Το quiz της ημέρας ....

Re: Απάντηση: Re: Το quiz της ημέρας ....

Παμε παλι. Ρωταω αυτη ειναι η πορτα με τα βασανιστηρια; Μου απαντανε ναι. Και στις δυο περιπτωσεις φευγω απο την αλλη. Αν μου απαντησουν οχι και στις δυο περιπτωσεις φευγω απο αυτη.

επίσης αν είναι όντως η πόρτα των βασανιστηρίων, ο ένας μόνον θα απαντήσει ναι ... ο άλλος θα πει ψέμματα, άρα θα πει όχι ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το quiz της ημέρας ....

Παμε παλι. Ρωταω αυτη ειναι η πορτα με τα βασανιστηρια; Μου απαντανε ναι. Και στις δυο περιπτωσεις φευγω απο την αλλη. Αν μου απαντησουν οχι και στις δυο περιπτωσεις φευγω απο αυτη.

Μα αν ρωτησεις: αυτη ειναι η πορτα βασανιστηριων τον αληθη, (δειχνοντας του της ελευθεριας χωρις να το ξερεις) θα σου πει, ΝΑΙ. Εσυ θα φυγεις απο την αλλη. ?
Αν ξανα ρωτησεις τον αληθη: αυτη ειναι η πορτα βασανιστηριων (και του δειχνεις την πορτα βασανιστηριων χωρις να το ξερεις) θα σου απαντησει ΟΧΙ. (αρα ειναι της ελευθεριας) Εσυ θα φυγεις απο αυτη και σωστα, αλλα επεσες μεσα κατα 50%. με το σκεπτικο αυτο.

Last edited:
Επισης αν καταλαβα καλα, εχεις δικαιωμα ΜΟΝΟ για μια ερωτηση ΣΕ ΕΝΑΝ απο τους δυο.
Δεν μπορεις να κανεις απο μια ερωτηση και στους δυο. Ενα ατομο πρεπει να ρωτησεις ολο κι ολο.

Πρέπει να είναι κάποια σύνθετη ερώτηση με σκέλη και για το ψεύδος κάποιου αλλά και για την πόρτα ... να το σκεφθούμε λίγο ...

ή να ρωτήσεις τον ένα τι θα απάνταγε ο άλλος ... κάτι τέτοιο ....χμμμμμ
Τώρα το πας καλά...

Τσιφ, για να συνεχίσω το συλλογισμό, άλλωστε μιλάμε για 6η Δημοτικού :flipout:
120 αγελάδες τροφή για 40 ημέρες

Μετά 10 μέρες:
120 αγελάδες τροφή για 30 ημέρες
30 αγελάδες τροφή για 5 ημέρες

Μετά από 5 ημέρες:
120 αγελάδες τροφή για 25 ημέρες
30 αγελάδες τροφή για 0 ημέρες

Άρα 150 αγελάδες τροφή για 20 ημέρες!

Μάλιστα ... μάλλον το βρήκα :

Ρωτάω τον έναν ποιά πόρτα θα μου έδειχνε για την ελευθερία ο άλλος .
Αν είναι ο ψεύτης και η σωστή πόρτα είναι πχ. η πρώτη θα μου απαντήσει ότι ο άλλος θα μου έδειχνε την δεύτερη ...
Αν είναι ο αληθής τότε μου απαντά ότι ο ψεύτης θα μου έδειχνε πάλι την δεύτερη ...

οπότε σε κάθε περίπτωση θα διαλέξω την αντίθετη από αυτή που μου λένε, δηλ. την πρώτη ...

Για βραβείο μου να πάτε να διαβάσετε όλοι τις παρουσιάσεις στην Μουσική Κατηγορία ...

Dim_Z ρώτα,
Ο άλλος θα μου πει την αλήθεια ότι η πόρτα του οδηγεί στην ελευθερία?
Αν όχι πάνε στην άλλη, αν ναι μπες και βγες για να πάρεις το ευρώ από την μαϊμού :smash:

31.25 ημέρες

Στη απλή μέθοδο των τριών σου τα ποσά δεν είναι αντιστρόφως ανάλογα, αλλά ανάλογα...
Δεν δύναται να έχεις τροφή 120 αγελάδων για 25 μέρες και για 150 αγελάδες, 31.25 μέρες.

Last edited:
Μάλιστα ... μάλλον το βρήκα :

Ρωτάω τον έναν ποιά πόρτα θα μου έδειχνε για την ελευθερία ο άλλος .
Αν είναι ο ψεύτης και η σωστή πόρτα είναι πχ. η πρώτη θα μου απαντήσει ότι ο άλλος θα μου έδειχνε την δεύτερη ...
Αν είναι ο αληθής τότε μου απαντά ότι ο ψεύτης θα μου έδειχνε πάλι την δεύτερη ...

οπότε σε κάθε περίπτωση θα διαλέξω την αντίθετη από αυτή που μου λένε, δηλ. την πρώτη ...

Για βραβείο μου να πάτε να διαβάσετε όλοι τις παρουσιάσεις στην Μουσική Κατηγορία ...
Έσκισες, αλλά είχες και τη βοήθεια του κοινού...:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το quiz της ημέρας ....

Μα αν ρωτησεις: αυτη ειναι η πορτα βασανιστηριων τον αληθη, (δειχνοντας του της ελευθεριας χωρις να το ξερεις) θα σου πει, ΝΑΙ. Εσυ θα φυγεις απο την αλλη. ?

Οχι θα μου πει.

Στη απλή μέθοδο των τριών σου τα ποσά δεν είναι αντιστρόφως ανάλογα, αλλά ανάλογα...
Δεν δύναται να έχεις τροφή 120 αγελάδων για 25 μέρες και για 150 αγελάδες, 31.25 μέρες.

Το είδα,αλλά με πρόλαβες

Μόνο χτικιό,τά'χω φτύσει,αλλά δεν το βάζω κάτω

δεν έχει λογική εκτός εάν δεν έχει διατυπωθεί καλά το πρόβλημα ...

ΕΝΤΙΤ :ωπ, κοούταρα την λύση που έδωσες για τριαντακάτι μέρες ...

πρόβλημα της 6ης δημοτικού...

μου έφαγε κάπου 20 λεπτά να στίψω το κεφάλι μου να το λύσω, το έλυσα και μετά ο δάσκαλος της κόρης μου είπε ότι είναι λάθος...

γιάααα βοηθάτε...

αγελαδάρης έχει 120 γελάδια και τροφή γιά 40 μέρες.
Μετά 10 μέρες αγοράζει άλλα 30 και του δίνουν τροφή γιά 5 μέρες για αυτά.
Αν θεωρήσουμε ότι η μερίδα τροφής μένει αμετάβλητη, γιά πόσες μέρες τροφή έχουν οι αγελάδες ? [/I]

Έτσι πρόχειρα τις βγάζω 33 ημέρες

δεν έχει λογική εκτός εάν δεν έχει διατυπωθεί καλά το πρόβλημα ...

ΕΝΤΙΤ :ωπ, κοούταρα την λύση που έδωσες για τριαντακάτι μέρες ...

Υπάρχει λογική και μάλλον βρίσκεται στις 30 αγελάδες(κακό ψόφο νά'χουν,γιατί με γκάστρωσαν),που είναι το 1/4 των αρχικών και πανουκλιάζουν για 5 ημέρες

Last edited:
Dim_Z ρώτα,
Ο άλλος θα μου πει την αλήθεια ότι η πόρτα του οδηγεί στην ελευθερία?
Αν όχι πάνε στην άλλη, αν ναι μπες και βγες για να πάρεις το ευρώ από την μαϊμού :smash:

Dim_Z ρώτα,
Ο άλλος θα μου πει ότι η πόρτα του οδηγεί στην ελευθερία?
Αν όχι πάνε στην άλλη, αν ναι μπες και βγες για να πάρεις το ευρώ από την μαϊμού