τέλος πάντων υποτίθεται πως θα ήταν).

Ειδικά στη Θράκη, που αν ακόμα το ψάχνουμε για την ελληνικότητα των αρχαίων Μακεδόνων (δεν έχει βρεθεί καμια επιγραφή πριν το 4ο αιώνα πΧ και όλες οι μετέπειτα είναι στην αττική διάλεκτο), είναι τελειως διαφορετικό έθνος από το ελληνικό.

Ενιαια και ανεξαρτητη Μακεδονια και Θρακη λοιπον ? :flipout::flipout:

Το ότι στη Θράκη κατοικούσαν λαοί που δεν ήταν έλληνες είναι ένα πράγμα, το να λες όμως ότι η ελληνική παρουσία ξεκινά από τον 4ο πχ αιώνα (φαντάζομαι εννοείς μετά τη βασιλεία του Φιλίππου του Β) παραπάει. Αυτοί εδώ (κάτοικοι ελληνικών πόλεων που ιδρύθηκαν έως και τον 7ο αιώνα πχ) τι μιλούσαν, τουρκοινδικά;

http://el.wikipedia.org/wiki/Άβδηρα
http://el.wikipedia.org/wiki/Αρχαία_Μαρώνεια_Θράκης
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CF%85%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BF

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=469191

Για τους αυτόχθονες μιλάω. Χαίρω πολύ. Οι αποικοι μπορεί να μιλούσαν κάποια αρχαία ελληνική διάλεκτο, λογικό είναι. Οι αυτόχθονες όχι. Οπως δεν ξέρουμε και τι γλώσσα μιλούσαν οι αρχαίοι Μακεδόνες πριν έρθουν σε επαφή με τη νότιο Ελλάδα.

Απλά λέω, πως όσες επιγραφές έχουν βρεθεί στη Μακεδονία χρονολογούνται μετά τον 4ο αιώνα πΧ, οπότε δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν ο Μεγαλέξαντρος ήταν 100% Έλληνας

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελ

γιατί βρισκεσαι ακόμα στην Ελλάδα και δεν την έκανες με πηδηματάκια;
Αφου αυτός ο τόπος δε σε χωράει,δε σε εμπνέει,δεν..δεν.. βρε αδερφέ;

Για σένα λοιπόν είμαι ανθέλληνας, μπορεί και πράκτορας των Τούρκων. Μάλιστα. Και μετά μου λέτε ότι θιγω και προσβάλλω. Τα 'χεις μπλέξει μου φαίνεται.

Πάντως, πες αλήθεια, ακόμα πιστευεις πως είσαι απόγονος του Σωκράτη;

Re: ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ

Αν συμφωνεί και έχει την καλή διάθεση κάποιος διαχειριστής, ας αλλάξει τον τίτλο του θέματος σε "ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ" για να ξέρουμε τι να περιμένουμε πως θα διαβάσουμε και να ακονίσουμε και μεις τα "όπλα"... έτσι κι αλλιώς εδώ και πολλές σελίδες έχει να ειπωθεί κάτι ουσιαστικό για το "Μεταναστευτικό" (μεταναστευτικό ΤΙ; πρόβλημα... σχέδιο... ό,τι τέλος πάντων υποτίθεται πως θα ήταν).
Θεωρω οτι η κουβεντα μπορει να ειναι σε υψηλους τονους μεν,δεν εχει ξεφυγει δε..Ολα τα παιδια που συζητατε το θεμα ειστε μια χαρα πολιτισμενοι και μορφωμενοι.Δε νομιζω οτι επι του παροντος τουλαχιστον η ΔΟ εχει καποιο λογο να επεμβει..Οσο για τις αποψεις που γραφονται συμφωνω σε πολλα πραγματα ενθεν και ενθεν.θελω ομως να πω κατι..Στα πλαισια του Ελληνικου Ερυθρου Σταυρου προσφερω τον τελευταιο χρονο καποια εθελοντικη εργασια στο τοπικο Κεντρο Υγειας,στο τμημα επειγοντων περιστατικων.Θελω να σας πω οτι οι αλλοδαποι ανθρωποι πονανε,αρρωσταινουν και απελπιζονται μετον ιδιο τροπο με εμας..Με τον ιδιο τροπο προσπαθουν να μεγαλωσουν τα παιδια τους,να τους εξασφαλισουν ενα ξεροκομματο και ενα depon σε περιπτωση που ανεβασουν πυρετο..
Θελω να εκφρασω τη συγκινηση μου και το θαυμασμο μου στα παιδια,νοσηλευτες και ιατρους,που με αθλια μεσα προσπαθουν να προσφερουν τα αυτονοητα..Σε οποιοδηποτε ανθρωπινο ον,απο οπου και αν καταγεται..
Θα σας πω και μια μικρη ιστορια..Προχτες ηρθε ενα παλικαρακι γυρω στα 18 με τη μανα του,Αφγανοι.Ο νεαρος προσηλθε με το ποδι τουμπανο και με ιστορικο θρομβωσης.Ο γιατρος του ειπε ρητα οτι επρεπε να επιστρεψει το πρωι για μια σειρα εξετασεων που το απογευμα δε γινονται.Αυτος εβαλε τα κλαματα και εφυγε,η μανα του μας εξηγησε οτι αν ερχοταν το πρωι ο επιστατης θα τον εδιωχνε απο τη δουλεια,τη συγκομιδη σταφυλιων......

Για τους αυτόχθονες μιλάω. Χαίρω πολύ. Οι αποικοι μπορεί να μιλούσαν κάποια αρχαία ελληνική διάλεκτο, λογικό είναι. Οι αυτόχθονες όχι. Οπως δεν ξέρουμε και τι γλώσσα μιλούσαν οι αρχαίοι Μακεδόνες πριν έρθουν σε επαφή με τη νότιο Ελλάδα.

Απλά λέω, πως όσες επιγραφές έχουν βρεθεί στη Μακεδονία χρονολογούνται μετά τον 4ο αιώνα πΧ, οπότε δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν ο Μεγαλέξαντρος ήταν 100% Έλληνας

Κάποτε - χίλια χρόνια περίπου πριν την περίοδο που αναφερόμαστε - σε όλη την Ελλάδα δεν υπήρχε ούτε ένας Έλληνας, και στη περιοχή κατοικούσαν τελείως διαφορετικά φύλα (Πελασγοί, μία γενική ονομασία, "Μίνωες" στην Κρήτη, κοκ). Αυτά θα λέμε λοιπόν; Οι μεταναστεύσεις πληθυσμών, η ενσωμάτωση φυλών σε άλλες φυλές (ειρηνικά ή με το ζόρι), η εξαφάνιση πληθυσμών και φυλών καταγράφονται από την πρώτη στιγμή της ανθρώπινης ιστορίας, Η Ελλάδα δεν ήταν και δεν είναι εξαίρεση. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κλωτσάμε οι ίδιοι την ιστορία μας ή να την μειώνουμε;

Όσο για τις επιγραφές στη Μακεδονία, θα αναφέρω απλά τη γνωστή συμμετοχή του βασιλιά της Μακεδονίας Αλέξανδρου του Α' στους Ολυμπιακούς του 504 πχ. Φαντάζομαι γνωρίζεις ότι στους Ολυμπιακούς της αρχαίας εποχής επιτρεπόταν η συμμετοχή αποκλειστικά ελλήνων. Τώρα αν ήταν 100% ή 30% έλληνες δεν γνωρίζω, δεν είχε βρεθεί η μέθοδος ελέγχου του DNA τότε.

ΥΓ. για να μην μπερδεύεσαι, προσωπικά δεν ψάχνω το καθαρό αίμα, την απευθείας καταγωγή από τον Περικλή, είναι σίγουρο ότι όλοι μας είμαστε προϊόντα επιμείξεων αιώνων. Την Άρια φυλή την έψαχναν οι Ναζί....

Last edited: