Το νήμα της τάξης Δ

Όχι, μην ανησυχείς για τους Κινέζους...
Δεν θα κάψεις κανένα σπίτι, ότι αφορά το Audio δεν έχουν θέματα, έχουν αρκετή αξιοπιστία τώρα πια...

Μα χαρά ασφάλεια έχουν τα μηχανήματα τους, έχουν όλες τις προδιαγραφές που ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση..
Μακάρι, γιατί καθόλου δεν με πειράζει να έχω ένα μηχανάκι των 100€ που να παίζει καλά.

Απλά θεωρώ πως πρέπει να μην ξεχνάμε πάνω στην τρέλα μας... θέματα ασφαλειας. Πχ ανοικτά μηχανάκια μόνιμα για να ζεσταίνονται, κι εμείς να είμαστε τριήμερο στη θάλασσα...

Μακάρι, γιατί καθόλου δεν με πειράζει να έχω ένα μηχανάκι των 100€ που να παίζει καλά.

Απλά θεωρώ πως πρέπει να μην ξεχνάμε πάνω στην τρέλα μας... θέματα ασφαλειας. Πχ ανοικτά μηχανάκια μόνιμα για να ζεσταίνονται, κι εμείς να είμαστε τριήμερο στη θάλασσα...
Όταν λείπεις κάνα 3 ημερο από το σπίτι είναι απαραίτητο να είναι όλα κλειστά, δεν το συζητάμε..
Και όχι μόνο τα audio μηχανήματα...

Τα fosi ζεσταίνονται είτε παίζουν, είτε ειναι σε κατάσταση ηρεμίας.

Δεν κατάφερα να μετρήσω θερμοκρασία αλλά το χέρι μένει πάνω με καποια "σχετική" άνεση πχ 10 δευτερόλεπτα. Αλλα ξαναλέω ζεσταίνονται και μάλιστα αρκετά.

Οταν γυρίσω απο διακοπές και πάω απο το Βλαδιμηρο θα τα μετρήσουμε (αν και θα έχουμε αλλα συγκριτικά να κανουμε a6 vs s3 vs sony πικαπ κλπ)
Σε κατάσταση ηρεμίας δεν πρέπει να ζεσταίνονται (έτσι όπως το λέτε) τα Fosi ακόμα και αν τα δουλεύουν στα 48v...
Οι μεγάλες θερμοκρασίες δημιουργούν παραμόρφωση και ταλάντωση..
Οταν θα τους μετρήσετε θερμοκρασία θα δούμε τι παίζει..

Η ΤΙ μετράει την πλήρη ισχύ και παραμόρφωση με 70-75 βαθμούς πάνω στην ψήκτρα αν θυμάμαι καλά χωρίς ανεμιστήρα φυσικά...

Καλό θα είναι για την άψογη λειτουργία του chip να μην τους περνάει 48-49 βαθμούς πάνω στην ψήκτρα...

Οι Δοκιμές μου έχουν δείξει ότι όσο πιο "πιεσμένα" δουλεύεις το 3255 τόσο χειροτερεύει ο ήχος του...

Οταν δουλεύει σε νορμάλ θερμοκρασίες είναι άψογο και παίζει πολύ καλά!

Aρα μια καλη λυση ειναι μικροτερο τροφοδοτικο (<48volt) εξ αρχης , και ας εχεις λιγιτερα βατ.
Ανάλογα τι θες να κάνεις..
Προσωπικα εγώ δουλεύω το 3255 στα 35ν χωρίς ανεμιστήρα εννοείται (απαγορεύονται τέτοια αξεσουάρ μέσα στον τελικό μου😁) και έχω ισχύ 2x70wrms στα 8ohm...
Στα 4ohm 2x110wrms..
Λόγο ότι τα ηχεία μου δεν πέφτουν ποτέ κάτω από 5.5ohm και η απόσταση ακρόασης είναι 2.2m δεν μου έχει λείψει ποτέ η ισχύς μέχρι εκεί που σηκώνω στάθμες που μου επιτρέπει ο χώρος μου...
Σε αυτά τα Volt ο τελικός παίζει άψογα χωρίς κανένα ζόρι και έχει την καλύτερη φινέτσα/απόδοση...
Όσο σηκώνεις βολταζ τα πράγματα αλλάζουν στην απόδοση, ναι μεν έχεις περισσότερα watt αλλά χάνεις την όμορφη ηχητική απόδοση..
Αν θες πολλά watt πας σε άλλες υλοποιήσεις όπως τα Purifi...

• Like
Reactions: platon
οι κινεζοι εστιαζουν -στην αρχη ανωνυμα, τωρα κ ως brand-στο 99 τοις εκατο του παγκοσμιου πληθυσμου...chi-fi, η αλλιως hi-fi για το λαο κ τις μαζες,,κ φυσικα ακολουθουν κ οι δυτικοι. με τις καταλληλες συνεργασιες, win-win...αλλο σχεδιασμος πλακετων, αλλο κατασκευη πλακετων συμφωνα με το σχεδιο σου, σε OEM, και αλλο συναρμολογηση κ προγραμματισμος κ αλλο brand name.ξεχασα κ T,I και λοιπους της δυσεως με τα τσιπακια,,.απ ολα εχει ο μπαχτσες....

Last edited:
ξερει κανεις να μας διαφωτισει κ για το GaN σε επιπεδο ενισχυτων κ τροφοδοτικων

Αν σου κάνουν οι μετρήσεις του Amir...