Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Δεν διαφωνώ. Γιατί όμως θα πρέπει να χρησιμοποιήσω ειδική τεχνική / ειδικό κολλητήρι?

Για RCA μιλάμε γ@μ@τ@. Τελικά τα κατάφερα αλλά παιδεύτηκα ΠΑΡΑ πολύ...

Ευχαριστώ Salas για τις άμεσες απαντήσεις σου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και κάτι άλλο: για δοκιμάστε να κολλήσετε RG174/U MIL-C με 60+ κολλητήρι και άμα έχετε ομοαξονικό (και) μετά γράψτε μου...

:) :) :)

Γιατί ήθελες μασίφ. Τά μασίφ έχουν μεγάλη μάζα. Όπως δέν πάς μέ σφυρί τσαγκάρη σέ νταμάρι, θέλει μία γκάμα εργαλείων καί γιά αυτά.:smash:

Το ένα και μοναδικό μειονέκτημα των συγκεκριμένων RCA επισκιάζει δυστυχώς όλα πλεονεκτήματά τους...

Attachments

• DSC_1090.jpg
    DSC_1090.jpg
    91.6 KB · Views: 177
  • DSC_1089.jpg
    DSC_1089.jpg
    118.2 KB · Views: 177
Re: Απάντηση: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Τώρα η δουλειά έγινε. :)

Η κόλληση είναι όχι μόνο lead-free αλλά με πρόσμιξη ασημιού / χρυσού (Mundorf).

... και δυστυχώς μας τελείωσε (σχεδόν 1/2 μέτρο έφαγα για τα κ@λ@RCA).

Ή κόλληση είναι lead free;

Το κόλπο τελικά ήταν να γίνει μηχανική πρόσφυση του μπλεντάζ πάνω στον ακροδέκτη (με γυμνό μονόκλωνο) και κατόπιν κόλληση.

Ο προμηθευτής όφειλε να ενημερώσει για την ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου προϊόντος.

Πολύ δύσκολη μίξη γιά αυτό είχε καί πολύ flux μέσα της καί καθάριζες υπολείμματα. 0.5mm 63/37 leaded (eutectic) θέλει ή πλακέτα καί 1mm+ από τήν ίδια γιά βαριά τεμάχια. Από "μπουτίκ" κολλήσεις πολύ εύχρηστη είναι ή Cardas Quad Eutectic. Ναί σωστά, έπρεπε νά γράφει ότι θέλει βαρύ εξοπλισμό ένα τέτοιο βύσμα. Είναι ωραίο όμως βλέπω.

Τα υπολείμματα στη πλακέτα ήταν κυρίως παράγωγα κόλλησης (ατμοί) παρά flux.

Δεν είχα κανένα πρόβλημα με τη συγκεκριμένη κόλληση. Στα RCA όμως μου άλλαξε την πίστη!

Το κύριο πλεονέκτημα των συγκεκριμένων RCA είναι ότι το (-) είναι fixed στο περίβλημα (και όχι μέσω ροδέλας).

Επίσης, μπορούν να βγουν και να μπουν στο σασί χωρίς ξεκόλλημα του καλωδίου!!

Οί ατμοί πάλι κυρίως από flux είναι πού στίς unleaded είναι διαφορετικό.

ΤΕΣΠΑ άν είναι νά συνεχίσεις μέ τέτοια βύσματα στό μέλλον, σού προτείνω άλλες δραστικότερες μεθόδους.:flipout:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Στο επόμενό σου project (Salas Holistic DSD DAC) σίγουρα..

:grinning-smiley-043

Μπορώ στην χειρότερη περίπτωση να παραλληλίσω έναν ακόμη Mundorf 2u2 με τον υπάρχοντα στην πλακέτα, ή είναι καλύτερα ένας των 4u7 στη θέση των 2u2?

Έτσι όπως τά περιγράφεις, θά έχεις τήν απόκριση πού σού αναλύω στό συννημένο. Τυπικά συχνοτικά δέν είναι πρόβλημα. Κάτι σάν rumble filter. Ανάλογα τό πικάπ καί τό δωμάτιο/ηχεία μπορεί νά είναι καί καλό. Ή εντονότερη καί από ψηλότερα στροφή τής φάσης μπορεί νά είναι αντιληπτή όμως. Έτσι όπως τό δίνουμε μέχρι 20Κ φορτίο είναι καλό. Παρακάτω δέν τό έχουμε στήσει μέ λιγότερο από 4u7. Άρα δέν υπάρχει πρότερη υποκειμενική εκτίμηση πρός απάντηση τής περίπτωσης σου από τή βάση τών κατασκευών στό νήμα τού DIYA. Άν ακούσεις ξερό μπάσο καί ρηχές φωνές άλλαξε ποτενσιόμετρο σέ μεγαλύτερο ή μεγάλωσε τήν τιμή C4.

Μήν προτρέχεις γιατί αυτό τό μαλακό rumble filter εφέ πού θά κάνει μπορεί νά αποβεί θετικό. Άν υπάρξει θέμα "στεγνότητας" θά δούμε.

Να καταθεσω μια προσωπικη εμπειρια με τα CMC, αν και αποφεύγω να λεω αρνητικά σχόλια, ειναι απο τα χειρότερα βύσματα που εχουν περάσει ποτε απο τα χέρια μου...

Μιλαω για male RCA, σε καμια περίπτωση το μονωτικό τους δεν έπεισε για teflon (ουτε καν ertalon, πιο πολυ για κινεζοφλον μου εκανε..). Η σύσταση ειναι και παραμένει για Amphenol male/female RCA ενω για ακροδέκτες η Pomona (tellurium copper) ειναι επίσης εξαιρετικοί.

To απροσμενο low pass rumble filter θα το αφηνα οπως ειπε και ο Σαλας, σε πολλα βινυλια μπορει και να βοηθησει.

Ναί σέ αυτό τό πόδι τού C3 καί όπου υπάρχει βολική γή.

Τελειώνει και το δικό, μου έμεινε μόνο η τροφοδοσία
Μια μικρή απορία
τα 2sk369 που έχω είναι
11.01
11.03
11.03
11.05

θα τα έβαζα ως εξής
Q1 11.01 - Q2 11.05
Q1 11,03 - Q2 11.03

σκέφτομαι όμως αν είναι καλύτερα να μετρήσω Drain to Ground πάνω στο κύκλωμα
για Q1 κάπου αναφέρει ο Νίκος 9.8ma, δεν διάβασα τίποτα για Q2

Edit: αν δεν ήταν phono δεν θα το ψήριζα τόσο

Last edited:
Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Τελειώνει και το δικό, μου έμεινε μόνο η τροφοδοσία
Μια μικρή απορία
τα 2sk369 που έχω είναι
11.01
11.03
11.03
11.05

θα τα έβαζα ως εξής
Q1 11.01 - Q2 11.05
Q1 11,03 - Q2 11.03

σκέφτομαι όμως αν είναι καλύτερα να μετρήσω Drain to Ground πάνω στο κύκλωμα
για Q1 κάπου αναφέρει ο Νίκος 9.8ma, δεν διάβασα τίποτα για Q2

Edit: αν δεν ήταν phono δεν θα το ψήριζα τόσο

Βάλτα έτσι όπως προγραμμάτισες. Τό σύνολο τού ρεύματος θά είναι ίδιο στό στάδιο ανά κανάλι. Σήν R2 τρέχει τό ρεύμα τού Q1, στήν R3 τού Q2. Αλλά τελικά συνδιάζονται σάν ένα.

* R2 & R3 κατεβάζουν τό ρεύμα γύρω στά 9.8mA ανά Κ369

Thanks guys,
δεν περιμένω για κουτί, έχω διάτριτη βάση δοκιμών από τον ιταλό
σήμερα η τροφοδοσία και αύριο ακροάσεις με το καλό,

να αρχίσουν οι χοροί...