To πικαπ του Tzimisce

Εχεις δικιο Δημητρη

Benz Micro ACE (L)

Η Benz παρουσίασε αυτή την κεφαλή σε τρεις εκδόσεις, δημιουργώντας ένα σπουδαίο χιτ στην αγορά, χάρη στην απόδοση και τη χαμηλή τιμή της. Εδώ παρουσιάζουμε την πιο χαμηλοέξοδη έκδοση, στα 0,4mV, με εσωτερική αντίσταση 12Ω και κόκκινο σώμα. Μικρότερη έξοδος σημαίνει λιγότερο σύρμα στο πηνίο φωνής, άρα μικρότερη κινούμενη μάζα, με ό,τι θετικό συνεπάγεται αυτό στον ήχο. Η κεφαλή αυτή συναρμολογείται στην Ελβετία και αποτελεί μια προσιτή έκδοση της Glider. To εξωτερικό σασί της είναι ακρυλικό, αλλά στηρίζεται σε αλουμινένιο σκελετό. Το στέλεχος είναι κατασκευασμένο από Boron με μικρό πάχος, το πηνίο φωνής αναφέρεται ως «pure iron cross», ενώ υπάρχει ένα αποσβεστικό δαχτυλίδι στη βάση του πηνίου φωνής. Η απόκριση συχνοτήτων δίνεται από 20Hz έως 20ΚΗζ και προτείνεται για αντιστάσεις εισόδου από 100Ω και άνω. Το συνολικό βάρος της κεφαλής φθάνει τα 8,8 γρ. και το προτεινόμενο βάρος ανάγνωσης τα 2+0,2 γρ. Επί το έργον, η ACE απέδωσε την πιο ουδέτερη τονικότητα στο πλαίσιο της δοκιμής, ενώ το σώμα της και η αποδιδόμενη ανάλυση βρίσκονται σχεδόν στην κορυφή της.

Η χαμηλοέξοδη ACE πετυχαίνει να «σκάψει» λίγο πιο βαθιά στις ηχογραφήσεις σε σχέση με τη μεσαία έκδοση και να αποδώσει με λίγο πιο φινετσάτο και ομοιογενή τρόπο τους δίσκους, φυσική συνέπεια της χαμηλότερης εξόδου. Ελάχιστα μπορεί να γράψει κανείς για να προσδιορίσει ένα χαρακτήρα σε αυτή την κεφαλή, καθώς δίπλα στο Resolution Opus 21 δυσκολευτήκαμε αρκετά να βρούμε τις διαφορές, με την κεφαλή να ακούγεται λίγο πιο ανάλαφρη, λεπτοφυής και ρυθμική, αλλά τονικά να ταυτίζεται σχεδόν με το player αναφοράς. Ο δρόμος της Benz είναι μοντέρνος, σύγχρονος, προσφέροντας όλες τις τονικές ανέσεις, την ησυχία και τον ουδέτερο χαρακτήρα ενός κορυφαίου ψηφιακού συστήματος, αλλά με συναίσθημα που διαφοροποιείται εκεί όπου μετράει, στην τελική γεύση που αφήνει ύστερα από κάθε ακρόαση, υπενθυμίζοντας μας την παντοτινή υπεροχή της αναλογικής τεχνολογίας. Συνολικά, η καλύτερη επιλογή μέχρι τα 600 ευρώ.
Π. Κωτσής

Μιχάλη καλορίζικο, καλοάκουστο και ο αναλογικός ήχος είναι αξεπέραστος...τουλάχιστον ακόμη μέχρι σήμερα.:a0210:

Μιχάλη καλοριζικο και από μένα και καλή τύχη στις κεφαλές σου απο δω και πέρα.
By the way τρέμε γιατί και γω αναβαθμίστηκα τώρα:
Ασε που η βελόνα που εχει δεν καταλαβαινει τίποτα.

Attachments

• a8337ca2893f.jpg
    a8337ca2893f.jpg
    72.7 KB · Views: 56
-bye-

Ευχαριστώ και πάλι...
Το πικαπάκι αρχίζει να παίζει λίγο καλύτερα σιγά σιγά αλλά θέλει δουλειά ακόμη... Προς το παρόν πάσχει από σώμα αλλά πιστεύω θα δείξει αργότερα!
Αυτό που με ψιλοανησυχεί είναι ότι λείπει αυτό το χρώμα που ξεχωρίζει το βινύλιο από το CD...
Μέχρι και η ετοιμολογία της γυναίκας μου ήταν "Χάλια παίζει! Σαν CD!" :flipout:

Είδομεν...

Είδομεν...

Aν συνεχίσεις να λές τέτοια θα σε αρχίσει στο δούλεμα ο Μανωλάκος με το Empire του :grandpa:

-bye-

Ευχαριστώ και πάλι...
Το πικαπάκι αρχίζει να παίζει λίγο καλύτερα σιγά σιγά αλλά θέλει δουλειά ακόμη... Προς το παρόν πάσχει από σώμα αλλά πιστεύω θα δείξει αργότερα!
Αυτό που με ψιλοανησυχεί είναι ότι λείπει αυτό το χρώμα που ξεχωρίζει το βινύλιο από το CD...

Είδομεν...
Αυτο το "χρωμα" μη το περιμενεις απο clearaudio. Ειναι αλλης σχολης. Ψυχρος,"monitor" Βινυλιακος ηχος. It's chilling in Germany.

Αυτο το "χρωμα" μη το περιμενεις απο clearaudio. Ειναι αλλης σχολης. Ψυχρος,"monitor" Βινυλιακος ηχος. It's chilling in Germany.

Ε καλα τωρα μην τα παραλεμε! Αλλωστε βραχιωνας, κεφαλη, phono, δεν ειναι clearaudio! Λες μονο το πλατο να εχει τοσο μεγαλη τελικη επιδραση? Και αυτη η καραμελα με τον ψυχρο ηχο ρε παιδι μου καπως μου καθεται! Ηθελα να ηξερα γιατι κανενα δικο μου clearaudio δεν ακουγεται ψυχρο?

-bye-

Ευχαριστώ και πάλι...

Είδομεν...

φιλε μην ξεχνας το θεμα στρωσιμο και υπομονη που ισχυει στα πικαπ παραπανω απο οτιδηποτε αλλο. Επισης θεωρω πως τωρα ακους μονο το 60% του συνολου το οποιο βεβαια καθοριζεται απο την υπαρξη φθηνης κεφαλης και phono τα οποια σαφως υπολοιπονται του πλατο!

Το phono stage θα αλλάξει...
Τότε θα πρέπει να μιλάμε για Phono stage VS Copland's phono stage + stepup thread... :flipout:

Για την κεφαλή δεν ξέρω... Μάλλον θα γίνει κάτι τέτοιο αφού κλείσω με fiberglass το πικάπ για να γλιτώσω το έμφραγμα από τυχών νέα κουρέματα βελόνας!

Επίτηδες πήγα σε τόσο φτηνό phono stage για να μη "τσούξει" το πορτοφόλι μου η αλλαγή που θα κάνω αργότερα. Θα το πουλήσω μεταχειρισμένο στα 80 ευρώ οπότε θα έχω χάσει μόνο καμιά 60αριά ευρώ. :BDGBGDB55:

Ε καλα τωρα μην τα παραλεμε! Αλλωστε βραχιωνας, κεφαλη, phono, δεν ειναι clearaudio! Λες μονο το πλατο να εχει τοσο μεγαλη τελικη επιδραση? Και αυτη η καραμελα με τον ψυχρο ηχο ρε παιδι μου καπως μου καθεται! Ηθελα να ηξερα γιατι κανενα δικο μου clearaudio δεν ακουγεται ψυχρο?
Ειμαι κατοχος clearaudio και αυτο που γραφω δε το γραφω για μειονεκτημα. Αν δεν ακουγεται ψυχρο το δικο σου, μπορει να θελει ρυθμιση:flipout:(just kidding).

Ειμαι κατοχος clearaudio και αυτο που γραφω δε το γραφω για μειονεκτημα. Αν δεν ακουγεται ψυχρο το δικο σου, μπορει να θελει ρυθμιση:flipout:(just kidding).

ξερεις (δεν μιλαω για εσενα) το ακουω αυτο απο πολλους σαν μειονεκτημα οτι και καλα ακουγονται σαν cd (μακαρι να γινοταν το αντιθετο) και οτι ειναι Γερμανικος ηχος ψυχρος κτλ. Μπορω βεβαια να αποδειξω οτι ανετα μπορει να συμβει και το αντιθετο στηνοντας ενα Γερμανικο συστημα με πηγη ενισχυτη και ηχεια, που να χαιδευει τα αυτια!

αναρωτιεμαι... τα ακριλυκα πικαπ των αλλων εταιρειων δεν ακουγονται ¨ψυχρα¨... εχει κανει κανεις τη δοκιμη με ιδια κεφαλη και βραχιονα να αλαξει πλατο?

Το ότι ένα πικάπ δεν βάζει το δικό του χρώμα σε έναν δίσκο δεν είναι απαραίτητα κακό. Συγκεκριμένα δεν μου αρέσει να μπαίνει χρώμα εκεί που δεν υπάρχει, και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχω τσιμπήσει ακόμη κάποιο φίλτρο ρεύματος με μετασχηματιστή (δυστυχώς τα ακούω)...
Ανυπομονώ να στρώσει το cantilever... Ο κατασκευαστής μιλάει για 40 ώρες αλλά θα του δώσω ένα αβάντζο των 100...

phono stage + stepup thread... :flipout:

Ναι γέλα εσύ και άμα δοκιμάσεις step up να σε δω πως θα ξεκολλήσεις, μόνο με Krell referance και αν... :flipout:

(Να σε δώ και πως θα κολλήσεις φυσικά που ανάμεσα στα pin δεν χωρά όχι η μύτη του κολλητηριού αλλά ούτε το σύρμα από το καλάι. :flipout:)

και που να ειχες βαλει την αλλη κεφαλη που σκεφτοσουνα που ειναι ακομα πιο ουδετερη, τουλαχιστον οι μπενζ φημιζονται για το συναισθημα - οχι τοσο βεβαια οσο οι ντενον

Ναι γέλα εσύ και άμα δοκιμάσεις step up να σε δω πως θα ξεκολλήσεις, μόνο με Krell referance και αν... :flipout:

Αν πάω σε stepup θα χρησιμοποιήσω το phono stage του Copland και τότε... μπήκαμε και σε άλλα έξοδα (λάμπες NOS, δοκιμές... )

(Να σε δώ και πως θα κολλήσεις φυσικά που ανάμεσα στα pin δεν χωρά όχι η μύτη του κολλητηριού αλλά ούτε το σύρμα από το καλάι. :flipout:)

Γιατί μπρε; Σε kit το δίνουν; :blink:
Το πολύ πολύ να φιλοδωρήσω τον συνονόματό σου με ένα πεϊνιρλί και να το κολλήσει... Του αρέσει να κολλάει smd... Με αυτό θα την καταβρεί! :flipout:

Αν πάω σε stepup θα χρησιμοποιήσω το phono stage του Copland και τότε... μπήκαμε και σε άλλα έξοδα (λάμπες NOS, δοκιμές... )

Γιατί μπρε; Σε kit το δίνουν; :blink:
Το πολύ πολύ να φιλοδωρήσω τον συνονόματό σου με ένα πεϊνιρλί και να το κολλήσει... Του αρέσει να κολλάει smd... Με αυτό θα την καταβρεί! :flipout:

Ότι και να κάνεις όπως και να το κάνεις σημασία έχει να το διασκεδάσεις και να το ευχαριστηθείς εσύ. Εχει το βασανάκι του το αναλογικό και για αυτό το αγαπούν νομίζω, έχεις να κάνεις διάφορα ρε παιδί μου, δεν είναι απλά plug n play. Εγώ το διασκεδάζω πολύ.
Άμα παίξεις και με το Dact, let us know (με τρώει και μένα...)

Τώρα που ξέθαψα το step up (και άλλαξα κάτι στις γειώσεις) θα ξανακάνω δοκιμές πάνω στην ace και θα σου πω πιο φρέσκες εντυπώσεις.

Καλή διασκέδαση, καλό παιχνίδι -bye-

Άσε φιλαράκι, περνάνε πολλά άσχημα πράγματα από το μυαλό μου τελευταία... :flipout:

δε σε πιάνω, τίποτα καλό; για βάλε και σε μας κανένα μικρόβιο... :chinscratch: