Το νέο μου dac ;;

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και με φθηνές υλοποιήσεις των 50-70 $, ο ήχος βελτιώνεται σε σχέση με μια κοινή κάρτα ήχου.

Mε 150 βάζεις την, (pci η pci-e), Ε-ΜU 1212m, με το καλύτερο dac της... περιοχής, (120 db S/N), με ένα σωρό άλλες δυνατότητες, και με την ευκολία του plug & play! Mία, σίγουρα, καθόλου "κοινή" κάρτα, αλλά πολύ φθηνή!

:smile:

Mε την υποσημείωση ότι οι απόψεις μου είναι σχεδόν πάντα αιρετικές και γι' αυτό θέλουν ιδιαίτερη ... αμφισβήτηση, ας αποτολμήσω μία σύγκριση:

HLLY 1212m

S/N 115 db 120 db

DYNAMIC RANGE 110 db 120 db

THD+N 0,0006 % 0,0006 %

INPUT FREQ. 24/96 24/192

Eπειδή οι στήλες χαλάνε, να πω ότι τα πρώτα νούμερα είναι για το dac και τα δεύτερα για την κάρτα!

Mε 150 βάζεις την, (pci η pci-e), Ε-ΜU 1212m, με το καλύτερο dac της... περιοχής, (120 db S/N), με ένα σωρό άλλες δυνατότητες, και με την ευκολία του plug & play! Mία, σίγουρα, καθόλου "κοινή" κάρτα, αλλά πολύ φθηνή!

Η pci δεν είναι λύση για όλους. Κάποιοι θέλουν να χρησιμοποιούν laptop.

Απάντηση: Re: Το νέο μου dac ;;

Και τα δύο χρησιμοποιούν τσιπ για το usb με όχι ιδιαιτέρως καλά χαρακτηριστικά. Τεχνικά, η emu 0202 π.χ υπερτερεί. Η δε 0404 ας μην το συζητήσουμε καλύτερα. Η δεύτερη βέβαια κάνει 190 ευρώ.

Χρησιμοποιώ φορητό υπολογιστή μόνο Κωνσταντίνε, συν ότι έχω μόνο apple.

Οπότε μπορεί να ειναι καλή η κάρτα ήχου, αλλά δεν βολεύει.

Αν αναφερόμαστε στη EMU 0404 USB η υποστήριξη στους Apple είναι περιορισμένη όσο αφορά την αξιοποίηση του υλικού της κάρτας.
Ειδικότερα οι δυνατότητες περιορίζονται :
http://www.emu.com/products/product...611&product=15185&nav=technicalSpecifications
* Macintosh analog operation up to 96kHz and digital operation up to 48kHz only at this time.

Λέει π.χ. ένας ηρωϊκός diyer:

The thing I worry about is that I have done this DIY DAC stuff before, I designed my own DAC and used all the very best DAC's and opamps available and followed all the recommended datasheet designs (including a very tight PLL section on the SPDIF receiver ), spend over $500 and 9 months making and troubleshooting this and ended up with a very nice DAC. Yet I bought an EMU 1212m for only $200 (just wanting a basic balanced source) and it ended up sound quite a bit better than my DAC which really hurts when you put all that time, effort and money into your own design. There is nothing really special on the EMU, has a nice 24bit dac and average opamp outputs, but the thing that I can really put it down to is the clock source making such a difference, and the clocks recovered from SPDIF have never been any good, never. (There is lots of discussion on that other forum I lined above, too much to reference in one link)

Εδώ:

http://forums.overclockers.com.au/showthread.php?t=810680&page=2

(Στο # 23)

:party:

Last edited:
Ωραία...κ τι με αυτό αγαπητέ hellenic vanagon ;

Είναι γνωστό σε όλους ότι δεν παίζουν ρόλο τα υλικά μόνο, αλλά κ η σχεδίαση της πλακέτας...

Πολύ καλό για τα λεφτά του, αλλά χωρίς usb:

Audiokit.ro

Χρειάζεται μόνο ένα μετ/τή (τον δίνουν χωριστα 10 ευρώ).

Από ότι έχω ακούσει ως τώρα, ηχητικά τα PCM27xx, 29xx δεν με πείθουν. Τεχνικά είναι μικρά "θαυματάκια": από usb δίνουν I2S και spdif και έχουν και ενσωματωμένο dac. Παίζουν και χωρίς τροφοδοσία!! Κι όλα αυτά για 5 δολλάρια.

Αλλά είπαμε, ηχητικά, δεν είναι για πολλά πολλά. (Τα δοκίμασαν ενδελεχώς ο Πάνος Τσιτιμάκης και ο Morfeas)

Άρη παίζει όμως πολύ καλά.

Δεν το αμφισβητώ, έτσι και αλλιώς και η δική μου πηγή τίγκα στους op-amps είναι. Απλά θεωρώ ότι είναι κοροϊδία να έχει την λάμπα στο στάδιο που την έχει. Απλά αυξάνει το κόστος της κατασκευής για το φαίνεσθαι. Υπάρχουν και άλλα κιτάκια που είναι είτε μόνο με opamps (με χαμηλότερο κόστος) είτε χωρίς στάδιο I/V για να φτιάξει κάποιος το δικό του. Ειδικά στο ebay γίνεται κατακλισμός από USB Dacs.

Υ.Γ. Το RD2 από την άλλη φαίνεται τουλάχιστον ενδιαφέρον

Last edited: