Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Ok, θα το δω για τους μετασχηματιστές. Κοιτούσα την supreme σειρά για καλύτερη θωράκιση μεταξύ τυλιγμάτων.

Η απόφαση για την κατασκευή πάρθηκε για πολλούς λόγους. Πρώτος και καλύτερος, με step up δεν μπορώ να βρω μία ρύθμίση στη φόρτιση της κεφαλής που να με ικανοποιεί. Αν πάω χαμηλά (<100 Ohm) ο ήχος ανοίγει, έχει λεπτομέριες αλλά χάνει πολύ σε δυναμικές και χαμηλά. Αν πάω από κει και πάνω, αρχίζω και πιάνω μπάσα και λίγο νεύρο, αλλά ο ήχος είναι λίγο μουντός. Χθές το πείραξα πάλι και έβαλα 27K αντίσταση φόρτισης, οπότε η κεφαλή βλέπει τώρα περίπου 67.5 Ohm. Για την ώρα καλά μου φαίνεται, αλλά όπως είπα πριν λίγο "εξευγενισμένο" παραπάνω από αυτό που θα ήθελα, ειδικά σε ροκ. Σε κάθε περίπτωση όμως φαίνεται να λείπει ενέργεια, όγκος, δεν ξέρω πως να το πω.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το phonodude πρέπει να ξανακατασκευαστεί σε καινούριο σασί και με σωστά υλικά. Το έχω φέρει σε ένα καλό επίπεδο, αλλά όχι εκεί που πρέπει. Κι ακόμα υπάρχει λίγος θόρυβος στα 50Hz σε αρκετά μεγάλες εντάσεις, που σίγουρα κι αυτός κάνει τη ζημιά του στο τελικό αποτέλεσμα ακόμα και σε πιο normal εντάσεις. Αλλά για να ξαναφτιαχτεί το phonodude, πρέπει να υπάρχει κάτι άλλο να καλύψει το κενό.

Τρίτος λόγος οι πολύ καλές κριτικές του κόσμου που έφτιαξε το FSP όπως και για άλλα σχέδια που έχει χαρίσει στην DIY κοινότητα ο κ. Σάλας.

Τέταρτος και βασικός, η φαγούρα να φτιάξω κάτι. Μαζί με το FSP πήρα υλικά και για SSHV2 για να φτιάξω τον προενισχυτή 6V6....

Τώρα για τις κεφαλές, σε κανά 6μηνο θα χρειαστεί μάλλον ή να αλλάξω ή να δώσω για επανακατασκευή την Cadenza. To κόστος είναι περίπου 500 ευρώ η AT33PTGII, 700 η ανακατασκευή της Ortofon και 1000 η ART9. Η πραγματικότητα μου είναι ότι πλέον ακροάσεις με ηρεμία σε μια σωστή ένταση είναι σπάνιες. Το πικάπ βέβαια δουλεύει 2-3 ώρες τη μέρα, αλλά σε σχετικά χαμηλές εντάσεις και παίζοντας παράλληλα με τον μικρό. Αν βρώ στην Cadenza αυτά που ψάχνω με το FSP, θα πάω για ανακατασκευή. Αλλιώς η PTG είναι η πιο πιθανή επιλογή (έστω και για αλλαγή γεύσης και μόνο) και είναι και συμβατή με τα 62-63db του FSP. Για την EV δεν το αποκλείω, αλλά η διαφορά με την PTGII είναι μόνο 50 ευρώ και θεωρητικά τουλάχιστον η PTGII διαβάζει καλύτερα.

Για πυκνωτές σήματος, κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη.

Οι Σελεκτρονικ που εμπορεύονταν οι Γάλλοι ήταν Ινδικής κατασκευής απο ένα μεγάλο εργοστάσιο που φτιάχνει βαρύ εξοπλισμό δικτύου διανομής. Τους είχαν διδάξει R-Core Ιάπωνες ειδικοί και τους είχαν δώσει και τα εργαλεία. Οι 15+15 Βολτ Μ/Τ αυτωνών έβγαζαν 17+17 στο δικό μας δίκτυο στην Αθήνα. Αν κάποιος Μ/Τ πιάνει 32V AC στην πράξη είναι αρκετός για το FSP. Τα 36V AC του BOM είναι τυπική προδιαγραφή για να καλύπτει -10% πτώση δικτύου απο την ονομαστική η μετασχηματιστές μικρούς η κακούς με υψηλή αντίσταση εξόδου αλλά αυτά σπάνια συμαβαίνουν και συνήθως περισσεύει τάση. Ειδικά οι R-Core δεν πέφτουν εύκολα σε τάση εξόδου. Οι Κινέζικοι μερικές φορές είναι καλοί μερικές φορές μέτριοι, ανάλογα τι επιλογή έχει κάνει ο έμπορος. Σε ποιότητα μετάλλων κυρίως διαφέρουν, σε φόρμα ειναι συνήθως ίδιοι.

Για πυκνωτές σήματος o 47nF (η 100nF) C3 είναι κάπως πιο καθοριστικός από τον εξόδου C4 αλλά και οι δύο είναι σημαντικοί. C3 Jupiter και C4 Clarity MR είναι ωραίος συνδυασμός για παράδειγμα αλλά τσούζει. Ακόμα και με Obbligato C3 & C4 είσαι αξιοπρεπής που είναι πολύ φτηνότερος συνδυασμός. Για C2x βάλε ΜCAP Evo Oil. Ανάλογα την χρήση και το υπόλοιπο σύστημα κρίνε αν πρέπει να ξοδέψεις σε πυκνωτές η αλλού, προτεραιότητα είναι η κεφαλή.

AT33PTGII έχω και είναι πολύ καλή αλλά η ART9 που την έχω ακούσει στου Vgeorge σημαντικά καλύτερη. Επίσης έχει και μεγαλύτερη έξοδο, πράγμα που βοηθάει. Αλλά αν είναι να ακούς περιστασιακά η σχετικά αδιάφορα μην έχεις μια πολύ καλή κεφαλή και φθείρεις, πάρε μια DENON 103R η 301 για παράδειγμα ανάλογα τι παρουσία μεσαίων θέλεις, βάλε και οικονομικούς πυκνωτές να έχεις ένα μουσικότατο ωραίο βινυλιακό μπροστινό σύστημα ούτε σούπερ καύχημα αλλά ούτε και παράφωνο.

Last edited:
Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Αν παίξω τόρο κάτι σε amplimo (περίπου 38 ευρώ ο ένας) ή toroidy (περίπου 60 ευρώ ο ένας μας κάνουν; Οι μετασχηματιστές θα είναι σε ξεχωριστό σασί.

Μας κάνουν αρκεί να πάρεις μοντελο με μαγνητική θωράκιση. Δεν την κάνει ένα όμορφο μεταλλικό καπάκι αλλά ένα πλατύ τσέρκι που βάζουν στον Μ/Τ. Δεν φαίνεται, είναι εσωτερικά απο τις πλαστικές ταινίες που φινίρουν τους τόρο.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και προτάσεις. Σχετικά με τα παραπάνω:
Οι Σελεκτρονικ είναι αυτοί; https://www.audiophonics.fr/en/elec...ers/transformer-r-core-30va-2x15v-p-8540.html
Για τους toroidy, στην audio grade σειρά αναφέρουν:
"Additional magnetic screening and the electric monitor of coated SYN-SHIELD copper tape between windings make the class AUDIO transformers one of the frontrunners in the area of safe use in the systems of electronic power supply."
οπότε μάλλον κάνουν. Βλέποντας τις φωτογραφίες των παραπάνω R-Core και των toroidy, οι πρώτοι με προβληματίζουν για την ποιότητα κατασκευής τους, ωστόσο το μάτι μπορεί να κάνει λάθος.

Οι πυκνωτές λαδιού με τρομάζουν λίγο, αλλά αν ο grand master λέει ότι είναι ok, θα τους βάλω στη λίστα. Είδα και τις τιμές και όντως τσούζουν. Για Jupiter λέμε copper foil, σωστά;

Τώρα στις κεφαλές, αν η Ortofon φύγει, η 103R λόγω βραχίονα βγαίνει εκτός. Μια γρήγορη ματιά έδειξε ότι η διαφορά τιμής 301 με PTGII δεν είναι απαγορευτική, οπότε προς PTG με βλέπω. Ταιριάζει και καλύτερα με το υπάρχον phono - step up, οπότε θα μπορώ να παίζω και με τα δύο phono.

Μια ακόμα ερώτηση. Για τις αντιστάσεις εισόδου για την κεφαλή, αν δεν βάλω καθόλου την R1 και χρησιμοποιήσω έξτρα καρτάκι με τα dip switches (και τις αντιστάσεις) στην πίσω όψη του σασί, κινδυνεύω να έχω θόρυβο; Θέλω να αποφύγω παραλληλισμό αντιστάσεων. Από τις δοκιμές που έκανα στο υπάρχον phono έχω την αίσθηση (ή μάλλον την ψευδαίσθηση) ότι όταν χρησιμοποιούσα μία μόνο αντίσταση, για την ίδια τιμή αντίστασης, το αποτέλεσμα ήταν πιο καθαρό σε σχέση με δύο παράλληλες. Οπότε σκέφτομαι 2 οχτάρια dip switches ανά κανάλι για ένα μεγάλο εύρος επιλογών με μία μόνο αντίσταση να δουλεύει κάθε φορά.

Όχι δεν είναι οι Σελεκτρονικ στο λινκ. Αυτοί είχαν μαύρο πλαστικό περιτύλιγμα και έγγραφαν τις προδιαγραφές τους όπως και τα χρώματα καλωδίων των τυλιγμάτων τους στα Γαλλικά. Επίσης οι φόρμες στις μπομπίνες τους είχαν ανάγλυφο το όνομα του Ινδικου εργοστασίου στο μπροστινό τους δίσκο. Κινέζικοι μοιάζουν αυτοί του λινκ. Μπορεί να είναι και αρκετά καλοί, δεν ξέρω.

Η Audio Grade σειρά της Toroidy είναι μαγνητικά θωρακισμένη κανονικότατα. Δεν πιάνει ένας μαγνητικά θωρακισμένος τορο τόσο χαμηλό μαγνητικό ίχνος όσο ένας σωστός R-Core αλλά είναι μια παρέμβαση που τον κάνει κατά πολύ καλύτερο απο σκέτο. Ειδικά όταν δεν χρειάζεται να μπεί πολύ κοντά σε ένα ευαίσθητο κύκλωμα. Για τοποθέτηση σε δεύτερο κουτί ειδικά, μια χαρά. Με αθωράκιστους ακόμα και η πλάι-πλάι η ράφι-ράφι απόσταση μπορεί να διατηρήσει επιρροή πεδίου ακουστή σε 1000x (και βάλε) κέρδους τάσης κύκλωμα όπως αυτό. Τα αλουμινένια κουτιά δεν αποτελούν κανένα φραγμό στα 50Hz μαγνητικά πεδία.

Ο EVO+Oil δεν είναι spec λαδιού σαν NOS χαρτιού με λάδι κλπ. Είναι πολύ πιο μοντέρνος. Μπορείς να βάλεις και τον "στεγνό" EVO αν θέλεις είναι και λίγο φτηνότερος. Απλά θυμάμαι κανα δυο FSP χρήστες (διεθνή μέλη στο DIYA δεν θυμάμαι τώρα νικς) που μου είχαν αναφέρει ότι τους έπαιξε καλά o EVO+Oil στην συγκεκριμένη θέση. Απο Jupiter τον HT Beeswax είχα δοκιμάσει και ήταν ωραίος. Δεν ξέρω αν ο Copper Foil της τον περνάει και αν που.

Σίγουρα καλύτερη η PTGII εφόσον μπορείς να την προσεγγίσεις. Η 103R είναι πιο εντυπωσιακή στην μουσική προβολη για αρχή αλλά σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι η ΑΤ είναι σαφώς πιο ουδέτερη και αναλυτική με καλύτερη ανάγνωση. Κάπως σαν ήρεμη δύναμη, όχι με "σασπένς" όμως. Έχω και τις δύο οπότε σου αναφέρω από πρώτο χέρι.

Αν βάλεις κύκλωμα επιλογής αντιστάσεων μακρύτερα κινδυνεύεις απο βόμβους. Εκτός αν κάνεις αριστοτεχνικά καλωδιωμένη και θωρακισμένη κατάσταση εκεί. ΤΕΣΠΑ βρες την τιμή φόρτου που αγαπάς και στο τέλος βάλτην για R1 και κόλλα το θωρακισμένο καλώδιο σήματος εισόδου απευθείας επάνω της ξηλώνοντας ότι προηγήθηκε για δοκιμές φορτίου. Αυτή είνα η φουλ ευθεία προσέγγιση.

Υ.Γ. Θα σου πρότεινα, σύμφωνα με την δική μου υποκειμενική προτίμηση, 200Ω Ζ-Foil R1 για την PTGII ως μια ασφαλή επιλογή φορτίου και ποιότητας χωρίς περαιτέρω αντιστάσεις, διακόπτες, και εργασίες. 150Ω αντίστοιχα για την ART9. Επίσης Z-Foil ποιότητα αξίζει και για την R14 που είναι σημαντική θέση γεφύρωσης πρώτου με δεύτερο στάδιο και η βάση της καμπύλης RIAA.

Last edited:
Ειλικρινά ευχαριστώ για τη βοήθεια και την πληροφόρηση. Για την ώρα αναμονή μέχρι να ρθουν πλακέτες, υλικά κτλ. Λογικά μέσα στις επόμενες μέρες θα παραγγείλω μετασχηματιστές. Και μετά που θα χαλαρώσω λίγο, θα αρχίσουν και οι ερωτήσεις για τον 6V6....Καλά να είμαστε να φτιάχνουμε!

OK. Αν πάρεις custom order Μ/Τ ζήτα 33VAC δευτερεύον για 230VAC πρωτεύον στα 50VA ισχύ έκαστος. Για διόδους ανόρθωσης βάλε MSRF860G που είναι soft recovery σε μορφή ΤΟ-220 με μονωμένη πλάτη. Αντί για απλώς jumper στη θέση RD Link μεταξύ γέφυρας και κεντρικού πυκνωτή στο Raw DC πλακετάκι βάλε 0.47Ω 2W να κάνει και λίγο φίλτρο RC για υψήσυχνους θορύβους που μπορούν να εισχωρούν απο διάφορες συσκευές στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Στο δικό μου αν και έχω τοποθετήσει 10000uf ζορίζοντας λίγο τους διόδους, δεν χρειάζονται ψύκτρες.
Υπάρχει κανένας λόγος να προτιμηθούν οι MSR (έχω μερικές) από τις fast recovery LQA06T300 που χρησιμοποιώ ;

Επειδή θα γίνει επί της ευκαιρίας ένα συγκριτικό μετ/στων τι γνώμη έχεις Νίκο για τους 'διπλούς' της Hammond ;

iu

Θα ήθελα να πάρω r core για το συγκριτικό αλλά ατυχία... Καλά αυτοί οι Ινδοί δεν δίνουν πουθενά αλλού ;

Last edited:
Το κυνήγι του θυσαυρού.

Από εδώ μαλλον έπαιρνε η Selectronics τους rcore. Θα ρωτήσω για distribution στην Ευρώπη μήπως και ....

Στο δικό μου αν και έχω τοποθετήσει 10000uf ζορίζοντας λίγο τους διόδους, δεν χρειάζονται ψύκτρες.
Υπάρχει κανένας λόγος να προτιμηθούν οι MSR (έχω μερικές) από τις fast recovery LQA06T300 που χρησιμοποιώ ;

Επειδή θα γίνει επί της ευκαιρίας ένα συγκριτικό μετ/στων τι γνώμη έχεις Νίκο για τους 'διπλούς' της Hammond ;

iu

Θα ήθελα να πάρω r core για το συγκριτικό αλλά ατυχία... Καλά αυτοί οι Ινδοί δεν δίνουν πουθενά αλλού ;

Και οι LQA soft recovery για χαμηλό ΕΜΙ είναι. Δεν ξέρω αν μια απο τις δυο σου φανεί λίγο καλύτερη υποκειμενικά πάντως ίδιου σκοπού είναι.

Οι Κινέζικοι αυτοί Hammond έχουν τα καλά της spit bobbin τεχνοτροπίας, που την έχουν και οι R-Core, παρουσιάζοντας μικρή χωρητική σύζευξη πρωτεύοντος με δευτερεύον αλλά βέβαια δεν έχουν τόσο χαμηλό μαγνητικό πεδίο σαν R-Core αλλά καλύτεροι απο αθωράκιστους ΕΙ & Τόρο. Είναι καλοί Μ/Τ που μειώνουν ύψος κουτιού για σλιμ κατασκευές. Πάντως είναι για πλακέτες τα πόδια τους και δεν έχουν βάσεις για βίδες πράγμα που δυσκολεύει.

Οι Ινδοί έχουν export price list αναρτημένο στο εργοστασιακό σάιτ αλλά δεν νομίζω ότι είναι είναι και πολύ απλή υπόθεση να κανονίσει κανείς εισαγωγή απο εργοστάσια, ειδικά εκτός ΕΕ, έστω και όταν μαζέψει συμμετοχή για την μίνιμουμ ποσότητα που τους ενδιαφέρει. Μην αρχίσουν τα πιάσε τραπεζες και μεταφορικές με τα Proforma Invoice και συναλλάγματα εισαγωγής τα Freight On Board και τα Bill Of Landing και τα ρέστα. Αν στέλνουν και πιο ντιρέκτ καλώς.

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Οι μετασχηματιστές έτσι κι αλλιώς είναι σε ξεχωριστό κουτί, το πλεονέκτημα του μικρού μαγνητικού πεδίου είναι σε δεύτερη μοίρα. Ενδιαφέρομαι περισσότερο για το αν θα κάνουν διαφορά ηχητικά. Το τεστ θα γίνει μάλλον με EI core και τοροειδής από Toroidy ή αυτούς από Hammond. Oi C-core είναι πολύ ακριβοί για την ώρα.
Επίσης είχα πάρει όλες τις τιμές πυκνωτών για interstage (ΜKP10) για να κάνω το τεστ αλλά δεν βλέπω να υπάρχουν καλής ποιότητας για τις τιμές 82nf ή έστω 68nf που έχω καταλήξει. Νομίζω πως για universal χρήση η τιμή των 47nf είναι αρκετά χαμηλή, ίσως για την 103 να είναι αποδεκτή αλλά εφόσον παραγγελθούν καλοί (copper) θα προτιμήσω μια λύση για όλες τις κεφαλές. Θα ήθελα να πάρω λίγο περισσότερο όγκο στις μεσαίες, ένα σημείο όπου προτιμώ το PAM, ελπίζω με τους copper να έχω το αποτέλεσμα που θέλω

Καλή τύχη με την κατασκευή του 6V6, νομίζω πως θα συνδυαστεί πολύ καλά με το FSP. Είχα αποφασίσει σε ένα ουδέτερο προ και τελικό και την πινελιά να την δώσουν οι πηγές, γι' αυτό και οι πυκνωτές στο σήμα που έχει ο FSP δεν μου φαίνονται ως μειονέκτημα. Κάποτε στο μέλλον ίσως τον δοκιμάσω, αυτή τη στιγμή όμως έχω αρχίσει την τροφοδοσία του DCG3.
Η νέα χρονιά θα μας βρει με τα κολλητήρια στο χέρι.

Ο Jupiter Copper Foil θα "ξεκλειδώσει" πλουσιότερα μεσαία και αφού υπάρχει στα 0.1μF (100nF) για C3 τότε μπορείς να δοκιμάσεις κάπως μικρότερης τιμής C4 ίσως ώστε να επαναφέρεις την ίδια υψιπερατή καμπύλη που είχες με 82nF C3 και 2.2μF C4 στο σύστημα σου. Εξάλλου όταν βάλεις ένα τόσο καλό και ακριβό πυκνωτή για C3 σε σχέση με τον τυπικό MKP10 μπορεί απο μόνη της να αλλάξει και η προσέγγιση σου για την τιμή nF επανεξετάζοντας τον συνδυασμό με C4 ποιοτικά η και χωρητικά ανάλογα την κεφαλή και το υπόλοιπο σύστημα. Μιας και ο μουσικός οπωσδήποτε τόνος θα υποστεί αλλαγές σε σχέση με το τι κατέληξες τεσταροντας με Wima.

Last edited:
Ναι τους Jupiter Copper ή τους Rike Q Cap είχα σκοπό να χρησιμοποιήσω. Στην έξοδο, εκτός των Rike S Cap που έχω τώρα, μόνο οι Jantzen Alu ή Clarity CMR είναι σε αποδεκτό κόστος.
Έχουμε καιρό και έτσι παίζει καλά, οι Wima MKP10, νομίζω πως έχουν λίγο φωτεινό χαρακτήρα αλλά με την Denon DL103 δεν ενοχλεί καθόλου.
Δεν θέλω να προσαρμόσω το phono πάνω στην DL103 αλλά μικραίνει ο κατάλογος των άλλων κεφαλών που έχω κατά νου. Μετά το τέλος της AT150MLX (η νέα σειρά είναι αρκετά ακριβότερη), οι μόνες μελλοντικές αγορές είναι ανάμεσα στην ΑΤ33 και την MP500 που αν και ΜΜ νομίζω πως δεν είναι μακρυά από τον γλυκό ήχο που έχω συνηθήσει από την 103.
Επειδή ο άμεσος στόχος είναι να μπει ο προ και το phono σε κουτί, ακόμα και αν μπουν σε διαφορετικό κουτί από τους μετασχηματιστές, είναι η επιλογή σιδερένιου (λαμαρίνα) κουτιού υπερβολή ;

Δες για καμιά δοκιμή και κάτι Πολωνικούς audio πυκνωτές τους MIFLEX που τους είχα βρει εδώ και χρόνο τώρα στην TME. Έχω στο κροσόβερ του compression driver της κόρνας μου τους δικούς τους MKP10. Είναι φτηνοί αλλά σε αυτό το σημείο τουλάχιστο παίζουν καλά. Έχουν και ακριβότερες ογκωδέστερες σειρές με αλουμίνιο η φύλλο χαλκού και χαρτί σε δοχείο οργανικό αλλά όχι και τόσο λαϊκών τιμών όμως. Το είχα γράψει αυτα και στο νήμα του FSP στο DIYA. Τώρα τις δύο καλύτερες τους σειρές τις πλασάρει και το hifi collective.

είναι η επιλογή σιδερένιου (λαμαρίνα) κουτιού υπερβολή ;

Αν έχεις RFI τα σιδηρομαγνητικά κουτιά προστατεύουν καλύτερα τα ευαίσθητα κυκλώματα. Τα 50Hz τα περιορίζουν η ενσωματωμένη θωράκιση στους μετασχηματιστές και η απόσταση μόνο.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, θα χρησιμεύσουν και για άλλους καθώς τα κουτιά πολλών γνωστών είναι πάντα σε στάδιο υπό κατασκευή.

Τους miflex τους έχω δει καιρό, αλλά είναι τεράστιοι. Ο 2.2 έχει διάμετρο 7.5cm και μήκος 7. Δεν έχω ακόμα τις πλακέτες αλλά νομίζω δε χωράει. Τελειώνω σιγά σιγά τη λίστα με τα υλικά, οπότε μερικές απορίες ακόμα:
  • Καταρχήν, βλέποντας τις ώρες που απαντάτε......κοιμάστε ποτέ;;;;;;;;;;;; :)
  • Οι MFSR860G βρίσκονται εύκολα ή πάμε mouser κτλ.; Οι MUR860 που έχει o hificollective κάνουν;
  • Για τους πυκνωτές RIAA, κρατάω Vishay που έχει το minikit ή έχει νόημα να πάμε σε κάτι πιο εξωτικό, π.χ. Jantzen superior +-2%;
  • Καλώδιο σήματος, αν έχω καταλάβει καλά, προτείνεται το Belden RG174. Σε σχέση με καλώδια για βραχίονα, π.χ. αυτά που έχει ο hificollective (cardas, κάποια OEM), υπάρχει κάποια προτίμηση; Αν τα βύσματα εισόδου τοποθετηθούν πολύ κοντά στις πλακέτες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί καλώδιο βραχίονα αθωράκιστο; Κοντά εννοώ 2-3 εκατοστά. Όπως βλέπω την πλακέτα στη φωτό, μάλλον γίνεται αυτό. Αν τελικά πάω σε belden, που το βρίσκουμε αυτό με το μέτρο; Η μικρότερη συσκευασία που βρήκα ήταν 30m.
  • Κάποια πρόταση για βύσματα RCA; Στο phonodude έχω βάλει κάτι φθηνά από Φανό, 4-5 ευρώ το πολύ το ένα κόστιζαν, αλλά χαλαρώνουν εύκολα και είχα λίγο βόμβο μόνο και μόνο από το RCA. Οπότε κοιτάω για κάτι καλύτερο. Έχει δοκιμάσει κανείς κανένα ακριβό, πχ. WBT topline και έχει δει διαφορά σε σχέση με τα άλλα;
  • Το IEC στο τροφοδοτικό να είναι με φίλτρο ή χωρίς;
  • Η κατασκευή, εκτός τροφοδοτικού, χωράει σε σασί με πλάτος 21cm - 23cm? Πλανάροντας και για το μέλλον, αυτή η διάσταση φτάνει για τον 6V6 με τροφοδοτικό;
  • Τετράπινα GX16-4P που βρίσκουμε; βασικά σκέφτομαι θυληκό στο σασί του τροφοδοτικού, αρσενικό στο σασί του phono και καλώδιο με ακροδέκτες αρσενικό - θυληκό.
Για όποιον είναι να κάνει αγορές στο κοντινό μέλλον από hificollective, μου έχει έρθεί mail ότι θα έχει έκπτωση 10% μεταξύ Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς, οπότε μάλλον συμφέρει να τις δρομολογήσει τότε.

Νίκο, μια επιβεβαίωση για τους μετασχηματιστές, το 33V που πρότεινες είναι τόσο, δεν έχει γίνει κάποιο τυπογραφικό λάθος, σωστά; Θα βάλω παραγγελία αύριο στην toroidy για δύο μετασχηματιστές audio grade 230V πρωτεύον και 1x33V δευτερεύον.

Last edited: