Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Από τά buffer FET μέχρι τόν πυκνωτή είναι κρισιμότερο σημείο διαδρομής. Αυτά όλα δουλεύουν εντάξει ώς δίδεται τό layout. Ότι εντός οδηγιών συναρμολόγησης είναι τσεκαρισμένο εργαστηριακά. Πιό πέρα είναι ρίσκο καί θέλει έλεγχο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ο διάολος ( σβιν, να 'μαι και εγώ, τι κάνουμε, τι κάνουμε; phono ; ) έβαλε το χέρι του σ' ένα dip switch

Παρόλα αυτά νομίζω πως ακόμα υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας, ίσως όχι τόσο μεγάλη, θα το μετρήσω αργότερα

Τό φορτίο κόβει έξοδο κεφαλής όσο μικραίνει καί άν είναι διαφορετικό στά κανάλια είναι πολύ λογικό νά δημιούργησε διαφορά έντασης. Ωραία ήταν κάτι απλό, γιατί αλλιώς θά έβγαζε πολύ καί λεπτό ψάξιμο.

Άν ή διαφορά θερμοκρασίας εξηγηθεί μέ διαφορά ρεύματος CCS πάνω στίς R1X τότε θά είναι λογικό καί ή λύση εύκολη.

Πάντως δημιουργεί σκηνή, δεν είναι σε καμιά περίπτωση επίπεδο, αυτό ποτέ δεν αλλάζει με το στρώσιμο

Και που αναφερόμαστε σ' αυτό, ένα μηχάνημα που έχει μείνει αδούλευτο για ένα μήνα ακούγεται χειρότερα απ' αυτό που ακούω
Ένα καλώδιο με μήνες αχρηστίας κάνει το σύστημα να ακούγεται χειρότερα επίσης

Δεν είμαι μόνο εγώ που τα παρατηρώ αυτά

Γι' αυτό δεν γουστάρω τις κριτικές από τα diy φόρουμ, τις περισσότερες φορές είναι βιαστικές.

Re: Απάντηση: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Καμιά φωτό έχεις;

Ο Πέτρος μπορεί να το φωτογραφήσει εγώ δεν έχω

Η τροδοσία αποτελείται από:
Μετασχηματιστή ΕΙ 200VA (από ενισχυτή)
LQA διόδους
T Network πυκνωτές 10000uf ανά κανάλι

Στην κυρίως πλακέτα
οι αντιστάσεις RC55 (15ppm) και Rhopoint για σήμα και αντιστάσεις εισόδου,
πυκνωτές C3 : FT3 100nf και εξόδου Rike

Δεν περιμένω από κανένα υλικό να επιρρεάσει ιδιαίτερα το σήμα εκτός από τους FT3
που νομίζω πως έχουν γλυκόηχο χαρακτήρα. Τα 369 μου ακούγονται δεόντος ουδέτερα
οπότε είπα να κάνω αυτή δοκιμή. Είδομεν

Πάντως δημιουργεί σκηνή, δεν είναι σε καμιά περίπτωση επίπεδο, αυτό ποτέ δεν αλλάζει με το στρώσιμο

Και που αναφερόμαστε σ' αυτό, ένα μηχάνημα που έχει μείνει αδούλευτο για ένα μήνα ακούγεται χειρότερα απ' αυτό που ακούω
Ένα καλώδιο με μήνες αχρηστίας κάνει το σύστημα να ακούγεται χειρότερα επίσης

Δεν είμαι μόνο εγώ που τα παρατηρώ αυτά

Γι' αυτό δεν γουστάρω τις κριτικές από τα diy φόρουμ, τις περισσότερες φορές είναι βιαστικές.

να πω την αλήθεια από τις μεσσαίες προτάσεις δεν βγάζω γρι.
για την τελευταία συμφωνώ.
Μπορείς συνεπώς να μας πείς αν παίζει καλά ή όχι.
(ή μάλλον το είπες...) :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Μετασχηματιστή ΕΙ 200VA (από ενισχυτή)

Έχει δύο ξεχωριστά δευτερεύοντα ό Μ/Τ (4 καλώδια); Είναι δύο οί διατάξεις ανόρθωσης καί κυρίως φίλτρων;

Στο φίλτρο του ωμού ρεύματος να το κάνω μερακλήδικο με κάτι sikorel ή PEH169 στα 10Κ που έχω? ή να τους κρατήσω για κανένα ενισχυτή? Αξίζει?

