To STAR εκπέμπει μόνιμα σε 16/9?

εδώ παντός είναι χάλια το 16:9 η μισή εικόνα χάνεται το λογότυπο δεν φαίνεται καθόλου, μπορεί να φταίει και η νόβα δεν ξέρω.

Όσοι έχουν νόβα παίζει κανονικά??

Re: Απάντηση: To STAR εκπέμπει μόνιμα σε 16/9?

εδώ παντός είναι χάλια το 16:9 η μισή εικόνα χάνεται το λογότυπο δεν φαίνεται καθόλου, μπορεί να φταίει και η νόβα δεν ξέρω.

Όσοι έχουν νόβα παίζει κανονικά??

Βλέπεις μέσω αποκωδικοποιητή nova ή μέσω επίγειας αναμετάδοσης από nova?

Και στις δύο περιπτώσεις, πιθανότατα υπάρχει λάθος στη ρύθμιση του δέκτη. Κάτι σχετικά με zoom και Pan & Scan.

Μήπως η τηλεόραση σου είναι ρυθμισμένη να κάνει ζουμ ή κάποιο άλλο παρόμοιο εφέ για να "γεμίζει" η εικόνα αντί να έχεις τις μαύρες μπάρες δεξιά - αριστερά στα κανάλια που εκπέμπουν σε 4:3; Αν ναι, τσέκαρε το Star με ρύθμιση 16:9 ή και 4:3 (λογικά στο δεύτερο η τηλεόραση θα πρέπει να πάει από μόνη της σε 16:9 στο κανάλι).

To Star παίζει 16:9, αλλά "μέσα" στο 4:3. Έχει δηλαδή μαύρες μπάρες και πάνω κάτω, αλλά και δεξιά αριστερά.

To Star παίζει 16:9, αλλά "μέσα" στο 4:3. Έχει δηλαδή μαύρες μπάρες και πάνω κάτω, αλλά και δεξιά αριστερά.

Να και η εικόνα του. H TV είναι ρυθμισμένη να παίζει την εικόνα "Original" δηλ. όχι "Smart", "Zoom" κλπ. Πχ ο ΣΚΑΪ, γεμίζει την οθόνη.

Attachments

• 27042011122.jpg
    27042011122.jpg
    49.2 KB · Views: 82
Γιάννη, από που που το βλέπεις έτσι το Star? Εγώ και ψηφιακό και αναλογικό (Αθήνα) το πιάνω 16:9 με την οθόνη να γεμίζει όλη στο Original αυτή τη στιγμή που μιλάμε.

Γιάννη, από που που το βλέπεις έτσι το Star? Εγώ και ψηφιακό και αναλογικό (Αθήνα) το πιάνω 16:9 με την οθόνη να γεμίζει όλη στο Original αυτή τη στιγμή που μιλάμε.
Στη Βάρκιζα, απ' τον αναλογικό αναμεταδότη Βάρης, που παίρνει από Νοβα.

...απ' τον αναλογικό αναμεταδότη Βάρης, που παίρνει από Νοβα.

Αυτο ειναι το προβλημα σου... Δεν μπορεις να κανεις τιποτα, εκτος αν βρεθει καποιος ανθρωπος και ρυθμισει τον δεκτη της Nova, που δινει σημα στον πομπο για την αναμεταδοση, σε 16:9 και οχι 4:3 letterbox

Last edited:
Αυτο ειναι το προβλημα σου... Δεν μπορεις να κανεις τιποτα, εκτος αν βρεθει καποιος ανθρωπος και ρυθμισει τον δεκτη της Nova, που δινει σημα στον πομπο για την αναμεταδοση, σε 16:9 και οχι 4:3 letterbox
Γιατί γίνεται μόνο στο Star αυτό?
Πχ η ΝΕΤ (όποτε δείχνει 16:9) και ο ΣΚΑΙ, γεμίζουν την οθόνη. Τα άλλα πχ Αντενα, Αλφα Μεγκα κλπ, με μπάρες δεξια άριστερά...(?)

Ant1, Alpha και Mega παιζουν ακομα 4:3 (εκτος απο την Formula1 στον Alpha), οποτε ειναι λογικες οι μπαρες αριστερα-δεξια σε widescreen οθονες.

Εχω την εντυπωση οτι για τις αναμεταδοσεις χρησιμοποιειται ξεχωριστος δεκτης (με ειδικη καρτα) για καθε καναλι, οποτε πιθανως οι δεκτες ΝΕΤ και Σκαι να ειναι σωστα ρυθμισμενοι, ενω αυτος του Star να μην ρυθμιστηκε ακομα. Αλλωστε το καναλι μολις χθες ξεκινησε να παιζει 16:9 σε ολο του το προγραμμα.

Ναι μάλλον είναι ξεχωριστοί δέκτες. Θυμάμαι καμιά φορά που χάνουν το (δορυφορικό) σήμα, πχ λόγω κακοκαιρίας, ανάλογα με το κανάλι που παρακολουθώ, βλέπω διαφορετικό μήνυμα λάθους (ανάλογα με τον δέκτη). Κάποιος μάλιστα βγάζει μηνυμα με κινέζικα γράμματα...

Στο Βολο ληψη απο Σωρο ( μεσω Nova νομιζω ειναι ) γυριζει κανονικα σε 16:9 οπως και ο ΣΚΑΙ ενω δεν μου γυριζει αυτοματα στα κρατικα ΕΤ1 , ΝΕΤ , ΕΤ3.

Δεν ξέρω αν το παρακάτω μπορεί να βοηθήσει αλλά η Philips 221T (LCD) και η Philips 32PW8506 (CRT) που έχω,αναγνωρίζoυν flag 4:3/16:9 ή WSS (σωστότερα) και γυρνούν μόνες τους από ορθό 4:3 (όχι παραμορφωμένο από συστήματα της TV),σε σωστή,κανονική ευρεία 16:9 εικόνα, στα εξής κανάλια:

ET1 ,NET, STAR ,ALPHA ,SKAI και MTV.

Σωστή είναι επίσης και η επαναφορά τους σε 4:3 ,όταν τελειώσει το πρόγραμμα 16:9 (ισχύει μόνο για ΕΤ1,ΝΕΤ,STAR και ALPHA γιατί SKAI και MTV εκπέμπουν συνεχώς σε ευρεία).
Η ΕΤ3 από τη μεριά της δείχνει σωστά μόνο το 16:9 (γυρνά αυτόματα από 4:3 σε σωστό 16:9 όταν αυτό εκπέμπεται),ενώ δεν επανέρχεται σε σωστό 4:3 όταν το πρόγραμμα τελειώσει.

Όλα αυτά αναλογικά από Πάρνηθα φυσικά,γιατί έτσι αποφάσισε η G#@!#!$$ Digea :violent-smiley-030:!

To Φονικό όπλο σε 4:3 το'βαλε. Μου φαίνεται πως αν δεν είναι από το ίντερνετ κατεβασμένη η ταινιά έτσι θα την βλέπουμε...

To Φονικό όπλο σε 4:3 το'βαλε. Μου φαίνεται πως αν δεν είναι από το ίντερνετ κατεβασμένη η ταινιά έτσι θα την βλέπουμε...

Είναι φονικό το κανάλι..., όχι το όπλο!