Όπως καταλαβαίνετε, ακόμα δεν έχω καταλήξει κάπου....διαβάζω, διαβάζω, διαβάζω...
Τώρα κοιτώ για πληροφορίες για το musical fidelity v-dac και για το hegel hd10.
Είναι βέβαια έτοιμες λύσεις κ το ένα κοστίζει 180 ευρώ, ενώ το 2ο περίπου 1000 ευρώ.
αμα σκεφτεσαι να δωσεις τοσα τοτε buffalo.
δεν υπαρχη τιποτα να το πλησιαζη τουλαχιστο μεχρι τα 2500.
http://www.twistedpearaudio.com/digital/buffalo.aspx
εαν ειναι να ανεβεις τοσο ψηλα τοτε υπαρχει ενα DAC που ειναι μετα βεβαιοτητας σαφως καλυτερο και απο το Buffalo και απο τα περισσοτερα DAC εως τα 5000 Ευρω και κοστιζει γυρω στα 1500 Ευρω. Ειναι το Stylos SYS Usb DAC αλλα παιζει μονο με υπολογιστη αφου εχει εισοδο μονο USB και ΔΕΝ παιρνει στην εισοδο 24bit αρχεια.
Κατα πασα πιθανοτητα ειναι περιπου ισαξιο με το Orpheus DAC One (εαν και το ακουσα αστρωτο παρα τις οδηγιες του κατασκευαστη).... Υπαρχει και περιπτωση να παιξει και καλυτερα απο το δικο μου Orpheus αν στρωσει αλλα θα ξερω περισσοτερα εαν το ξαναπαρω στα χερια μου για καμια βδομαδα....
Δεν παίζει 24/96 και το συζητάς.
Αυτό είναι βασική προϋπόθεση πλέον...
Με βάζεις σε σκέψεις...
Για την εγγραφή μεταξύ 16->24bit δεν νομίζω να διαφωνούμε σαφώς και πλησιάζουμε προς το "αναλογικότερο" - άλλωστε αυτή είναι και η φιλοσοφία των αρχείων υψηλής ευκρίνειας (μουσικής).
Τώρα για το τι κάνει το βαθυπερατό φίλτρο στην έξοδο ενός dac (εννοείς φυσικά εξωτερικά του dac, έτσι, τι να πω, αρχίζει και γίνεται λίγο χαμός. Από τη μία η επικρατούσα θεωρία που την ακολουθούν όλοι οι κατασκευαστές και από την άλλη υλοποιήσεις όπως του "λαμπουζάτορα" σε βάζουν σε βαθύτατες σκέψεις...
Νομίζω όμως (καθώς διάβαζα εκ νέου τα πρωτύτερα μηνύματα) - ότι το μέλος geopolitis, μάλλον εννοούσε ότι εφόσον έχεις ένα ποιοτικότατο μετατροπέα dac και έχεις καλό υλικό σε 24bit, είναι εύκολο να αφαιρέσεις πληροφορία (μέσω λογισμικού) και να το το ακούσεις από ένα σωστό dac, παρά να ακούσεις ένα 24bit σε απαράδεκτο μετατροπέα.
Το τελευταίο έχει σωστή βάση, αλλά η εξέλιξη είναι αναπόφευκτη και πολλές φορές σημερινά φθηνά αλλά σωστά σχεδιασμένα dac, ξεπερνούν παλαιότερoυς και κατά πολύ ακριβότερους μετατροπείς.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.