Το νέο μου dac ;;

Το Beresford έκδοσης Caiman είναι έτσι :

TC-7520SEpp.jpg

TC-7520SEpr.jpg

Επειδή τυχαίνει να τα έχω ακούσει και τα δυο, το λαμπουζερα με το ένα δεύτερο των χρημάτων είναι καλύτερο.
Όχι πολύ αλλά είναι. Και μάλιστα από την ποιο βελτιωμένη έκδοση του Beresford.την καιμαν τουρβο(χωρίς τελεστικούς και βλακείες).
Όσο για το βαφερ μπορεί να μην είναι το τέλειο αλλά πολύ εύκολα μπορεί να γίνει.

σκετο το λαμπουσερα θα ελεγα και εγω.

τα voltage output dac δε χρειαζονται τελεστικους.

οσο για το beresford δεν νομιζω οτι αξιζη τα παραπανω λεφτα.

το zero στα ιδια ειναι αλλα πολυ φτηνοτερο και στο προτεινα σε περιπτωση

που δυσκολευεσαι με τις κατασκευες.

Να πούμε ότι μπορεί το Beresford 7520 Caiman να φορά το DAC8716 της Wolfson με δυνατότητες sampling στα 192KHz, αλλά δυστυχώς το receiver του παραμένει στα 96KHz (CS8414).
Περισσότερα για την εσωτερική δομή του 7520 θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=41809.

Το Caiman έχει δεχθεί μόνο αλλαγή του DAC και των δύο τελεστικών του για τις αντίστοιχες εξόδους.

Γιαυτο το δικό σου το λέω τουρβο!!!!!!
Σίγουρα παίζει αισθητά καλυτέρα από το καιμαν.
Αλήθεια ποια είναι τα αποτελέσματα από την αλλαγή του dac????

Όπως καταλαβαίνετε, ακόμα δεν έχω καταλήξει κάπου....διαβάζω, διαβάζω, διαβάζω...

Τώρα κοιτώ για πληροφορίες για το musical fidelity v-dac και για το hegel hd10.

Είναι βέβαια έτοιμες λύσεις κ το ένα κοστίζει 180 ευρώ, ενώ το 2ο περίπου 1000 ευρώ.

Re: Απάντηση: Το νέο μου dac ;;

Όπως καταλαβαίνετε, ακόμα δεν έχω καταλήξει κάπου....διαβάζω, διαβάζω, διαβάζω...

Τώρα κοιτώ για πληροφορίες για το musical fidelity v-dac και για το hegel hd10.

Είναι βέβαια έτοιμες λύσεις κ το ένα κοστίζει 180 ευρώ, ενώ το 2ο περίπου 1000 ευρώ.

αμα σκεφτεσαι να δωσεις τοσα τοτε buffalo.

δεν υπαρχη τιποτα να το πλησιαζη τουλαχιστο μεχρι τα 2500.

http://www.twistedpearaudio.com/digital/buffalo.aspx

αμα σκεφτεσαι να δωσεις τοσα τοτε buffalo.

δεν υπαρχη τιποτα να το πλησιαζη τουλαχιστο μεχρι τα 2500.

http://www.twistedpearaudio.com/digital/buffalo.aspx

εαν ειναι να ανεβεις τοσο ψηλα τοτε υπαρχει ενα DAC που ειναι μετα βεβαιοτητας σαφως καλυτερο και απο το Buffalo και απο τα περισσοτερα DAC εως τα 5000 Ευρω και κοστιζει γυρω στα 1500 Ευρω. Ειναι το Stylos SYS Usb DAC αλλα παιζει μονο με υπολογιστη αφου εχει εισοδο μονο USB και ΔΕΝ παιρνει στην εισοδο 24bit αρχεια.
Κατα πασα πιθανοτητα ειναι περιπου ισαξιο με το Orpheus DAC One (εαν και το ακουσα αστρωτο παρα τις οδηγιες του κατασκευαστη).... Υπαρχει και περιπτωση να παιξει και καλυτερα απο το δικο μου Orpheus αν στρωσει αλλα θα ξερω περισσοτερα εαν το ξαναπαρω στα χερια μου για καμια βδομαδα....

εαν ειναι να ανεβεις τοσο ψηλα τοτε υπαρχει ενα DAC που ειναι μετα βεβαιοτητας σαφως καλυτερο και απο το Buffalo και απο τα περισσοτερα DAC εως τα 5000 Ευρω και κοστιζει γυρω στα 1500 Ευρω. Ειναι το Stylos SYS Usb DAC αλλα παιζει μονο με υπολογιστη αφου εχει εισοδο μονο USB και ΔΕΝ παιρνει στην εισοδο 24bit αρχεια.
Κατα πασα πιθανοτητα ειναι περιπου ισαξιο με το Orpheus DAC One (εαν και το ακουσα αστρωτο παρα τις οδηγιες του κατασκευαστη).... Υπαρχει και περιπτωση να παιξει και καλυτερα απο το δικο μου Orpheus αν στρωσει αλλα θα ξερω περισσοτερα εαν το ξαναπαρω στα χερια μου για καμια βδομαδα....

Δεν παίζει 24/96 και το συζητάς.
Αυτό είναι βασική προϋπόθεση πλέον...

Δεν παίζει 24/96 και το συζητάς.
Αυτό είναι βασική προϋπόθεση πλέον...

οχι μονο το συζηταω αλλα σκεφτομαι να το αγορασω αν και εχω ηδη ενα πολυ καλο DAC(το οποιο παιζει 24/96). Δεν εχω τοσο πολυ software σε 24/96 το οποιο να ειναι περιοριστικος παραγοντας. Αλλωστε μεσω software μπορεις κανεις να κανει resampling και να παιξει οτιδηποτε.

Πιστεψε με ειναι καλυτερα να εχεις ενα καλο DAC το οποιο να παιζει σε κορυφαιο επιπεδο τα flac 16/48 και τα MP3 που εχει ο καθενας παρα μια μετριοτητα που να παιζει ΚΑΙ HD αρχεια τα οποια ΘΑ αγορασουμε. Δηλαδη αν εβρισκες π.χ το Remiyo μεταχειρισμενο σε καλη τιμη δε θα το επαιρνες γιατι δεν παιζει 24/96?

Το προβλημα ειναι οτι πρεπει να δωσω και αλλα λεφτα για interconnect και ειναι ακριβα τα ατιμα.

Last edited:
Νομίζω κανείς δεν αμφιβάλλει στην αναγκαιότητα ενός καλού DAC αναπαραγωγέα.
Από την άλλη πιστεύω ότι το resampling είναι μη αποτελεσματικό (προς τα πάνω) όταν προσθέτει πληροφορία που δεν υπάρχει στην εγγραφή. Τι να το κάνω το 16->24bit όταν η εγγραφή έγινε στα 16 bit.

Σήμερα με την όλο και περισσότερη διάθεση υλικού υψηλής ανάλυσης και τις αλλαγές που γίνονται στα media player, η χρήση ενός σωστά σχεδιασμένου dac για αρχεία υψηλής ευκρίνειας είναι αναγκαία...

Όταν φιλτράρουμε με βαθυπερατό την έξοδο ενός dac chip, ουσιαστικά δεν κάνουμε resampling από τα 16 σε άπειρα bit?

Από αυτή την άποψη, το 16->24 είναι ένα "κλικ" κοντύτερα στο αναλογικό.

Η πιο χειροπιαστή βελτίωση πάντως, είναι η αύξηση του SNR. Τώρα αν τα υπόλοιπα (ενισχυτής π.χ.) ωφελούνται από αυτό, όταν τα ίδια δεν φτάνουν ούτε -100db, είναι ένα πρόβλημα :smile:

μετα απο δοκιμες resampling σε 24/96 -192 οταν ο resampler ειναι καλος

υπαρχη ακουστη βελτιωση.

ωστοσο τα αρχεια που ειναι εξαρχης γραμμενα ετσι ειναι αρκετα καλυτερα.

Με βάζεις σε σκέψεις...

Για την εγγραφή μεταξύ 16->24bit δεν νομίζω να διαφωνούμε σαφώς και πλησιάζουμε προς το "αναλογικότερο" - άλλωστε αυτή είναι και η φιλοσοφία των αρχείων υψηλής ευκρίνειας (μουσικής).

Τώρα για το τι κάνει το βαθυπερατό φίλτρο στην έξοδο ενός dac (εννοείς φυσικά εξωτερικά του dac, έτσι;), τι να πω, αρχίζει και γίνεται λίγο χαμός. Από τη μία η επικρατούσα θεωρία που την ακολουθούν όλοι οι κατασκευαστές και από την άλλη υλοποιήσεις όπως του "λαμπουζάτορα" σε βάζουν σε βαθύτατες σκέψεις...

Νομίζω όμως (καθώς διάβαζα εκ νέου τα πρωτύτερα μηνύματα) - ότι το μέλος geopolitis, μάλλον εννοούσε ότι εφόσον έχεις ένα ποιοτικότατο μετατροπέα dac και έχεις καλό υλικό σε 24bit, είναι εύκολο να αφαιρέσεις πληροφορία (μέσω λογισμικού) και να το το ακούσεις από ένα σωστό dac, παρά να ακούσεις ένα 24bit σε απαράδεκτο μετατροπέα.
Το τελευταίο έχει σωστή βάση, αλλά η εξέλιξη είναι αναπόφευκτη και πολλές φορές σημερινά φθηνά αλλά σωστά σχεδιασμένα dac, ξεπερνούν παλαιότερoυς και κατά πολύ ακριβότερους μετατροπείς.

Από την δική μου πλευρά, ο στόχος μου είναι να έχω υλικό 16/44.1 από δικά μου cd δισκάκια, που θα ripάρω και θα τα έχω αποθηκευμένα σε σκληρούς δίσκους στο δικτυό μου και αυτό το υλικό θέλω να το αναπαράγω όσο γίνεται καλύτερα με την χρήση ενός dac, αφού πρώτα το υλικό θα το στέλνει σε αυτό υπολογιστής mac, είτε mac mini είτε macbook 13", μέσω οπτικής εξόδου που διαθέτουν κ τα δύο.

Με βάζεις σε σκέψεις...

Για την εγγραφή μεταξύ 16->24bit δεν νομίζω να διαφωνούμε σαφώς και πλησιάζουμε προς το "αναλογικότερο" - άλλωστε αυτή είναι και η φιλοσοφία των αρχείων υψηλής ευκρίνειας (μουσικής).

Τώρα για το τι κάνει το βαθυπερατό φίλτρο στην έξοδο ενός dac (εννοείς φυσικά εξωτερικά του dac, έτσι;), τι να πω, αρχίζει και γίνεται λίγο χαμός. Από τη μία η επικρατούσα θεωρία που την ακολουθούν όλοι οι κατασκευαστές και από την άλλη υλοποιήσεις όπως του "λαμπουζάτορα" σε βάζουν σε βαθύτατες σκέψεις...

Νομίζω όμως (καθώς διάβαζα εκ νέου τα πρωτύτερα μηνύματα) - ότι το μέλος geopolitis, μάλλον εννοούσε ότι εφόσον έχεις ένα ποιοτικότατο μετατροπέα dac και έχεις καλό υλικό σε 24bit, είναι εύκολο να αφαιρέσεις πληροφορία (μέσω λογισμικού) και να το το ακούσεις από ένα σωστό dac, παρά να ακούσεις ένα 24bit σε απαράδεκτο μετατροπέα.
Το τελευταίο έχει σωστή βάση, αλλά η εξέλιξη είναι αναπόφευκτη και πολλές φορές σημερινά φθηνά αλλά σωστά σχεδιασμένα dac, ξεπερνούν παλαιότερoυς και κατά πολύ ακριβότερους μετατροπείς.

συγγνωμη επρεπε να εχω χρησιμοποιησει τον ορο downsampling και οχι resampling.φυσικα ειναι σιγουρο οτι υπαρχουν και μηχανες που κυκλοφορουν απο το 2001 οπως τα Weiss Medea η τα Orpheus τα οποια στεκουν καλα και σημερα γιατι ειναι προσεγμενα και σε αναλογικο σταδιο και σε clock και σε τροφοδοσια. Μπορει να βγει το super chip (π.χ τα ESS ) αλλα μονο του δε λεει τιποτα. Ο κατασκευαστης του καλυτερου DAC που εχω ακουσει ποτε στο συστημα μου λεει τα εξης στο 6moons:

"
"With regards to the actual algorithms employed, they're based on the TI PCM1730 converter and TI receiver because in the HAD, they produce the best results. We tried many different chips and ended up with these. However, we don't believe that identifying whatever converter chip was used predicts anything about the final sound. Otherwise, why would anyone today even bother with old TDA1541s or PCM63s, PCM1702s or PCM1704s for new products? The chip is just one component in a complex algorithm of the whole converter. Even the power supply is part of the signal path, not merely a provider of clean power for the active electronics."

Λοιπόν,

Σκέφτομαι για τα εξής :

1. Το γνωστό dac που όλοι μου είπατε παραπάνω ως λαμπουτσέρα = ΕΔΩ στα 58,99 δολλάρια, έτοιμο-συναρμολογημένο.
3. buffer λάμπας 6N11 = ΕΔΩ στα 69,99 δολλάρια, έτοιμο-συναρμολογημένο.

Λοιπόν,

Μόλις παράγγειλα τα παραπάνω δύο κομμάτια, συνολικό κόστος αγοράς μαζι με τα μεταφορικά = 135 δολλάρια, δλδ περίπου 92 ευρώ. :grinning-smiley-043

Επόμενο βήμα είναι να βρω "κουστούμι", δλδ κουτί ωραίο για να μπουν μέσα.

:BDGBDGB53: