Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Pho

O c2 είναι 15 νανο.
Οι c2y στο κιτ πόσο είναι?
100 πικο?
200?

Δέν ξέρω, ούτε πού έχω δεί τό μίνικιτ. Βάλε φωτό, κάτι θά γράφει ό πυκνωτάκος.

Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Οι μτς μου 2*18 δινουν κοντα 42 γεφυρωμενοι...

Άμα περάσουν τα 50 Βολτ συνεχές μετά τήν φόρτωση όλη βάλε λίγα Ω τουβλάκι μεταξύ γέφυρας καί εξομάλυνσης νά πάει 46-47 συνεχές.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic

Δέν ξέρω, ούτε πού έχω δεί τό μίνικιτ. Βάλε φωτό, κάτι θά γράφει ό πυκνωτάκος.
100 pF. Βαλτε εναν για αρχη, καθως η 15n ειναι λιγο προς τα πανω. Εγω εβαλα 65pF

Re: Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Άμα περάσουν τα 50 Βολτ συνεχές μετά τήν φόρτωση όλη βάλε λίγα Ω τουβλάκι μεταξύ γέφυρας καί εξομάλυνσης νά πάει 46-47 συνεχές.

Εχω 55.7 και στα δύο κανάλια

Ξεκινα με 50ohm >5W ανα καναλι.

Πού μπαίνουν?
Μεταξύ γέφυρας και + πυκνωτή?

Αυτά τά 50Ω πού λέει είναι άν έχεις από δύο πυκνωτές καί κάνεις Π CRC. Άν έχεις ένα πυκνωτή νά βάλεις R μεταξύ γέφυρας καί πυκνωτή (RC). Εκεί βάλε 10Ω.

Σωστά.

Γιώργο τό RC κόβει πιό πολύ από τό CRC γιατί ή γέφυρα δέν βλέπει πυκνωτή νά φορτίσει στό peak, 50Ω θά πέσουνε πολλά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Pho

Εχω 55.7 και στα δύο κανάλια

Είναι μέ τίς 10Κ 2W στήν θέση τους αυτό τό νούμερο;

Αυτά τά 50Ω πού λέει είναι άν έχεις από δύο πυκνωτές καί κάνεις Π CRC. Άν έχεις ένα πυκνωτή νά βάλεις R μεταξύ γέφυρας καί πυκνωτή (RC). Εκεί βάλε 10Ω.

Εχω ακριβώς ό,τι δείχνει το μανιουαλ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic

Είναι μέ τίς 10Κ 2W στήν θέση τους αυτό τό νούμερο;

Ναι
Αλλα εννοείται σκετο χωρίς φορτίο.
Το φονο δεν είναι έτοιμο ακόμα

Γιώργο τό RC κόβει πιό πολύ από τό CRC γιατί ή γέφυρα δέν βλέπει πυκνωτή νά φορτίσει στό peak, 50Ω θά πέσουνε πολλά.

Εμένα δεν μου κόβει τόσο πολλά πάντως. Θέλει λίγο πειραματισμό.

Τελικά ποσο dc πρέπει να δίνει?
Διοτι 36*1.4 πάμε σχεδον 50.
Το δικό μου με 41 λογικό είναι να βγάζει μετά 55

Γύρω 48-49 περιμένουμε, ζητάμε νά μήν περνάμε τά 50 ώστε άν ανέβει καί λίγο τό δίκτυο νά είμαστε ασφαλείς μιά καί τά 55 είναι κόκκινη γραμμή. Χ1.35 δουλεύει χοντρικά μέ τίς απώλειες σέ αυτά τά βολτάζ ή ανόρθωση καί από εκεί όσο "λυγίσει" ένας Μ/Τ ανάλογα μέγεθος του καί φορτίο. Κάτω όριο τά 43-45.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded

Ναι
Αλλα εννοείται σκετο χωρίς φορτίο.
Το φονο δεν είναι έτοιμο ακόμα

Άν έχεις πρόχειρες τουβλάκια 600Ω/10Βάτ είτε σκέτες είτε από συνδυασμό, τίς βάζεις ψευδοφορτίο καί εξομοιώνεις νά ρυθμίσεις τό RC σου χωρίς νά ανακατέψεις τό αληθινό φορτίο, έτσι καί μηδενίζεις κάθε πιθανότητα λάθους χειρισμού ή υπέρτασης.

Υ.Γ. Μόνο εσύ όχι άλλοι, επειδή είσαι αρκετά ψηλά καί πρέπει νά ρίξεις 5-7 Βόλτ. Γιά νά μήν κάνεις πειράματα μέ τό αληθινό σέ τάση ζόρικη.

Οκ έγινε.
Θα δω τι εχω...
Νομίζω μου μείνανε μερικές απορίες αλλά τωρα ειναι αργα...
Καπου πιο πίσω είναι αλλα θα τα δούμε αυριο

Εβαλα 15Ω 5 βατ αλλα παραδοξως ανεβηκε στα 56.5...
Πάντως με φορτιο 560 Ω στα 10 βατ μου δινει 45.5....
Τελικά μήπως δεν έπρεπε να βάλω αντιστάσεις μεταξύ γέφυρας και +?

Έ, με φορτίο σωστά πάει. Γιά αυτό έλεγα γύρω 10Ω. Καλά Χριστούγεννα σέ όλους!:4616: