Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Θα δοκιμάσω το βράδυ. Πάντως ένα swap που έκανα στα κανάλια (πλευρά προ), έγινε και swap του καναλιού με το περισσότερο hum.

Οι "κουτο-ιμαντο-αργίες" βοηθούν στην εξάσκηση υπομονής. :)

Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Οι "κουτο-ιμαντο-αργίες" βοηθούν στην εξάσκηση υπομονής. :)

Hi-Fi Βούδας θά καταλήξεις.:flipout:

1411-enjoy-and-be-educated.jpg

Όταν έψαχνα για phone stand, είχα βρει ένα τέτοιο στο ebay, για την ακρίβεια μία γυάλινη-κόκκινη νεκροκεφαλή(!) Τελικά έφτιαξα ένα (stand) μόνος μου...
:)

Έτοιμο το τροφοδοτικό. Ωραίο πράμα το variac τελικά...

Χωρίς φορτίο δίνει 52V. Δυστυχώς πάλι δεν έχω 500-600Ω αντιστάσεις για dummy load, οπότε τα υπόλοιπα αύριο.

Στο μεταξύ έχω ετοιμάσει και το speakon umbilical, και έχω κατασταλάξει και στη διαρρύθμιση των κουτιών, οπότε αν όλα πάνε καλά, αύριο ανοίγω τις τελευταίες τρύπες, κάνω τις τελευταίες καλωδιώσεις των καναλιών και λογικά θα το ακούσω.

Πρακτικά δε δουλεύουν τα ηλεκτρονικά του μετρητή κάτω από 100VAC, οπότε το έχεις απλά να δουλεύει σαν passthrough. Κάπου στα 80VAC αρχίζει και ξυπνάει και σου δίνει ενδείξεις. Είναι ενδιαφέρον επίσης ότι ο επιλογέας πάνω έχει μια μικρή απόκλιση του μεγέθους 5-10V, oπότε είναι καλό μιας και σε βοηθάει να μην ψήσεις τίποτα

http://efergy.gr/227-large_default/energy-monitoring-socket-v2.jpg

Η λειτουργία του Variac δεν επηρεάζεται καθόλου.

Πρακτικά δε δουλεύουν τα ηλεκτρονικά του μετρητή κάτω από 100VAC, οπότε το έχεις απλά να δουλεύει σαν passthrough. Κάπου στα 80VAC αρχίζει και ξυπνάει και σου δίνει ενδείξεις. Είναι ενδιαφέρον επίσης ότι ο επιλογέας πάνω έχει μια μικρή απόκλιση του μεγέθους 5-10V, oπότε είναι καλό μιας και σε βοηθάει να μην ψήσεις τίποτα

http://efergy.gr/227-large_default/energy-monitoring-socket-v2.jpg

Η λειτουργία του Variac δεν επηρεάζεται καθόλου.
Έχω ένα παρόμοιο νά βλέπω καταναλώσεις συσκευών, μέ μπλέ κουμπιά. Δουλεύει αλλά έχει απαίσια σέ γωνίες οθόνη. Καί δέν είναι νά τό ξεχνάς σέ γραμμή μέ HI-FI τό επηράζει έντονα άσχημα στόν ήχο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ήρθε ήρθε!

Το κουτί έδωσε σημεία ζωής στο ΕΛ-ΒΕΛ. Μετά από 1 1/2 μήνα...

Ole-logo.png

Όντως... Και για τις γωνίες, και για τον ήχο.
Για να έχεις άποψη της κατανάλωσης όμως είναι καλούτσικο, και φαίνεται να δουλεύει μέχρι μερικά mA.
Σου δείχνει V, A, KWh, P, Ενεργειακή απόδοση και διάφορα άλλα.

To μόνο κακό ότι δεν δουλεύει σε χαμηλές τάσεις.

Θέλει καί κανά ρισέτ κολλάει τό δικό μου πού καί πού αλλά εντάξει, περιστασιακά τό θέλω νά τσεκάρω τά Βάτ τών συσκευών.

Και απ' ότι έμαθα παρελήφθη και το μοτέρ/PSU!

