Το Σύστημα

Re: Απάντηση: Το Σύστημα

Μια τελευταία ερώτηση γιατί δεν θέλω να μονοπωλήσω το θέμα με τις απορίες μου.

Βλέπω οτι επικρατεί η άποψη πως τα ηχεία είναι προτεραιότητα. Δεδομένου οτι οι ακροάσεις θα είναι περιορισμένες, θα ήταν λάθος σκέψη να επιλέξει κανείς πρώτα τον ενισχυτή; Δηλαδή:

Aφού αποφασιστεί το budget των ηχείων και επιλεχθούν αυτά που ικανοποιούν τις ανάγκες μας και τις ανάγκες του χώρου, φτιάχνουμε μια λίστα με 5-6 πιθανές επιλογές. Στη συνέχεια βρίσκουμε 5-6 ενισχυτές που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των ηχείων της λίστας μας. Επιλέγουμε (μετά απο ακρόαση φυσικά) τον ενισχυτή που μας ικανοποιεί, και στη συνέχεια ακούμε όλα τα ηχεία της λίστας μας με τον ενισχυτή μας. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε μια σταθερά πάνω στην οποία μπορούμε να συγκρίνουμε τα διάφορα ηχεία και επιπλέον ελαχιστοποιούμε το ενδεχόμενο ενός κακού ταιριάσματος ενισχυτή-ηχείων.

Θα θεωρούσατε λάθος μια τέτοια προσέγγιση;

Ακριβώς τίποτα δεν είναι απόλυτο και όλα είναι υποκειμενικά,να σου θημήσω ότι ακόμα και πηγές μπωρούν να επιφέρουν αλλαγές σ´ένα σύστημα, εσύ θα κρίνεις τι είναι αυτό που σε ικανοποιεί περισσότερο,και απο θέμα χώρου και απο οικονομικό αλλά και απο αισθητικής πλευράς μην το ξεχνάμε και αυτό,υπάρχουν στιγμές που κρίνουμε την εμφάνηση,και δεύτερη παράμετρος έρχεται η ηχητική πλευρά,ενίοτε αλλά μπωρεί να συμβεί και αυτό.

Last edited by a moderator:
Καπετάνιε να γίνω σαφής όσο μπορώ
έγραψα γιά λάθος επιλογές -προτεραιότητες. που ισως ολοι βάζουμε στο κτίσημο ενός στερεοφονικού
δεν με ενδιαφέρει ο χώρος ή το κόστος αλλά μόνο τα μηχανήματα, τα συνοδά και τα γύρω γύρω
Το θέμα το έβαλα μόνο και μόνο γιιά να μάθουμε ο ένας απο τον αλλο το τι θεωρούμε σημαντικό στην αλυσίδα και γιά πιό λόγο κάνουμε αλλαγές

Το πρωτο μου συστημα το εστησα το 1980 μολις αποφοιτησα απο το λυκειο. Μπηκα σε ενα μαγαζι καπου στο Κολωνακι και αγορασα ενισχυτη, πικαπ, δεκτη και ηχεια που τα ακουσα να παιζουν ολα μαζι σαν συστημα, ηταν εντος του μπατζετ αλλα δεν ηξερα ουτε με απασχολουσε ποσο κοστιζε η καθε μοναδα.
Το συστημα με συντροφευε εως το 1991 και το αποχωριστηκα λογω μετακομισης (γαμος) !!!

Το σημερινο συστημα το οποιο ειναι πιθανον να ολοκληρωθει στην επομενη εικοσαετια, κτιζεται με βαση τα ηχεια.
Διαλεξα καποιο συγκεκριμενο μοντελο που ταιριαζε στον χωρο μου, ενος συγκεκριμενου κατασκευαστη και ξεκινησα να βρω το καταλληλο ενισχυτη.
Η πηγη υπηρχε ηδη και ηταν παραπανω απο αξιοπρεπης ομως παραμενει κατα την γνωμη μου ο αδυναμος κρικος.
Ο ενισχυτης βρεθηκε και στην συνεχεια ασχοληθηκα με την παροχη ρευματος αλλα και την συνολικη καλωδιωση ωστε να ξερω οτι το αποτελεσμα δεν επηρεαζεται απο καποιο καλωδιο με χαρακτηρα.
Αυτο που υπολειπεται, ειναι ο προενισχυτης. Εχοντας συγκεκριμενες απαιτησεις απο εναν προενισχυτη, σκεφτηκα να κανω καποιες υποχωρησεις αφου διασταυρωθηκα με την οικονομικη κριση και μαλιστα λιγο αποτομα θα ελεγα, αλλα ημουν τυχερος και βρηκα μια φοβερη ευκαιρια οποτε τελειωσαμε!!!
Προς το παρον ασχολουμαι με την βελτιωση της ακουστικης του χωρου ακροασης την οποια βρισκω μια ενδιαφερουσα, οικονομικη και αγχολυτικη διαδικασια.

Μετα απο 32 χρονια ενασχολησης (μπρρρρρρ πολλα ειναι παναθεμα τα) εχω αποφασισει για τα εξης.
Πρωτον αγοραζω ηχεια που να ταιριαζουν με τον χωρο.
Δευτερον αγοραζω ενισχυτη να τα οδηγει.
Τριτον καλωδιωνομαι αξιοπρεπως.
Τεταρτον εχω αποδεκτης ποιοτητας πηγη.
Πεμπτον προενισχυομαι.
Καπου αναμεσα μια μετρηση χωρου για να ξερουμε τι μας γινεται.

Καλες αναζητησεις !!!!!!!!!

Last edited:
Προσωπικά θεωρώ ότι είτε απο ενισχυτή αρχίσουμε είτε απο ηχεία το ίδιο είναι γιατί το σωστό ήχο στο χώρο μας θα τον δώσει ο συνδιασμός τους...Αν πάρω τα καλύτερα ηχεία που μπορώ πρέπει να διαλέξω και αντίστοιχο ενισχυτή για να οδηγηθούν σωστά άρα περιορίζονται οι επιλογές μου σε συγκεκριμένες...
Αν τώρα ξεκινήσω απο έναν αξιοπρεπή ενισχυτή ή σετ προ-τελικού με καλά ρεύματα και έχει την δυνατότητα της σωστής οδήγησης των πάντων άρα έχω άπλετη γκάμα ηχείων να διαλέξω με περιορίζει ο χώρος που θα τα βάλω και αυτό μου "φρενάρει" τις επιλογές μου...
Αυτά όσον αφορά τη διευκρίνιση του φίλου saitisgr για την μη αναφορά σε χρήματα, χώρους κλπ. δυστυχώς δεν μπορούμε να παραβλέψουμε αυτούς τους παράγοντες ακόμα και αν διαθέτουμε απεριόριστα χρήματα (σ.σ....?!?!?).
Στο κάτω κάτω αν το πάμε έτσι θα μπορούσαμε να πούμε οτι το σημαντικότερο πράγμα στο στήσιμο ενός συστήματος είναι το καλυμπράρισμα - σετάρισμα του χώρου με μπασοκολώνες. παγίδες, φίλτρα κλπ. και μετά βάλε μέσα την μάνα σου και τον πατέρα σου που λέει και ο ποιητής...!

εγώ νομίζω οτι γενικώς πρέπει να κινουμαστε με γνώμονα την ισοροπία του συστηματος πάντα βεβαια σε σχέση και με τον χώρο...
δεδομένος χωρος σε περιορίζει σε ενα συγκεκριμένο μέγεθος ηχείου... έπειτα ο προηγουμενος συνδυασμός (χωρου - ηχειου) απαιτει συγκεκριμένη ενισχυση... η όσο το δυνατόν καλύτερη πηγη (ή τέλος πάντων πηγη που να σου ταιριάζει σαν ηχόχρωμα) είναι απαιτουμενο για να εκμεταλευτείς στο μέγιστο τις δυνατότητες του συστήματος...
Πάντως οπως λέει και ο τίτλος του νήματος μιλάμε για "συστημα" άρα συνεργασια πολλώς κ διαφορετικών παραγώντων... άρα ξαναλέω πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας την λέξη ισοροπία (είτε οσον αφορά το οικονομικό του πράγματος είτε το τεχνικό)!!

ΟΚ κάποιες φορές στην πορεία της αναβάθμισης, μπορει να προκυψει ενα συστημα με κάποιο μέρος του πολύ ανωτερης κατηγορίας πχ (βλέπε μτχ ευκαιρία) απο τα υπόλοιπα απλά σε αυτή την περίπτωση ο κάτοχος θα πρέπει να ξέρει οτι δεν εκμεταλεύεται στο μεγιστο τις δυνατότητες της εν λόγω συσκευης αν και απο την άλλη η εν λόγω συσκευη ισως και να βγάζει το καλύτερο δυνατόν απο τα υπόλοιπα μέρη του συστήματος (βλ. το παράδειγμα του Χρήστου πιο πάνω με τα μικρά ηχειάκια και τα σουπερ εν/κα - πηγές πίσω τους).

Προσωπικά θεωρώ ότι είτε απο ενισχυτή αρχίσουμε είτε απο ηχεία το ίδιο είναι γιατί το σωστό ήχο στο χώρο μας θα τον δώσει ο συνδιασμός τους...Αν πάρω τα καλύτερα ηχεία που μπορώ πρέπει να διαλέξω και αντίστοιχο ενισχυτή για να οδηγηθούν σωστά άρα περιορίζονται οι επιλογές μου σε συγκεκριμένες...
Αν τώρα ξεκινήσω απο έναν αξιοπρεπή ενισχυτή ή σετ προ-τελικού με καλά ρεύματα και έχει την δυνατότητα της σωστής οδήγησης των πάντων άρα έχω άπλετη γκάμα ηχείων να διαλέξω με περιορίζει ο χώρος που θα τα βάλω και αυτό μου "φρενάρει" τις επιλογές μου...
Αυτά όσον αφορά τη διευκρίνιση του φίλου saitisgr για την μη αναφορά σε χρήματα, χώρους κλπ. δυστυχώς δεν μπορούμε να παραβλέψουμε αυτούς τους παράγοντες ακόμα και αν διαθέτουμε απεριόριστα χρήματα (σ.σ....?!?!?).
Στο κάτω κάτω αν το πάμε έτσι θα μπορούσαμε να πούμε οτι το σημαντικότερο πράγμα στο στήσιμο ενός συστήματος είναι το καλυμπράρισμα - σετάρισμα του χώρου με μπασοκολώνες. παγίδες, φίλτρα κλπ. και μετά βάλε μέσα την μάνα σου και τον πατέρα σου που λέει και ο ποιητής...!
Αγαπητε Δημήτρη
Δεν λέω να παραβλέψουμε τον χώρο και τα χρήματα γιατί και αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι
αλλά γιά λαθος επιλογές στις προτεραιοτητες που βάζουμε στο χτίσιμο του συστήματος
Να σου φέρω ένα παράγειγμα
Πικάπ στα 4000 χιλιάρικα βελόνα στα 500 phono στα 500

Αλλο παράδειγμα
ενισχυτής στα 15000 ηχεία στα 5000
Αλλο παράγειγμα ενισχυτικά στα 20000 χιλιάρικα πηγές στα 20000 χιλιάρικα καλώδια στα 3000οχι το ενα αλλά συνολικά γιά ολο το σύστημα

Σύστημα 80000 χιλιάδων πάνω σε κομότα για να μην χαλάει το waf κλπ
αυτό είναι το θέμα που θέλω να συζητήσουμε

το οτι ο κάθε ένας μας πιστευει οτι εχει κάνει την καλύτερη αξιολόγηση στο στήσιμο είναι δεδομένο
απλά θα ηθελα να το συζητήσουμε

