Το πιο διθυραμβικό review για ηχείο που έχει γίνει ποτέ!!!!

Status
Not open for further replies.
Παίδες το ένα είναι ότι αλήθεια το μαμήσαμε το θέμα...
Γι αυτό θα μεταφέρω τα άσχετα μηνύματα σ' ένα νέο θέμα με τίτλο "Κόρνες".

Το δύο είναι,την επόμενη φορά,που θα κουβαλήσω κάποια μηχανήματα στον Μανώλη,για να δώ πως παίζουν μ' αυτά,δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία,ν' ακούσετε κάτι που δεν έχετε ξανακούσει έτσι.Ο Μανώλης είναι καλό παιδί και φιλόξενος και φαντάζομαι δεν θάχει πρόβλημα,να έχει και δυό...άπιστους Θωμάδες παρόντες.:argue:

Μέσρι τότε κρατάτε μικρό καλάθι...

Γιατί λοιπόν να λέμε πως κάτι παίζει ή δε παίζει όταν δε το έχουμε ακούσει και γνωρίζουμε μοναχά το κόστος;
Αυτό είναι το σκεπτικό μου.
Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις που βγάζουν μάτι.

Μιλόντας για συμβατικά ηχεία κι αφήνοντας κατά μέρος τις κόρνες,τα ηχεία που εκθειάζονται στο θέμα(δεν τα έχω ακούσει ακόμα),θα έπρεπε να συγκριθούν δίπλα-δίπλα με π.χ Avalon Eidolon,Hansen Prince,Marten Coltrane,ΑΤC SCM 200,Proac D100... για να δούμε τι πραγματικά κάνουν.

Πέρα απο το τι λένε οι...γκουρού(ελάχιστα τους συνερίζουμαι),άν δεν ακούσεις στον ίδιο χώρο-σύστημα με τα αυτιά σου δεν...

...
ας πουμε λοιπον οτι τα Tidal ειναι κορυφαια συμβατικα ηχεια που μπορεις να τα βαλεις μεσα στο σπιτι σου... μπορεις καποιος που να τα εχει ακουσει να μου προτεινει εναλλακτικη λυση? αυτο ειναι το ουσιαστικο ερωτημα
...

Γνωρίζοντας εκ του σύνεγγυς τα μεγάφωνά τους και εκτιμώντας τον όγκο της καμπίνας τους, η απάντηση που μπορώ να σου δώσω είναι μάλλον εκτός της «νοοτροπίας του χαϊεντά» ούτως ειπείν, καθώς η απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα πρέπει να στηρίζεται κυρίως σε τεχνική, και όχι οικονομική βάση. Άλλωστε, όπως όλα τα ηχεία, έτσι κι αυτά έχουν πεπερασμένες δυνατότητες, κυρίως όσον αφορά την απόκριση των χαμηλών και τη μέγιστη στάθμη που είναι σε θέση να επιτύχουν, σε συνάρτηση με την απόσταση ακρόασης, δεχόμενα άμεσο ανταγωνισμό από τα Β&W 802D που είναι αντιστοίχου μεγέθους, και με αντίστοιχης ποιότητας μεγάφωνα. Βεβαίως, και τα Contriva έχουν εξαιρετικά μεγάφωνα, αλλά σε κλάσμα της τιμής τους θα μπορούσε κάποιος να αποκτήσει τα Signature 800D, που έχουν ισάξιας ποιότητας μεγάφωνα και αντίστοιχης ποιότητας κροσόβερ, αλλά ανασαίνουν καλύτερα λόγω μεγαλυτέρων διαστάσεων, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα συνάδει και ο όγκος του χώρου. Ανάμεσα σε όσους παρακολουθούν το θέμα είμαι σίγουρος πως υπάρχει και κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, κάτοχος των 800D, που ίσως θα μπορούσε να αφιερώσει λίγο από το χρόνο του, φιλοξενώντας μια ολιγόωρη άμεση σύγκριση, της οποίας θα ήθελα να μετάσχω.

Πέραν αυτών, μετρήσεις για τα Contriva υπάρχουν κάπου δημοσιευμένες; Μην έχουν καμιά χάλια απόκριση σαν τα Fremont και χαλάμε τζάμπα φαιά ουσία...

Μην εμπλέκεις πράγματα άσχετα μεταξύ τους. Άλλο πράγμα η ακαμψία των τοιχωμάτων και άλλο ο όγκος αέρα που περικλείουν.

Ανάμεσα σε όσους παρακολουθούν το θέμα είμαι σίγουρος πως υπάρχει και κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, κάτοχος των 800D, που ίσως θα μπορούσε να αφιερώσει λίγο από το χρόνο του, φιλοξενώντας μια ολιγόωρη άμεση σύγκριση, της οποίας θα ήθελα να μετάσχω.

μια τετοια συγκριση θα ειχε ενδιαφερον.

στον ιδιο χωρο που ηταν τα Tidal εχουν συνυπαρξει με τα B&W 801 Matrix και τα προηγουμενα Focal Grande Utopia αλλα η συγκριση ηταν παντελως ανιση..

Βασικά έτυχε να ακούσω τα Tidal στην Ν.Ερυθραία λίγο αφού αγόρασα τα 800D και μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα με τα Tidal. Το θέμα όμως είναι ότι εγώ ακόμα χτίζω το σύστημα και όταν από τη μια παίζω με προ-Onkyo 905 και τα Tidal με Soveregin τι να συγκρίνω?

Όταν θα πάρω κι εγώ Sovereign Pro και τελειώσω και με όλο το σύστημα (7.2) τότε τα ξαναλέμε γιατί αυτό που άκουσα δεν ήταν μόνο τα Tidal αλλά ένα πανάκριβo σύνολο "κρεμ ντε λα κρεμ".

Επίσης εμφανισιακά ΔΕΝ ΜΟΥ αρέσουν αλλά σε ένα dedicated room θα τα έβαζα. Στο σαλόνι προτιμώ άλλα.

Το θέμα όμως είναι ότι τα βρήκα εξαιρετικα, και τόσο ουδέτερα που ανάλογα με την πηγή/προ κ.τ.λ είναι σαν να ακούς άλλο ηχείο. Ιδανικά για ξβράκωμα κάθε ηχητικής ατέλειας οποιουδήποτε κρίκου της ηχητικής αλυσίδας.

Βασικά έτυχε να ακούσω τα Tidal στην Ν.Ερυθραία λίγο αφού αγόρασα τα 800D και μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα με τα Tidal. Το θέμα όμως είναι ότι εγώ ακόμα χτίζω το σύστημα και όταν από τη μια παίζω με προ-Onkyo 905 και τα Tidal με Soveregin τι να συγκρίνω?

Όταν θα πάρω κι εγώ Sovereign Pro και τελειώσω και με όλο το σύστημα (7.2) τότε τα ξαναλέμε γιατί αυτό που άκουσα δεν ήταν μόνο τα Tidal αλλά ένα πανάκριβo σύνολο "κρεμ ντε λα κρεμ".

Επίσης εμφανισιακά ΔΕΝ ΜΟΥ αρέσουν αλλά σε ένα dedicated room θα τα έβαζα. Στο σαλόνι προτιμώ άλλα.

Το θέμα όμως είναι ότι τα βρήκα εξαιρετικα, και τόσο ουδέτερα που ανάλογα με την πηγή/προ κ.τ.λ είναι σαν να ακούς άλλο ηχείο. Ιδανικά για ξβράκωμα κάθε ηχητικής ατέλειας οποιουδήποτε κρίκου της ηχητικής αλυσίδας.

Φιλε καλα θα κανεις ετσι οπως τα λες. Εαν παρεις καποτε ενα προενισχυτη σαν το Sovereign Director (για μενα το καλυτερο value for money σε προενισχυτη παγκοσμιως, αν και πανακριβος) αξιζει να το συνοδεψεις με τα Tidal.

Απλως στο τελος θα αναγκαστεις να παρεις και τον αντιστοιχο τελικο, θυμησου τα λογια μου. Σε τρανζιστορ στα λεφτα του δεν εχει ανταγωνισμο...

Σε λαμπα βεβαια εαν τα λεφτα σου τρεχουν απο τα πατζακια θα μπορουσες να βαλεις για τελικους τους μεγαλους Wavac η τους Chalice αλλα ξεφευγεις πολυ... Απλως το αποτελεσμα ειναι απλα απεριγραπτο...

Αν εννοείς τους Wavac με τις 350,000$ τότε δεν μιλάμε ότι πρέπει να σου τρέχουν απλά από τα μπατζάκια.... αλλά να έχεις πάρει από ένα σπίτι και δυο οικόπεδα σε κάθε παιδί, πληρωμένες σπουδές/διδακτρα κτλ, σπίτι εξοχικό, 3-4 καλά αυτοκίνητα, να εισπράτεις 5-6 νοίκια, να έχεις 1-2 εκατομυρια cash και μια στρωμένη επιχείρηση που να σου αφήνει καμιά 20,000 το μήνα.

Τέλος πάντων δεν λέω μεγάλα λόγια μιας και αυτό το χόμπι είναι "πρέζα" και πολλά εχουμε δει.

Αν εννοείς τους Wavac με τις 350,000$ τότε δεν μιλάμε ότι πρέπει να σου τρέχουν απλά από τα μπατζάκια.... αλλά να έχεις πάρει από ένα σπίτι και δυο οικόπεδα σε κάθε παιδί, πληρωμένες σπουδές/διδακτρα κτλ, σπίτι εξοχικό, 3-4 καλά αυτοκίνητα, να εισπράτεις 5-6 νοίκια, να έχεις 1-2 εκατομυρια cash και μια στρωμένη επιχείρηση που να σου αφήνει καμιά 20,000 το μήνα.

Τέλος πάντων δεν λέω μεγάλα λόγια μιας και αυτό το χόμπι είναι "πρέζα" και πολλά εχουμε δει.

οχι αυτους εννοουσα τους αλλους τους απλους 833 με τα $65000. Σαφως φτηνοτεροι!!!! Ασε καλος και ο Sovereign...

Τα κεραμικά μεγάφωνα μου φαίνονται κάπως σαν 'μη μου άπτου' !!!
Αναρωτιέμαι....Αν φάνε καμιά γερή από κανα τέρας 800 watts θα αντέξουν???

Τα κεραμικά μεγάφωνα μου φαίνονται κάπως σαν 'μη μου άπτου' !!!
Αναρωτιέμαι....Αν φάνε καμιά γερή από κανα τέρας 800 watts θα αντέξουν???

εγω με ενα τερας τα ακουσα παντως (Sovereign Glory 2x350 Watt στα 8 Ohm) να τρωνε πολυ γερες. Τωρα για 2x800 δεν ξερω....

Τα κεραμικά υλικά γενικά δεν είναι "μη μου άπτου".Εχουν πολύ μεγαλύτερη αντοχή σε καταπονήσεις απο τα συμβατικά μεγάφωνα.

για να τα χρησιμοποιουν ως ασπιδες στα διαστημικα λεωφορεια,μαλλον αντεχουν..

Τα κεραμικά μεγάφωνα έχουν εξαιρετικά ελαφριά και δύσκαμπτα διαφράγματα.

Τα "κεραμικά τούβλα" χρησιμοποιούνται στα διαστημικά λεωφορεία λόγω της μεγάλης αντοχής στις θερμικές καταπονήσεις.

Status
Not open for further replies.