Το R στο CRC θα είναι Caddock mp910 ( 0,1Ω ή μεγαλύτερη αν χρειαστεί)

Ποιό φίλτρο; Κάτι σέ φίλτρο δέν έχω στίς οδηγίες. Ένα έξτρα CRC μετά τήν ανόρθωση σκέφτεσαι; Ζωγραφισέτο άν μπορείς νά καταλάβω καλύτερα. Πάντως οί πυκνωτές οί κεντρικοί διακρίνονται ώς επιρροή, νά είναι αρκετά καλοί.

Ναι ακριβώς μετά την ανόρθωση. Δεν αξίζει CRC λες? Να μείνω στις οδηγίες απλά?

Νομίζω πάντως πιό πολύ θά σού κάνει κλίκ ένα CLC.

Θά σού πρότεινα όμως τήν απλή προσέγγιση. Όλα καλά είναι αλλά γιά νά εκτιμήσεις τί προσφέρουν καί τί αφαιρούν, ξεκίνα λιτά, σέ στόκ μορφή. Βγάλε βάση εκτίμησης καί κουρδίσματος φορτίου, C2Y, συνεργητικού στησίματος πικάπ κλπ. Χτίσε λίγο λίγο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Pho

Έχει δύο ξεχωριστά δευτερεύοντα ό Μ/Τ (4 καλώδια); Είναι δύο οί διατάξεις ανόρθωσης καί κυρίως φίλτρων;

Ναι, έχει δύο δευτερεύονται 35.5V και δύο πλήρης ξεχωριστές ανορθώσεις
Αυτά είναι βασικά

Αρχικά έχει έλλειψη όγκου στις μεσο-υψηλές και το μπάσο δεν είναι δεμένο και τα δύο χαρακτηριστικά άστρωτου μηχανήματος
Το άκουσμα δεν είναι γλυκόηχο (ούτε και ξερό όμως), οπότε η FT3 δεν χρωματίζει όσο σ' άλλες περιπτώσεις όταν είναι πάνω στο σήμα
Οι χροιές, δυναμικά και σκηνή είναι πολύ καλά για αρχή. Θα επανέλθω αργότερα μετά από το απαραίτητο στρώσιμο

Ευχαριστώ τον Νίκο, για την υπέρ του δέοντος βοήθεια

Παρακαλώ.

Τό θέμα γιατί άλλη ζέστη λύσε οπωσδήποτε πού είναι τεχνικό καθαρά καί τά άλλα θά τά βρείς, έμπειρος ακροατής είσαι. Ωστόσο μία μικρή σκέψη καί από εμένα: Ή break in ή PIO πυκνωτή μέ μεγάλα φόιλ χωρίς υψηλή DC τάση στά άκρα του χαρακτηριστικά μπορούν νά είναι τά χωνέματα. Βάλε έναν Supreme απλό επί πλακέτας νά δείς τί γίνεται σέ περίπτωση επιμείνουν. Άν δέν αλλάζουν πάλι μπορεί απλά νά θέλει μικρότερη τιμή C2Y.

Re: Απάντηση: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Λοιπόν μετρόντας τα ρεύματα πάνω στην R1x βρίσκω
Left
1.468V / R1x (15.1) = 97ma CSS
Right
2.130V / R1x (15.1) = 141ma CSS

δεν γνωρίζω το πόσο ρεύμα θέλει αυτή η έκδοση του shunt για να λειτουργήσει ιδανικά (νομίζω η 1.2) αλλά
εφόσον το κανάλι τραβάει περίπου 30ma (high mc) άρα το δεξί είναι ΟΚ

στόχος τα 130mA ;

Last edited:
Πολύ διαφορά. 90-110mA νορμάλ γιά τό FSP. Αλλά κάτι δέν πάει καλά. Ή τό Q1X 9610 στό Right ή τό Q2X στό Right τραβάει πολύ. Είναι λίγο πιό λαμπερή ή τριάδα LED εκεί από ότι στό Left;

Όλα εντάξει, είπαμε την δουλειά της ημέρας...., α όχι ξέχασα, ο διάολος
Πάω για εξορκισμό !

Μετά απ' αυτά που είπε ο Νίκος, σκέφτομαι να βάλω έναν MKP1837 στην θέση C3 οπότε να βάλω και
τον πυκνωτή εξόδου στην θέση του. Έχει διαβάσειι κανείς τίποτε γι' αυτόν ;