@AUDIOLYTIC
Αυτό που εισπράττω απο τις τοποθετήσεις σου είναι οτι ο σημαντικότερος παράγοντας που μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην όποια επιλογή, είναι η εμπειρία. Όπως πολύ σωστά είπες, οι καλύτερες αγορές γίνονται όταν ξέρουμε καλά τι ζητάμε. Και αυτό φυσικά δεν ισχύει μόνο για τον ήχο, αλλά παντού. Οι "έξυπνες" αγορές προϋποθέτουν και "έξυπνους" αγοραστές που έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν και να στοχοποιήσουν τις ανάγκες τους.
Ακριβώς! Εμένα προσωπικά με βοηθά πολύ η συγκεκριμένη συζήτηση. Όπως και πολλές άλλες σε αυτό το φόρουμ. Και για να συνεχίσω αυτό που έλεγα στον φίλο AUDIOLYTIC, ως νεότερο μέλος και αρχάριος στο χώρο, είναι αδύνατον να έχω την απαραίτητη εμπειρία που θα με οδηγήσει στην "έξυπνη" αγορά. Αν μη τι άλλο, για να είσαι έμπειρος θα πρέπει να έχεις ακούσει και x συστήματα για να είσαι σε θέση να κρίνεις τι είναι καλό και τι όχι, τι σου ταιριάζει και τι όχι, αν αξίζει να ξοδέψεις παραπάνω ή όχι.... Το μόνο που μου μένει να κάνω λοιπόν είναι να "κλέψω" λίγη απ' τη δική σας εμπειρία, με την όποια υποκειμενικότητα τη συνοδεύει. Αυτό κάνω λοιπόν και σας ευχαριστώ θερμά που μου δίνετε αυτή τη δυνατότητα.
Μένω Καλαμάτα. Αν πάρω τηλέφωνο σε κάποιο κατάστημα στην Αθήνα και ζητήσω να μου στείλουν demo μηχανήματα για ακρόαση στο χώρο μου, νομίζω πως όλοι μπορούμε να προβλέψουμε την απάντηση που θα πάρω. :jester:
Δεν έχω άλλη επιλογή. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να βασιστώ σε αυτά που διαβάζω και αφού περιορίσω τις επιλογές με βάση και τις απαιτήσεις του χώρου, να κάνω ένα ταξίδι και να ακούσω 2-3 ηχεία. Και τέλος να αποφασίσω περισσότερο με το ένστικτό μου.
Είναι σίγουρο οτι σε σχέση με αυτό που έχω τώρα, ότι και να αγοράσω θα ακούγεται απείρως καλύτερα. Ένα πράγμα θέλω μόνο. Να εξασφαλίσω όσο γίνεται οτι δεν θα κάνω κάποιο μοιραίο λάθος. Κάτι μη αναστρέψιμο. πχ να αγοράσω ενισχυτή που δεν μπορεί να οδηγήσει τα νέα μου ηχεία. Και πιστεύω οτι με σωστή ενημέρωση κάτι τέτοιο μπορεί να αποφευχθεί.