Last edited:
Το να στησεις ένα σύστημα σήμερα πάντως είναι πολυ ευκολότερο απο παλιότερα.
Αλλα αυτο που έχει πρωταρχική σημασία εναι πως θα χρησιμοποιείς .Εισαι διατεθειμένος να κάθεσαι στο κέντρο του τριγώνου με κλειστά μάτια ,θέλεις να κινείται ελεύθερα στο χώρο ,θελεις να ακους μουσικη με τους φιλους σου χαλαρα χωρις περιορισμους , τι απόσταση θέλεις και μπορείς να έχεις απο τα ηχεία , πόσο μπορείς να επεμβεις στον χώρο σου για να πάρεις το καλύτερο απο τα ,μηχανηματα και ότι άλλο .Πρωτα λοιπόν είναι η ευχρηστια.
Έπειτα θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο χώρος που ακούμε μουσικη έχει ενεργό συμμετοχή στο πως ακούγεται αυτο αφορά τον ήχο του χώρου καθεαυτό αλλα και όλα τα μηχανήματα ,με πιο ευαίσθητο το πικάπ
Η πρώτη επιλογή που έχει κάποιος σήμερα ξεκινώντας είναι μικρά ενεργά ηχεία dac και υπολογιστή τα οποία μπορούν να έχουν εξαιρετικό ήχο με πολυ λίγα λεφτα, και μεγάλες δυνατότητες παράμετροποίησης, εχοντας ενα πυρηνα προς οποιαδηποτε κατευθυνση.
Απο κεί και πέρα ανάλογα τις ανάγκες του πορεύεται.

Last edited:

φτιαξτε ενα ισσοροπημενο συστημα -πηγη-ενισχυτικο σταδιο-ηχεια .... κι'αφου ζησετε αρκετο καιρο μαζι του και το γνωρισετε επαρκως ..μετα αλλαξτε την πηγη με κατι ακομα καλυτερο ....και ελατε να τα πουμε.......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το Σύστημα

Αύριο ανεβαίνω Αθήνα για ακροάσεις! :music-smiley-005:

Θα πάρω μαζί μου 5-6 cd με κομμάτια που ξέρω καλά και θα προσπαθήσω να ακούσω όσο περισσότερα μηχανήματα μπορέσω. Μετά απο τόσο ψάξιμο και διάβασμα, ήρθε η ώρα για μια πρώτη δυνατή γεύση απο καλό ήχο.

Μιας και θα είναι η πρώτη φορά που κάνω κάτι τέτοιο, έχετε κάποιες συμβουλές/ προτάσεις να μου δώσετε;
Εσείς σε τι εστιάζετε όταν πηγαίνετε για ακροάσεις;

Αγαπητε Δημήτρη
Δεν λέω να παραβλέψουμε τον χώρο και τα χρήματα γιατί και αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι
αλλά γιά λαθος επιλογές στις προτεραιοτητες που βάζουμε στο χτίσιμο του συστήματος
Να σου φέρω ένα παράγειγμα
Πικάπ στα 4000 χιλιάρικα βελόνα στα 500 phono στα 500

Αλλο παράδειγμα
ενισχυτής στα 15000 ηχεία στα 5000

Σύστημα 80000 χιλιάδων πάνω σε κομότα για να μην χαλάει το waf κλπ
αυτό είναι το θέμα που θέλω να συζητήσουμε

το οτι ο κάθε ένας μας πιστευει οτι εχει κάνει την καλύτερη αξιολόγηση στο στήσιμο είναι δεδομένο
απλά θα ηθελα να το συζητήσουμε

δηλαδη αμα εχεις ενα συστημα 15000 και καποια στιγμη βρεις μια ευκαιρια καποιο ηχειο ή ενισχυτη που εχει αξια οσο ολα τα αλλα μαζι ,στο 1/3 της τιμης του ,τοτε τι κανεις?δεν τον αγοραζεις για να μην χαλασεις το γλυκο,αυτο το λεω για να σου πω οτι δεν υπαρχει κανονας και κουτακια οπως ολα σε αυτη την γη.
Οτι καλυτερο βρεις ωστε να παρεις το παραπανω απο αυτο που εχεις,αυτο ειναι η απαντηση στο ερωτημα σου.

^ σαφως και το αγοράζεις .. εγω θα το αγοραζα δλδ... εκτος ισως αν μιλάμε για ηχειο οπότε θα σκεφτόμουν αν θα "χωραγε" στον χώρο μου...

δηλαδη αμα εχεις ενα συστημα 15000 και καποια στιγμη βρεις μια ευκαιρια καποιο ηχειο ή ενισχυτη που εχει αξια οσο ολα τα αλλα μαζι ,στο 1/3 της τιμης του ,τοτε τι κανεις?δεν τον αγοραζεις για να μην χαλασεις το γλυκο,αυτο το λεω για να σου πω οτι δεν υπαρχει κανονας και κουτακια οπως ολα σε αυτη την γη.
Οτι καλυτερο βρεις ωστε να παρεις το παραπανω απο αυτο που εχεις,αυτο ειναι η απαντηση στο ερωτημα σου.

Δεν διαφωνώ μαζί σου στο να το αγοράσεις κάτι ακριβό έαν το βρείς σε καλή τιμη
και εγώ αυτό θα έκανα λαμβάνοντας υπ οψιν οτι πάω γιά άλλα....

Στο παρελθόν είχα αγοράσει τα matrix 801 της Β&W και είχα εναν ενισχυτή syphonic line στα 140 watt
εγώ είχα την εντύπωση οτι τα ηχεία έπαιζαν καλά
Τελικά ΔΕΝ επαιζαν είχα κάνει λάθος επιλογή τότε
τώρα μπορώ να το αναγνωρίσω και να αποδεχθώ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το Σύστημα

Αύριο ανεβαίνω Αθήνα για ακροάσεις! :music-smiley-005:

Θα πάρω μαζί μου 5-6 cd με κομμάτια που ξέρω καλά και θα προσπαθήσω να ακούσω όσο περισσότερα μηχανήματα μπορέσω. Μετά απο τόσο ψάξιμο και διάβασμα, ήρθε η ώρα για μια πρώτη δυνατή γεύση απο καλό ήχο.

Μιας και θα είναι η πρώτη φορά που κάνω κάτι τέτοιο, έχετε κάποιες συμβουλές/ προτάσεις να μου δώσετε;
Εσείς σε τι εστιάζετε όταν πηγαίνετε για ακροάσεις;

Εγώ προσωπικά σε κάθε έκθεση hi end που πάω καιτάζω το συνοδά μηχανήματα καλώδια ράφια κλπ

η απάντηση στο ερώτημά σου Νάσο, είναι η αιώνια μπούρδα του hifi, τουλάχιστον όσο τη θυμάμαι εδώ και κάπου 40-45 χρόνια στην Ελλάδα.
Τόσο % στην πηγή, τόσο στα ηχεία κλπ....
Μπούρδα με κεφαλαίο μπού.

Αμάν πια με τους κανόνες τους. Όλα να τα βάλουν μέσα σε κουτιά και γραμμές.
Και εμείς να χάφτουμε ότι μύγα μας πασάρουν.

Ακούστε ταιριάξτε αγοράστε με βάση την τσέπη και το κριτήριό σας.

Σοφά μίλησες γέροντα!!

πάντα σοφά μιλάω τέκνον μου..
Σαν μικρούλης που είμαι, συμφωνώ απολύτως με τους γέροντες της παρέας! :grandpa:

Οι κανόνες υπάρχουν και συζητιούνται εδώ και πενήντα τόσα χρόνια.
-Πρώτα τα ηχεία, μετά οι πηγές, έπονται τα ενισχυτικά, λέει η μία σχολή.

-Πρώτα οι πηγές, έπειτα τα ενισχυτικά, τέλος τα ηχεία, η άλλη σχολή.

-Ισορροπία: 30% πηγές, 30% ενισχυτές, 30% ηχεία και 10% καλώδια! λέι η άλλη άποψη. Και ακολουθούν παραλλαγές, εξαιρέσεις, υποπεριπτώσεις και τελειωμό δεν έχουμε.​

Αυτοί οι κανόνες υπάρχουν μόνο στη θεωρία, στα χαρτιά. Δε γνωρίζω κανένα που να τους έχει εφαρμόσει. Ούτε στην αρχή, ούτε στη μέση, ούτε στο καταστάλαγμα του δρόμου του. Κι' αν τα έχει καταφέρει κάποιος, πολύ θα ήθελα να τον γνωρίσω!

Και του κάνω και το τραπέζι. :eating:

Σε κουβέντες να βρισκόμαστε λοιπόν. Και μάλιστα χωρίς αντίκρυσμα.
Δηλαδή τι, έχω βάλει πλώρη για τα ηχεία των ονείρων μου, αλλά δεν έχω τα χρήματα. Και ξαφνικά μου τυχαίνει μιά ευκαιρία σε πηγή, όπου όμως έχω τα λεφτά. Θα πω όχι; Πολύ σωστά τέθηκε το θέμα πιο πάνω.

Δύο οι καθοριστικοί παράγοντες:
α) Οι επιδιώξεις μας. Εξαρτώνται από τις ανάγκες μας. Κι' αυτές με τη σειρά τους από την εμπειρία και τη γνώση που έχουμε για τη μουσική, αλλά και για τα μηχανήματα. Και δεν είναι στατικές, εξελίσσονται.
β) Τα οικονομικά μας. Που δεν εξαρτώνται από τις επιθυμίες μας, τι να κάνουμε. Κι' αυτά μεταβάλλονται επίσης.

Ορίστε κι' ένα πολύ φρέσκο παράδειγμα.

Νεαρό μέλος από εδώ μέσα -φοιτητής-, με τον οποίο γίναμε καλοί φίλοι.
Ξεκίνησε αγοράζοντας ένα καλό ζευγάρι ακουστικά για το laptop του. Συνέχισε με μία καλή κάρτα ήχου. Και προχώρησε σε ενεργά ηχεία -με τις βάσεις τους, που τα καμαρώνει. Ταυτόχρονα διευρύνονται οι μουσικές του αναζητήσεις, οι εμπειρίες του. Βρίσκεται στην αρχή μιάς μακράς πορείας, πορείας ζωής.

Τι σχέση έχουν λοιπόν οι κανόνες με την πραγματική διαδρομή του καθενός μας; Απολύτως καμμία.

Η συζήτηση να συνεχίζεται... :argue:

Δεν διαφωνώ μαζί σου στο να το αγοράσεις κάτι ακριβό έαν το βρείς σε καλή τιμη
και εγώ αυτό θα έκανα λαμβάνοντας υπ οψιν οτι πάω γιά άλλα....

Στο παρελθόν είχα αγοράσει τα matrix 801 της Β&W και είχα εναν ενισχυτή syphonic line στα 140 watt
εγώ είχα την εντύπωση οτι τα ηχεία έπαιζαν καλά
Τελικά ΔΕΝ επαιζαν είχα κάνει λάθος επιλογή τότε
τώρα μπορώ να το αναγνωρίσω και να αποδεχθώ

αυτο ακριβως λεω οτι ειναι αλυσιδα χωρις τελος παιρνεις τα ηχεια που τα βρηκες ευκαιρια που δεν τα οδηγει ο ενισχυτης σου, και μετα ψαχνεις για την επομενη ευκαιρια σε ενισχυτη,ειναι κατι που δεν σταματα ποτε εκτος και αν βαρεθεις να χωνεις χρηματα στο αθλημα αυτο και πεις εχω φτασει εδω και τερμα πια.
Αλλα ποιος το κανει? οι περισσοτεροι που ασχολουμαστε με το <χομπυ> αυτο ειμαστε ψυχαναγκαστικες προσωπικοτητες με εμφαση στην τελειομανια.

imo, για να στηθεί ένα σύστημα που θα κάνει τα κέφια του κατόχου:

1) καταγράφεις τις ευκολίες και δυνατότητες που σε ενδιαφέρουν
2) κατασταλάζεις στο χαρακτήρα του ήχου που προτιμάς
3) αποφασίζεις μια τάξη μεγέθους budget που θα κινηθεί το σύστημα, βάση των απαιτήσεων, τις δυνατότητες του χώρου και φυσικά της τσέπης σου
4) φτιάχνεις short list από τα μηχανάκια που πληρούν τα παραπάνω (χωρίς αναλογίες χρηματικής αξίας).
5) κάνεις ψυχοθεραπεία για να μετριάσεις τη χαλιεντάδικη (έως καγκούρικη) συμπεριφορά (όσο πιο ακριβό τόσο το καλύτερο - σημασία έχει το μηχάνημα και το εφετζιλίκι... όχι η μουσική)

Τα υπόλοιπα περί: πρώτη επιλογής μέρους του συστήματος (ενισχυτή/ηχεία κλπ), πως θα κατανεμηθεί το budget στα μέρη του συστήματος κτλ, να στήσω ηχεία ή ενισχυτή με προοπτική βελτίωσης σε 1-2 χρόνια... στη πράξη δεν... βρείτε κάποιο επιτυχημένο (δηλαδή που άντεξε στο χρόνο και ταυτόχρονα ικανοποίησε το κάτοχο) σύστημα που να στήθηκε έτσι... και ελάτε να το ξανασυζητήσουμε...

ούτε specs χρειάζονται, ούτε τίποτα... στη δοκιμή φαίνονται όλα αυτά και άλλα τόσα που δεν έγραψε ο κατασκευαστής...

Οταν ξερουμε τι ηχος μας αρεσει να ακουμε,ξεκιναμε αποκλειοντας οσα μηχανηματα δεν μας κανουν.

Οταν γινει αυτο,βασει του μπατζετ,αποκλειουμε απο οσα μας κανουν,αυτα που δεν μπορουμε να αγορασουμε.

Η λιστα τωρα ειναι μικρη και οι επιλογες πιο ευκολες.

Προσωπικα θα προσπαθουσα να βρω το σωστο μεγεθος ηχειου για τον χωρο.Τα υπολοιπα ειναι πιο ευκολα,ιδιαιτερα αν η πηγη θα ειναι ψηφιακη.

Οταν τα βασικα τηρηθουν σωστα,πολυ λιγα πιο ακριβα συστηματα θα τα καταφερουν καλυτερα,για το γουστο και στον χωρο μας.

ούτε specs χρειάζονται, ούτε τίποτα... στη δοκιμή φαίνονται όλα αυτά και άλλα τόσα που δεν έγραψε ο κατασκευαστής...

+1 :ernaehrung004:

αυτο ακριβως λεω οτι ειναι αλυσιδα χωρις τελος παιρνεις τα ηχεια που τα βρηκες ευκαιρια που δεν τα οδηγει ο ενισχυτης σου, και μετα ψαχνεις για την επομενη ευκαιρια σε ενισχυτη,ειναι κατι που δεν σταματα ποτε εκτος και αν βαρεθεις να χωνεις χρηματα στο αθλημα αυτο και πεις εχω φτασει εδω και τερμα πια.
Αλλα ποιος το κανει? οι περισσοτεροι που ασχολουμαστε με το <χομπυ> αυτο ειμαστε ψυχαναγκαστικες προσωπικοτητες με εμφαση στην τελειομανια.
Δεν διαφωνώ
Για το οτι οι περισότεροι είμαστε κάπως
Τώρα για το απο ευκαιρία σε ευκαιρία που γράφεις και εγώ θα το ήθελα αλλά δεν το βλέπω!!!!!
Εκτός και εάν ευκαιρία θεωρείς παλαιά ληγμένα μηχανήματα

Last edited: