To STAR εκπέμπει μόνιμα σε 16/9?

Re: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

Μάλλον δεν έχεις plasma :smile:
Όχι, 46Χ3500. Αλλά με τα άλλα κανάλια? Δε πιστεύω να βλέπετε μόνο Star. Sorry, αλλά θεωρώ ότι έχει γίνει πολύς ντόρος με το logo του Star.

Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

Ούτε εγώ έχω πλασμα αλλα το εχω παρατηρήσει στις ξένες σειρες που κατεβάζω. Για μένα θέλει λίγο πιο διάφανο.

Γιάννη όλα τα προσέχω, δεν εχω καμία εμμονη με κάτι συγκεκριμένο
Πάω πάσσο, προσωπικές προτιμήσεις. Οπότε δεν έχω χάσει τίποτα. Απόρρησα διαβάζοντας τα posts σας....

Εγώ λέω να καταργηθεί τελείως το λογότυπο. Λες και δεν ξέρουμε τι βλέπουμε!

Όχι, 46Χ3500. Αλλά με τα άλλα κανάλια? Δε πιστεύω να βλέπετε μόνο Star. Sorry, αλλά θεωρώ ότι έχει γίνει πολύς ντόρος με το logo του Star.

Η συζήτηση για το σήμα του Star ξεκίνησε όταν άρχισε να εκπέμπει σε 16:9 τραβώντας έτσι την προσοχή όσων έχουν σιχαθεί το πετσοκομμένο 4:3 των υπόλοιπων καναλιών. Αυτη η "ράτσα" τηλεθεατών λίγα πράγματα έχουν να δουν στα άλλα κανάλια οπότε γίνεται ντόρος για το κανάλι που τους ενδιαφέρει :smile:

Στη δική μου TV πάντως, image retention απο σήμα σταθμού μόνο απο τα κρατικά έχω δει.

Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

Πλέον ασχολούμαι μόνο με τις εκπομπες 16/9, γουστάρω να τις βλέπω να γεμίζουν την οθόνη μου. Και αν δω μια καλή ταινία σε 4/3, θα την κατεβάσω να τη δω σε 16/9, ολόκληρη και όχι κομμένη.

Re: Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

Πλέον ασχολούμαι μόνο με τις εκπομπες 16/9, γουστάρω να τις βλέπω να γεμίζουν την οθόνη μου. Και αν δω μια καλή ταινία σε 4/3, θα την κατεβάσω να τη δω σε 16/9, ολόκληρη και όχι κομμένη.

αυτό είναι αλήθεια... δε βλέπονται οι 4/3 ταινίες...

Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

Το λογοτυπο του STAR ειναι χρησιμο και για αλλο λογο. Ειναι ιδανικο για τη ρυθμιση των χρωματων στις TV.
Αυτό έχω πει και εγώ στο θέμα που υπάρχει για το STAR. Τώρα όμως... μας έκανε ζημιά.

Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

Το λογοτυπο του STAR ειναι χρησιμο και για αλλο λογο. Ειναι ιδανικο για τη ρυθμιση των χρωματων στις TV.

Οι μπάρες στο κενό κανάλι της Digea δεν κάνουν για ρύθμιση;

1. Δεν λαμβανουν ολοι την DIGEA
2. Οι καθετες χρωματικες μπαρες της DIGEA:
α) ειναι μεγαλες και ευκολα διακριτες απο μακρια
β) αν θυμαμαι καλα, δεν περιλαμβανουν τον δυσκολα διακριτο συνδιασμο πορτοκαλι-κοκκινο-ροζ ως γειτονικα χρωματα.
Η ιδανικη ρυθμιση ειναι, να ειναι διακριτα τα τρια αυτα δυσδιακριτα χρωματα, στο δυσκολα διακριτο λογω μικρων διαστασεων λογοτυπο του ΣΤΑΡ, απο τη θεση θεασης.

"Ήταν" καλό και για ρύθμιση του sharpness, αλλά εμένα με βόλευε πάρα πολύ στο να καταλάβω αν κάποια τηλεόραση
έχει ενεργό Comb Filter ή αν η τηλεόραση έχει κάποιο άλλο πρόβλημα στην εικόνα. Επειδή το σήμα ήταν σταθερό και από πίσω έχει κίνηση.
Από τις μπάρες τι να ρυθμίσεις. 8 παχιά χρώματα είναι και τίποτα άλλο.
Μιλάμε πάντα πως κάνουμε ρύθμιση με το μάτι και όχι με κάποιο όργανο, που εκεί είναι αλλιώς τα πράγματα. :grinning-smiley-043

Last edited:

έλεος που κάνετε calibrate με το σήμα του STAR. Υπάρχουν ειδικά DVD για αυτό τον λόγο...

ακόμη και αν θέλετε να κάνετε πρόχειρη δουλειά χωρίς DVD καλύτερα να κάνετε calibration κοιτώντας το αποτέλεσμα σε ολόκληρη την εικόνα παρά στο σήμα.. τι να το κάνω αν το σήμα του star έχει τέλειο saturation και η εικόνα όχι...

τεσπα, όλο και κάτι θα βρίσκουμε να γκρινιάζουμε...

Φιλε μου, μιλαμε για μια απλη πρακτικη μεθοδο ρυθμισης και οχι για εργαστηριακη-επιστημονικη! Δεν εχουν ολοι το χρονο και τις γνωσεις να το κανουν με τις εξειδικευμενες καρτες ελεγχου που υπαρχουν σε dvd!

Φιλε μου, μιλαμε για μια απλη πρακτικη μεθοδο ρυθμισης και οχι για εργαστηριακη-επιστημονικη! Δεν εχουν ολοι το χρονο και τις γνωσεις να το κανουν με τις εξειδικευμενες καρτες ελεγχου που υπαρχουν σε dvd!
Έτσι... έτσι... για τα βασικά μιλάμε και όχι για εργαστηριακές ρυθμίσεις.

Φιλικά πάντα... Σάκης!-bye-

Ρε παιδιά μήπως πέφτει πολύ off-topic;
Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις δεν είναι ο τίτλος του θέματος, τι δουλειά έχει το σήμα του STAR και το καλιμπράρισμα των τηλεοράσεων εδώ;
Ή μήπως κάνω λάθος;
Χωρίς παρεξήγηση, έτσι; :blush:

Καμία παρεξήγηση φίλε μου! Απλά είναι πραγματικότητα αυτό που κάποιοι κάνουμε βάσει του σήματος του STAR.
Αν μπορούν τα παραπάνω μηνύματα να μεταφερθούν από την διαχείρηση στο θέμα του STAR? :operator:

... Και συγνώμη για το offtopic λίγο πιο πάνω.