Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Ναι mks4 αυτο πηρε εξ αρχης ο Ζ αλλα θα πάει για αλλαγή.
Το μπλεδακι μου το έστειλε σημερα είναι epcos...
Ούτε για προσωρινά δεν κάνουν?
Αν ειναι να ψαξω αύριο για τίποτα αλλο μέχρι να παραγγειλω κανα Mundorf

Γιά προσωρινά εντάξει μέχρι νά επαναφέρει τούς ηλεκτρολυτικούς, νά δείς πώς ρυθμίζει κλπ. δέν θά είναι λειτουργικό πρόβλημα. Εντάξει δέν θά σου πώ ψέμματα ότι δέν σηκώνει πολύ καλύτερα πράγματα καί ότι αυτά δέν τό μετριάζουν σημαντικά, αλλά μέ τήν ώρα τους στό πρόγραμμα σου. Τί είναι ό EPCOS; Είναι MKP τουλάχιστο; Rload πού θά καταλήξεις, R1, R14 πάρτες Vishay VAR καί C3, C4 πολύ καλούς κάποια φορά πού θά πάς ταμείο στό στοίχημα.:Banane0:

Ουτε ξέρω τι είναι ο επκος.
Film capacitor λέει το φακελακι.
Θα τα φροντισω οπως λες.
Μια γρήγορη λύση είναι ίσως να βάλω ηλεκτρολυτικο.
Οταν λες skip r5 εννοείς βγαλτην η βραχυκυκλωσε?

Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Ουτε ξέρω τι είναι ο επκος.
Film capacitor λέει το φακελακι.
Θα τα φροντισω οπως λες.
Μια γρήγορη λύση είναι ίσως να βάλω ηλεκτρολυτικο.
Οταν λες skip r5 εννοείς βγαλτην η βραχυκυκλωσε?

Skip=μήν τήν βάζεις κάν άν πάς μέ elcap. Αφού όμως τήν έβαλες, μόλις βγεί ό πλαστικός καί μπεί elcap στό σημείο του μέ τό διπλό στρογγυλό πλαίσιο σημειωμένο, χάνεται από τό κύκλωμα ή R5x αυτόματα. Δέν θέλει κάτι.
Άστον τόν MKS4, μία φορά τά ξεκολλάς όλα μαζί. Ή τέλος πάντων δοκίμασε καί elcap αφού τό ακούσεις καί μέ MKS νά συγκρίνεις. MHN βάλεις Low ESR. Πιό επικίνδυνος γιά μουτζούρα είναι ό C3 πού είναι κόμβος στό σήμα...
0:55
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μέχρι να έρθουν αλλοι πυκνωτες τι λενε οι παρακάτω εναλλακτικές. ..
1. 2*2.2 μf munforf mkp m-cap παραλληλα δηλ 4.4
2. Ηλεκτρολυτικοι 22 στα 63 μάρκα απροσδιοριστη

8ejytepy.jpg

Αυτές που βρήκα στα συρτάρι για c3, c2x κανουν?
Εστω προσωρινά

Επαναφέρω το ερώτημα για τις παραπάνω για c3 προσωρινά αν είναι καλύτερα απο τη μικρή μπλε. ...

Μέχρι να έρθουν αλλοι πυκνωτες τι λενε οι παρακάτω εναλλακτικές. ..
1. 2*2.2 μf munforf mkp m-cap παραλληλα δηλ 4.4
2. Ηλεκτρολυτικοι 22 στα 63 μάρκα απροσδιοριστη

Δέν λένε καί τίποτα ώστε νά ταλαιπωρείς τήν πλακέτα, άσε τόν MKS4 4.7uF/63V γιά τώρα. Παίζει ρόλο τό ονομαστικό τής τιμής χωρητικότητας εκεί. Τερματίζει τό ρέγκ μαζί μέ τήν R5x πολύ συγκεκριμένα.

Επαναφέρω το ερώτημα για τις παραπάνω για c3 προσωρινά αν είναι καλύτερα απο τη μικρή μπλε. ...

Ίσως ό MKP10 αλλά χωράει; Επίσης στά 120nF είναι μεγαλούτσικος, ανάλογα τόν προενισχυτή καί ηχεία μπορεί νά χαλαρώσει κάπως στά μπάσα μέ τέτοια τιμή. Άν ακούσεις κάτι τέτοιο πάρε τόν καλό 47nF ή 56nF αργότερα. Έτσι καί αλλιώς ή πρώτη πτήση είναι εκπαιδευτική.

Re: Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Ίσως ό MKP10 αλλά χωράει; Επίσης στά 120nF είναι μεγαλούτσικος, ανάλογα τόν προενισχυτή καί ηχεία μπορεί νά χαλαρώσει κάπως στά μπάσα μέ τέτοια τιμή. Άν ακούσεις κάτι τέτοιο πάρε τόν καλό 47nF ή 56nF αργότερα. Έτσι καί αλλιώς ή πρώτη πτήση είναι εκπαιδευτική.

Ακριβώς χωράει.
Και γενικά επειδή είδα ότι αυτοί είναι προσωρινοι πρόσεξα να μπουν εντελως καθετοι για να φύγουν ευκολα.
Θα δοκιμάσω αρχικά όπως είναι. ..

Επίσης επειδή αρχικά θα είναι ολο στο χαρτοκουτο θέλει να κανω αστέρι γη?
Και αν ναι τι στελνω εκει?
Τα κιτρινα καί ολ α τα μπλενταζ?

Βάλε ένα μπορνάκι γιά τή γείωση τού βραχίονα καί στείλε εκεί τά δύο κίτρινα από τά πάντ GND, αυτά κοντά σέ έκαστο C2x. Όλα τά άλλα γίνονται στήν πλακέτα μόνα τους. Μέ τήν θωράκιση τού ομφάλιου καλωδίου μήν ασχοληθείς ακόμα άν δέν υπάρχει κανένα σασσί. Στά 63dB σετάρισμα χωρίς κουτιά θά έρθουν βόμβοι σίγουρα απλά άς ελπίσουμε νά είναι ανεκτοί. Βάλε οπωσδήπτε ομοαξονικό θωρακισμένο καλώδιο σήματος νά γλυτώσεις θόρυβο όσο γίνεται.

Ναι. .. μολις εκοψα κσι ξεγυμνωσα belden 46349 μικροφωνικο ενω ειχα αγορασει ψιλο ομοαξονικο rg174...
Ποιο να κρατήσω?

Ξεκινήσαμε. ..
Ολα νορμαλ by the book...
Στην είσοδο εχω 43.3
Στο rail πρέπει να πεσω στο 33.8 για να έχω τα 3.6 στα tp.
Στα τρανζίστορ εχω 27 και 33 βαθμούς μετα απο σχεδον 15 λεπτά
Δεν εχω πειράξει καθόλου το VR1 ούτε κατάλαβα τι πρέπει να κάνω μ αυτο.
Επίσης δεν κατάλαβα τι είναι το Β+ ....

Tό VR1 είναι μικρορύθμιση τοπική άν δέν τά φέρνει καλά μαζί τό έκαστο VR2x. Χρήσιμο όταν υπάρχουν μεγαλύτερες ανοχές στά Q1,Q2 μεταξύ καναλιών.
Β+ = battery+ = positive rail. Παραδοσιακή ονομασία τής μονοπολικής θετικής γραμμής τροφοδοσίας από τίς απαρχές τών ηλεκτρονικών τότε πού οί τροφοδοτικές διατάξεις ήταν συστάδες μπαταριών. Επιβιώνει στά σχηματικά μέ λάμπες κυρίως... Καλά δείχνουν όλα. 43.3V DCin πήρες μέ κάποια υπάρχουσα αντίσταση μεταξύ γέφυρας καί κυρίως πυκνωτή; Άν ναί, πόσα Ω τελικά;

Αρα εφ όσον εφτασα στα 3.6 να αφήσω το βρ1 στην ησυχία του?
Τα 43 τα πηρα με 10ωμ 5 βατ οπως πριν.
Λίγο αναποφασιστος ειμαι με το φορτίο κεφαλης το εχω στα 150 για την d3.
Επισης εχω εντυπωση οτι υποοδηγει τον lovely cube εν ακουστικων....
Χαμ εχω.. αρκετο... πριν πέσει βελόνα στο αυλάκι. ..μετα το ξεχνας

Last edited:
-Ναί άστο, δέν έχεις ανάγκη τό VR1. Αυτό είναι άμα πάει πολύ ή διαφορά μεταξύ Rail στά κανάλια, νά βοηθήσει τό bias τού πρώτου σταδίου ώστε νά μήν υπάρχει μεγάλη επίδραση τών διαφορετικών Rail στά υπόλοιπα στάδια, νά μπορεί νά γυρίσει καλύτερα. Εσύ έχεις πολύ καλά τά IDSS μεταξύ καναλιών καί δέν προκύπτει ανάγκη.
-ΟΚ, 43V είναι καλά.
-Ή 103 είναι ικανή νά ταιριάζει σέ γούστα καί συστήματα από φορτίο 100Ω μέχρι 1Κ. Δοκίμασε καί 220Ω καί 320Ω (συνδιασμός DIP 470Ω//1Κ) καί 470Ω.
-63dB είναι πολύ καλά γιά τήν 103. Άν άλλα στάδια είναι σχεδιασμένα μόνο γία CD (+6dbV full scale) μπορεί νά προτιμηθεί προενισχυτής Χ3 (10dB gain) γιά κάθε phono σάν πηγή. Στό δικό μου σύστημα οί δίσκοι παίζουν παρόμοια ένταση στήν ίδια θέση τού volume pot μέσο όρο ηχογραφήσεων μέ τά CD γιά 63dB καί τήν DL103R. Ή έξοδος τής κεφαλής δυναμώνει όσο ανεβαίνει τό Ωμικό φορτίο. Παίξε καί γιά αυτό τόν λόγο.
-Τό λίγο χάμ πού ξεχνιέται είναι καλή εξέλιξη γιά εφικτές αρχικές ακράσεις αλλά όταν μπεί σέ κουτιά καί πέσει ακόμα πιό πολύ θά καθαρίσει καί άλλο ό ήχος, γιατί ό αρμονικός θόρυβος λερώνει τό φόντο τών μεσοχαμηλών κυρίως.