Το τέλειο τέλος!!

19 June 2006
35,670
Κακά τα ψέμματα, το φινάλε μια ταινίας είναι σχεδόν όλα τα λεφτά. Δεν πάει να έχει μια χαρά εισαγωγές, μουσικές, διαλόγους, εφέ, τεχνικές, φωτογραφίες, σκηνοθεσία κ.λ.π., αν το τέλος σε ξενερώνει, αμέσως του βάζεις χαμηλό βαθμό. Ποιες είναι οι αγαπημένες σας ταινίες που τέλειωσαν όπως ''έπρεπε''? Με το τελευταίο εννοώ, όχι βέβαια ότι παντρεύτηκαν και ζήσαν αυτοί καλά και 'μεις καλύτερα, αλλά, κατά πόσον το τέλος είναι γραμμικό και συναφές με την όλη ιστορία. Ας ξεκινήσω, λοιπόν, με μερικά και η λίστα θα εμπλουτιστεί:

1. Ο Θρύλος του 1900
2. Συνήθεις ύποπτοι
3. Το Κεντρί
4. Γκαλάκτικα (η σειρά στη νέα έκδοση και όχι του '80)
5. Prestige

(ας βάλουμε και σειρές...δεν χάλασε ο κόσμος):D

Δεν ξερω ποσο ψηλα θα βαλουμε τον πηχη περι τελειου τελους, αλλα ξαφνικα διαβαζοντας το νημα μου ηρθε στο μυαλο η ταινια του Stephen King "The Mist". Αν και η ταινια ηταν μετρια για εμενα, το τελος ηταν κατι που δεν περιμενα.
Στο ιδιο μοτιβο (ανατρεπτικου) βαζω και την ταινια "Οι αλλοι" με την νικολ κιντμαν.

Δεν ξερω ποσο ψηλα θα βαλουμε τον πηχη περι τελειου τελους, αλλα ξαφνικα διαβαζοντας το νημα μου ηρθε στο μυαλο η ταινια του Stephen King "The Mist". Αν και η ταινια ηταν μετρια για εμενα, το τελος ηταν κατι που δεν περιμενα.
Στο ιδιο μοτιβο (ανατρεπτικου) βαζω και την ταινια "Οι αλλοι" με την νικολ κιντμαν.

Μου θύμισες την 6η αίσθηση που έχεις μπροστά σου συνέχεια το προφανές και δεν το παρατηρείς μέχρι να το ακούσεις στο τέλος!!

Buried (μόνο και μόνο διότι στο τέλος συνέβη το... αυτονόητο!)
Phone Booth

1. Shutter Island
2. Prestige
3. Pan's Labyrinth
4. Once Upon A Time In America.
5. Das Boot
...κι όσο θυμάμαι θα προσθετω.

Last edited:
Χωρις αξιολογηση απο αυτες που μου ερχονται τωρα στο μυαλο..

1.Σταυροι στο Μετωπο

2.Monty Pythons & the Holly Grail

3.The Shawshank Redemption

4.12 Monkeys

5.Seven

6.Butch Cassidy and the Sundance Kid

7.The Searchers

8.Collateral

9.The Ballad of Cable Hogue

10.After Hours

Eιναι πολλα ρε γμτ...
Eιχα φτιαξει καποτε και ενα θρεντ με βιντεο απο εναρκτηριες σκηνες και τελικες σεκανς...Αλλα δεν το βρισκω..