Το Σύστημα

Δεν διαφωνώ
Για το οτι οι περισότεροι είμαστε κάπως
Τώρα για το απο ευκαιρία σε ευκαιρία που γράφεις και εγώ θα το ήθελα αλλά δεν το βλέπω!!!!!
Εκτός και εάν ευκαιρία θεωρείς παλαιά ληγμένα μηχανήματα

αυτο μπορει να το κρινει ο καθενας αναλογα την περιπτωση,αν παρεις ενα ηχειο που εχει αλλαξει 2 ή 3 κατοχους και ειναι πανω απο 5 χρονια οτι αξιας κι αν ειναι τοτε εισαι αξιος της μοιρας σου.
Αν ελεγχεις τις αγγελιες ξερεις τι παιζει,πανω κατω τα ιδια κομματια ειναι που ανακυκλωνονται,ειναι μικρη η ελληνικη αγορα.
Μονο στα ντεμο δεν μπορεις να εισαι απολυτα σιγουρος,αλλα εν πασει περιπτωση η αγορα μεταχειρισμενου εχει το ρισκο της.
Σε ενα ενισχυτη ή ψηφιακη πηγη ειναι πιο απλα τα πραματα.
Τωρα υπαρχει και η λυση του καινουριου σε προσφορα (που στα καλα κομματια δεν υπαρχει) ή του απεξω,αλλα αυτη ειναι αλλη συζητηση.

Εκτός και εάν ευκαιρία θεωρείς παλαιά ληγμένα μηχανήματα

Παλαιά θα σημφωνήσω,ληγμένα όχι απο τη στιγμή που μπωρεί να υπάρχει αντιπροσωπία και να έχει κάποια upgrade kit το εκάστοτε μηχάνημα,δεν λήγει ποτέ.

Upgrade kits?

Μα τι λες τωρα
Ξερεις τι ποσοστο απο τα μηχανημστα που κυκλοφορουν το κανουν αυτο?
ουτε καν να το αναφερεις δεν χρειαζεται.
Και ληγμενα μηχανηματα δεν υπαρχουν.
λιγη προσοχη τι γραφουμε γιατι μας διαβαζει και κοσμος

Ώπα ώπα χωρίς καμία παρεξήγηση,και συγνώμη αν είπα κάτι που μπωρεί να ενόχλησε,αναφέρομαι σε upgrade που κάνει η ίδια εταιρεία για το προιόν που έχει βγάλει.
Ακριβώς το ίδιο είπα και εγώ, ληγμένα μηχανήματα δεν υπάρχουν.

Απάντηση: Re: Το Σύστημα

Παλαιά θα σημφωνήσω,ληγμένα όχι απο τη στιγμή που μπωρεί να υπάρχει αντιπροσωπία και να έχει κάποια upgrade kit το εκάστοτε μηχάνημα,δεν λήγει ποτέ.

Συμφωνώ, αλλά ίσως με τη λέξη ληγμένα κάποιοι χαρακτηρίζουν τα μηχανήματα που περιλαμβάνουν ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές στα κυκλώματά τους. Με την αλλαγή αυτών, μετά από 15 χρόνια και πάνω, το μηχάνημα βεβαια μεταμορφώνεται και ακούγεται σαν καινούργιο. Φίλος την πάτησε με ενισχυτή 10ετίας ... και του στοίχισε κοντά στο χιλιάρικο η επισκευή του, που φυσικά περιελάμβανε την αντικατάσταση πυκνωτών αφού αυτή ήταν η αιτία της βλάβης.

Last edited:
Ώπα ώπα χωρίς καμία παρεξήγηση,και συγνώμη αν είπα κάτι που μπωρεί να ενόχλησε,αναφέρομαι σε upgrade που κάνει η ίδια εταιρεία για το προιόν που έχει βγάλει.
Ακριβώς το ίδιο είπα και εγώ, ληγμένα μηχανήματα δεν υπάρχουν.

αυτό λέω
ελάχιστοι το κάνουν και για ελάχιστα προιόντα τόσο λίγα που δεν αξίζει να μιλάμε κάν.
Τα μηχανήματα παλιώνουν, αλλά με έναν καλό μάστορα επανέρχονται.
Ούτε ληγμένα υπάρχουν.
Ούτε ο κανόνας είναι το upgrade.
Ο κανόνας είναι ότι παλιώνουν και αν δεν έχουν ανεπανόρθωτη βλάβη μπορούν αν θέλει κανείς και έχει τον τρόπο να τα επαναφέρει με αντικατάσταση κάποιων εξαρτημάτων που γερνάνε.

Re: Απάντηση: Re: Το Σύστημα

Συμφωνώ, αλλά ίσως με τη λέξη ληγμένα κάποιοι χαρακτηρίζουν τα μηχανήματα που περιλαμβάνουν ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές στα κυκλώματά τους. Με την αλλαγή αυτών μετά από 15 χρόνια και πάνω το μηχάνημα μεταμορφώνεται και ακούγεται σαν καινούργιο.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου,οπότε που καταλήγουμε ότι δεν λύγει ποτέ.

αυτό λέω
ελάχιστοι το κάνουν και για ελάχιστα προιόντα τόσο λίγα που δεν αξίζει να μιλάμε κάν.
Τα μηχανήματα παλιώνουν, αλλά με έναν καλό μάστορα επανέρχονται.
Ούτε ληγμένα υπάρχουν.
Ούτε ο κανόνας είναι το upgrade.
Ο κανόνας είναι ότι παλιώνουν και αν δεν έχουν ανεπανόρθωτη βλάβη μπορούν αν θέλει κανείς και έχει τον τρόπο να τα επαναφέρει με αντικατάσταση κάποιων εξαρτημάτων που γερνάνε.

Συμφωνώ με όλα, δεν είπα ότι είναι κανόνας το upgrade, αλλά αν μπωρεί ο κατοχος να το αναβαθμίσει γνωρίζοντας κάποια πράγμματα και κατόπιν μελέτης,και επίσης άν το επιδέχεται το εκάστοτε προιόν θεωρώ ότι είναι καλοδεχούμενες οι όποιες αλλαγές μπωρεί να υπάρξουν.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Το Σύστημα

imo, για να στηθεί ένα σύστημα που θα κάνει τα κέφια του κατόχου:

1) καταγράφεις τις ευκολίες και δυνατότητες που σε ενδιαφέρουν
2) κατασταλάζεις στο χαρακτήρα του ήχου που προτιμάς
3) αποφασίζεις μια τάξη μεγέθους budget που θα κινηθεί το σύστημα, βάση των απαιτήσεων, τις δυνατότητες του χώρου και φυσικά της τσέπης σου
4) φτιάχνεις short list από τα μηχανάκια που πληρούν τα παραπάνω (χωρίς αναλογίες χρηματικής αξίας).
5) κάνεις ψυχοθεραπεία για να μετριάσεις τη χαλιεντάδικη (έως καγκούρικη) συμπεριφορά (όσο πιο ακριβό τόσο το καλύτερο - σημασία έχει το μηχάνημα και το εφετζιλίκι... όχι η μουσική)

Τα υπόλοιπα περί: πρώτη επιλογής μέρους του συστήματος (ενισχυτή/ηχεία κλπ), πως θα κατανεμηθεί το budget στα μέρη του συστήματος κτλ, να στήσω ηχεία ή ενισχυτή με προοπτική βελτίωσης σε 1-2 χρόνια... στη πράξη δεν... βρείτε κάποιο επιτυχημένο (δηλαδή που άντεξε στο χρόνο και ταυτόχρονα ικανοποίησε το κάτοχο) σύστημα που να στήθηκε έτσι... και ελάτε να το ξανασυζητήσουμε...

ούτε specs χρειάζονται, ούτε τίποτα... στη δοκιμή φαίνονται όλα αυτά και άλλα τόσα που δεν έγραψε ο κατασκευαστής...
Αγαπητέ Dalanik,
Μου αρέσουν πολύ οι κανόνες σου! .:a0210:
Αν έχεις καταφέρει προσωπικά να τους εφαρμόσεις, τότε ετοιμάσου.

Υποσχέθηκα ένα τραπέζι σ' όποιον έχει καταφέρει να εφαρμόσει συστηματικά κανόνες κατά τη δημιουργία του συστήματος του.:eating::ernaehrung004:

Διαλέγεις ταβέρνα, μαγαζί, μετά μουσικής και θεάματος ή όχι και φύγαμε παρέα! :music-smiley-006:

Θα χρειαστεί μόνο ένα δικαιολογητικό:
-Αναλυτική Εξιστόρηση της πορείας του Συστήματος σου.:7SFGSFG:

Υ.Γ. Δικαιολογητικό πιστοποίησης εφαρμογής του κανόνα αριθ. 5 δεν απαιτείται!

Διατελώ Υμέτερος
Μ.Κ. :smile:

Μηχαλιό,

το 1 το έκανα απο το πρώτο silver hifi κάπου το 1982... φυσικό ταλέντο το οποίο μάλλον κληρονόμησα από μακρινό συγγενή...
το 2 το κατάφερα (?) μετά κόπων και βασάνων πρόσφατα (παρακαλώ μη πετάτε σάπια φρούτα, μόνο φρέσκα)
το 3 είναι εύκολο για όσους έχουν συναίσθηση (α) του επιπέδου γνώσεων και εμπειριών τους (β) του χώρου τους και την κίνηση των ηχητικών κυμάτων (γ) του μέλλοντος και του οικονομικού προγραμματισμού σε αυτή την άπονη ζωή (ελπίζω να μην έχω πέσει έξω... μπρρρρρ...)
το 4 το έχω σιγουράκι και με βούλα.
το 5 λόγω περιορισμένου budget το παλεύω (τσαμπάουα) μέσα στο forum...:ADFADF1:

Ξέρω ξέρω... δεν κέρδισα... να κεράσω εγώ?

:ernaehrung004:

Κάνεις ΛΑΘΟΣ!!!!!
δεν είναι ολα τα πράγματα ευκαιρεία στον χώρο μας
υπάρχουν μηχανήματα που κυκλοφορούν που δεν υπάρχουν ανταλλακτικά γιά αυτά και οποιος τα αγόρασει τα παντρευεται γιά μιά ζωή ή μέχρι να βρεθεί κάποιος άλλος να νομίζει οτι εχει αγοράσει την ευκαιρεία της ζωής του

Last edited:
Εξαρτάται το μηχάνημα. Μην είστε τόσο κάθετοι! Πάρε έναν ASR 10ετίας κι έλα να μου πεις αν έχει λήξει...Το ίδιο και για άλλα μηχανήματα βέβαια.

Έκανες edit.Τώρα το έθεσες καλύτερα.

Το Garrard 401 μου ελειξε πριν 30-40 χρονια........ :grinning-smiley-043

Το πικάπ σου δεν ειναι ο κανόνας αλλά η εξαίρεση
γιατί υπάρχουν ακόμα ανταλλακτικά
κάτι δου δεν φαντάζομαι να ισχύει γιά ολα τα μηχανήματα στον χώρο μας

Αποτυχημένες αγορές έχουμε κάνει όλοι.

Και εξαιρετικά πετυχημένες, κατά τύχη, εκεί που δεν το περιμέναμε. Είναι μέσα στο παιγνίδι της αναζήτησης. Έτσι είναι και το παιγνίδι της ζωής.