:Banane0:

Δυστυχώς άργησα σήμερα στη δουλειά, οπότε δεν είχα κουράγιο να κάνω και πολλά.

Με 574Ω φορτίο, η τροφοδοσία δίνει 51V οπότε πάμε δυστυχώς για αντιστάσεις πριν τους πυκνωτές.

Έχω κάτι Panasonic Wirewound 10Ω στα 3W θα γίνει δουλειά?

Εναλλακτικά έχω 1Ω, 2Ω και 20Ω σε Caddock ΜΡ915

Takis ναι η αλήθεια είναι ότι μου κάνει κάτι κουλά... αν συνδέσω την πρίζα του τοίχου με συγκεκριμένη φορά, περνάει ρεύμα σε όλους τους αγωγούς ακόμα και με κλειστό το διακόπτη. Όχι πολύ, αλλά αρκετό για να το νιώθεις να γρατζουνάει στο σασί της συσκευής που σύνδεσες και να ανάβει το δοκιμαστικό κατσαβίδι καλά... Πριν λίγο έστειλα πμ και στο Νίκο να τον ρωτήσω τι παίζει...

Δέν χρειάζεται νά πέσεις άλλο, 50V δέν θά τό κάψουν άν αυτό τό μέτρησες σέ νορμάλ στάθμη πρίζας καί δέν έχεις παρατηρήσει διακύμανση ΔΕΗ πού θά μπορούσε νά δώσει 55+, βάλε τίς 1Ω γιά αντί-EMI μόνο.

Variac=αυτομετασχηματιστής=όχι τέλεια απομόνωση αλλά εδώ μπορεί καί νά παίζει κακοτεχνία όπως ειδοποιεί ό φίλος takis οπότε άνοιξτο καί μάζεψτο γιατί δέν είναι είδος σέ ποικιλία, καί νά τό αλλάξεις πάλι σέ καμιά πατάτα θά πέσεις ή πρέπει NOS ευρωπαϊκό ακριβό καί σπάνιο σήμερα.

Γιατί ρε Δημήτρη όλη αυτή η ιστορία με το εναλλασσόμενο?

Έφαγες καμία γερή ηλεκτροπληξία στο παρελθόν?

Εγώ, αν και είχα την "εμπειρία" (κάνα δυό φορές μικρότερος), δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο φόβο. :)

Δημήτρη, έχεις βάλει και δύο Μ/Σ. Παίζει και να πρέπει ίσως να αλλάξεις τη φορά σύνδεσης των δύο πρωτευόντων μεταξύ τους.

Η φορά στην πρίζα πρέπει να είναι τέτοια που να ανάβει λιγότερο το δοκιμαστικό ακουμπώντας στο γειωμένο σασί.

Το δοκιμαστικό πάντα θα ανάβει (στο σασί) αφού το μετρούμενο δυναμικό προκύπτει εξ´επαγωγής στο σασί.

Έχεις ακούσει να λένε ότι τα άδεια όπλα σκοτώνουν? Κάπως έτσι είναι και το ρεύμα... προσέχουμε για να έχουμε...

Για το δοκιμαστικό και το ρεύμα στο σασί, δεν έχω κανένα θέμα με την πρίζα κατευθείαν στον τοίχο. Το θέμα ήταν με την ανάποδη σύνδεση της φάσης στο Variac.

Για το ρεύμα εδώ στην περιοχή δεν έχω ιδέα. Δεν το έχω πετύχει πάνω από 230V, αλλά θεωρητικά μπορεί να φτάσει 250V και να είναι εντός ορίων...

Βέβαια γι αυτό το λόγο βάζω και τα VUμετρα, οπότε θα προχωρήσω έτσι. Τις 1Ω λέω να μη τις βάλω προς το παρόν.

Και ίσως βάλω και διακόπτη και στο phono, ώστε να ελέγχω κάθε φορά την τάση πριν του δώσω ρεύμα. Η κλίμακα στα VUμετρα θα σχεδιαστεί με ένδειξη για τάση με και χωρίς φορτίο, οπότε θα ξέρω τι να περιμένω και πριν του δώσω ρεύμα.