Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Pho

Όμως όπως είναι τώρα με τους πυκνωτές που βάλαμε

Έχει ακόμα πορεία καί δυνατότητα, θά τά βρείς, καλή αρχή ήταν. Δώσε βάση σέ αυτά πού σού είπα γιά κρίσιμες αντιστάσεις Rload, R1, R14, καί C3, C4, C2x, κούτιασμα/βόμβο καί συνεργασία μέ προενισχυτή. Επίσης σέ 48 ώρες παίξιμο θά αμολύσουν καί οί ηλεκτρολυτικοί.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Pho

o προ που το δοκιμάζω τώρα είναι ο προενισχυτής ακουστικών και line, lovely cube που είναι αντίγραφο του lehmann black cube.

Άν είναι αυτός πού είδα στό ebay μέ τελεστικούς καί διακριτό στάδιο εξόδου μέ τά δύο διακοπτάκια DIP από κάτω, έχει σετάρισμα γιά 0,10,18,20dB gain. Έχει όμως καί πυκνωτές εισόδου κάτι μπλέ βιομηχανικούς ΜΚΤ καί Alps μπλέ ποτενσιόμετρο. Μπορεί όντως νά δένει καλά μέ κάποια CD. Δέν είναι όμως απαραίτητο καί γιά τό φόνο ότι κάνει τό ίδιο. Παίξε μέ τό gain στά DIP του νά πάρεις γκάζι.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic

Αφού τό έβγαλες σέ κατασκευή καί βολτάζ αλλά καί το κύριο κύκλωμα νά πολώνει σωστά χωρίς ατυχήματα κλπ. όλα τά άλλα θά τά βρείς. Συγχαρητήρια πού τά πέτυχες μέ τήν πρώτη σωστά.

Το θολούρα παει στη φωτο....
Πιο καλά μου ακούγεται με τους Ρώσους!

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια ομολογώ οτι δεν περίμενα να παίξει με την μία και ειναι η πιο δύσκολη κατασκευή που ασχολήθηκα συν το point to point τροφοδοτικό. ..
Βέβαια ακολουθησα σχολαστικά τις οδηγίες και όταν λεμε σχολαστικά εννοω σχολαστικά λέξη λέξη. ..
Και....είχα χρόνο. ...

Μεχρι τωρα έχει 12 ώρες κσι σίγουρα του εχουν φανει...
Τώρα ακούω ενα Sheffield Lab με τους tower of power και ψαχνω να βρω το πηγούνι μου...

Ο προ είναι αυτός αλλα νομιζω ηδη τον παίζω φουλ gain με το ντακ ηδη και στο ντακ εχω τελικο σταδιο Π2Ν...

Last edited:
Τί τελικό καί ηχεία έχεις; Μέ 20dB gain στόν κοντρόλ προενισχυτή +63dB στό phono είναι 83dB μέχρι νά φτάσουμε στόν τελικό. Δηλαδή 14125x0.3mV έξοδο ή Dynavector=4.238VRMS(!) 'Ε, δέν μπορεί νά έιναι λίγα...

Τα ηχεία είναι diy αναισθητα 85 αλλα εντελως γραμμικο φορτιο στα 8 και ετσι οδηγούνται πολυ ανετα απο δυο trends 10.1.
Δηλ ακούω 95-98 db κορυφες που μου αρκεί στο χώρο μου.
Στο ψηφιακό έχω πετύχει τελευταία εξαιρετική συνέργεια στις εισόδους και ειχα ξεπεράσει το αναλογικό.
Οι κρίσιμες ακροάσεις ομως γίνονται με ακουστικά

Θέλει δοκιμές ακόμα αφού βάλεις τά καλά υλικά καί κουτιάσεις, θέλει νά ξαναδείς καί τό στήσιμο τού πικάπ ίσως, μπορείς νά πετύχεις μία καλή συνέργεια καί γιά τόν αναλογικό δρόμο. Σίγουρα δέν πέφτει plug n' play ένα βινυλιακό θέμα σέ ένα κουρδισμένο μέ DAC ολόκληρο σύτημα μέ τό ανάψαμε καλήμέρα στόν αέρα. Τά γνωστά.

Ναι συμφωνω....
Θα δω λιγο και την ρ10...

Ζου μην βάλεις καν τους επκος....
Ξεκινα με ρωσσους

Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Οι ρωσσοι φέρανε πολλη ανάλυση. ...

Δέν έχει βρόγχο αρνητικής ανάδρασης, είναι λίγα καί τά υλικά, καί χτυπάνε στό αυτί ένα ένα. Κάτσε, καί θά δείς βήμα βήμα. Αυτοί οί PIO είναι οί πιό απλοί ακόμα. Δές καί γιά τίποτα Jupiter JHT-040 γιά C3 άς πούμε μιά καί φαίνεται νά σού αρέσουν οί vintage τύπου...

Last edited:
Μπράβο supersonic!!!!!!!!!
Εγώ είμαι ανάμεσα σε συνεχόμενα ταξίδια μες τις μέρες οπότε δε προλαβαίνω φέτος, θα είμαι μια χρόνια καθυστερημένος :D

Αντε αντε, να τελειωνετε και οι υπολοιποι να εχουμε ετοιμο μπουσουλα εμεις του δευτερου batch :ADFAD2:

Πλακα πλακα οι ερωτησεις του chief και του Dim δεν θα ηταν κακο να μαζευτουν σε ενα ρεζουμε...

Chief μεγιες!

Επανέρχομαι. ..
Δεν υπάρχει υποψία hum.
Μια γείωση στον αερα στο rca...
Παμε καλα....