To STAR εκπέμπει μόνιμα σε 16/9?

Μιας και βγηκε στην ''επιφανεια'' το συγκεκριμενο θεμα,πιστευω να προσεξατε οτι δειχνει σε 16/9 και τον πρωτο κυκλο απο τα Φιλαρακια ετσι?Μπραβο και παλι μπραβο στο STAR!Πλεον ολο του το προγραμμα(με εξαιρεση παλιες ελληνικες ταινιες που ειναι λογικο) ειναι σε 16/9 και με παρα πολυ καλη εικονα(βλεπω μεσω digea)!

Πάντως αρκετές ταινίες (ειδικά κάτι που βάζει τις μεταμεσονύχτιες ώρες) τις βάζει ακόμα σε 4:3.

Μιας και βγηκε στην ''επιφανεια'' το συγκεκριμενο θεμα,πιστευω να προσεξατε οτι δειχνει σε 16/9 και τον πρωτο κυκλο απο τα Φιλαρακια ετσι?Μπραβο και παλι μπραβο στο STAR!Πλεον ολο του το προγραμμα(με εξαιρεση παλιες ελληνικες ταινιες που ειναι λογικο) ειναι σε 16/9 και με παρα πολυ καλη εικονα(βλεπω μεσω digea)!
Έχε υπόψη σου πως τα φιλαράκια δε τραβήχτηκαν ποτέ σε 16:9. Ό,τι κυκλοφορεί σε 16:9 είναι αναμορφικό και δεν είναι το original friends

Η ταινία που έχει τώρα το STAR "Demolition Man", απ' ότι είδα είναι σε άλλη έκδοση από αυτή που είχε παίξει στο παρελθόν. Δεν μιλάω για 4:3 16:9.
Στην παλιότερη έκδοση οι ηθοποιοί ανέφεραν (αλλά και είχαν πάει να φάνε) στην Pizza Hut. Σε αυτή που παίζει τώρα, όλα τα παραπάνω ήταν Tuccos Bell.
Ψάχνωντας και το ίντερνετ, είδα πως όντως στην ευρωπαϊκή έκδοση της ταινίας όλες οι αναφορές ήταν στην Pizza Hut, το οποίο έχει γίνει μέσω dubbing.
Το ίδιο είχα παρατηρήσει και στην παλιά έκδοση, που κάποια στιγμή ο Σταλόνε μιλάει και ξεχωρίζει πως δεν λέει Pizza Hut, το οποίο όμως ακούγεται. :a0210:

Re: Απάντηση: To STAR εκπέμπει μόνιμα σε 16/9?

Η ταινία που έχει τώρα το STAR "Demolition Man", απ' ότι είδα είναι σε άλλη έκδοση από αυτή που είχε παίξει στο παρελθόν. Δεν μιλάω για 4:3 16:9.
Στην παλιότερη έκδοση οι ηθοποιοί ανέφεραν (αλλά και είχαν πάει να φάνε) στην Pizza Hut. Σε αυτή που παίζει τώρα, όλα τα παραπάνω ήταν Tuccos Bell.
Ψάχνωντας και το ίντερνετ, είδα πως όντως στην ευρωπαϊκή έκδοση της ταινίας όλες οι αναφορές ήταν στην Pizza Hut, το οποίο έχει γίνει μέσω dubbing.
Το ίδιο είχα παρατηρήσει και στην παλιά έκδοση, που κάποια στιγμή ο Σταλόνε μιλάει και ξεχωρίζει πως δεν λέει Pizza Hut, το οποίο όμως ακούγεται. :a0210:

Πέρα από αυτά την προηγούμενη φορά που την έβαλε αυτή την ταινία το σταρ ήταν σε fullscreen και όχι σε letterbox όπως σήμερα.

Την προηγούμενη φορά το είχε δείξει σε πετσοκομμένο 4:3, χθες το έδειξε όπως έπρεπε, σε σωστό 2.35:1 με πολύ καλή εικόνα. Το ίδιο έκανε και με τα Italian Job και Skeleton Key τις τελευταίες μέρες. Μόνο αυτό το έντονο σήμα του να μην είχε πάνω στο μαύρο...

Πραγματικα στο Star χαιρεσαι να βλεπεις ταινια πλεον.

Ξαναειδα το Demolition Man και το Italian Job (παροτι τα εχω μαθει απ'εξω) μονο και μονο για την καλη εικονα που εδωσε το καναλι.

Sakis, twelve points :-)
Τα Taco Bell το 1993 ηταν σχεδον αγνωστα στην Ευρωπη, οποτε θα πηγαινε χαμενο το product placement. Ετσι στην Ευρωπαϊκη version την θεση τους πηρε η Pizza Hut (που ανηκει στον ιδιο ομιλο συμφεροντων) οχι μονο στα λεγομενα του Σταλόνου αλλα και στα λογοτυπα των σκηνικών.
Συμφωνα με την imdb παντως, η Αγγλικη version εχει Taco Bell. Μαλλον αυτην την κοπια επαιξε το Star, καθως η Αμερικανικη αποκλειεται να ειναι 25 fps

Την προηγούμενη φορά το είχε δείξει σε πετσοκομμένο 4:3,
Όχι σε 16:9 ήταν απλά ήταν καλυμμένη όλη η οθόνη, δεν είχε τις μαύρες μπάρες που είχε χθες.

Όχι σε 16:9 ήταν απλά ήταν καλυμμένη όλη η οθόνη, δεν είχε τις μαύρες μπάρες που είχε χθες.

Αν και δεν το ειχα δει την προηγουμενη φορα, υποπτευομαι οτι ηταν 4:3 με οριζόντιο stretch για να καλύπτει όλη την οθόνη. Έκανε αρκετά τέτοια το star όταν πρωτογύρισε το σήμα του σε 16:9.

Αν και δεν το ειχα δει την προηγουμενη φορα, υποπτευομαι οτι ηταν 4:3 με οριζόντιο stretch για να καλύπτει όλη την οθόνη.
Όχι, κανονικό 16:9 ήταν χωρίς να είναι παραμορφωμένη η εικόνα. Η μόνη διαφορά με χθες ήταν ότι δεν υπήρχαν οι μπάρες.

Όπως ειπα, δεν το ειχα δει αλλά μου φαίνεται παράξενο το Star να είχε την ταινία σε 4:3 και 16:9 και να την ξαναπήρε σε 2.35:1. Δεν είναι και ταινία πρώτης ζήτησης.
Εκτός κι είχε το 2.35:1 και το έπαιξε με zoom όταν το είδες.

Και εγώ δεν μπορώ να θυμηθώ σε τι κάδρο έχει παίξει στο παρελθόν, αν και την ταινία την έχω δει 4-5-6 φορές από το STAR!
Το βέβαιο είναι πως ότι και να έχει δείξει στο παρελθόν, τώρα τα δείχνει από νέες κόπιες, σε μορφή αρχείων.

Επίσης αυτό που κάνουν στο STAR, το κάνουν συνεχώς στο NCIS, αλλά και στις ταινίες...
όπου δείχνει χτυπημένους, ματωμένος, σκοτωμένους... θολώνουν το πλάνο με "blur" εφέ.

Αφού βέβαια βάλουν σήμανση απαραίτητη ή απλά επιθυμητή η γονική συναίνεση. Δηλαδή το πιτσιρίκι μπορεί σε ώρα prime time, χωρίς να ρωτήσει καν τον γονιό του (αφού είναι απλά επιθυμητή η γονική συναίνεση) να παρακολουθήσει το ξεκοιλιασμένο πτώμα στο νεκροτομείο μετά την νεκροτομή, πχ στο NCIS. Ειδικά το STAR έχει χάσει τελείως την μπάλα με την σήμανση, η οποία είναι απλά διακοσμητική. Όχι πως και άλλα κανάλια πάνε πολύ πίσω στο θέμα, αλλά ειδικά στο STAR έχουν χάσει τελείως την μπάλα.

Το λογοτυπο του star ειναι λιγο πιο μεγαλο σε σχεση με το πως ηταν οταν πρωτοξεκινησε τις μεταδοσεις σε 16/9 το καναλι ή ειναι ιδεα μου?

Παντως χθες το βραδυ εδειξε σε 16/9 την ''Λαμψη''(ταινια του 1980).Μου εκανε εντυπωση!

Απάντηση: Re: To STAR εκπέμπει μόνιμα σε 16/9?

Έχε υπόψη σου πως τα φιλαράκια δε τραβήχτηκαν ποτέ σε 16:9. Ό,τι κυκλοφορεί σε 16:9 είναι αναμορφικό και δεν είναι το original friends

Δεν νομίζω πως ισχύει αυτο...
Η σειρα γυρίστηκε απο οσο γνωρίζω σε 35αρι film και κοπηκε σε 4:3 για τις ανάγκες της τηλεόρασης εκείνης της εποχής που το καδρο ηταν τετράγωνο.
Οπως δειχνουν οι παρακατω φωτογραφίες οι 16:9 κοπιες αποκαλύπτουν επιπλέον πληροφορία σε σχεση με το 4:3 καδρο.

dvd1d.jpg

hdtv1.jpg

Το ευτύχημα του περάσματος σε 16:9 ηταν πως μεσα στο καδρο δεν υπηρχαν αντικείμενα ( μικρόφωνα η ατομα του συνεργείου) και ετσι το εδαφος για το περασμα στο ευρύ καδρο ηταν πιο ευκολο.
Στα αρκετα κομματια που σύγκρινα μεταξυ των δυο εκδοσεων ( sd και hd) ειναι ελαχιστο το ποσοστο οπου το 4:3 καδρο μετατράπηκε σε 16:9 κόβοντας πληροφορια πανω κατω και αυτο συνήθως σε μακρινά πλανα.

Όντως, οι πρώτοι κύκλοι του Friends έχουν παιχτεί σε 4:3. Ακόμα και στην Αγγλία όποτε έπαιζε παλιό επεισόδιο, η κόπια ήταν σε 4:3. Μου έκανε πολύ εντύπωση όταν είδα στο Star τον πρώτο κύκλο σε 16:9, διότι νόμιζα ότι ούτε καν έχει γυριστεί με αυτό το φορμά. Πάντως και στο Wiki αν κοιτάξει κανείς, λέει ότι η σειρά έχει μεταδωθεί σε 4:3SD και σε 16:9HD.

Μου έκανε πολύ εντύπωση όταν είδα στο Star τον πρώτο κύκλο σε 16:9
Μακάρι να μας κάνουν εντύπωση μόνο θετικά, γιατί από αρνητικά... έχουμε χορτάσει.:a0210:

Re: Απάντηση: Re: To STAR εκπέμπει μόνιμα σε 16/9?

Δεν νομίζω πως ισχύει αυτο...
Η σειρα γυρίστηκε απο οσο γνωρίζω σε 35αρι film και κοπηκε σε 4:3 για τις ανάγκες της τηλεόρασης εκείνης της εποχής που το καδρο ηταν τετράγωνο.
Οπως δειχνουν οι παρακατω φωτογραφίες οι 16:9 κοπιες αποκαλύπτουν επιπλέον πληροφορία σε σχεση με το 4:3 καδρο.

dvd1d.jpg

hdtv1.jpg

Το ευτύχημα του περάσματος σε 16:9 ηταν πως μεσα στο καδρο δεν υπηρχαν αντικείμενα ( μικρόφωνα η ατομα του συνεργείου) και ετσι το εδαφος για το περασμα στο ευρύ καδρο ηταν πιο ευκολο.
Στα αρκετα κομματια που σύγκρινα μεταξυ των δυο εκδοσεων ( sd και hd) ειναι ελαχιστο το ποσοστο οπου το 4:3 καδρο μετατράπηκε σε 16:9 κόβοντας πληροφορια πανω κατω και αυτο συνήθως σε μακρινά πλανα.
Και εμένα περίεργο μου φαίνεται όμως:

Επειδή είμαι αρωστάκι βλέπω κάθε μέρα 1-2 επισόδεια friends ακόμα και σήμερα. Στο Ε4 (sky digital) τα μεταδίδει σε κάδρο 16:9. Στο Ε4 HD τα δίνει σε 4:3. Στο μάτι η παραμόρφωση είναι εμφανής αν αλλάξω κανάλια. Επίσης θεωρώ πως το Ε4, μιας και παίζει friends ασταμάτητα εδώ και 10 χρόνια περίπου κάθε μέρα ασταμάτητα, θα έδινε στο Ε4HD upscaled 16:9 όμως δε δίνει, για αυτό και συμπεραίνω πως το native υλικό δε γυρίστηκε ποτέ σε 16:9. Αν υπήρχε native 16:9 υλικό δεν υπάρχει περίπτωση να μη το είχε. Οι άνθρωποι κάθε χριστούγεννα παίζουν 24x7 friends και δεν είναι κανένα τελευταίο κανάλι, έχει κάτι 3% στο Uk και είναι θυγατρικό του channel 4.

Βέβαια δεν έχω μπει στη διαδικασία να κάνω σύγκριση σε pc όπως έκανες εσύ (δε νοιάζει τόσο βασικά) οπότε παραθέτω το παραπάνω γεγονός.