Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Πρός ενημέρωση τυχών αργοπορημένων: Τό πολύ σέ 15 μέρες θά κλείσει τή συμπληρωματική ό Τσάγιας είπε.

τι έγινε βρε παιδιά?
μ αφήσατε μόνο?
εκτός από μένα που το ολοκλήρωσα (εκτός κουτί) και άντε πες το στρώνω ακόμα χαλαρά οι άλλοι τι έγιναν?
Ζου?
ΔΔ?
τμ?

Εγώ τό χω αφήσει στην άκρη προς το παρόν... πρέπει να κλείσω άλλα πρώτα για ν' αδειάσει λίγο η ουρά... αν ανοίξω και άλλο πρότζεκτ δεν θα μπορώ να περπατήσω στο σπίτι ... :p

Εσύ είσαι καλλιτέχνης αγόρι μου, ο χρόνος κυλάει αδιάφορα για σένα... :flipout:

τι έγινε βρε παιδιά?
μ αφήσατε μόνο?
εκτός από μένα που το ολοκλήρωσα (εκτός κουτί) και άντε πες το στρώνω ακόμα χαλαρά οι άλλοι τι έγιναν?
Ζου?
ΔΔ?
τμ?

Έχω ελάχιστο χρόνο αυτό τον καιρό δυστυχώς :-(

Και έχω βάλει και μια παραγγελία 50 σκ117 γιατί δε μου έβγαιναν ζεύγη.

Εντωμεταξύ τα hdtracks black sabbath που μόλις κυκλοφόρησαν ομολογώ ότι με κράτησαν λίγο πιο κοντά στα dac αυτό το σκ

τι έγινε βρε παιδιά?
μ αφήσατε μόνο?
Ζου?
ΔΔ?
τμ?

Το 24ωρο δεν έχει αρκετές ώρες αυτή την εποχή λόγω δουλειάς..

όλα θα γίνουν ...

προς το παρόν πρέπει να "φτιάξω" τη μέση μου (ξάπλα 2 εβδομάδες) ....

το καλό είναι οτι θα είναι με σπέσιαλ υλικά (zfoil, clarity mr κλπ) ...

το καλό πράγμα λοιπόν......... αργεί να γίνει ..... :afro:

Χαιρετώ. Μια βοήθεια ρε παιδια σχετικά με την λίστα των προς διάθεση πλακετών και κιτ και υλικών και δεν συμαζεύεται...
Ενδιαφέρομαι για την κατασκευή stereo προενισχυτή με το τροφοδοτικό του και την σταθεροποίηση. Τι πρέπει να παραγγείλω;
Συγνώμη αν η ερώτηση ακούγεται παράξενα απλοϊκή...
Ευχαριστώ.
Φιλικά,
Γιάννης

"τρέχει" τώρα το 2ο gb Μέχρι τις 16/2/2014

http://www.diyaudio.com/forums/group-buys/241736-gb-salas-folded-simplistic-phono-pcb-54.html

έχει ένα εξέλ ο teabag, συμπληρώνεις τι θέλεις (πλακέτες, κιτ κλπ) και περιμένεις .........

Στο συμπλήρωμα της λίστας είναι που θέλω την βοήθεια:
1. Το DCB1 HOT ROD Full kit τι περιλαμβάνει;
2. Το Folded mini kit είναι για δύο κανάλια ή για ένα;
3. Τα PRP RIAA Resistors δεν περιλαμβάνονται στο mini kit;
Ευχαριστώ για την βοήθεια.
Φιλικά,
Γιάννης

το dcb1 είναι το μπάφερ του Νίκου, πολύ καλό αλλά άσχετο με το φόνο ...

το Mini kit είναι και για τα δύο κανάλια και δεν περιλαμβάνει τις riaa αντιστάσεις (στο πρώτο ποστ στον νήμα του diyaudio ο teabag αναφέρει αναλυτικά τι περιλαμβάνεται στο gb) .....

καλό θα είναι ίσως να πάρεις από τον teabag 2sk369, ειδικά αν χρειάζεσαι 4άδα ματσαρισμένη (για χαμηλοέξοδες mc),
τα 369 δεν τα βρίσκεις καθόλου εύκολα πλέον,
και αν τα βρεις, εξαιτίας του εύρους διακύμανσης τους, θα χρειαστείς πολλά τμχ για να ματσάρεις τετράδα ....

ουσιαστικά, στο εξέλ του teabag (https://docs.google.com/spreadsheet...96TGVCN0FpcDFSNl9LMWZrcEE&usp=drive_web#gid=0)

παίζεις στις στήλες Μ, Ν, Q ή R, S και U

*φαντάζομαι οτι δεν θέλεις και την πλακέτα του τροφοδοτικού + διόδους που έχει επίσης στο GB,
αν ναι
τότε παίζεις και στις στήλες Ο και Ρ

Last edited:
επειδή κάπου έχω συμμαζέψει τα σακουλάκια με τα ρέστα που είχε στείλει ο Τσάγιας, μπορεί κάποιος να μου πει οι polystyrene πυκνωτές (που είχε μπόλικους μέσα) για το C2Y τι τιμή είχαν?

100pF polystyrene νομίζω. Θά βάζει έξτρα καί Wima 2.5% 150pF μέ τά καινούργια ταχυδρομεία έλεγε. FKP2.

Επειδη τα λεγαμε σκέφτομαι να παρω 50αρες smica και να παιξω...

Καλές είναι αλλά έχω τήν εμπειρία ότι χρωματίζουν ευχάριστα ενώ οί πολυστερίνες είναι πιό αληθινές. Ωστόσο παίζει μεγάλο ρόλο ή συνέργεια μέ τούς ιδιαίτερους τόνους τής κεφαλής, καί όλων τών υπόλοιπων. Κοίτα καλά τό βάρος ανάγνωσης μέ ηλεκτρονική ζυγαριά. Κεφαλές μέ ελαφρύ κοντό σύστημα ανάγνωσης όπως ή 17D3 σου αλλάζουν φυσιογνωμία κάθε 0.1g. Μπορεί νά βρείς τό βασικό τόνο εκεί καλύτερα πρίν στά ηλεκτρονικά.

• Like
Reactions: polycro
Λοιπόν...

Ενδιαφέρομαι για τη κατασκευή του phono. Παραθέτω κάποια αρχικά στοιχεία προς συζήτηση:

1. Πως διαφοροποιείται το κύκλωμα για συνολικό gain 66 dB και loading 150 - 200 ohm (κεφαλή: The Frog, 0.65 mV)?
2. Ποιό είναι το τελικό κόστος, all inclusive, με μπουτίκ υλικά?
3. Πόσο δύσκολο είναι το σετάπ μετά το μάζεμα των υλικών?
4. Υπάρχει θέμα ταιριάσματος jfet? Περιέχονται σε κιτ?

Αυτά για το ξεκίνημα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

...

5. Υπάρχει κανένας που του περισσεύει FSP?
:)