To Nabilo "έφαγε" πόρτα από το IHAD (Gemini forum)

Απάντηση: Re: To Nabilo "έφαγε" πόρτα από το IHAD (Gemini forum)

ναι σε αυτο που λες εχεις δικιο κρατησε μονο τις αποψεις μου σχετικα με τους beta tester και μονο

πρωσοπικα πιστεβω οτι ο john ειναι πραγματικος οπως και εσυ εισαι εχεις αρκετες γνωσεις στον
δεκτη που διαθετεις γιατι τον δουλεβεις και βοηθας και κοσμο που εχει προβληματα
το ιδιο εγω γνωριζω και για τον john σχετικα με την βοηθεια που εχει δωσει σε κοσμο
αρα δεν μπορω να αμφισβιτισω την υπογραφη του που πιστεβω ειναι περα για περα αληθινη

Ποτέ δεν αμφισβητώ τη βοήθεια που προσφέρει κάποιος. Ίσα-ίσα που είμαι από αυτούς που την τιμούν πάντα και την επαινώ με κάθε ευκαιρία.
Η ένστασή μου έχει να κάνει με το ύφος και το είδος των σχολίων του συγκεκριμένου φίλου. Μου έδωσαν την εντύπωση ότι ειρωνεύεται την πρόταση που τέθηκε. Καθώς επίσης και με το ότι μας τοποθετεί σε άλλο "στρατόπεδο" σαν κατόχους dreambox ενώ κανείς δεν έχει τέτοια διάθεση.
Όπως ήδη τόνισα, καλύτερο θα ήταν να δώσει συγκεκριμένες προτάσεις/κατευθύνσεις σε όσους θα είχαν τη διάθεση να ασχοληθούν με αυτό το θέμα. Οτιδήποτε άλλο απλά δεν βοηθά...

Για εμένα έχει πολύ πλάκα να βλέπω κλέφτες να τσακώνονται μεταξύ τους ποιος είναι ο πιο τίμιος... :flipout:

Το θέμα δεν είναι να φτιάξει κανείς νέο image, αλλά να μπορέσει να ενσωματώσεις το κατάλληλο καναβούρι να ταΐσει τα πουλάκια.
Δεν έχω dreambox, αλλά υποψιάζομαι ότι τώρα τελευταία τα πουλάκια έχουν πάθει κατάθλιψη, και δεν τραγουδάνε. Μέχρι να ξαναβρούν την χαρά, οι πωλήσεις και τα έσοδα θα είναι λιγότερα, και οι γκρίνιες περισσότερες...

Εγώ είμαι ο ποιητής; :flipout:

Θέλω να πω ότι όλα τα images είναι παράνομα, αφού περιλαμβάνουν εμιουλάτορες (καταπάτηση πνευματικής ιδιοκτησίας των εταιριών που φτιάχνουν τα κλειδώματα) και κομμάτια binary που δεν υπάρχει κώδικας (καταπάτηση του GPL). Μετά από τέτοια "εγκλήματα", το μου έκλεψαν τα "skins" φαίνεται γελοίο.

Στο άλλο σκέλος του μηνύματος, νομίζω ότι αρκετοί πάροχοι έχουν μετακινηθεί σε απαραβίαστα προς το παρών κλειδώματα, και αυτό θα φέρει πτώση πωλήσεων και γκρίνια...

Εγώ δεν ασχολούμαι με το αντικείμενο (μόνο 1 πάνασατ έχω), αλλά με αυτά που διαβάζω έχω την εντύπωση ότι βρισκόμαστε σε αλλαγή σελίδας στο χώρο...

Re: Απάντηση: To Nabilo "έφαγε" πόρτα από το IHAD (Gemini forum)

Η ουσία της πρότασης είναι όντως σοβαρή, αλλά αν κι εφόσον διατηρηθεί το ενδιαφέρον, θα πρέπει να συζητηθεί σε δικό της θέμα.
Το παρόν αφορά το Nabilo και ήδη γίνεται βάναυση κατάχρηση.

Άλεξ, εδώ θα διαφωνήσουμε ελαφρώς ... Το θέμα δεν είναι μόνο για το Nabilo αλλά και για την ομάδα του Gemini. Μιας λοιπόν και υπάρχει εμπλοκή περισσοτέρων της μιας ομάδων στο ίδιο θέμα, δεν είναι πλέον εξειδικευμένο.

Και η συζήτηση γίνεται επίσης ως αντίδραση στη νοοτροπία που το θέμα παρουσιάζει, δηλαδή "το dreambox image software μας ανήκει / το ελέγχουμε εμείς" απο πλευράς Gemini.

Μια πολύ εποικοδομητική αντίδραση είναι και να τους δείξεις αυτών των "κυρίων" οτι κανουν λάθος και οτι υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.

Για να μην "φάει" Κανεις άλλος "πόρτα" στο μέλλον....

Φιλικά όπως πάντα,

Φίλιππος

Εγώ είμαι ο ποιητής; :flipout:

Θέλω να πω ότι όλα τα images είναι παράνομα, αφού περιλαμβάνουν εμιουλάτορες (καταπάτηση πνευματικής ιδιοκτησίας των εταιριών που φτιάχνουν τα κλειδώματα) και κομμάτια binary που δεν υπάρχει κώδικας (καταπάτηση του GPL). Μετά από τέτοια "εγκλήματα", το μου έκλεψαν τα "skins" φαίνεται γελοίο.

Στο άλλο σκέλος του μηνύματος, νομίζω ότι αρκετοί πάροχοι έχουν μετακινηθεί σε απαραβίαστα προς το παρών κλειδώματα, και αυτό θα φέρει πτώση πωλήσεων και γκρίνια...

Εγώ δεν ασχολούμαι με το αντικείμενο (μόνο 1 πάνασατ έχω), αλλά με αυτά που διαβάζω έχω την εντύπωση ότι βρισκόμαστε σε αλλαγή σελίδας στο χώρο...
petasis Ολοι οι δεκτες εχουν μενου προσθικης κλειδιων αλλοι μεσο ethernet βλεπουν φως
και χιλια δυο
επομενος τι να πουμε και ενα μωρο να βαλεις να παιξει με το τηλεκοντρολ
μπορει να σου ανοιξει και κανα καναλι καταλαθος:flipout:

Θέλω να πω ότι όλα τα images είναι παράνομα, αφού περιλαμβάνουν εμιουλάτορες (καταπάτηση πνευματικής ιδιοκτησίας των εταιριών που φτιάχνουν τα κλειδώματα)

Είσαι μόνο εν μέρει σωστός στην άποψή σου την οποία σέβομαι.

Το οτι τα images περιλαμβάνουν emulators δεν σημαίνει οτι καταπατούν πνευματική ιδιοκτησία. Αυτή άλλωστε είναι και η έννοια του emulator που δεν είναι επ' ουδενί έννοια αντίγραφου !
Και αν δεν αντιγράφεις (σημ. το reverse engineering ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ) δεν κλέβεις κανενός άλλου τη δουλειά αφ' ής στιγμής έχεις το δικαίωμα της ελεύθερης σκέψης....

Εάν το reverse engineering είναι νόμιμο, τι εμποδίζει τις εταιρίες να τα ενσωματώσουν στα επίσημα λογισμικά τους;

petasis Ολοι οι δεκτες εχουν μενου προσθικης κλειδιων αλλοι μεσο ethernet βλεπουν φως
και χιλια δυο
επομενος τι να πουμε και ενα μωρο να βαλεις να παιξει με το τηλεκοντρολ
μπορει να σου ανοιξει και κανα καναλι καταλαθος:flipout:

Ναι, τα έχω διαβάσει. Σε αυτό που δεν έχω σαφή εικόνα, είναι στο τελικά πόσα είναι αυτά που μπορείς να δεις, και με τι ενδιαφέρον (είναι π.χ. ευρωπαϊκά, αραβικά,...)

Έχω την εντύπωση ότι αυτά βασίστηκαν σε "παιχνίδια" των εταιριών που φτιάχνουν τα κλειδώματα, όπου "βασικές λεπτομέρειες" των ανταγωνιστικών κλειδωμάτων διέρρεαν από ανταγωνιστικές εταιρίες. Αντίθετα σήμερα βλέπω συγκέντρωση των σημαντικών πακέτων από 1 μόνο εταιρία, και οι υπόλοιπες να εξαφανίζονται σιγά σιγά. Για αυτό μιλάω για αλλαγή σελίδας...

Εάν το reverse engineering είναι νόμιμο, τι εμποδίζει τις εταιρίες να τα ενσωματώσουν στα επίσημα λογισμικά τους;

Για διευκρίνηση, το reverse engineering σε clean room conditions ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ. Και υπάρχουν και διεθνή δικαστικά τετελεσμένα που αφορούν την δικαστική διαμάχη Intel vs AMD για τους επεξεργαστές i486 & Pentium.

Η δε ευθύνη της απόδειξης οτι το reverse engineering ΔΕΝ έγινε κατω απο clean room conditions (δηλαδή χωρίς να υπάρχει φυσική πρόσβαση στο είδος που κάνεις reverse engineer) πέφτει στον ενάγοντα και όχι στον εναγόμενο !

Το οτι δεν ενσωματώνεται στα επίσημα λογισμικά αφορά στο κόστος του και μόνον....

Φίλε petasis, μάλλον απο οτι κατάλαβα απο το τελευταίο ποστ σου, εσυ εννοείς τα ξεκλειδώματα κλειδωμένων καναλιών. Δεν συζητάμε για το ίδιο πράγμα δηλαδή....

Η εξέλιξη ενος νέου image απο τον οιονδήποτε δεν έχει να κάνει με την καλή ή κακή χρήση του image !

Για εμένα έχει πολύ πλάκα να βλέπω κλέφτες να τσακώνονται μεταξύ τους ποιος είναι ο πιο τίμιος... :flipout:

Το θέμα δεν είναι να φτιάξει κανείς νέο image, αλλά να μπορέσει να ενσωματώσεις το κατάλληλο καναβούρι να ταΐσει τα πουλάκια.
Δεν έχω dreambox, αλλά υποψιάζομαι ότι τώρα τελευταία τα πουλάκια έχουν πάθει κατάθλιψη, και δεν τραγουδάνε. Μέχρι να ξαναβρούν την χαρά, οι πωλήσεις και τα έσοδα θα είναι λιγότερα, και οι γκρίνιες περισσότερες...

Ποιος μίλησε για παρανομίες;
Είδες κανέναν να γράφει για κάτι παράνομο;

Μιλάμε για την ανάπτυξη image ελληνικού ενδιαφέροντος. Όχι για το πως και από που θα κάνει κάποιος παράνομη θέαση.
Αυτό μπορεί να γίνει με πάααρα πολλούς δέκτες της αγοράς, δεν είναι ανάγκη να είναι dreambox. Ρώτησε και θα μάθεις για τα κρυφά μενού των δεκτών και όλα τα ανεπίσημα λογισμικά που κυκλοφορούν.

Για την παρανομία δεν φταίει το "εργαλείο". Φταίει ο "μάστορας". Παράνομη θέαση μπορείς να έχεις σχεδόν με όποιον δέκτη της αγοράς επιθυμείς...

Για τα πουλάκια και τα καναβούρια δε μπορώ να σου απαντήσω εδώ, θα είμαι εκτός κανονισμών. Τα πράγματα όμως είναι πολύ διαφορετικά απ'ότι νομίζεις...

Δηλαδή οι βελτιώσεις των διάφορων image είναι απλά βελτιώσεις του αρχικού λογισμικού; Γιατί εγώ έχω καταλάβει ότι από τα images οι κάτοχοι περιμένουν:
  • Προσομοιωτές αναγνωστών καρτών σε λογισμικό (έτσι ώστε να διαβάζονται διάφοροι τύποι καρτών)
  • Ενσωμάτωση διαφόρων λογισμικών για sharing
  • Ενίοτε, μικρές βελτιώσεις στον έλεγχο ανεμιστήρων/θερμοκρασίας

Οπότε πέρα από αυτά, τι άλλο δίνει ένα image; Πιο όμορφα γραφικά;
[Δεν ξέρω, ρωτάω...]
Π.χ. τι παραπάνω έχει το nabilo από το gemini, αν εξαιρέσουμε το εμφανισιακό;

Re: Απάντηση: To Nabilo "έφαγε" πόρτα από το IHAD (Gemini forum)

παιδια ας ηρεμησουμε λιγο,καλησπερα eolos.

Εγώ απλά παραθέτω την άποψη του "άσχετου"... Δεν έχω εμπειρία γιατί δεν έχω στην κατοχή μου κάποιο δέκτη εκτός πανασατ. Απλά παρακολουθώ την κατηγορία πολύ καιρό, και διαβάζω μερικά περιοδικά.

Το να φτιάξει κανείς ένα image δεν είναι και τίποτα δύσκολο. Όμως φαντάζομαι για να φτιάξει κάποιος κάποιο δημοφιλές image, είναι πολύ δύσκολο. Πρέπει να καλύψεις αυτά που περιμένουν οι χρήστες. Τα οποία δεν ξέρω ποια είναι...

Όμως *υποθέτω* ότι για να μην έχει γεμίσει ο κόσμος links σε images, και η διανομή να γίνεται από συγκεκριμένα μέρη, κάτι συμβαίνει με αυτά.

Δηλαδή οι βελτιώσεις των διάφορων image είναι απλά βελτιώσεις του αρχικού λογισμικού; Γιατί εγώ έχω καταλάβει ότι από τα images οι κάτοχοι περιμένουν:
  • Προσομοιωτές αναγνωστών καρτών σε λογισμικό (έτσι ώστε να διαβάζονται διάφοροι τύποι καρτών)
  • Ενσωμάτωση διαφόρων λογισμικών για sharing
  • Ενίοτε, μικρές βελτιώσεις στον έλεγχο ανεμιστήρων/θερμοκρασίας

Οπότε πέρα από αυτά, τι άλλο δίνει ένα image; Πιο όμορφα γραφικά;
[Δεν ξέρω, ρωτάω...]
Π.χ. τι παραπάνω έχει το nabilo από το gemini, αν εξαιρέσουμε το εμφανισιακό;

1. Softcams έχουν όλα τα images, αποτελούν plugins και ανανεώνονται μόνο εκείνα, δεν είναι ανάγκη να ανανεωθεί ολόκληρο image. Η ανάπτυξη των softcams δεν γίνεται από τις ομάδες που αναπτύσσουν τα images. Τα softcams δεν είναι παράνομα. Φτιάχνονται για να μπορούν να διαβαστούν οι επίσημες κάρτες διαφόρων κωδικοποιήσεων. Η χρήση τους μπορεί να γίνει παράνομη αν χρησιμοποιήσει κανείς τις επιμέρους δυνατότητές τους.
2. Δεν υπάρχει ειδικό λογισμικό για sharing. Εξαρτάται από τη χρήση των softcams (βλ. 1)
3. Βελτιώσεις γενικώς...

Τα images διαφέρουν μεταξύ τους σε ότι αφορά τη σταθερότητα, τις ευκολίες, τα μενού, τις δυνατότητες.
Όταν αλλάζει κάποιος ένας image το αξιολογεί βλέποντας το πόσο γρήγορο είναι, πόσο σταθερό, πόσο εύκολο στη χρήση του, αν αξιοποιεί καλά τις δυνατότητες του δέκτη (PVR, diseqc κλπ), πόσο καλά συνεργάζεται στο δίκτυο με άλλες συσκευές (PC, NAS κλπ) και γενικώς αν είναι αυτό που θα ήθελε να έχει καθημερινά χρησιμοποιώντας το δέκτη του.

Κακώς έχεις συνδέσει τα images με την παρανομία φίλε μου. Η παρανομία μπορεί να γίνει ανεξάρτητα από αυτά. Κυκλοφορεί εφαρμογή που εγκαθιστά softcam ακόμα και στο "μαμίσιο" image!

Απάντηση: Re: Απάντηση: To Nabilo "έφαγε" πόρτα από το IHAD (Gemini forum)

Το να φτιάξει κανείς ένα image δεν είναι και τίποτα δύσκολο. Όμως φαντάζομαι για να φτιάξει κάποιος κάποιο δημοφιλές image, είναι πολύ δύσκολο.

Και τα δύο είναι δύσκολα.

Γι'αυτό και δεν είναι πολλές οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό. Είναι λίγες και έχουν πολύ εμπειρία στην ανάπτυξη images που, πιστεύω, ότι κανείς πια δε μπορεί να τους πλησιάσει φτιάχνοντας κάτι δικό του. Για να συμβεί αυτό θα έπρεπε να δημιουργηθεί μία ομάδα που θα ασχοληθεί εντατικά πάρα πολύ καιρό για να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο, εγχείρημα που όπως αντιλαμβάνεσαι είναι δύσκολο "εν τη γενέση" του.
Ομάδες που κατά παράδοση έφτιαχναν κορυφαία images παλαιότερα στο enigma1 (βλ. SiF, EdgNemesis, PLi) διστάζουν ή καθυστερούν να βγάλουν image για το enigma2 ακριβώς γιατί δεν έχουν τους πόρους (που σημαίνει χρόνος, μηχανήματα, ανθρώπινο δυναμικό) ή την όρεξη για να ασχοληθούν με κάτι νέο τη στιγμή που ήδη υπάρχουν images που τα δίνουν όλα.
Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη πάντα. Δεν είναι δυνατόν να έχω... επικοινωνία με τις ομάδες για να γνωρίζω τους ακριβείς λόγους.

Καλησπέρα
Το enigma1 είναι open sourse,και κάθε team μπορεί να το διαμόρφωση όπως θέλει ανάλογα με τους προγραμματιστές που έχει, και η image έχουνε διαφορες από πλευράς drivers ανάλογα με την δουλειά που έγινε πάνω σε αυτές.

Αντίθετα το enigma2 δεν είναι open source ,και καμια team δεν έχει τα code source εκτος από την dream,όλες η αλλαγές που γίνονται στο hard του δεκτη,γίνονται μονο από τους προγραμματιστές τις dream,πχ για τους drivers κλ κλ, γιατί έχουνε τον code source

Όλα τα image τον team γίνονται περιφερειακά και βασισμένα πάνω στα cvs τις dream,και οποιος φτιάξει καλύτερα panel, plugin,skin, kl kl και τα προσαρμόσει σωστά πάνω στα image τους θα έχουνε λιγότερα crash.

Με λίγα λόγια,κανένα image από όλες τις team δεν λειτουργεί καλύτερα από το βασικό cvs τις dream,αντίθετα μπορεί να υπάρχουνε διαφορες ανάμεσα στα image τον team ως προς την σταθερότητα, ανάλογα με τις προσαρμογές που κάνανε.

Η δημιουργία κάποιου image δεν είναι εύκολο πράγμα,γιατί χρειάζεται χρόνος,γνώσης,λίγο χρήμα,server,πολλά άτομα που θα ασχολούνται συνεχώς,υποστήριξη,σοβαρή συνεργασία,και ποσα αλλα ξεχνάω,και πάνω από όλα χρειάζονται κίνητρα,αλλιώς καμια ομάδα δεν κρατάει πολύ.