Τα ψηφιακά προϊόντα αντιμετωπίζουν μία πολύ γρήγορη τεχνολογική απαρχαίωση. Όσοι τ' αγοράζουν ως early adopters το κάνουν εν γνώσει τους. Αλλά αν έχουν χρήματα και θέλουν να τα διαθέσουν, με γειά τους και χαρά τους!

Όσοι αγόρασαν Wadia και Theta Digital σήμερα είναι ξεπερασμένοι. Όμως τα χάρηκαν, τα απόλαυσαν, γιατί να τους μεμφθούμε;

Τα αναλογικά μηχανήματα από την άλλη μπορούν να κρατήσουν πολλά-πολλά χρόνια. Και μπορούν άνετα να συντηρηθούν και να ανανεωθούν. Σχεδόν όλσ, χωρίς εξαιρέσεις.

Αλλά αυτά δεν νομίζω νσ έχουν και πολλή σχέση με κσνόνες στο στήσιμο ενός συστήματος, που ήταν και το αρχικό ερώτημα του νήματος... :chinscratch:

Το νημα που έβαλα πάει αλλού
αλλά μιάς και έγραψα για ληγμένα μηχανήματα ευκαιρείες
θε ηθελα να διευκρινήσω οτι θεωρώ ληγμένα μηχανήματα
ολα οσα δεν μπορεί να επισκευασθούν γιατί δεν υπάρχουν ανταλλακτικά-
ολα οσα επισκευάζοντε απο τον οποιονδήποτε
και ολα όσα εχουν υποστεί τροποποιήσεις
και ολα οσα έχουν χάσει απο τις τροποποιήσεις και επισκευές την αρχική ηχητική τους ταυτότητα

Αποτυχημένες αγορές έχουμε κάνει όλοι.

Και εξαιρετικά πετυχημένες, κατά τύχη, εκεί που δεν το περιμέναμε. Είναι μέσα στο παιγνίδι της αναζήτησης. Έτσι είναι και το παιγνίδι της ζωής.

Τα ψηφιακά προϊόντα αντιμετωπίζουν μία πολύ γρήγορη τεχνολογική απαρχαίωση. Όσοι τ' αγοράζουν ως early adopters το κάνουν εν γνώσει τους. Αλλά αν έχουν χρήματα και θέλουν να τα διαθέσουν, με γειά τους και χαρά τους!

Όσοι αγόρασαν Wadia και Theta Digital σήμερα είναι ξεπερασμένοι. Όμως τα χάρηκαν, τα απόλαυσαν, γιατί να τους μεμφθούμε;

Τα αναλογικά μηχανήματα από την άλλη μπορούν να κρατήσουν πολλά-πολλά χρόνια. Και μπορούν άνετα να συντηρηθούν και να ανανεωθούν. Σχεδόν όλσ, χωρίς εξαιρέσεις.

Αλλά αυτά δεν νομίζω νσ έχουν και πολλή σχέση με κσνόνες στο στήσιμο ενός συστήματος, που ήταν και το αρχικό ερώτημα του νήματος... :chinscratch:

Το νήμα εχει ξεφύγει δεν είναι αυτό που ηθελα να βάλω δεν με ενδιαφέρουν τα μηχανήματα γιά τα μηχανήματα
ουτε εάν υπάρχουν κανόνες
εγραψα γιά λάθος επιλογές που κάνουμε χτιζοντας το σύστημά μας

Μηχαλιό,

το 1 το έκανα απο το πρώτο silver hifi κάπου το 1982... φυσικό ταλέντο το οποίο μάλλον κληρονόμησα από μακρινό συγγενή...
το 2 το κατάφερα (?) μετά κόπων και βασάνων πρόσφατα (παρακαλώ μη πετάτε σάπια φρούτα, μόνο φρέσκα)
το 3 είναι εύκολο για όσους έχουν συναίσθηση (α) του επιπέδου γνώσεων και εμπειριών τους (β) του χώρου τους και την κίνηση των ηχητικών κυμάτων (γ) του μέλλοντος και του οικονομικού προγραμματισμού σε αυτή την άπονη ζωή (ελπίζω να μην έχω πέσει έξω... μπρρρρρ...)
το 4 το έχω σιγουράκι και με βούλα.
το 5 λόγω περιορισμένου budget το παλεύω (τσαμπάουα) μέσα στο forum...:ADFADF1:

Ξέρω ξέρω... δεν κέρδισα... να κεράσω εγώ?

:ernaehrung004:
Να κεράσεις! :a0210:
Παρ' όλο που τυπικά περνάς το τεστ. Δέχομαι χωρίς αμφισβήτηση το ιστορικό σου σε όλα τα σημεία, αλλά δεν περνάς. Διότι δεν απέδειξες την ύπαρξη κανόνων εκ των προτέρων κατά το σχεδιασμό. Οι κανόνες προκύπτουν στην πράξη εκ των υστέρων, στη λήξη της διαδρομής!

Βλέπεις τι γίνεται αμά έχει κανείς νομική εκπαίδευση; Όλα τα αντιστρέφει και τ' αναποδογυρίζει. Πιστός στην παράδοση των αρχαίων σοφιστών! :grandpa:

Για να μη θεωρηθώ όμως τσιγγούνης, η πρόταση ισχύει ως έχει.
Και με συνακροασούλες βέβαια! :guitarist:

θα ηθελα να ανταλάξουμε γνώμες γενικά
στο πως στήνουμε το σύστημα μας
ποιές επιλογές κάνουμε ????
τι προτεραιότητες βάζουμε???? και γιά ποιόν λόγο???

Παιδιά να διευκρινήσω τα εξής
αυτό που με ενδιαφέρει να κουβεντιάσουμε είναι οχι για τον χώρο του κάθε ενός μας , το τι μουσική ακούμε ,ή το πόσα θα ξοδέψουμε γιατί το οτι θα ξοδέψουμε είναι δεδομένο
αλλά κατά πόσο μπορεί να είναι λάθος οι επιλογές μας σε μηχανήματα,καλώδια,έπιπλα κλπ και γενικά στο στήσιμο ενός καλού συστήματος που μπορεί να είναι και φθηνό και ακριβό

Παράδειγμα ???οπως γράψαν και οι φίλοι και έχουν δίκιο καλά ηχεία
και θεωρώ καλά ηχεία τα καταξιωμένα στην αγορά

Αγαπητέ φίλε λάθος κατάλαβες ποτέ δεν εβαλα σαν θέμα το εάν θες να ακούς με ηλεκτροστατικό,πάνελ ή ηλεκτροδυναμικό
αλλά γιά λάθος προτεραιότητες που κάνουμε ολοι μας....
να σου μία λάθος επιλογή για να μην με παρεξηγείς??????
το ΠΡΩΤΑ Η ΚΕΦΑΛΗ ΣΤΟ ΠΙΚΑΠ!!!! ΕΊΝΑΙ ΛΑΘΟς Η ΟΧΙ???

Το νημα που έβαλα πάει αλλού
αλλά μιάς και έγραψα για ληγμένα μηχανήματα ευκαιρείες
θε ηθελα να διευκρινήσω οτι θεωρώ ληγμένα μηχανήματα
ολα οσα δεν μπορεί να επισκευασθούν γιατί δεν υπάρχουν ανταλλακτικά-
ολα οσα επισκευάζοντε απο τον οποιονδήποτε
και ολα όσα εχουν υποστεί τροποποιήσεις
και ολα οσα έχουν χάσει απο τις τροποποιήσεις και επισκευές την αρχική ηχητική τους ταυτότητα

Το νήμα εχει ξεφύγει δεν είναι αυτό που ηθελα να βάλω δεν με ενδιαφέρουν τα μηχανήματα γιά τα μηχανήματα
ουτε εάν υπάρχουν κανόνες
εγραψα γιά λάθος επιλογές που κάνουμε χτιζοντας το σύστημά μας
Προς saitisgr
Συζητάμε επί 14 σελίδες, αν υπάρχουν και ισχύουν κανόνες κατά τη δημιουργία και το στήσιμο ενός συστήματος.

Έχουν απασχοληθεί ήδη αρκετοί άνθρωποι κι' έχουν γραφτεί μέχρι στιγμής 138 posts.

Και τώρα, αφού έχουμε καταθέσει όλες σχεδόν τις διάφορες απόψεις, μας λες ότι το νήμα έχει ξεφύγει και πάει αλλού!
-Ότι ήθελες να πεις για "λάθος επιλογές που κάνουμε χτιζοντας το σύστημά μας"​

Αλλά δεν το καταλάβαμε. Και γράφουμε κατεβατά ολάκερα για άλλα θέματα!
Παραθέτω τα αρχικά μηνύματα σου:
-Στο πρώτο, ανοίγοντας ο ίδιος το νήμα, ζητάς
"να ανταλάξουμε γνώμες γενικά στο πως στήνουμε το σύστημα μας ποιές επιλογές κάνουμε ???? τι προτεραιότητες βάζουμε???? και γιά ποιόν λόγο???"​

-Στο δεύτερο όντως μιλάς για
"λάθος επιλογές σε μηχανήματα, καλώδια, έπιπλα κλπ και γενικά στο στήσιμο ενός καλού συστήματος"​

Στο επόμενο επανέρχεσαι σε λάθος προτεραιότητες
"ΠΡΩΤΑ Η ΚΕΦΑΛΗ ΣΤΟ ΠΙΚΑΠ!!!! ΕΊΝΑΙ ΛΑΘΟς Η ΟΧΙ???"​

Και η συζήτηση πράγματι συνεχίζεται για τις προτεραιότητες που θέτουμε στο στήσιμο ενός συστήμστος.

Κατόπιν ξαναγυρίζεις και συνεχίζεις με παράπονα για "ληγμένα μηχανήματα!" και μας δίνεις και διευκρινήσεις ποιά θεωρείς ληγμένα!

Κι' έπειτα πάλι επανέρχεσαι λέγοντας ότι δεν εννοούσες αυτό, αλλά ήθελες να πεις για λανθασμένες αγορές-επιλογές που έχουμε κάνει, αν έχω καταλάβει καλά.

Δεν γνωρίζω τι ήθελες νσ πεις, ούτε τι εννοούσες όταν άνοιξες το νήμα. Δεν είμαστε μέντιουμ, ούτε μπορούμε να μπούμε στο μυαλό καθενός που γράφει. Απάντάμε και συζητάμε πάνω σε αυτά που γράφονται.

Όταν ανοίγει κάποιος ένα νήμα φέρει την ευθύνη να διατυπώσει το θέμα σωστά, ώστε να μην γίνονται παρανοήσεις.
Συνεπώς, αν θες να συζητήσεις κάτι διατύπωσε το σωστά πρώτα, ώστε να καταλαβαίνουν όλοι το ίδιο πράγμα.

Ούτε επιτρέπεται, ενώ διεξάγεται μία συζήτηση, να πηδάμε από το ένα θέμα στο άλλο. Δε γίνεται να συζητάμε δέκα θέματα ταυτόχρονα.

Αν θες να μιλήσεις για λανθασμένες αγορές που έχεις κάνει, άνοιξε ένα νήμα με τίτλο "Οι λανθασμένες επιλογές της ζωής μου", περίγραψε τις αναλυτικά μία προς μία και αν θέλουν οι φίλοι και τα μέλη του forum, ας το συζητήσουν.

Υπ' Όψιν: Από τώρα και στο εξής μηνύματα που ξεφεύγουν από το υπό αυζήτηση θέμα θα διαγράφονται αμέσως ως off-topic.

Κι' αυτό είναι το λιγότερο...