Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

για silver mica έλεγα, αλλά είδα την τιμή και μου κόπηκε ο βήχας :D

Και δεν ξέρω και πόσο μεγάλοι είναι...

Μουσική με κάποια προβληματάκια

Αρχική εντύπωση : θέλει στρώσιμο, χωρίς προβλήματα, καθόλου τσιρίσματα κτλ, θολή κάτω περιοχή
Βελτιώνεται με την ώρα, οπότε, θέλει στρώσιμο

Μετά από αλλαγή στην Q3x από 4.92ma σε 5.1ma κατάφερα να φέρω το Rail+ στα 35V και μετά να το ρίξω
για να ρυθμίσω τα TP1-TP2

Οι ψύκτρες ανά κανάλι (Q1x-Q6x) λειτουργούν σωστά, η μία πιο θερμή από την άλλη, αλλά στο ένα κανάλι
οι ψύκτρες είναι κατά 5.-9C πιο θερμές από το άλλο

Το ίδιο πρόβλημα με τα RCA (Cardas) που είναι μασιφ, οπότε το ένα κανάλι ακούγεται δυνατότερα.
Θα πάρω μου φαίνεται το κολλητήρι-πιστόλι να του ρίξω μια-δύο :violent-smiley-030: να ακούσω σαν άνθρωπος

Μέτρα πτώση τάσης πάνω στίς R1X 15R καί τών δύο καναλιών. Άν στό χλιαρότερο δικαιολογεί λιγότερο ρεύμα ή μέτρηση VR1X/15 τότε βάλε μία παράλληλη όσο χρειάζεται νά έρθει μέ τό θερμότερο κανάλι τό ρεύμα. Άν δίχνει ίδιο τότε ή δέν πατάνε καλά τά MOSFET στίς ψύκτρες στό χλιαρότερο ή υπάρχει ταλάντωση στό ζεστότερο, πράγμα πού δέν έχει ξαναπαρουσιαστεί αλλά πρέπει νά τσεκαριστεί μέ παλμογράφο στό rail.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης μέ function generator σέ sinewave 1kHZ καί διαιρέτη 1:100 ρίξε 1mV είσοδο νά σιγουρευτείς ότι όλα πήγαν καλά καί μετράς ίδια έξοδο στά κανάλια, τό πολύ μισό dB διαφορά. Μπορείς νά πάρεις μία πρώτη εικόνα από στατικές μετρήσεις επίσης μεταξύ drain καί γής γιά κάθε στάδιο καί αντιστοιχία τους στά κανάλια. Άν υπάρχει αρκετή διαφορά κατανάλωσης γιατί κάτι δέν τραβάειί αρκετά σέ ένα κανάλι π.χ. τότε τό αζήτητο ρεύμα θά ζεσταίνει παραπάνω τό Q6X.

Για C3 ήθελα να βάλω έναν FT-3, αλλά είναι μεγάλος... να το δοκιμάσω με χοντρό καλωδιάκι ?

Εναλλακτικά θα πάω για K73-16

ft2_0047_200_01_xl.jpg

Έλεγα για τον 100άρη

Ο προ είναι DCB1 με 25Κ ποτενσιόμετρο στην είσοδο

Δέν είναι απαραίτητος, μήν πάς σέ κάτι λιγότερο από Α ποιότητα στόν C3 είτε σέ μπουτίκ είτε σέ surplus.

Θα δούμε... έχω τους 1837, έχω κάποιους Κ71 στο 0,01%, έχω και τους FT-3 (με λίγο παραπάνω καλώδιο)... θα έχουμε μπόλικο παιχνίδι
Δυστυχώς δε βρίσκω 47nF FT-x στο ebay...

Δές καί εκτός ebay σέ surplus online stores. Καλώδια καί μεγέθη εκεί μπορεί νά φέρουν βόμβους. Matching στόν C3 δέν είναι θέμα, καί 5% καλό είναι.

E για το παίδεμα γίνεται πάνω απ' όλα όλο αυτό... :)
Μουσικούλα ακούω ήδη :) το παίδεμα τελειώνει όταν ξεμείνω από λεφτά ή ξεκινήσω άλλο project :)

Re: Απάντηση: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Επίσης μέ function generator σέ sinewave 1kHZ καί διαιρέτη 1:100 ρίξε 1mV είσοδο νά σιγουρευτείς ότι όλα πήγαν καλά καί μετράς ίδια έξοδο στά κανάλια, τό πολύ μισό dB διαφορά. Μπορείς νά πάρεις μία πρώτη εικόνα από στατικές μετρήσεις επίσης μεταξύ drain καί γής γιά κάθε στάδιο καί αντιστοιχία τους στά κανάλια. Άν υπάρχει αρκετή διαφορά κατανάλωσης γιατί κάτι δέν τραβάειί αρκετά σέ ένα κανάλι π.χ. τότε τό αζήτητο ρεύμα θά ζεσταίνει παραπάνω τό Q6X.

Ωχ, διαιρέτης, που να φανταζόμουν ότι θα τεστάριζα τόσο χαμηλά σήματα. Αμφιβάλλω αν έχουν εδώ πέρα.
Τεσπα, υπάρχει ο SG505 που μπορεί να δώσει 1mV, να εμπιστευτώ τις ανοχές του ;
Και εγώ υποπτεύομαι ότι κάτι δεν τραβάει ρεύμα αλλά γιατί όμως να δίνει περισσότερο gain ;

Και εγώ FT3 χρησιμοποιώ, τον έχω βάλει στην θέση του πυκνωτή εξόδου. Είχα την εντύπωση ότι ήταν μικρότερος αλλά ίσα-ίσα που χωράει και σ' αυτή τη θέση
Γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του θα τον άλλαζα αργότερα βάσει αυτών που θα άκουγα.
Ο τσάγιας νομίζω πως έχει ακόμα MKP1837, ίσως αναφέρει κάτι γι' αυτούς. Για ακριβότερα, ανάλογα με τα γούστα Clarity MR, Mundorf Supreme Oil ή Rike.

Φτιάξε ένα Lpad 1K σειρά καί 10 Ohm παράλληλα. Μέ 100mV από γεννήτρια 50 Ohm θά δώσει 1mV χαμηλού θορύβου. Μετρημένα τά 100mV μέ τό Lpad ώς φορτίο. Θωρακισέτο μέσα σέ ένα μεταλλικό RCA πρός τό phono.

Πάρε data όπως σού περιέγραψα, γιατί μπορεί νά υπάρχει κάπου αστοχία υλικού ή λάθος. Διαφορά ζέστης ψυκτρών από κανάλι σέ κανάλι καί αντιληπτή διαφορά έντασης δέν έχουν αναφέρει άλλοι καί είναι μπόλικοι έξω οί χρήστες, πράγμα πού σημαίνει ψάξτο.

Τί τιμής FT-3; 2.2μF θέλει ό C4. Άν έβαλες κάτω από 1μF σέ λιγότερο από 50Κ φορτίο φυσικά κόβει μπάσο. Αλλά καί σέ υψηλής τιμής φορτίο δέν έχει ρεύμα γιά νά οδηγήσει τήν χωρητικότητα τών καλωδίων καί θά βγεί μαλακός ήχος στά χαμηλά.

Αποφύγετε τά εκτός πλακέτας, δέν υπάρχει απόσβεση στό στάδιο buffer καί έξτρα αυτεπαγωγή εκεί μπορέι νά τόν ταλαντώνει περιοδικά ή μόνιμα. Ίσως εκεί νά χάνεται σήμα.

OK, κανένα πρόβλημα με το gain.

Μόλις , κοίταξα λίγο τις πλακέτες από πάνω, έδωσα μια μούτσα και έλιξε το θέμα
Ότι κάνει η νύχτα τα βλέπει η μέρα και γελά.

Re: Απάντηση: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Τί είχες κάνει λάθος;

Ο διάολος ( σβιν, να 'μαι και εγώ, τι κάνουμε, τι κάνουμε; phono ; ) έβαλε το χέρι του σ' ένα dip switch

Παρόλα αυτά νομίζω πως ακόμα υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας, ίσως όχι τόσο μεγάλη, θα το μετρήσω αργότερα