To STAR εκπέμπει μόνιμα σε 16/9?

Επιεικώς απαράδεκτο το Star στην εικόνα? Από τις καλύτερες την θεωρώ εγώ, παρέα με Σκάι και Αλφα.

Σκαι και alpha ναι συμφωνουμε,
Εβλεπα προχτες ενα επεισοδιο απο τα φιλαρακια στο star και ειχε τετοια απαισια εικονα που σε τιποτα δεν θυμιζε ψηφιακο καναλι (ενταξει αν δωσεις αναλογικη σαβουρα θα παρεις ψηφιακη σαβουρα επισης),
Εικονα με ψηφιακο θορυβο ξεπλυμενα χρωματα αλλαξα αμεσως καναλι,
Αν στις ταινιες του ανεβαζει birate καλως αλλα απο οτι θυμαμαι σε zapping δεν μενω καθολου ευχαριστημενος γενικοτερα.
Απο το skai αναποδα ειμαι υπερ του δεοντος ευχαριστημενος αλλα μην ξεχναμε οτι ηταν και ο πρωτος σταθμος που εξαφανισε τα αναλογικα veta video με ψηφιακα και φανταζομαι οτι εχει και τις τεχνικες δυνατοτητες για HD ασχετα αν δεν το επιδιωκει κανενα καναλι λογω κοστους.
Νικος

Προφανώς είδες κάποιο από τα παλιά επεισόδια στα Φιλαράκια, σε 4/3 και με με κακή κόπια. Αν δεις από την καινούργια κόπια σε 16/9, είναι πεντακάθαρη η εικόνα.

Προφανώς είδες κάποιο από τα παλιά επεισόδια στα Φιλαράκια, σε 4/3 και με με κακή κόπια. Αν δεις από την καινούργια κόπια σε 16/9, είναι πεντακάθαρη η εικόνα.

Εσεις ξερετε καλυτερα παιδια που το βλεπετε το καναλι, πιθανον να εχετε δικιο και να επεσα σε κακη κοπια.
Παντως εχετε στο νου σας το θεμα των 21:9 ταινιων και την παρουσια η μη των μαυρων μπαρων στην οθονη.
Νικος

Το λογοτυπο επανηλθε σε σχεδον opaque χθες που ειδα φιλαρακια το πολυ να ειχε 10% transparency, οτι να ναι ενα βημα ενα βημα πισω.
Απορω ποιος ο ο λογος να μην εχουν ολοι transparent logo.

Όντως, στα καινούρια επεισόδια των σειρών που δείχνει η εικόνα είναι καταπληκτική. Στα τελευταία Fringe έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Η εικόνα είναι λίγο πιο soft σε σύγκριση με τον Σκάι αλλά όχι ενοχλητικά.

Εσεις ξερετε καλυτερα παιδια που το βλεπετε το καναλι, πιθανον να εχετε δικιο και να επεσα σε κακη κοπια.
Παντως εχετε στο νου σας το θεμα των 21:9 ταινιων και την παρουσια η μη των μαυρων μπαρων στην οθονη.
Νικος

Οι μαύρες μπάρες του 2.35:1 είναι πολύ πιο ενοχλητικές για πολλούς σε σχέση με το κόψιμο σε 4:3. Τι να κάνουμε, ο κόσμος θέλει να γεμίζουν όλες οι ίντσες που έχει χρυσοπληρώσει :p Ακόμα και εδώ διαβάζω οτι κάποια μέλη βλέπουν τέτοιες ταινίες με zoom ή vertical stretch για να φύγουν οι μπάρες.
Να πω την αλήθεια, ο σινεφιλ δεν θα κάτσει να δει ταινία στην TV με διακοπές για διαφημίσεις κάθε λίγο. Θα πάρει μια ιδέα για μια ταινία που τον ενδιαφέρει και θα νοικιάσει ή θα αγοράσει το DVD/bluray. Για αυτό το σκοπό το 16:9 του Star είναι υπεραρκετό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

2. Το star πετσοκοβει τις 21:9 (2,35:1) ταινιες με μαυρες μπαρες και τις δειχνει 16:9
Σχολιαστε παρακαλω,
Νικος
Εδώ άλλοι τις κόβουνε σε 4/3 αυτό σε πείραξε?

Νομίζω η ΝΕΤ είχε δείξει το Banditas σε 2,35/1, δηλαδή 16/9 και με μπάρες.

Το logo του STAR επανήλθε σχεδόν πλήρως...! 100% αδιαφανές ! Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε αυτό - από τη στιγμή που ένα αδιαφανές λογότυπο μπορεί ίσως να δημιουργήσει πρόβλημα και από τη στιγμή που δεν προσφέρει τίποτε άλλο εκτός από το να "αναγνωρίζεις" το κανάλι,ποιος ο λόγος να μην γίνει σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα!

Το logo του STAR επανήλθε σχεδόν πλήρως...! 100% αδιαφανές ! Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε αυτό - από τη στιγμή που ένα αδιαφανές λογότυπο μπορεί ίσως να δημιουργήσει πρόβλημα και από τη στιγμή που δεν προσφέρει τίποτε άλλο εκτός από το να "αναγνωρίζεις" το κανάλι,ποιος ο λόγος να μην γίνει σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα!

Προφανώς, όπως συμβαίνει και στο επάγγελμα μου (γραφίστας), κάποιος έξυπνος και με "άποψη" εργοδότης θεώρησε σωστότερη τη χειρότερη οπτικά λύση και επανέφερε το καρακιτσαριό στην αρχική του κατάσταση... Σύνηθες γεγονός στην Ελλάδα η αντίληψη "Τα θέλω όλα μεγάλα και πολύχρωμα! Να φαίνονται ρε παιδί μου!"

Πάντως το ημιδιάφανο λογότυπο του Star δεν πολυφαινόταν. Αν το έκαναν όπως του ΣΚΑΙ ή πρόσφατα της RAI θα φαινόταν καλύτερα. Αν πάντως το θέμα εντοπίζεται στις πλασμα τηλεοράσεις αλλές λύσεις θα ήταν το λογότυπο να γίνεται κινούμενο όπως του Σινε+ που εναλλασόταν με το ΕΡΤ Ψηφιακή ή να μετακινείται δεξιά ή και κάτω στην οθόνη όπως έκανε παλιότερα η RAI.

προσωπικά πολύχρωμο και διάφανο δεν μου άρεσε... έμοιαζε ξεθωριασμένο...
για εμένα είτε λευκό πολύ διαφανές είτε πολύχρωμο χωρίς διαφάνεια...

ένα λευκό περίγραμμα είναι υπέραρκετό για ένα σύγχρονο κανάλι

το σχήμα του είναι γνωστό και δεν το μπερδεύεις με κάποιο άλλο κανάλι

οπότε ας δείξει τον δρόμο ...

Παιδια το σήμα δεν είναι και τόσο σημαντικό.Το σημαντικό είναι οτι ο σταθμός έχει κάνει βήματα μπροστά με το να μεταδίδει το πρόγραμμα του σε 16/9.Και γι'αυτό τούς αξήζει ενα μπράβο.Και η ποιότητα εικόνας έχει βελτιωθεί αρκετά.Λίγο ακόμα και θα φτάσει στα επίπεδα του ΣΚΑΙ.Keep walking star.

Θέλω να το δω από αύριο (σήμερα) που ξεκινάει να παίζει Αμερικάνικες σειρές όλη την ημέρα.
Αν πχ "Ο Πρίγκιπας του Μπελ Αιρ" που είναι σειρά του '80... ή "Οι Μάγισσες", είναι και αυτά 16/9... 10 μπράβο ακόμα στο STAR, και λίγα θα είναι!!!

Αν τελικά, βάζουν και σε όλες τις σειρές τους "ωραίους" υπότιτλους που βάζουν στο "Life" και σε κάποιες άλλες σειρές...
Το μέλλον του STAR θα είναι φυσικά... STAR HD! αλλά και διαχωρισμός σε STAR Movies, STAR Gossip, STAR Music, STAR Plus... κλπ... κλπ... -bye-

Τον "πριγκιπα" δύσκολο να το δεις σε 16:9, διότι λογικά δεν θα είναι γυρισμένο έτσι. Ακόμα και τα φιλαράκια, οι πρώτες σεζόν είναι γυρισμένες σε 4:3. Μη σου κάνει λοιπόν εντύπωση αν τον χειμώνα δείξει επανάληψη την 2η σεζόν σε 4:3. Δεν θα είναι πισωγύρισμα του καναλιού, αλλά έτσι είναι η σειρά. Οι μάγισσες επίσης είναι γυρισμένες σε 4:3 στις πρώτες σεζόν. Απ´την άλλη, το Big bang theory, το two and a half men, τα τελευταία φιλαράκια κτλ κτλ τα δείχνει όλα σε 16:9.

Θεωρώ τον εαυτό μου όχι τυπικό τηλεθεατή και φυσικά παράξενο αλλά προτιμώ αυτό το πρόγραμμα από το προηγούμενο, όπως φυσικά και από τα τουρκοβραζιλιανοκολομβικοαμερικανοσάπουνα

Τον "πριγκιπα" δύσκολο να το δεις σε 16:9, διότι λογικά δεν θα είναι γυρισμένο έτσι. Ακόμα και τα φιλαράκια, οι πρώτες σεζόν είναι γυρισμένες σε 4:3. Μη σου κάνει λοιπόν εντύπωση αν τον χειμώνα δείξει επανάληψη την 2η σεζόν σε 4:3. Δεν θα είναι πισωγύρισμα του καναλιού, αλλά έτσι είναι η σειρά. Οι μάγισσες επίσης είναι γυρισμένες σε 4:3 στις πρώτες σεζόν. Απ´την άλλη, το Big bang theory, το two and a half men, τα τελευταία φιλαράκια κτλ κτλ τα δείχνει όλα σε 16:9.

Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι γυρισμενο σε 4:3. Βασικά απ' ο,τι ξέρω το είχαν φτιάξει έτσι ώστε να μπορει να παιχτεί και σε 16:9, απλά κόβουν λίγο πάνω και κάτω, ενώ κερδιζεις εικόνα αριστερά και δεξιά. Στην Αμερική τα δείχνουν ήδη σε HD (μιλάω για την πρώτη season) και φαίνονται παρα πολυ ωραία.

Τελικά "Ο Πρίγκιπας του Μπελ Αιρ" και "Οι Μάγισσες" ήταν 4:3. Οι Μάγισσες ήταν από τα BETA που έχουν παίξει και στο παρελθόν.
Το Μπελ Αιρ ήταν υποτιτλισμένο, με την μορφή αρχείου βίντεο όπως όλες οι σειρές πλέον. Οι υπότιτλοι όμως δεν ήταν οι "καλοί" τους, αλλά... τι να κάνουμε.
Υπήρχε όμως ένα θέμα με την μετάφραση/απόδοση στα Ελληνικά, που δεν ήταν και ότι καλύτερο έχουμε δει.
Μεγάλο μείον και η απόδοση στα Ελληνικά, στους τίτλους αρχής. Καμία σχέση με την σειρά όπως την βλέπαμε στο παρελθόν.
Χρειάζεται μεγάλη βελτίωση ή... αλλαγή εκείνου που έκανε την μετάφραση!

Επίσης, αν μας διαβάζετε από το STAR... το να πέφτουν μερικοί υπότιτλοι πάνω στους τίτλους αρχής δεν είναι κάτι κακό.
Είναι πολύ χειρότερο αυτό το πράγμα του να υπάρχει ένας υπότιτλος 2 σειρές πιο πάνω, μετά... 4 σειρές πιο πάνω...
μετά 3 σειρές πιο πάνω... μετά μία σειρά πιο πάνω... κλπ. Ζαλιστήκαμε λέμε!!!
Και οι τίτλοι από το Μπελ Αιρ δεν είναι έντονο άσπρο με μαύρο... μην φοβάστε, δεν ενοχλεί το να πέφτουν υπότιτλοι πάνω σε τίτλους.

Σε κάποια σειρά, αυτός που έκανε την απόδοση και έβαλε όλους τους υπότιτλους στο κέντρο της οθόνης (κατά την διάρκεια των τίτλων), έκανε το καλύτερο πράγμα!

Επίσης που και που υπάρχουν και ορθογραφικά λαθάκια... αλλά αυτά τα βλέπουμε σε όλα τα κανάλια.

Last edited:
Πολύ κακή εικόνα στην ταινία που δείχνει τώρα το Star (2:00πμ, 21/08), πιξελιαρίσματα και προβλήματα στην κίνηση.