Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

μιά και ακόμα δεν έφτασα ακόμα εκεί
να υποθέσω ότι η r3x πάει με το q5x και η r6x με το q2x....οπότε να φροντίσω να φέρω τις ομάδες είτε κοντά στο 4 όσο γίνεται και να μείνω στις τιμές 9.1κ και 22 είτε κοντά στο 5 και να πάω στο 6.2κ και 33, αντί να προσπαθώ να τις φέρω κοντά μεταξύ τους?

επίσης το q3x να υποθέσω ότι δεν ματσάρεται με κάποια αντίσταση?
τελος στο κιτ αντί 22Ω έχει 27Ω... Ειναι κριτικαλ? να ψάξω στο συρτάρι?

btw χρόνια πολλά στους Μανώληδες:2thumb22sup:
και χρόνια πολλά σε όλους γενικώς....(κι ας είμαι με κολλητήρι...):ears:

q3x παέι μέ R3x
q2x πάει μέ R6x καί 27Ω είναι καλά γιά γύρω 4mA

Μέ τεσσάρια έως τεσσαραμισάρια q3x θά έβαζα 7.5k R3x ή 5k VR2x ή πεντάρια q3x γιά νά έχω σίγουρα κλίμακα B+ άνετη νά ρυθμίζω.

Ρωταω γιατι έχω καποι γυρω στο 4 και 4.5 αλλα εχω μετα αρκετα στο 5 και πανω.
Συνεπώς να μην πασχισω να τα φερω ολα στο ίδιο.
Δηλαδή καποια στο 4 με 9κ αντίσταση και αλλα στο 5 με την αντίστοιχη αντισταση.

R3x 9.1K είναι υπολογισμένη γιά γύρω 3.5mA q3x. Επειδή ό Τσάγιας παρατήρησε ότι έβρισκε πολλά 5άρια τού είπα βάλε καί 6.2K νά υπάρχει ανάλογη κλίμακα. Άν πέφτεις ενδιάμεσα, 7.5K είναι καί τό ενδιάμεσο νούμερο. Άρα άν έχεις 5άρια βάλτα για q3x μιά καί υπάρχει καλή ποιότητα R3x 6.2Κ στά χέρια σου.

Αρα μπορω να βάλω q3x 5αρια q2x 4αρια με κατι αναμεσα στα 25 η αντιστροφα μια και εχουμε επιλογη στις διαθεσιμες αντιστάσεις και q5x τα 4.5?

Ναί. Αλλά όλα αυτά δέν είναι καί πολύ κρίσιμα νά ξέρεις. Αρκεί νά έχουμε άνετη ρυθμιση B+ καί νά μοιάζουν τά ρεύματα στά λεντάκια τριάδες χωρίς πολύ ζέστη στά q2x. Απλά δέν τά βάζουμε εντελώς χύμα. Τό μεράκι δέν έβλαψε ποτέ στίς κατασκευές.

8ejytepy.jpg

Αυτές που βρήκα στα συρτάρι για c3, c2x κανουν?
Εστω προσωρινά

Last edited:
8ejytepy.jpg

Αυτές που βρήκα στα συρτάρι για c3, c2x κανουν?
Εστω προσωρινά

Εντιτ η wima ειναι 0.12... άκυρο
Wima mks 4 κανει? Εννοείται σωστή τιμη
Τανταλιου κανουν?

Last edited:
Γιά νά δείς απλά άν τό έφτιαξες σωστά καί παίζει πολλά κάνουν. Άσε τά τανταλίου στήν άκρη. Μέ τόν obbligato πρόσεξε μήν ακουμπήσει τίποτα έξτρα πιό κοντινά παντάκια από κάτω μέ τό χάλκινο βαρέλι καί τά βραχυλυκλώσει. Άν δέν περισσεύει πόδι νά σταθεί 1χιλιοστό-2 πιό ψηλά, βάλε τόν κίτρινο.

Έχεις δίκιο.
Και αυτοί είναι ξηλωμενοι απο αλλου και είναι κοντοποδαροι

Από βύσμα PSU μέχρι phono boards. Άν σέ βολεύει καί μέσα στό PSU OK. Αλλιώς πάς μέχρι τό βύσμα του μέ στριμμένα. Τή θωράκιση κόφτη από τή μία μεριά καί συνδεσέτη στό σασσί τόυ phono επιτόπου. στό σώμα τού βύσματος πού νά μήν μονώνεται από τό σασσί ή μέ 5πινο βύσμα καί γειώνεις τό 5ο πίν στό σασσί μέ κοντό αγωγό. Ά δέν τήν χρησιμοποιήσεις καθόλου δέν είνα καί σοβαρή παράληψη αλλά μιάς καί υπάρχει καλό μέτρο είναι γιά RFI, EMI, πού μπορεί νά προσβάλει κάθε καλωδίωση.

Υ.Γ. Άν δείς λεπτομερέστερα αυτός ό φολντάκιας τήν έχει γειώσει από τήν πλευρά τού σασσί τού τροφοδοτικού σέ ένα αστέρα γιατί δέν είχε τά phono σέ σασσί ακόμα.

jesaguva.jpg

Τελος...
Μη μου το ματιασετε...
Μονο πατάτες εντοπίστε!

Τωρα παμε στην εξωτερική εν γένει καλωδίωση και βυσματωση.

Τί είναι τό τόσο μικρό C2x, MKS4 4.7uF/63V; Τί είναι τό μικρό μπλέ C3 τελικά;