Το Σύστημα

Απάντηση: Re: Το Σύστημα

επισης κατι που κανεις δεν εθιξε,ξεκινωντας απο ηχειο πρεπει να εχεις κατα νου τι μουσικη θα βαζεις να παιζει,π.χ δεν θα παρεις κορνες αν ακους heavy metal.

γιατί???...τσιρίζουν??...έχω μικρή εμπειρία από κόρνες....

Re: Απάντηση: Re: Το Σύστημα

Καπετάνιε βλέπεις νάρχεται..φουρτούνα???....γιατί νομίζω ότι πάει καλά η κουβέντα...

Η φουρτούνες έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις Νάσο!

Μπουνάτσα και ξαφνικά ένα μπουρίνι που τα παίρνει όλα και τα σηκώνει!

Ας έχουμε το νού μας, λοιπόν!

Αλλωστε μια φιλική παράκληση ήταν και τίποτ´άλλο....Προς το παρόν!

Σύμφωνοι, όλα αυτά ακούγονται (και είναι) ολόσωστα, αλλά:
Πόσοι έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν τα προς επιλογή ηχεία στο χώρο τους; Σίγουρα ελάχιστοι... και αυτοί αποτελούν την εξαίρεση.
Αν λοιπόν ο κανόνας είναι οτι οι περισσότεροι ακούν τα ηχεία σε εκθέσεις, τότε αντιλαμβάνεσαι την ειρωνεία όλων αυτών που συζητούμε;
Παραφράζοντας λιγάκι την απάντησή σου, λέμε οτι ο πιο ασφαλής τρόπος για να υπολογίσεις τι ηχεία χρειάζεται ο χώρος σου, είναι τα τα ακούσεις έξω απ' αυτόν! :smash: (γνωρίζω φυσικά οτι δεν εννοείς κάτι τέτοιο. Απλά υπερβάλω λιγάκι για να δείξω την ειρωνεία και το αδιέξοδο.)

FragoulisNaval ευχαριστώ για το link. Θα το μελετήσω.

Αρκετοί δίνουν πια συσκευές στον χώρο σου για ακρόαση και αυτό εννοούσα. Άλλωστε γι αυτό έχουν τα demo.

σωστο γιαυτο και μιλαμε σε αυτη την κατηγορια.
αν δεν ειμασταν χομπιστες του συστηματος θα μιλαγαμε στην κατηγορια μουσικη

Και το αντίθετο φυσικά Θοδωρή...Χωρίς μουσική ένα σύστημα είναι άχρηστο!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το Σύστημα

Η φουρτούνες έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις Νάσο!

Μπουνάτσα και ξαφνικά ένα μπουρίνι που τα παίρνει όλα και τα σηκώνει!

Ας έχουμε το νού μας, λοιπόν!

Αλλωστε μια φιλική παράκληση ήταν και τίποτ´άλλο....Προς το παρόν!

οκκκ...Κάπτεν...

Πολύ ωραίο θέμα! :a0210:
Το παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον και θεωρώ πως όσοι τώρα ξεκινούν να στήνουν το δικό τους σύστημα (όπως εγώ)
αξίζει να μελετήσουν τις απόψεις και τις τοποθετήσεις που εκφράζονται εδώ.

Γι αυτό και η ( πιθανόν άχρηστη) παραίνεση στα παιδιά που συμμετέχουν..

Μήπως και από την κουβέντα μας, βοηθηθούν και τα νεώτερα μέλη.

Πόσοι έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν τα προς επιλογή ηχεία στο χώρο τους; Σίγουρα ελάχιστοι... και αυτοί αποτελούν την εξαίρεση.

Απλά πράγματα : Αν ο αντιπρόσωπος δεν στείλει demo σπίτι σου ΔΕΝ θα αγοράσεις από αυτόν. Πάς παρακάτω. Δεν μπορούμε να αγοράζουμε στα κουφά πλέον σε εποχές που κάθε ευρώ μετράει. Εκτός και αν καταφέρεις από κάποιον που έχει το ηχείο να σου το φέρει σπίτι σου να ακούσεις. Βέβαια η επαρχία έχει ένα θέμα με αυτό αλλά και πάλι......

γιατί???...τσιρίζουν??...έχω μικρή εμπειρία από κόρνες....

δεν θα ξεχασω ποτε σε εκθεση επαιζαν θηριωδεις κορνες σε συστημα 150000+ ευρω συνολικα,και ξαφνικα καποιος αμοιρος αποφασισε να βαλει να παιξουν iron maiden,μετα εψαχνα επειγoντως να βρω aqua velva :)

Last edited:
Απλά πράγματα : Αν ο αντιπρόσωπος δεν στείλει demo σπίτι σου ΔΕΝ θα αγοράσεις από αυτόν. Πάς παρακάτω. Δεν μπορούμε να αγοράζουμε στα κουφά πλέον σε εποχές που κάθε ευρώ μετράει. Εκτός και αν καταφέρεις από κάποιον που έχει το ηχείο να σου το φέρει σπίτι σου να ακούσεις. Βέβαια η επαρχία έχει ένα θέμα με αυτό αλλά και πάλι......

+1

ρε συ Φραγκ καλα τα λες αλλα υπαρχουν φορες που το αντικειμενο του ποθου σου τοχει αυτος που δεν δινει και δεν μπορεις να δανειστεις απο τον αλλο οσο φιλος και ναναι τα π.χ.γομαρια ηχεια του.

ρε συ Φραγκ καλα τα λες αλλα υπαρχουν φορες που το αντικειμενο του ποθου σου τοχει αυτος που δεν δινει και δεν μπορεις να δανειστεις απο τον αλλο οσο φιλος και ναναι τα π.χ.γομαρια ηχεια του.

Αν και καθήμενος ορθώς μίλησες αλλά και τί μπορείς να κάνεις; Πόσο μπορείς να εμπιστευτείς ακρόαση ηχείων σε άλλο χώρο; Θα μου πείς ευσεβής πόθος και θα έχεις και δίκιο αλλά κάτι πρέπει να κάνεις. Εκτός αν πάρεις ότι γουστάρεις (που λέει ο λόγος) και μετά πάρεις και ένα lyngdorf πχ και τα φέρεις όλα εκεί που πρέπει. Αλλά τότε έχουμε ξεφύγει......

εγω παντως ομολογω το αμαρτημα μου εχω ψωνισει στο παρελθον απο τεστ σε περιοδικα και ευτυχως δεν την ειχα πατησει,αλλοι ομως την εχουν πατησει

Απάντηση: Re: Το Σύστημα

@AUDIOLYTIC
Αυτό που εισπράττω απο τις τοποθετήσεις σου είναι οτι ο σημαντικότερος παράγοντας που μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην όποια επιλογή, είναι η εμπειρία. Όπως πολύ σωστά είπες, οι καλύτερες αγορές γίνονται όταν ξέρουμε καλά τι ζητάμε. Και αυτό φυσικά δεν ισχύει μόνο για τον ήχο, αλλά παντού. Οι "έξυπνες" αγορές προϋποθέτουν και "έξυπνους" αγοραστές που έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν και να στοχοποιήσουν τις ανάγκες τους.

Γι αυτό και η ( πιθανόν άχρηστη) παραίνεση στα παιδιά που συμμετέχουν..

Μήπως και από την κουβέντα μας, βοηθηθούν και τα νεώτερα μέλη.
Ακριβώς! Εμένα προσωπικά με βοηθά πολύ η συγκεκριμένη συζήτηση. Όπως και πολλές άλλες σε αυτό το φόρουμ. Και για να συνεχίσω αυτό που έλεγα στον φίλο AUDIOLYTIC, ως νεότερο μέλος και αρχάριος στο χώρο, είναι αδύνατον να έχω την απαραίτητη εμπειρία που θα με οδηγήσει στην "έξυπνη" αγορά. Αν μη τι άλλο, για να είσαι έμπειρος θα πρέπει να έχεις ακούσει και x συστήματα για να είσαι σε θέση να κρίνεις τι είναι καλό και τι όχι, τι σου ταιριάζει και τι όχι, αν αξίζει να ξοδέψεις παραπάνω ή όχι.... Το μόνο που μου μένει να κάνω λοιπόν είναι να "κλέψω" λίγη απ' τη δική σας εμπειρία, με την όποια υποκειμενικότητα τη συνοδεύει. Αυτό κάνω λοιπόν και σας ευχαριστώ θερμά που μου δίνετε αυτή τη δυνατότητα.

Μένω Καλαμάτα. Αν πάρω τηλέφωνο σε κάποιο κατάστημα στην Αθήνα και ζητήσω να μου στείλουν demo μηχανήματα για ακρόαση στο χώρο μου, νομίζω πως όλοι μπορούμε να προβλέψουμε την απάντηση που θα πάρω. :jester:

Δεν έχω άλλη επιλογή. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να βασιστώ σε αυτά που διαβάζω και αφού περιορίσω τις επιλογές με βάση και τις απαιτήσεις του χώρου, να κάνω ένα ταξίδι και να ακούσω 2-3 ηχεία. Και τέλος να αποφασίσω περισσότερο με το ένστικτό μου.

Είναι σίγουρο οτι σε σχέση με αυτό που έχω τώρα, ότι και να αγοράσω θα ακούγεται απείρως καλύτερα. Ένα πράγμα θέλω μόνο. Να εξασφαλίσω όσο γίνεται οτι δεν θα κάνω κάποιο μοιραίο λάθος. Κάτι μη αναστρέψιμο. πχ να αγοράσω ενισχυτή που δεν μπορεί να οδηγήσει τα νέα μου ηχεία. Και πιστεύω οτι με σωστή ενημέρωση κάτι τέτοιο μπορεί να αποφευχθεί.

........ με την όποια υποκειμενικότητα τη συνοδεύει..

Πολυ σωστη η παρατηρηση σου,και σιγουρα η υποκειμενικοτητα υπαρχει σε ολα τα σχολια,οποτε προσεχε λιγο απο μας..............:laugh:

χεχε! Αμ δεν σας έχω καταλάβει νομίζεις τι "καμένοι" που είστε όλοι με το άθλημα; :grinning-smiley-043
Αν δε λάβω υπόψη μου την υποκειμενικότητα του θέματος, θα πρέπει να ξοδέψω το μπάτζετ μου x 10 για να ακούω μουσική αξιοπρεπώς! :flipout:

@AUDIOLYTIC
Αυτό που εισπράττω απο τις τοποθετήσεις σου είναι οτι ο σημαντικότερος παράγοντας που μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην όποια επιλογή, είναι η εμπειρία. Όπως πολύ σωστά είπες, οι καλύτερες αγορές γίνονται όταν ξέρουμε καλά τι ζητάμε. Και αυτό φυσικά δεν ισχύει μόνο για τον ήχο, αλλά παντού. Οι "έξυπνες" αγορές προϋποθέτουν και "έξυπνους" αγοραστές που έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν και να στοχοποιήσουν τις ανάγκες τους.

Ακριβώς! Εμένα προσωπικά με βοηθά πολύ η συγκεκριμένη συζήτηση. Όπως και πολλές άλλες σε αυτό το φόρουμ. Και για να συνεχίσω αυτό που έλεγα στον φίλο AUDIOLYTIC, ως νεότερο μέλος και αρχάριος στο χώρο, είναι αδύνατον να έχω την απαραίτητη εμπειρία που θα με οδηγήσει στην "έξυπνη" αγορά. Αν μη τι άλλο, για να είσαι έμπειρος θα πρέπει να έχεις ακούσει και x συστήματα για να είσαι σε θέση να κρίνεις τι είναι καλό και τι όχι, τι σου ταιριάζει και τι όχι, αν αξίζει να ξοδέψεις παραπάνω ή όχι.... Το μόνο που μου μένει να κάνω λοιπόν είναι να "κλέψω" λίγη απ' τη δική σας εμπειρία, με την όποια υποκειμενικότητα τη συνοδεύει. Αυτό κάνω λοιπόν και σας ευχαριστώ θερμά που μου δίνετε αυτή τη δυνατότητα.

Μένω Καλαμάτα. Αν πάρω τηλέφωνο σε κάποιο κατάστημα στην Αθήνα και ζητήσω να μου στείλουν demo μηχανήματα για ακρόαση στο χώρο μου, νομίζω πως όλοι μπορούμε να προβλέψουμε την απάντηση που θα πάρω. :jester:

Δεν έχω άλλη επιλογή. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να βασιστώ σε αυτά που διαβάζω και αφού περιορίσω τις επιλογές με βάση και τις απαιτήσεις του χώρου, να κάνω ένα ταξίδι και να ακούσω 2-3 ηχεία. Και τέλος να αποφασίσω περισσότερο με το ένστικτό μου.

Είναι σίγουρο οτι σε σχέση με αυτό που έχω τώρα, ότι και να αγοράσω θα ακούγεται απείρως καλύτερα. Ένα πράγμα θέλω μόνο. Να εξασφαλίσω όσο γίνεται οτι δεν θα κάνω κάποιο μοιραίο λάθος. Κάτι μη αναστρέψιμο. πχ να αγοράσω ενισχυτή που δεν μπορεί να οδηγήσει τα νέα μου ηχεία. Και πιστεύω οτι με σωστή ενημέρωση κάτι τέτοιο μπορεί να αποφευχθεί.

Και εγώ μένω Χαλκίδα. Οχι τόσο μακρυά όπως εσύ αλλά μια απόσταση την 'εχω και εγώ....Πρέπει να κάνεις τουλάχιστον δυο ταξίδια όσον αφορά τα ηχεία : Μια για να τα ακούσεις όλα ( ή τουλάχιστον όσα πιο πολλά μπορείς από την λίστα σου) και μια για να ακούσεις τρία ( ή σε όσα έχεις καταλήξει ότι σου αρέσουν). Ισως κάποιος αντιπρόσωπος να συνεργάζεται με μαγαζί στην Καλαμάτα, ποτέ δεν το ξέρεις αυτό.

Κακά τα ψέματα. Εμπειρία απαιτεί χρόνο και..........βενζίνη. Σου μιλάει κάποιος που έχει γίνει περιφερόμενος θίασος....Προσπαθώ κάθε βδομάδα να επισκέπτομαι τουλάχιστον έναν συμφορουμίτη για ακρόαση στο χώρο του....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το Σύστημα

Και εγώ μένω Χαλκίδα. Οχι τόσο μακρυά όπως εσύ αλλά μια απόσταση την 'εχω και εγώ....Πρέπει να κάνεις τουλάχιστον δυο ταξίδια όσον αφορά τα ηχεία : Μια για να τα ακούσεις όλα ( ή τουλάχιστον όσα πιο πολλά μπορείς από την λίστα σου) και μια για να ακούσεις τρία ( ή σε όσα έχεις καταλήξει ότι σου αρέσουν). Ισως κάποιος αντιπρόσωπος να συνεργάζεται με μαγαζί στην Καλαμάτα, ποτέ δεν το ξέρεις αυτό.

Κακά τα ψέματα. Εμπειρία απαιτεί χρόνο και..........βενζίνη. Σου μιλάει κάποιος που έχει γίνει περιφερόμενος θίασος....Προσπαθώ κάθε βδομάδα να επισκέπτομαι τουλάχιστον έναν συμφορουμίτη για ακρόαση στο χώρο του....
Έχεις δίκιο φίλε μου, το έχω συνειδητοποιήσει οτι οι πολλαπλές ακροάσεις είναι μονόδρομος. Αλλά....
Κάπου το έχω ξαναγράψει νομίζω. Κάθε ταξίδι στην Αθήνα στοιχίζει τουλάχιστον 100 ευρω. Αν υποθέσουμε οτι έχω 600 ευρώ για ηχεία και κάνω 3 ταξίδια για ακροάσεις, τότε ο πειρασμός να ανεβάσω το budget στα 900 και να αγοράσω κάτι στα τυφλά είναι πολύ μεγάλος! :chinscratch:

Δεν θα το κάνω όμως. Είπαμε οτι εδώ βρίσκομαι για να κλέψω λίγη απ' την εμπειρία σας. Και ανάμεσα σε τόσες υποκειμενικές απόψεις εύκολα διακρίνει κανείς ένα σημείο στο οποίο όλοι συμφωνείτε. Οτι η αγορά χωρίς ακρόαση απαγορεύεται δια ροπάλου. Αφού αυτό λέει η εμπειρία σας, ποιoς είμαι εγώ για να το αμφισβητήσω;

Μια τελευταία ερώτηση γιατί δεν θέλω να μονοπωλήσω το θέμα με τις απορίες μου.

Βλέπω οτι επικρατεί η άποψη πως τα ηχεία είναι προτεραιότητα. Δεδομένου οτι οι ακροάσεις θα είναι περιορισμένες, θα ήταν λάθος σκέψη να επιλέξει κανείς πρώτα τον ενισχυτή; Δηλαδή:

Aφού αποφασιστεί το budget των ηχείων και επιλεχθούν αυτά που ικανοποιούν τις ανάγκες μας και τις ανάγκες του χώρου, φτιάχνουμε μια λίστα με 5-6 πιθανές επιλογές. Στη συνέχεια βρίσκουμε 5-6 ενισχυτές που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των ηχείων της λίστας μας. Επιλέγουμε (μετά απο ακρόαση φυσικά) τον ενισχυτή που μας ικανοποιεί, και στη συνέχεια ακούμε όλα τα ηχεία της λίστας μας με τον ενισχυτή μας. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε μια σταθερά πάνω στην οποία μπορούμε να συγκρίνουμε τα διάφορα ηχεία και επιπλέον ελαχιστοποιούμε το ενδεχόμενο ενός κακού ταιριάσματος ενισχυτή-ηχείων.

Θα θεωρούσατε λάθος μια τέτοια προσέγγιση;

τιποτε δεν ειναι απολυτο απλα μετα παιρνεις τον ενισχυτη παραμασχαλα και τρεχεις στους αντιπροσωπους να ακους ηχεια και να ευχεσαι να κατσουν στον χωρο σου