To STAR εκπέμπει μόνιμα σε 16/9?

Μπράβο στούς τεχνικούς τοτ ΣΤΑΡ για τις προσπάθειες τους.Συνεχήστε έτσι παιδιά και εμείς μαζί σας

Μπράβο για το 16:9 και για το διαφανές πλέον σήμα,το οποίο μ'αρέσει έγχρωμο ,όπως ακριβώς είναι !

Ειναι οφθαλμοφανης πλεον η αναβαθμιση στη ποιοτητα εικονας. Ουτε θολουρα ουτε ξεπλυμα. Μπραβο στους τεχνικους τους Star.

Επισης απορω πως μπορει και κανει η ΕΡΤ frame accurate αλλαγη απο 16:9 σε 4:3 και στην αναλογικη, σχεδον σε ολη την Ελλαδα. Χρησιμοποιει διαφορετικο τροπο διανομης του σηματος στους κατα τοπους πομπους και δεν το κανει μεσω Nova οπως το Star?

Δεν ξέρω τί γίνεται σε άλλους νομούς ή στην ψηφιακή, στην αναλογική μετάδοση στις Σέρρες πάντως, η ΕΡΤ δεν έχει σταθερή πολιτική. Πότε το 16/9 το βλέπουμε ως αναμορφικό (όπως θα έπρεπε), πότε ως letterbox και πότε ως κομμένο 4/3 (η χειρότερη, μιας και η παραγωγή του προγράμματος δε γίνεται ως 4/3 safe). :nounder:

H συνεχής μετάδοση με το flag του αναμορφικού (WSS) που ακολουθεί το Star, είναι σαφώς προτιμότερη από τα ανωτέρω τερτίπια της ΕΡΤ...

Στην Ψηφιακή πάντως αλλάζει αυτόματα.Μέχρι και στις 16/9 διαφημίσεις!

Χμ ωραια τα βήματα προόδου του star
Αλλα θα ηθελα να ανεβει λιγο η ποιότητα της εικονας να φτάσει το σκαι.
Τι ακριβως πρεπει να αλλαξουν-αγορασουν απο εξοπλισμό για να φτάσουμε εκει?
για εγκυκλοπαιδικούς λογους ρωτάω κυριως

Επισεις θεωρώ χρήσιμο να βαλουν νεες εμβόλιμες καρτελες που σε πληροφορουν για το επομενο προγραμμα.. παραδειγμα σαν αυτες που εχει το σκαι με κατι σελιδες που ξεδιπλώνονται
Μπορει να μην εχουν καμια χρησιμότητα πλεον (epg) αλλα το ολλο σοου τα fade out και ολλα αυτα ειναι πραματακια που σε κανουν να μενεις στο ιδιο το καναλι θα μπορουσαν να βαλουν εξτρα info πχ με το σημερινο περιεχομενο της εκμπομπης
η και κατι αλλο οπως facebook pages σαν το cw στα αμερικα για παραδειγμα

Last edited:
Μπράβο για το 16:9 και για το διαφανές πλέον σήμα,το οποίο μ'αρέσει έγχρωμο ,όπως ακριβώς είναι !

Νομίζω πως θα ήταν καλύτερα πιο διάφανο και άσπρο...για παράδειγμα:

67960796.jpg

15299505.jpg

Last edited by a moderator:
Χμ ωραια τα βήματα προόδου του star
Αλλα θα ηθελα να ανεβει λιγο η ποιότητα της εικονας να φτάσει το σκαι.
Τι ακριβως πρεπει να αλλαξουν-αγορασουν απο εξοπλισμό για να φτάσουμε εκει?
για εγκυκλοπαιδικούς λογους ρωτάω κυριως

Επισεις θεωρώ χρήσιμο να βαλουν νεες εμβόλιμες καρτελες που σε πληροφορουν για το επομενο προγραμμα.. παραδειγμα σαν αυτες που εχει το σκαι με κατι σελιδες που ξεδιπλώνονται
Μπορει να μην εχουν καμια χρησιμότητα πλεον (epg) αλλα το ολλο σοου τα fade out και ολλα αυτα ειναι πραματακια που σε κανουν να μενεις στο ιδιο το καναλι θα μπορουσαν να βαλουν εξτρα info πχ με το σημερινο περιεχομενο της εκμπομπης
η και κατι αλλο οπως facebook pages σαν το cw στα αμερικα για παραδειγμα

Προσωπικά τις σιχαίνομαι αυτές τις καρτέλες που σε πληροφορουν για το επομενο πρόγραμμα κατά τη διάρκεια των τίτλων τέλους!!!

Προσωπικά τις σιχαίνομαι αυτές τις καρτέλες που σε πληροφορουν για το επομενο πρόγραμμα κατά τη διάρκεια των τίτλων τέλους!!!

Και τις βάζουν και πάνω από υπότιτλους ταινιών κάποια κανάλια...

Νομίζω πως θα ήταν καλύτερα πιο διάφανο και άσπρο...για παράδειγμα:

Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε στο εξωτερικό για παραδείγματα. Ο δικός μας Alpha έχει σχεδόν αόρατο λευκό λογότυπο.
Το λογότυπο του Star τώρα μου φαίνεται σαν ξεθωριασμένο.

Και τις βάζουν και πάνω από υπότιτλους ταινιών κάποια κανάλια...

Όπως και στους τίτλους τέλους. Πόσες φορές περίμενα να δω τον παραγωγό κάποιου ντοκυμαντερ στο Σκαι και το "έφαγαν" τα προσεχώς...

Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε στο εξωτερικό για παραδείγματα. Ο δικός μας Alpha έχει σχεδόν αόρατο λευκό λογότυπο.

E, δεν είναι και τόσο αόρατο, το περίγραμμά του είναι πολύ έντονο...

Αναρωτιέμαι αν θα ξεφύγουν ποτέ τα Ελληνικά κανάλια από τη νοοτροπία του γελαδάρη που σημαδεύει τα "ζα" του μην τα μπερδέψουν με κανενός άλλου... :flipout:

Last edited:
Αυτό που κάνει ο ΣΚΑΪ και ο ALPHA με τις "καρτέλες" που λέτε, εμένα με ενοχλεί αφάνταστα!
Το κάνουν μόνο και μόνο για να κερδίσουν μερικά δευτερόλεπτα!

ΌΧΙ, εγώ θέλω ΌΛΑ τα κανάλια να δείχνουν ολόκληρους τους τίτλους τέλους!
Επειδή όμως δεν πρόκειται να το κάνουν αυτό, καλύτερα ας τους κόβουν όπως κάνουν και αν θέλουν να μας δείξουν τι παίζει μετά,
ας το κάνουν ή όπως το κάνει τώρα το STAR με το "αμέσως μετά" ή ας το κάνουν όπως το έκαναν πριν αρκετά χρόνια
με 4-5 προγράμματα σε ένα σποτάκι ή με σποτάκι που αναγράφει τις επόμενες 3 εκπομπές.

Και μην ξεχνιώμαστε... το χειρότερο "τέλος" στις εκπομπές το κάνει ο ΑΝΤ1. Μιλάνε σε ζωντανές εκπομπές και "μαχαίρι"... (c) ΑΝΤ1 2011!!!!

Last edited:
Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

Το STAR το έκανε διάφανο το σήμα του?

Re: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

Βρε παιδιά το logo είναι το πρόβλημα?
Δηλ. όταν βλέπετε μια ταινία, το logo κοιτάζετε αντί την οθόνη και τη ποιότητά της?
Δεν καταλαβαίνω αυτή την εμμονή σας, να δίνετε τόση σημασία στο logo του σταθμού..
Μπορεί βέβαια να έχω χάσει κάτι. Γιά εξηγήστε μου...

Re: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

Βρε παιδιά το logo είναι το πρόβλημα?
Δηλ. όταν βλέπετε μια ταινία, το logo κοιτάζετε αντί την οθόνη και τη ποιότητά της?
Δεν καταλαβαίνω αυτή την εμμονή σας, να δίνετε τόση σημασία στο logo του σταθμού..
Μπορεί βέβαια να έχω χάσει κάτι. Γιά εξηγήστε μου...

Μάλλον δεν έχεις plasma :smile:

Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

Ούτε εγώ έχω πλασμα αλλα το εχω παρατηρήσει στις ξένες σειρες που κατεβάζω. Για μένα θέλει λίγο πιο διάφανο.

Γιάννη όλα τα προσέχω, δεν εχω καμία εμμονη με κάτι συγκεκριμένο