Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Σε ανθρωπιστικά θέματα δεν χωρούν δημοψηφίσματα, imo.

Αυτά είναι κατοχυρωμένα διεθνώς.

+++
Επιμένω πάντως (χωρίς να είμαι Συριζα, πέραν απο τις τελευταίες ψήφους μου... κάλλιστα την επόμενη φορά μπορεί να μην ψηφίσω) ότι βγάζετε συμπεράσματα χωρίς να ρωτάτε διευκρινίσεις.

Τα προγράμματα και οι πολιτικές θέσεις ποτέ δεν ήταν ξεκάθαρα... πάντα συμπεριλάμβαναν το στοιχείο αμφιβολίας (δυστυχώς imo, μακάρι να άλλαζε αυτό).

Αυτό όμως που σας "ψέγω" είναι ότι δεν εκφράζεται τη γνώμη σας για το θέμα.
Εδώ είμαστε ένα φορουμ επικοινωνίας, όχι προεκλογικό κέντρο.

Είστε υπέρ των απελάσεων μετά ορισμένο διάστημα ή όχι?
´´Οσους περισσεύουν τους πετάμε για να ζήσουμε εμείς καλύτερα ή για ανθρωπιστικούς λόγους ψάχνουμε κάθε δυνατό τρόπο για να του βοηθήσουμε και μένουν μαζί μας?

οπως γνωριζετε πολυ καλυτερα απο μενα,εχετε εργαλεια στα χερια σας,αν νομιζετε οτι καποιος παρεκτρεπεται,να τον επαναφερετε.
Το να επιτρεπονται μονομερως χαρακτηρισμοι,οι οποιοι απαγορευονται απ'τους κανονισμους,δεν νομιζω οτι βοηθαει καπου.
Ολοι μας εχουμε ξεφυγει καποιες φορες και γω,αλλα εδω εχει γινει συστημα,ειδικα το τελευταιο καιρο.

Αυτά περί τελευταίου καιρού τα προσπερνώ..

Κατά τα άλλα οιοσδήποτε προτρέπει σε εκδίωξη των μεταναστών μέχρις ξεκληρίσματος και συγχρόνως προσβάλει μανάδες και παιδιά και μάλιστα καταδιωγμένα ειναι φασίστας και ρατσιστής..Αυτο δα έλειπε να ζητάμε και στείρωση στην Αφγανή επειδή έγινε μικρομάνα,λες και στην Ελλάδα στο παρελθόν,αλλά και σήμερα δεν έχουμε νεαρές γυναίκες με παιδιά.

Για να ξεκαθαρίζουμε κιόλας δηλαδή μερικές καταστάσεις....

Last edited:
Αυτά περί τελευταίου καιρού τα προσπερνώ..

Κατά τα άλλα οιοσδήποτε προτρέπει σε εκδίωξη των μεταναστών μέχρις ξεκληρίσματος και συγχρόνως προσβάλει μανάδες και παιδιά και μάλιστα καταδιωγμένα ειναι φασίστας και ρατσιστής..Αυτο δα έλειπε να ζητάμε και στείρωση στην Αφγανή επειδή έγινε μικρομάνα,λες και στην Ελλάδα στο παρελθόν,αλλά και σήμερα δεν έχουμε νεαρές γυναίκες με παιδιά.

Για να ξεκαθαρίζουμε κιόλας δηλαδή μερικές καταστάσεις....

γιατι τα προσπερνας;

εφοσον κρινετε οτι ειναι ολα αυτα που του προσαπτετε,τοτε στειλτε τον για μπανιο.

Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Είστε υπέρ των απελάσεων μετά ορισμένο διάστημα ή όχι?
´´Οσους περισσεύουν τους πετάμε για να ζήσουμε εμείς καλύτερα ή για ανθρωπιστικούς λόγους ψάχνουμε κάθε δυνατό τρόπο για να του βοηθήσουμε και μένουν μαζί μας?

Δεν μπορει να σου απαντησει κανεις σε αυτο ρε συ Νικο εκτος και αν δεν γουσταρει σκουροχρωμους κλπ και ενοχλειται απο τη φωνη του Ιμαμη ή του χαιρε Κρισνα....να ειναι δηλαδη ρατσιστης υπο παντων συνθηκων.

Για να σου απαντησει ενας πολιτης σε αυτο πρεπει να ξερουμε ποσους μπορουμε να υποστηριξουμε.

Ποσους μπορει να υποστηριξει το συστημα υγειας, ποσους το ασφαλιστικο (γιατι δεν τσιμπαω για το οτι μας παιρνουν την δουλεια αλλατο οτι δουλευουν κυριως σε μαυρη εργασια ειναι ενα θεμα) κλπ.

Οταν εχουμε αυτα τα στοιχεια τοτε μπορουμε να κοιταχτουμε στα ματια και να αποφασισουμε σαν χωρα ποσους απο αυτους τους αμοιρους μπορουμε να κρατησουμε εδω ΜΟΝΙΜΑ.

Και μετα θα πρεπει να πιεστουν και οι Τουρκοι που μας εχουν κανει πυλη εξοδου για το δικο τους μεταναστευτικο προβλημα αλλα και οι λοιποι Γιουροπιανς να παρουν και αυτοι καποιους πληθυσμους.

Σε ανθρωπιστικά θέματα δεν χωρούν δημοψηφίσματα, imo.

Αυτά είναι κατοχυρωμένα διεθνώς.

Συμφωνώ, αλλά αυτό αφορά στους πρόσφυγες, με τη στενή έννοια του όρου.

Τα προγράμματα και οι πολιτικές θέσεις ποτέ δεν ήταν ξεκάθαρα... πάντα συμπεριλάμβαναν το στοιχείο αμφιβολίας (δυστυχώς imo, μακάρι να άλλαζε αυτό).

συγγνώμη αλλά στοιχείο αμφιβολίας σε τέτοιο κομβικό σημείο δεν μπορώ να δεχθώ. Πέραν του ότι εγώ ως ξεκάθαρο (έστω κατόπιν λογικής επεξεργασίας) το βλέπω το πρόγραμμα, και ανέλυσα τη συλλογιστική μου.

Αυτό όμως που σας "ψέγω" είναι ότι δεν εκφράζεται τη γνώμη σας για το θέμα.
Εδώ είμαστε ένα φορουμ επικοινωνίας, όχι προεκλογικό κέντρο.

Καθόλου, εξάλλου έγραψα ότι συμφωνώ με την παραδοχή, όπως την κατάλαβα τουλάχιστον από το πρόγραμμα, ότι κατ' αρχήν δεν μπορούν να μείνουν όλοι ανεξαιρέτως στη χώρα, και ότι κατά βάση πρέπει να παραμένουν όσοι κατορθώνουν να βρουν εργασία (την εξαίρεση προσφύγων την έθεσα παραπάνω, και δεν είναι η μόνη προφανώς, "κατά βάση" γράφω) εντός ενός χρονικού διαστήματος. Γι' αυτό και σου παρατήρησα ότι μάλλον τελικώς δεν συμφωνείς με τη θέση του Σύριζα. Ποια γνώμη μου δεν εξέφρασα, δεν κατάλαβα. Εγώ δεν είμαι πολιτικός να ντρέπομαι να λέω με ξεκάθαρο τρόπο αυτό που σκέφτομαι.

γιατι τα προσπερνας;

εφοσον κρινετε οτι ειναι ολα αυτα που του προσαπτετε,τοτε στειλτε τον για μπανιο.

Η κατηγορία έχει διαχειριστές Λάκη...Αρκεί...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Δεν μπορει να σου απαντησει κανεις σε αυτο ρε συ Νικο εκτος και αν δεν γουσταρει σκουροχρωμους κλπ και ενοχλειται απο τη φωνη του Ιμαμη ή του χαιρε Κρισνα....να ειναι δηλαδη ρατσιστης υπο παντων συνθηκων.

Για να σου απαντησει ενας πολιτης σε αυτο πρεπει να ξερουμε ποσους μπορουμε να υποστηριξουμε.

Ποσους μπορει να υποστηριξει το συστημα υγειας, ποσους το ασφαλιστικο (γιατι δεν τσιμπαω για το οτι μας παιρνουν την δουλεια αλλατο οτι δουλευουν κυριως σε μαυρη εργασια ειναι ενα θεμα) κλπ.

Οταν εχουμε αυτα τα στοιχεια τοτε μπορουμε να κοιταχτουμε στα ματια και να αποφασισουμε σαν χωρα ποσους απο αυτους τους αμοιρους μπορουμε να κρατησουμε εδω ΜΟΝΙΜΑ.

Και μετα θα πρεπει να πιεστουν και οι Τουρκοι που μας εχουν κανει πυλη εξοδου για το δικο τους μεταναστευτικο προβλημα αλλα και οι λοιποι Γιουροπιανς να παρουν και αυτοι καποιους πληθυσμους.

Έβαλες πολλά, αλλά έχεις πιάσει αυτό που θέλω να πω... καμιά φορά ρωτάμε για να πούμε τη γνώμη μας ;-)

αν κάποιος λοιπόν, βρίσκει πιο ευκολο το ερώτημα
1) ανεχόμαστε τους σκουρόχρωμους? ας το προσθέσω.
2) ανεχόμαστε τους αλλόθρησκους? ας το προσθέσω.
3) με την προϋπόθεση ότι θα καλύπτεται το κόστος παραμονής συνολικά απο την Ευρωπαϊκή ένωση, μέχρι να μπορέσουμε να αυξήσουμε την παραγωγή μας και να τους ενσωματώσουμε με τον πιο καλό/σωστό τρόπο, θέλουμε να μείνουν για πάντα? ας το προσθέσω.
4) Κινδυνεύει κάποιο ελληνικό dna απο την αύξηση των μεταναστών? ας το προσθέσω.

Το βασικό ερώτημα όμως παραμένει. Θέλουμε να κάνουμε ότι είναι εφικτό για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας ή όχι?

(παρότι αποκάλυψες την ουσία του ερωτήματος, ας περιμένουμε και τις απαντήσεις)

Last edited:

αν κάποιος λοιπόν, βρίσκει πιο ευκολο το ερώτημα
1) ανεχόμαστε τους σκουρόχρωμους? ας το προσθέσω.
2) ανεχόμαστε τους αλλόθρησκους? ας το προσθέσω.
3) με την προϋπόθεση ότι θα καλύπτεται το κόστος παραμονής συνολικά απο την Ευρωπαϊκή ένωση, μέχρι να μπορέσουμε να αυξήσουμε την παραγωγή μας και να τους ενσωματώσουμε με τον πιο καλό/σωστό τρόπο, θέλουμε να μείνουν για πάντα? ας το προσθέσω.
4) Κινδυνεύει κάποιο ελληνικό dna απο την αύξηση των μεταναστών? ας το προσθέσω.

Δηλαδή Νίκο όποιος θεωρεί πως κατ' αρχήν δεν μπορούν να παραμείνουν όλοι όσοι έρχονται, πρέπει να είναι επειδή συχαίνεται τους σκουρόχρωμους; Σαν να λες ότι όσοι δεν συμφωνούν με τα παραπάνω, είναι κάτι σαν χρυσαυγίτες δλδ. Μήπως πηγαίνουμε κατά θεωρία των δυο άκρων μεριά? Από την άποψη της πόλωσης όχι του εκλογικού σώματος, αλλά των ίδιων των απόψεων πλέον.

Συμφωνώ, αλλά αυτό αφορά στους πρόσφυγες, με τη στενή έννοια του όρου.

συγγνώμη αλλά στοιχείο αμφιβολίας σε τέτοιο κομβικό σημείο δεν μπορώ να δεχθώ. Πέραν του ότι εγώ ως ξεκάθαρο (έστω κατόπιν λογικής επεξεργασίας) το βλέπω το πρόγραμμα, και ανέλυσα τη συλλογιστική μου.

Το θέμα είναι ότι η δική σου λογική επεξεργασία μπορεί να είναι διαφορετική απο αυτή που έκανε ο συγγραφέας προσπαθώντας να συνοψίσει και ικανοποιήσει τις γνώμες πολλών άλλων στελεχών.
Για μένα παραμένει αντικείμενο έρευνας, δεν εξάγω ακόμα συμπέρασμα για τον Συριζα επ αυτού. Η δική μου γνώμη βέβαια είναι σαφής απο την αρχή και όπως και εσύ παρακάτω δεν την κρύβω.

Καθόλου, εξάλλου έγραψα ότι συμφωνώ με την παραδοχή, όπως την κατάλαβα τουλάχιστον από το πρόγραμμα, ότι κατ' αρχήν δεν μπορούν να μείνουν όλοι ανεξαιρέτως στη χώρα, και ότι κατά βάση πρέπει να παραμένουν όσοι κατορθώνουν να βρουν εργασία (την εξαίρεση προσφύγων την έθεσα παραπάνω, και δεν είναι η μόνη προφανώς, "κατά βάση" γράφω) εντός ενός χρονικού διαστήματος. Γι' αυτό και σου παρατήρησα ότι μάλλον τελικώς δεν συμφωνείς με τη θέση του Σύριζα. Ποια γνώμη μου δεν εξέφρασα, δεν κατάλαβα. Εγώ δεν είμαι πολιτικός να ντρέπομαι να λέω με ξεκάθαρο τρόπο αυτό που σκέφτομαι.

Επίσης είναι αλήθεια ότι διαφωνούμε.

Τον άνθρωπο τον θεωρώ πάνω από τα νούμερα της οικονομίας και επιπλέον πιστεύω ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε, απαιτώντας περισσότερους πόρους απο την ΕΕ, βελτιώνοντας/αυξάνοντας τη βιομηχανική και αγροτική παραγωγή μας κτλ

Κατα τα αλλα είναι όντως κομβικό το σημείο και πρέπει να αποσαφηνιστεί. δεν παίζουμε με τέτοια πράγματα, ούτε σκεφτόμαστε το πολιτικό κόστος...

Δηλαδή Νίκο όποιος θεωρεί πως κατ' αρχήν δεν μπορούν να παραμείνουν όλοι όσοι έρχονται, πρέπει να είναι επειδή συχαίνεται τους σκουρόχρωμους; Σαν να λες ότι όσοι δεν συμφωνούν με τα παραπάνω, είναι κάτι σαν χρυσαυγίτες δλδ. Μήπως πηγαίνουμε κατά θεωρία των δυο άκρων μεριά? Από την άποψη της πόλωσης όχι του εκλογικού σώματος, αλλά των ίδιων των απόψεων πλέον.

Φυσικά όχι.
Υπάρχει και η άποψη ότι δεν μπορούν να εισρέουν απρογραμμάτιστα για πολλούς ακόμα λόγους. Να τους δούμε.
Επι του παρόντος θα ήθελα να εξασφαλίσω απο τους συνομιλιτές μου ότι δεν συντρέχουν ρατσιστικοί λόγοι.
Να λυθούν τα βασικά και οι φοβίες για το ξένο.
Αυτό το θεωρώ απαραίτητο για τη στοιχειώδη εξέλιξη μιας συζήτησης.

Επίσης, αυτονόητα, δεν προδικάζω τίποτα. Περιμένω απάντηση και απο το Νίκο και απο τον Βιος για να προχωρήσουμε (εφόσον το θέλετε) σε πιο τεχνικά θέματα όσον αφορά τις δυνατότητες πρόσληψης της χώρας μας ανθρώπινου δυναμικού... με την ταυτόχρονη υποχρέωση να τους φροντίζει επαρκώς και να τους παρέχει μια καλή ζωή.

Θεωρητική είναι η κουβέντα... μην μου πεις ότι εδώ δεν μπορεί να το κάνει για τα 9 εκ Ελλήνων.
Δεν μπορεί το υπάρχον σύστημα. Εμείς ελπίζουμε σε κάτι άλλο όμως, έτσι δεν είναι?

ps δεν αναφέρομαι στην θεωρία των δύο άκρων ούτε στις απόψεις ούτε στην τρομοκρατία. απλή αναφορά για την εξασφάλιση των στοιχειωδών στοιχείων μιας συζήτησης είναι.
Για να συνεχιστεί, θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάποια πράγματα. ένα απο αυτά είναι ότι ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκεύματος, καταγωγής, χαρτιού παραμονής είμαστε ίσοι ως άνθρωποι και καλό θα ήταν να ήμασταν και ίσοι απέναντι στο νόμο.

Last edited:

Θεωρητική είναι η κουβέντα... μην μου πεις ότι εδώ δεν μπορεί να το κάνει για τα 9 εκ Ελλήνων.
Δεν μπορεί το υπάρχον σύστημα. Εμείς ελπίζουμε σε κάτι άλλο όμως, έτσι δεν είναι?

ναι, μόνο που δεν "ελπίζουμε" να δεχθούμε ανεξαιρέτως την παραμονή όλων των μεταναστών, εσύ λες πως πρέπει να γίνει εδώ και τώρα.

@Dalanik. Αυτό που προτείνεις δεν ισχύει σε καμμία χώρα του κόσμου.
Σε καμμία. Απολύτως.
Πουθενά δεν γίνονται δεκτοί όλοι οι ξένοι που θέλουν να εγκατασταθούν, έτσι απλά, για ανθρωπιστικούς λόγους. Σκέφτηκες ότι μπορεί να μην είναι τυχαίο αυτό;

Νικο κατ' εμε οταν και αν αναστηθει ποτε αυτη η χωρα τοτε θα μπορουμε να το δουμε ανθρωπιστικα το θεμα.

Και στην πραγματικη του διασταση δηλαδη να καταλαβουμε οτι ουτε ο Ιμαμης μας ενοχλει πραγματικα ουτε το σκουρο χρωμα γιατι δεν πιστευω οτι ειμαστε ρατσιστες ως λαος (εκτος απο τους γυφτους για τιυς οποιους ομως εχουμε κακη αποψη για πολυ διαφορετικους λογους και για πολλα πολλα χρονια ).

Οσο η χωρα μαστιζεται απο την οικονομικη κριση και λανθασμενος ρατσισμος θα υπαρχει και η καθαριστρια θα μας φταιει.

ναι, μόνο που δεν "ελπίζουμε" να δεχθούμε ανεξαιρέτως την παραμονή όλων των μεταναστών, εσύ λες πως πρέπει να γίνει εδώ και τώρα.

Μακάρι να γινόταν εδώ και τώρα, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό με την παρούσα κυβέρνηση.
Όσο αφελής και αν είναι κάποιος, μπορεί να το καταλάβει αυτό.

Δεν αναφέρομαι λοιπόν στο εδώ και τώρα.
Διερευνώ τις άλλες απόψεις και ψάχνω να βρω (όποτε υπάρχει διαφωνία) που έχω το λάθος.
Αν δεν το βρω, θεωρώ είτε ότι έχει ο άλλος λάθος είτε ότι υπάρχει και τρίτη άποψη την οποία συζητώ.
Απλούστατη διαδικασία. Με έχει βγάλει πολλάκις απο τα βάσανα και κυρίως έχω γλιτώσει απ οτα θέσφατα και την απόλυτη αλήθεια.

τα πάντα ρει και τα πάντα είναι σχετικά
(τα έγραψα και τα δύο , ελπίζοντας να είναι ορθογραφικά σωστά και με την ελπίδα ότι θα πέσω μέσα, τουλάχιστον στο ένα... λολ)

Last edited:
Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Σε καμμία. Απολύτως.
Πουθενά δεν γίνονται δεκτοί όλοι οι ξένοι που θέλουν να εγκατασταθούν, έτσι απλά, για ανθρωπιστικούς λόγους. Σκέφτηκες ότι μπορεί να μην είναι τυχαίο αυτό;

Κώστα θυμήσου αυτό που σου ξαναέγραψα.

εφεύρεση και πρωτοτυπία.

Ο μόνος τρόπος για να προοδεύσει μια κοινωνία... μετά το παράδειγμα μεταλαμπαδεύεται εύκολα...

(πρόσθεσε και το θάρρος)

Σε καμμία. Απολύτως.

Δεν ξέρω εάν ισχύει αυτό που γράφεις.

Κάπου διάβασα ότι στην Παραγουάη πρακτικά δεν ελέγχεται ποτέ η σφράγιση εισόδου του διαβατηρίου, και στη Καμπότζη μπορείς να ανανεώνεις τη βίζα σου επ' αόριστο πληρώνοντας το σχετικό τέλος.

οκ το έβαλα για αστείο (αν και πρέπει να ισχύει!) αλλά δίχως διάθεσης προσβολής, σου :flipout:

Νικο κατ' εμε οταν και αν αναστηθει ποτε αυτη η χωρα τοτε θα μπορουμε να το δουμε ανθρωπιστικα το θεμα.

Και στην πραγματικη του διασταση δηλαδη να καταλαβουμε οτι ουτε ο Ιμαμης μας ενοχλει πραγματικα ουτε το σκουρο χρωμα γιατι δεν πιστευω οτι ειμαστε ρατσιστες ως λαος (εκτος απο τους γυφτους για τιυς οποιους ομως εχουμε κακη αποψη για πολυ διαφορετικους λογους και για πολλα πολλα χρονια ).

Οσο η χωρα μαστιζεται απο την οικονομικη κριση και λανθασμενος ρατσισμος θα υπαρχει και η καθαριστρια θα μας φταιει.

Ο μόνος ρατσισμός που έχουμε είναι στο άδειο πορτοφόλι... άμα έκαναν ουρές έξω απο την πόρτα μας μαύροι, μουσουλμάνοι με γεμάτοι πορτοφόλι θα κάναμε και υποκλίσεις... μη λέμε τα ίδια... :2thumb22sup:

Μακάρι να γινόταν εδώ και τώρα, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό με την παρούσα κυβέρνηση.
Όσο αφελής και αν είναι κάποιος, μπορεί να το καταλάβει αυτό.

Δεν αναφέρομαι λοιπόν στο εδώ και τώρα.
Διερευνώ τις άλλες απόψεις και ψάχνω να βρω (όποτε υπάρχει διαφωνία) που έχω το λάθος.
Αν δεν το βρω, θεωρώ είτε ότι έχει ο άλλος λάθος είτε ότι υπάρχει και τρίτη άποψη την οποία συζητώ.
Απλούστατη διαδικασία. Με έχει βγάλει πολλάκις απο τα βάσανα και κυρίως έχω γλιτώσει απ οτα θέσφατα και την απόλυτη αλήθεια.

τα πάντα ρει και τα πάντα είναι σχετικά
(τα έγραψα και τα δύο , ελπίζοντας να είναι ορθογραφικά σωστά και με την ελπίδα ότι θα πέσω μέσα, τουλάχιστον στο ένα... λολ)

συγγνώμη αλλά νόμιζα η προσέγγιση στο μεταναστευτικό αφορά το εδώ και τώρα, έστω και με σχεδιασμό σε βάθος χρόνου ξεκινά από μέτρα που παίρνονται εδώ και τώρα.

Θέλεις να πεις ότι η θέση σου είναι ότι ελπίζεις όταν αλλάξουν οι συνθήκες να μπορούμε να δεχθούμε όποιον έρχεται;
Γιατί έτσι κι εγώ μέσα είμαι. Όταν το πουν οι συνθήκες, μέσα.

Η θέση μου είναι απλή.

Οι παρόντες πολιτικοί στην εξουσία δεν είναι ούτε ανθρωπιστές ούτε σκέφτονται το καλό των πολιτών.
Ζούμε σε μια σύγχρονη ολιγαρχία - τυραννία.

Αν αλλάξει το σύστημα σε δημοκρατία, ελπίζω με την έλευση της αριστεράς, θα μπορώ να ελπίζω ότι άμεσα θα παρέχουμε βοήθεια στους ανα το κόσμο κατατρεγμένους και ταυτόχρονα θα βρούμε τους τρόπους για να το πετύχουμε το δυνατόν καλύτερο στην επικράτειά μας
(προανέφερα τη πρότασή μου για το πως... αν την πάω παραπέρα θα κάνω διάλεξη ουτοπισμού, κάτι που προφανώς δεν άπτεται του θέματός μας, ούτε έχετε την όρεξη να το υποστείτε)

Όχι λοιπόν δεν λέω, όταν δημιουργηθούν οι συνθήκες.
Λέω όταν ο λαός εκλέξει καλύτερους αντιπροσώπους.