supersonic
Μέλος Σωματείου
- 17 June 2006
- 49,679
μια χαρά
αν και οι beatles σε ελληνική ΕΜΙ....
Μη σε παραξενεύει...Ο συγκεκριμένος δίσκος είχε παρουσιαστεί στη στήλη "Δίσκοι αναφοράς" του ΗΧΟΥ με τη ρητή δήλωση ότι η ελληνική κοπή δεν υστερούσε ουσιαστικά από τις "έξω".
Το πικάπ είναι το 166 MkV της Thorens με βραχίονα τον Grace G707b και κεφαλή Grado MF2+.Η κατασκευή θα δοκιμαστεί αρχικά με σήμα από "ανάστροφη" RIAA,γιατί έχει υψηλό κέρδος(62 db) και δεν διαθέτω ακόμη κεφαλή ΚΠ(σχεδιάζω να αποκτήσω κάποια στιγμή).Αν δεν μπορέσω,θα την προσαρμόσω για την υπάρχουσα.Αγαπητέ Νίκο,παρακινήθηκα να ασχοληθώ από σχόλιο δικό σου,σχετικά με την "διάσωση" της ηχητικής υπογραφής των φετ,που βγαίνουν πια εκτός παραγωγής.Ρόλο έπαιξε βέβαια και η διάθεση να ικανοποιήσω κάποιες(απαγορευμένες για τα οικονομικά μου του "τότε")νεανικές επιθυμίες(π.χ. Linn/TD 160+Grace+Supex και τα όμοια...)
View attachment 141717View attachment 141718
View attachment 141716
Για τελευταίο, μην βάλεις λιγότερο από 470 Ω φορτίο στην 301 (αν καταλήξεις εκεί) και γενικά όχι λιγότερο από 10x την εσωτερική αντίσταση όποιας κεφαλής ως φορτίο. Αυτό και προσοχή στην κάθετη γωνία ανάγνωσης της βελόνας, προσοχή στην ακρίβεια του βάρους ανάγνωσης, προσοχή στην οριζοντίωση του πικάπ.
Για λόγους ασφαλείας. Στο παράδειγμα των οδηγιών μόνο το σασί του τροφοδοτικού είναι κατευθείαν συνδεμένο στην γείωση της πρίζας ενώ το κεντρικό σασί είναι στο δυναμικό της γείωσης του σήματος και βλέπει την γείωση πρίζας μέσω δικτύου αντιστάσεων σπασίματος βρόγχου και διόδων αποκοπής απευθείας σύνδεσης. Αυτές ανοίγουν ευθεία σύνδεση μόνο σε περίπτωση μεγάλου ρεύματος βλάβης προς γη.
Δεν έκανα καμμία μετατροπή και ούτε σκοπεύω.Απλά θέλησα να διαπιστώσω τυχόντα προβλήματα γείωσης ή κακών κολλήσεων.Το άκουσα μέσω ακουστικών Sennheiser HD 530II,οδηγούμενων από προενισχυτή γραμμής και ενισχυτή ακουστικών ιδιοκατασκευές , με συνολικό κέρδος χ19.Η πηγή ένα Tivoli PAL,έξοδος ακουστικών,περασμένη από αντίστροφη RIAA,με μείωση στάθμης στην έξοδο 74db.Υποψιάζομαι το Q3y μάλλον.Η μέτρηση TP1-2 εκφράζει την διαφορά μεταξύ τάσης των τεσσάρων LED / βάση του Q3 και τάσης της R4. Όταν μετράει τόσο ψηλά πρακτικά σημαίνει βλέπεις μόνο την τάση των LED χωρίς αφαίρεση γιατί δεν τρέχει ικανό ρεύμα στην R4 είτε λόγω κάτι βρίσκεται εκτός οδηγιών (επιλογές IDSS Q1-Q2 σε σχέση με τιμές R13, R2, R3) είτε έχει πρόβλημα το Q3 (τοποθέτησης στη σωστή του θέση ή βλάβης του).
Προσπάθησες να το μετατρέψεις σε MM και μετά έγινε αυτό;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.