Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

τη μαϊμού ψυρίζουμε, αλλά επειδή είχα πάρα πολλά led και sk και όντας πρωτάρης ματσάρισα σαν να μην έχει αύριο.
Δεν ξέρω αν ήταν η αιτία αυτό, αλλά τελικά η κατασκευή στις μετρήσεις ήρθε με μεγάλη ευκολία.

Τώρα το είδα!

Έπρεπε να παραγγείλω και δύο 2k2 (R13), αφού η κεφαλή μου είναι στα 0.65 mV.

Δεν κάνει η dale 1k2 που έχει μέσα το μινικίτ (@###^&*).

Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Είμαι μελετηρό παιδί Salas. :)

Μέτρησα ακριβώς όπως στο παραπάνω σχήμα. Όλες οι δίοδοι (που μέτρησα) είναι 1.88.

Πάω για άλλα χρώματα?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

...αμέσως να μου την πέσετε.
:)

Πρώτα ενδιαφέρει οί τριάδες καί οί τετράδες νά είναι ίσες μεταξύ τους. Αφού τά μέτρησες μέ αρκετά mA εντάξει, απλά λίγο χαμηλά σέ απόλυτη τιμή.

Έτοιμος καί από ταίριασμα καί από απόλυτες τιμές.

Πάει και αυτό.

Στη συσκευασία έχει 10 x SK117GR, 6 x BC550C και 6 x BC560C.

Είναι απαραίτητο το ταίριασμά τους?

(Supersonic, μην πεταχτείς). :)

Επίσης τα ταιριασμένα SK369 έχουν idss 12.75 mA. Η Rs θα πρέπει να είναι 5.1 Ω, σωστά?

Kάνε ένα τσέκ, καί τά πιό κοντινά μεταξύ τους σέ IDSS & HFE βάλτα στίς κατοπτρικές θέσεις τους ανά κανάλι. Δές στίς οδηγίες σχετικά μέ IDSS range Q3x καί επιλογή R3x, R6x.

Επίσης τα ταιριασμένα SK369 έχουν idss 12.75 mA. Η Rs θα πρέπει να είναι 5.1 Ω, σωστά?

6.8Ω γιατί πλησιάζουν τά 13mA.

:2thumb22sup::2thumb22sup:

Δύο σύντομες ερωτήσεις:

1. Χρειάζονται τα 369 τα ψυκτράκια του κιτ?
2. Που μπορώ να βρω 2k2 dale CPF (R13) ή παρεμφερή?

Νά δοκιμάσεις τήν Frog καί μέ 220Ω καί μέ 470Ω εκτός τού τί είχες καταλήξει παλιότερα, έχει θέσεις ό DIP διακόπτης φορτίου.

:2thumb22sup::2thumb22sup:

Δύο σύντομες ερωτήσεις:

1. Χρειάζονται τα 369 τα ψυκτράκια του κιτ?
2. Που μπορώ να βρω 2k2 dale CPF (R13) ή παρεμφερή?

1. Όχι απαραίτητα.
2. Πές τού Nick στήν Collective νά σού βάλει δύο Takman REY75-370 σέ ένα φακελάκι μήν μπλέκεις μέ Mouser κλπ γιά δύο υλικά.

Προσωπικά δέν μού πολυγουστάρουνε τά κολωνάκια. Πρακτικά, γερό καί φτηνό δείχνει.

(Χρησιμοποιήθηκε 9βολτη μπαταρία και αντίσταση 12.2 Ω μεταξύ + μπαταρίας και drain, τα S και G βραχυκυκλωμένα και στο - της μπαταρίας)

Με βλέπω να καταλήγω σε αυτό το κουτί. Με προβληματίζει όμως το ότι είναι τελείως κλειστό το πάνω πάνελ:

http://www.ebay.ie/itm/121321932895?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2648

Όλα έχουν δρομολογηθεί.
Το μόνο που μένει είναι ο τρόπος στήριξης του Μ/Σ (οι έξοδοι καλωδίων είναι προς το πάτωμα) και το πως θα μετρήσω το hfe των BC550C / BC560C (χωρίς πολύμετρο)!