Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Έχεις ακούσει να λένε ότι τα άδεια όπλα σκοτώνουν? Κάπως έτσι είναι και το ρεύμα... προσέχουμε για να έχουμε...

Για το δοκιμαστικό και το ρεύμα στο σασί, δεν έχω κανένα θέμα με την πρίζα κατευθείαν στον τοίχο. Το θέμα ήταν με την ανάποδη σύνδεση της φάσης στο Variac.

Φαίνεται ότι πρέπει νά αντιμετωπίζεται ή Variac σάν μία πρίζα μέ ρυθμιζόμενη τάση, όχι σάν ένας μετασχηματιστής απομόνωσης πού αλλάζει τάσεις μέ ένα μεγάλο κουμπί, άρα όπως μία πρίζα θά πρέπει νά τροφοδοτεί μόνο συσκευές μέ Μ/Τ καί ποτέ νά νά συνδέεται σέ γέφυρα απευθείας γιά πειράματα. Κάτι σέ φυλλάδιο οδηγιών πού νά ανέφερε a,x πρωτεύοντος έλεγχο αύνδεσης δέν είχε στό κουτί της ή συσκευή;

Δυστυχώς όχι.
Υπάρχει ένα φυλλάδιο της κακιάς ώρας με κινεζοαγγλικά που έχει κάποιους κανόνες ασφαλείας, αλλά δεν αναφέρει τίποτα για τη φάση ή έλεγχο σύνδεσης στο δίκτυο.

To κουτί παρελήφθη και η ποιότητα συσκευασίας αλλά και φινιρίσματος των πάνελ είναι συγκλονιστική! :worshippy:

Σε λίγο παραλαμβάνω και το μοτέρ/PSU.

Και για χάρη σας, θα δανειστώ και σοβαρή φωτογραφική μηχανή για το "θερμό" Σ/Κ που έρχεται...:a0210:

Όταν έρθει η ώρα, θα τους βάλω χέρι. :)

Εν τω μεταξύ, η παραγγελία της analogueReduction περιλάμβανε τον "καναπέ" και μου στείλανε και το "σπίτι" μαζί.:flipout:

'Ισως γι' αυτό η Michell δεν "επιθυμεί" πλέον η παραπάνω εταιρεία να εμπορεύεται το συγκεκριμένο σετ μέσω του διαδικτύου..:flipout:

Attachments

• DSC_1151.jpg
    DSC_1151.jpg
    132.6 KB · Views: 107
Με αυτή τη κάμερα (Sony Xperia Neo V) αποκλείεται. Αύριο που θα έχω καλή.

Μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!!

Μου έσπασε και ένα τρυπανάκι (cobalt)! :(

Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Με αυτή τη κάμερα (Sony Xperia Neo V) αποκλείεται. Αύριο που θα έχω καλή.

Μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!!

Μου έσπασε και ένα τρυπανάκι (cobalt)! :(

Τα τρυπάνια δεν σπάνε,τα σπάμε.
Κάνε επανάληψη σε όσα σου είχαμε γράψει.
(Πολλές στροφές,πολύ πίεση και στραβό κράτημα,έτσι; )

Πολύ γρήγορα απάντησες (ξεπέρασες τις προσδοκίες μου). :)

Δυστυχώς, παρ´ότι newbie, τα τρυπάνια σπάνε. Μάντεψε από τη παρακάτω φώτο που έσπασε (3 mm).

Τα έλεγαν και άλλοι στο feedback αλλά δεν τους άκουσα...

Attachments

• $_57.JPG
    $_57.JPG
    120 KB · Views: 178
Τι τρυπάνια είναι αυτά με δύο μέρη;
Κι όταν ζεσταίνονται τι γίνεται στο σημείο που ενώνονται;

Έχεις κάποιο περίεργο δράπανο που δεν παίρνει κανονικά τρυπάνια;

Πάντως τρυπάνι με δύο μέρη και να μένει έκκεντρο μετά από τρυπήματα,δεν έχω συναντήσει.
Κι όταν πάψει να είναι έκκεντρο,βράσε όρυζα.
Οπότε μπορεί να έχεις (λιγάκι) δίκιο.

Last edited:
Όταν ζεσταίνεται το συγκεκριμένο τρυπάνι "χωρίζεται" σε 2 μέρη. Η διαφορά διαμέτρων δεν βοηθά στο τρύπημα υπό κάθετη πίεση (έστω και ελάχιστη). Με τα μεγαλύτερα Φ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα.

ΟΙ ΤΡΥΠΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΤΕΛΟΣ!!

Τρύπες, βιδώματα, συναρμογές, βύαματα, καλωδιώσεις, εσωτ. καθάρισμα, έλεγχος πλακετών, όλα ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ!

Το αισθητικό αποτέλεσμα υπεράνω κάθε προσδοκίας.

Το κουτί του Κινέζου πραγματικό διαμάντι! Μου έβαλε και ένα κιλό βίδες παραπάνω μπας και χάσω καμία. :)

Φώτο αύριο. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που οφείλω να σας παρουσιάσω αυτό ακριβώς που βλέπω...

ΟΚ πρώτο ρεύμα και για το δικό μου.

Τα 36V ήρθαν εύκολα.

Τώρα περιμένω να ζεσταθεί παρατηρώντας την τάση στα ΤΡ1 και ΤΡ2.
Αυτό που παρατήρησα είναι ότι όταν το ανάβω, η τάση πάει στα 7-8V για 1-2 δευτερόλεπτα, και μετά πέφτει σχεδόν στο 0 πριν αρχίσει να ξανανεβαίνει αργά προς τα 3,6V που θέλουμε. Είναι φυσιολογικό αυτό?

Από θερμοκρασίες έχω ~38 βαθμούς στις ψύκτρες στα 5 λεπτά περίπου... αναμένοντας...

Άν έχει νά κάνει μέ τήν αργοπορία δευτερολέπτου τών τεσσάρων λέντ νά ανάψουν μέχρι νά φορτώσει ό πυκνωτής πού τά γεφυρώνει είναι νορμάλ. Μετά πού έχουν ανάψει δέν είναι.